Jautaajiens par apkuri

Labdien liste

gribu mainiit apkures sisteemu (chugunu nost un teeraudu virsuu)

vai ir kaads kas to nesenaa pagaatnee to dariijis?

varbuut ka var uzdot kaadu "uzvedinoshu" jautaajumu vai varbuut apskatiit taa teikt gara apskaidriibai un saprashanai

a/

< 1 2 3

Re: Jautaajiens par apkuri=>Tjigra

NU trubu tilpumu jau taa kaa vajadzeetu maaceet izreekjinaat kaut aptuveni. . . . kaa cilindra tilpumu meera. . . . atceraas kaads no geometrijas veel. . . ? . . . . . : ) --------

Rukicc

Re: Jautaajiens par apkuri=>Tjigra

nu vareetu protams, kaada probleema, RPI to arii maaciija kaadreiz apskatiijos tue uudens iekshaa totaali netiirs, taa ka tam Junkera suuknim var pienaakt gals izpumpeejot pirmos 1000 litrus. . . .

buus laikam jaamaina, lai viss komplekts ir jauns tagad tika jaaizveelas pareizie radiatori

un piesleeguma shemas

a/

Re[2]: Jautaajiens par apkuri

Sveiks

he he. Es starp citu arii pirktu Wiesemann; -). Vaacieshi ne par velti ilgus gadus liek shos katlus (pats esmu tur redzeejis tikai shos; -)), bet arii jaunpienaaceeji ir speeciigi konkurenti, taadeelj iegaadaajoties katlu ir jaaskataas parametri, iespeejas un cena; -).

Dreef

lamers.from.lv

RE: Jautaajiens par apkuri

Sveiki!

Visi par apkures katliem, tad es ar: -))

Izveele jau protams tavaa zinjaa, es dariit taa ka paskaitit kas jadar katra gadijuma un kaad ir sagaidamas izmaksas un labumi. . .

1) paliek vecie radiatori - jaizskalo sistema par dazhdesmit latiem, jauzliek izpleshanaas trauks (ja niepiecieshams, tas veel nekur nav zvaniits), japamaina ventilji (krutums pec izveles)

2) maina visu sistemu - jalauzh ara vecie dzelzhi, kaut kur jaastiepj, kaut kur jaakrauj; perkam carules, perkam radiatorus, perkam ventiljus (tos pashus ko (1) gadiijumaa), monteejam visu kopaa, veel nevaig aizmirst ka peec caurulju un radiatoru nomainjas buus nepiecieshama arii neliela kosmeetiska uzfrishinaashana, kas ar faktiski jaapieskaita apkures izdevumiem

Pirmajaa piegaajienaa var secinaat ka otrais gadiijums ir paaraaks par pirmo ar to, ka ietaupam naudu par vienu izpleshanaas trauku, varbuut kaut ko vinnejam uz telpas platiibu un it kaa samazinam risku uzrauties uz apkures katla agraaku nolietojumu deelj neatbilstosjiem tilpumiem (fig vinj zin cik tas pamatoti, iespeejams ka kaarteejais bulshits)

imho lielaaks tilpums - lielaaka siltuminerce - attieciigi leenaaka atdzishana un tieshi shinii gadiijumaa izliidzinaataaks darba grafiks.

Tad jau driizaak pie plaaniem blekjiniekiem tas uudens izejot caur radiatoru uzreiz ir auksts un tad arii ir taa lielaakaa temp. starpiiba

Un ja kaads Tev meegjina piedirst, ka vecie radiatori nesilda tik labi kaa jaunie, tad pajautaa vinjam kur tad paliek tas situms, kas tamos tiek sagruuzts, tak ne jau kaut kur aaraa, bet turpat tajaa pashaa telpaa, kur vislaik ir palicis, ja nu vieniigs telpa lielaaka par tam nepiecieshamo radiatora lielumu, bet taadaa gadiijumaa nepietiekami buutu arii ar viskrutaako blekja, alumiinija vai hvz radiatoru

Protams, protams, padomus dot jau visvienkaarshaak, var daudz staastiit un nekaadas atbildiibas: -))

Jans: -)

RE: Jautaajiens par apkuri=>Tjigra

It ka katra sekcija ir 2L, bet tas ir ari atkarigs no sekciju augstuma.

Re: Jautaajiens par apkuri

Labriit, nu gan saspamojushi. : ) Katls ir Viessmann.

Vineta

Ir tada firma JUNEKA MONTAZHA.

Vinji apkalpo gan Junkers, gan Viessmann.

Tel: 6442329

RE: Jautaajiens par apkuri=>Tjigra

liidz ieejas /izejas trubas centram ir apm. 50cm.

radiators standarta (padomju laika)

tad taa arii buus ka kopaa sisteemaa kaadi 100+ litri

Junkers 'itkaa' labi darbojas ar 60-70L (taa tie dzeki man skaidroja)

a/

Paldies Jaanim par izsmeljoshu skaidrojumu (taa teikt pirmprojekta ekonomisko izpeeti)

tieshaam taa ir ka tu saki. mani pagaidaam mulsina tas, ka tipa veca sisteema pilna ar drazaam, kuras nevarees izskalot un jaunajaa veel taada nianse, ka buus spiediens (kas vecajaa nebija) liidz ar to var rasties probleema ar suuceem pagaidaam nezinaamaas vietaas un pasarg dievs, ja kaadaa no 15 gadu vecaam metinaatajaam vietaam. jo trubas dazaas vietaas ir vienkaarshi metinaatas, lai pieliktu klaat vajadziigaa diametra izvadus (pievadus). Tieshi tas mani 'nosliecina' uz pilnu nomainju. svariiga lieta protams ieguldiijuma summa. ja radiators maksaa +/- Ls50, trubas zem lata/metraa, tur veel visaadas fignjas (tipa savilceeji, stuuriishi, regulatori, utt) kopaa sanaaks kaadi 350Ls -400. bet ja es pats to visu samonteeju tad darbs 'par velti'.

instalaacija sanaaks katla cenaa un tas ir 200+ lati leetaak nekaa tie viirelji no kantora piedaavaajaas man nopleest. . .

taada apmeeram ideja

kaadi veel priekslikumi. palsdies visiem, kas deva savu artavu shajaa netiirajaa lietaa un uzklausiishu visus paareejos arii.

veel jau process nav saacies, kad saakshu likt trubas tad prasiishu padomu veel. kaadas trubas, kaadi stuuriishi, kaadi savienotaaji, stiprinaajumi, uttt.

viss aks ir tas ir no padomijas laikiem un tagad jau taas tehnologijas mainiijushaas pa shiem gadiem.

paldies visiem

> Krusts Uldis (RBLV/TT-Rg) wrote:

> Ir tada firma JUNEKA MONTAZHA.

> Vinji apkalpo gan Junkers, gan Viessmann.

> Tel: 6442329

Paldies!

Vineta

Tas, ka vecie dzelzhi jaalauzh, tas protams slikti, bet labi tas ka jaunos radiatorus un trubas var salikt taa, lai der no sava dziivoklja iekaartojuma viedoklja, nevis taapeec ka celtnieki te pieskruuveeja. Arii jaunaas caurules var elegantaak izvilkt taa lai aciis iipashi neduraas, nevis kaa vecaas caurules, kuras liekas ka tiishaam bija vilktas taa, lai kristu aciis un trauceetu izvietot meebeles: )

Un tas ka sisteemai ir mazaaka siltuminerce un radiatoriem lielaaka siltumatdeve, nav slikti no viedoklja ka nepiecieshamiibas gadiijumaa aatraak uzsildiit dziivokli.

Jautaajums, kur paliek siltums ar vecajiem radiatoriem ir viekaarshs - siltums paliek radiatoros un sisteemas uudenii un nekur nepazuud : ) Tas ka jaunie radiatori silda labaak, parasti noziimee efektiivaaku konvekciju un siltumatdevi.

Neierobezhotaa laikaa arii ar vecajiem radiatoriem telpa beigu beigaas uzsils, bet cik ilgi tas ies. Var teikt, ka jaunie radiatori nodroshina sildiishanu tipa online, kameer ar vecajiem radiatoriem buus uzkurinaashanaas kaa kraasnij un tad varees sildiities kaadu laiku pie muuriisha offline: )

M. nedomaa ka jeega likt jaunas pazoles zaabakiem, ja tiem jau shuves naak valjaa

-taa jau ir

tikai par tiem vexajiem man situaacija savaadaaka - es pats tos kaadreiz liku un uzskatu, ka man tas pat labi padevies, kaut gan neesmu nekaads santehnikis

bet jauns protam sir jauns un arii no taa viedokla ko tu sauc par "online" sildiishanu portams ir pozitiivi

juusu padomi un idejas Welcome

a/

Veelreiz par apkuri

cien. kungi un god. daamas

gribeetos juusu viedokli att. pret radiatoru piesleeguma sheemu skat. pielikumu.

manaa skatiijumaa variants Nr. 1 visefektiivaakais, bet ir dzirdeeti arii citi viedokli. Ko vareetu teikt kaads ar siltutehnikja izgliitiibu un/vai pieredzi?

TIA a/

ATTACHMENTS:

dzivoklis.lv/f/i/oth/apkures_pieslegums.pd...

Re: Veelreiz par apkuri

Esmu paarliecinats, ka liela atshkjiriiba siltuma daudzumaa nav, jo taa nav pashteces sisteema, kur shaadas lietas bija svariigas. Sisteemaas, kur lietot piespiedu uudens cirkulaaciju, daudzaam lietaam nav noziimes.

Un arii pashteces sisteemaas, neviens nevar apgalvot, ka chuguna radiators vienaa gaalaa buutu karstaaks nekaa otraa.

Taisi lai izskataas labi un nav paaraak daudz papildus darba, kas vareetu sadaardzinaat sho pasaakumu.

Dainis

P. S. Viss balstaas uz personiigo pieredzi.

Re: Veelreiz par apkuri

paldies Dainim par komentu,

protams, ka piespiedu cirkulaacijas gadiijumaa dazas lietas var arii ignoreet, bet kaut kaa tiiri no fizikas skatoties pirmais variants (ieeja augshaa un izeja preteejaa stuurii apakshaa)shkiet visoptimaalaakais. tam siltumneseejam tomeer lielaaks piespiedu cels meerojams pa radiatoru un liek domaat, ka shis skirsies no lielaaka siltuma daudzuma.

Es veel nezinu kaa 'uzvesties' ar to atpakalgaitas temperatuuru. vai taa ir pietiekoshi svariiga arii gadiijumos, kad tas viss tiek piespiedu pumpeets. . .

jaapkopo visa infa, tad jau redzees.

kad uzlikshu - padaliishos iespaidos: )

a/

< 1 2 3

Jaunākais forumā