Jautaajiens par apkuri

Labdien liste

gribu mainiit apkures sisteemu (chugunu nost un teeraudu virsuu)

vai ir kaads kas to nesenaa pagaatnee to dariijis?

varbuut ka var uzdot kaadu "uzvedinoshu" jautaajumu vai varbuut apskatiit taa teikt gara apskaidriibai un saprashanai

a/

1 2 3 >

Re: Jautaajiens par apkuri

padomaa, vai ir veerts - ja nesilda, tad veel taa, bet principaa aarzemees chuguma radiatori ir 3-4 reizes daargaaki nekaa teerauda.

manupraat, tikai vizuaalaa efekta deelj nav veerts - arii chugunniekus var smuki notiiriit & nokraasot. . . bet nu jaaskataas katraa konkreetaa gadiiijumaa atsevishkji, man pasham saakotneeji arii gribeejaas mainiit apkures sisteemu, bet tagad esmu apmierinaats, ka neizgaazu naudu lieki: )

andris

man viiri paskaidroja, ka Junjers ar lielu uudens tilpumu nerubii un gaazes pateerins buus akuunaakais liidz ar to. . .

taa kaa katls jau nopirkts, tagad jaasaak kasiit nauda radiatoriem un trubaam gaazinieki teica, ka nepienems garantijaa katlu, ja buus vecaa apkures sisteema. . . . .

ko dariit?

a/

interesanti, kaada gaaziniekiem dalja gar apkures sisteemu? ? ?

KPL

No chuguna parasti patieshaam neatsakaas. . .

AgriX nomainiijis plaaksniishu-trubu radiatorus

Re: Jautaajiens par apkuri=> Agris

es nomainiiju katlu un man gudrie meistari teica, ka ar veco apkures sisteemu jaunais katls "nefurichiis" un taatad jaamaina. . .

tur veel sisteemas skaloshanas probleema un veel nezin kas

tad iznaak, ka nekas cits neatliek kaa mainiit nost vai ir kaadi citi varianti?

a/

1) nevajag pirkt junkeru - vareetu daudz & dikti staastiit par sho "brendu", kas domaats tikai Austrumeiropai, bet iisumaa - Vaacijas apdroshinaataaji sho neakceptee nepietiekamo droshiibas prasiibu deelj.

2) man jau tresho sezonu staav Wiesemann, nav neaadu probleemu ar "lielo" tiplumu.

3) pasaki, kur metiisi aaraa chuguna radiatori. . .

bet par lietu - trubas un radiatorus var mieriigi savilkt pats, nekaa mega sarezjgjiita tur nav, jaazina vieniigi, kaadas jaudas radiatorus likt. visvienkaarshaak visu sisteemu taisiit ar daudzslaanju caruleem (plastmasa -alumiinijs - palstmasa), vinjas viegli lokaas & moneetajas.

maksaa ap latu metraa, plus veel gali pie katra radiatora. bet nu ir arii zinaama noziiime, kaa tos radiatorus tur sasleedz.

tas taa, iisumaa

andris

aizmirsu piebilst, ka par gaazes pateerinja ahuunumu ir pilniigs bullshits - nu nav taa, tiesa, labaak ir, ka sisteemaa ir mazaaks uudens daudzums, bet nekas tragjisks arii nenotiks. manupraat, patiesais iemesls bija tas, ka atgaitas temperatuura nevar buut zemaaka par noteiktu lielumu, liidz ar to pie mazaaka uudens daudzuma sisteemaa shis laiks ir iisaaks nekaa tad, ja uudens sisteemaa ir daudz (nu tipa no 20 liidz 35 graadi 20 litrus var uzsildiit aatraak nekaa 200 litrus, liidz ar to mazaaks kaiteejums katlam). bet ar to var ciiniities, uzluiekot sajaukshanaas vaarstus.

andris

Re: Jautaajiens par apkuri=> Andris

Paldies par labu vaardu Andrim,

es tieshaam pats grasos to visu sisteemu salikt, jo ieprieksheejo (no chuguna) arii pats liku rokas ar pareiziem lenkjiem aug es taa ceru. . . .

taapeec arii luukoju peec kaada gudra padoma, lai neaizlaistu mantu 'shaizee'

iesakiet visu ko ziniet, buushu pateiciigs.

Bet katls jau nopirkts Junkers un tagad?

Tas Vessemann bija krietni daargaaks taapeec izveeleejos Junkeru.

a/

apkure uz gaazes katls Junkers katlu vajag kaadam apkalpot un garantiju dot. . .

un shie atsakaas ja nemaina sisteemu. . .

a/

Ne nez vai tas Junkers ir tik slikts. Pats jau lietoju vairak par gadi un straadaa perfekti. Ar telpas termoregulatoru ir teicams komforts.

No droshiibas viedoklja - ja vinjam ir kadi ES sertifikaati, tad ar katlu viss ir kaartiibaa. Man vel bija svarigi tas, ka ja kaut kas ar to katlu notiek ziemaa, brivdienaa, tad ir normaals serviss. Nezinu vai lidzigi varetu ar tiem mazzinamajiem ziimoliem.

jam

Re: Jautaajiens par apkuri=>Jam

Vai ir gadiijies servisu saukt arii?

kas tev ir servisa uztureetaajs (tas ir kaads konkreets onkulis ar sertifikaatu vai kaa? )

TIA

a/

Par servisu runaajot - briest vajadziiba "iegaadaaties" Wiessman apkalposhanu - vai kaads var ieteikt? Tas, ko ieteica paardeveeji, man neiepatikaas, jo 4 stundu laikaa neizdevaas vinju sazvaniit - kas tad buus, ja ziemaa kaut kas notiks ar katlu?

Ieprieksh paldies,

Vineta

pirmkaart, man probleemu nav bijis, otrkaart, Viesseman arii nav nemaz tik nezinaams ziimols, treshkaart, shie katli nav samudriiti un sameeraa vienkaarshi (ar maajaas esoshajiem instrumentiem) var nomainiit bojaato dalju (ja ir taada vajadziiba), arii serviss ir pieejams, ceturtkaart, Junkers kaa taads vacijaa vispaar nav, tur shos katlus (ar daudz augstaakaam droshiibas prasiibaam) izplata zem brenda Bosh

Termotehnik vai kaut kaa taa. bet nu var buut, ka peedeejos gados vairs taadus meeslus kaa pirms trim gadiem neviens vairs neved iekshaa, bet bija pavisam reaals gadiijums, kad Junkera leetajam galam bija ietaupiits maksimaali - Portugaalee vai kaut kur Spaanijaa saliktajiem katliem bija taupiits uz droshiibas sensoriem - tipa, katls nekonstatee, ka kraanaa vairs nav uudens vai pazudis spiediens un turpina sildiit taapat kaa ieprieksh, rezultaataa degkamera veinkaarshi izdeg jeb izkuust. . . . kaadas sekas kombinaacijaa ar gaazi tas var radiit, shkjiet, bnav jaastaasta. Junkers ir vienkaarshi uzpuusts brends (gluzji taapat kaa autinjbiksiites sauc par pamperiem, kaut gan razjo taas ljooti daudz firmas), Latvijas gaazinieki bija iemaaciijushies shos katlus uzstaadiit un taapeec arii iesaka tos. . . . protams, Viesseman ir daargaaks patr

Junkera leetajiem modeljiem, tachu liidzveertiigs cenaa Junkera jaunajiem katliem, ko veel pavisam reklameeja (shkjiet, eiro 2000 vai kaut kaa taa tos sauca). Viesseman vienkaarshi netaisiija (vai netirgoja

Latvijaa) leetos katlus, liidz ar to devinjdesmitajos gados shis bizness aizgaaja zem Junkera ziimes, jo tad jau visiem likaas, ka vaacu kvalitaate ir nemainiigs. . . . bet nu laiks raadiis, kas ir labaaks, es personiigi zinu daudzus ljauzjus, kuri ziemaa ir atnaakushi maajaas un konateejushi, ka ir auksts - katlaa vienkaarshi kaut kaada kljuuda un tas ir apstaajies. . . .

andris, zlobnijs Viesseman piekriteejs, sapratis, ka ir lietas, uz ko nedriikst taupiit

Nav gadījies, tpu tpu, .

Man nav liigums nosleegts ne ar vienu. Ja ir kada problema, tad tas maksaa dargaak, bet ka liecina ievaaktaa informaacija, tad liguma slegshana ir taada ka ta servisa kantora utureeshana.

Jauztaisa tik tehniskaas apkopes reizi gadaa pa 20Ls un viss.

Nu bet protams! Ja gribaas kaadu nolikt vai lobet tad taa arii daram bet nevajag liet uudeni: ))

Junkerim IMHO nav nekaadas vainas. Nevajag pirkt tos katlus apshaubaamas reputaacijas ietaadiijumos, resp. , kur katlu paardod par pusvelti, un tad prasiit lai JUnkers vai kaads citc garantijas noteikumus pildiit: ))

Vineta,

droshiibas sajuuta - tas nav maz - bet vinjiem, ja nekas negadaas pirmajos meeneshos, nekas veelaak nenotiek. . .

andris, triis ziemas izticis bez servisa apkopeejiem, domaaju, ka turpmaak arii nevajadzees. . . driizaak kaut kas var notikt ar apkures sisteemu, kas man nav jauna, bet nu jebkuraa gadiijumaa ir paziistams puisis, kas shos katlus tirgo un vajadziibas gadiijumaa kaut naksts viduu spees sagaadaat kaadu "apkopeeju" - vismaz man taa soliits un nav man pamata neticeet, taa arii pateica - servisa liigumi ir naudas izmeshana, taapat par jebkuru speciaalista "viziiti" buus jaamaksaa. . .

un, starp citu, servisa apkope noziimee katla izsuukshana ar putekslu suuceeju un visuaala noveerteeshana, vai ir parezi piereguleets. . . .

andris

ta juus iesakat nesleegt atseviskju ligumu par garantijas apkopi vai kaa?

un ja shis nem un nopliist, dzelzis tomeer ir dzelzis

a/

Jaa nu zheel gan! Man pat ir gruuti iebilst shiim te muljkjiibaam ko tu te esi saraxtiijis.

Atljaushos piebilst To ka Bosch attiista Junkers ziimolu sheit Latvijaa,

IMHO nav galiigi nekas slikts: )

Jo Junkers, taapat kaa BLAUPUNKT, SKIL un kaudze citu brendu ar visiem vai daljeeji pieder BOSH grupai.

Un Junkers piedreeja Boscham jau tad kad es un domaaju 95% listes lasiitaaju/raktiitaaju nemaz i veel nestaigaaja pa sho zemi: )) Un ir diezgan logjiski ja Var katlu paardot kaa Bosch Termotechnik tad kaada vella peec jaapaardot kaa Junkers. Arii Opeljus, Anglijaa, Austraalijaa un USA tigo ne kaa OPeljus: ))

Ja tevi izbriina tas ka Junkers Latvijaa ir brends tad iesaku uzzinaat kaut ko par globalizaaciju, nenoveershami bet fakts.

Nu redz atzinies! tev pazinja tirgo shitos katlus: )) taapeec ari tik ljoti aizstaavi vinjus: ))

Es liidziigi varu teikt par Bosch: )))

Un par tiem gadiijumiem Spaanijaa un Portugaalee, godiigi sakot neticu. Ja gribu paklausiities baumas tad paskatos BEZ TABU.

zini, taas nav baumas - vari uzprasiit Latvijas gaazes nje to Maaciibu, nje to Efektivitaates centraa Vagonu ielaa - nu ir vinjiem tur taada telpa, kuraa ir visaadu katlu paraugi, pliitis utt. (bet tas nav veikals), laikam tiiri maaciibu vajadziibaam. un tam, ko man tur teica (tiesa, kaa chomam, nevis kaa potenciaalajam klientam jeb pateeretaajam), es jau nu gan veeleetos ticeet. vechi tur bija zinoshi, kaa teikt - vecaa kaluma un ar pieredzi. bijju tur kopaa ar savu priekshnieku, kad vinjsh taisiijaas saviem vecaakiem katlu maajai iegaadaat un izjautaaja par katra aparaata plusiem un miinisiem. man nav pamata domaat, ka kaads tur kaut ko nomelnot veeleejaas, njemot veera to, ka shamajiem ir tiiri laba sadarbiiba ar kantori Deglava biznesa centraa (kas zina, tie sapratiis). . . un shim visam nav nekaada sakara ar to, ka mans cits choms tirgo Viessmann katlus, tas ir vinja, nevis mans bizness. . . vienkaarshi man ir info, ar ko es padalos. un taa tad nu ir auditorijas izveele - njemt to veeraa vai nee. . . un par saviem vaardiem es atbildu. viss.

andris

Nu tik dzilji racies neesmu, bet savukaart to ko es runaaju, taatad zinu man ir pastaastiijis choms kurs straadaa Junkerii nu jau gandriiz 2 gadus. Jams arii zina staastiit briinumustaastus par mudaku kantoriem, tamliidziigiem veikaliem un fimaam. Arii LG nav tas ne-sociaalisma mantojuma uznjeemums un ar ruudiitajiem gaaziniekiem. bet par to jau atsevishkjs staasts: ))

Man BTW arii ieinterseetiiba aizstaaveet 1nu vai 2. tru arii nekaada izdeviiba, vienk. nepa4otna nolikt vienus un celt saulee citus, varbuut negribeejaas bet sanaaca: )

patiesiiba ir tur aaraa!

jotul alternativas?

klau, ja par kraasniim, tad:

kur vel varetu riigaa aiziet paskatiities chuguna malkas kraasninjas?

rgrds viesturs

Re: jotul alternativas?

-man izdevaas redzeet maskavas ielas galaa - pie

Rumbulas - tur divi lielveikali rindaa kaudze ar kraasniim un kamiiniem

a/

Redzi, es jau arii labpraat nesleegtu to liigumu, bet tad man arii vajag to paziistamo puisi, kursh nakts viduu sagaadaas meistaru, _ja_nu_kas_.

Vineta p. s. Nu i vasarinja - pat tagad radiatori ik pa briidim silti. . .

1 2 3 >

Jaunākais forumā