Jautaajiens par apkuri

Labdien liste

gribu mainiit apkures sisteemu (chugunu nost un teeraudu virsuu)

vai ir kaads kas to nesenaa pagaatnee to dariijis?

varbuut ka var uzdot kaadu "uzvedinoshu" jautaajumu vai varbuut apskatiit taa teikt gara apskaidriibai un saprashanai

a/

< 1 2 3 >

Re: Jautaajiens par apkuri

Nu bet vai tad ir taa ka jaagaida nedeelja? to meistaru? ?

Man jau liekas ka nakts viduu taapat neviens meistars nepaliidzees, ja nu vieniigi apgulsies blakus: ))

RE: Jautaajiens par apkuri

. . .

Ta nu gan nav, jo katlam ir garantija ari tad, ja sledz pie vecas sistºmas. Galvenais lai katlu iedarbina

Junkers sertificºts meistars. Lielaki sudi var but, ja nopirksi letus teraudniekus. Butu ieteicams likt pirms katla rupjas attirishanas filtru.

Vai tu buutu meistars? : )))

Vineta

-ko tu uzskati par leetiem teeraudniekiem?

ir kaut kaadi 3 firmu razhojumi un visi maksaa apmeeram vienaadi. . .

vai ir kaadas konkreetas idejas?

a/

Meistars gan es nebutu, bet varu ieteikt, ja vajag.

Kads tev bija katls?

> Vai tu buutu meistars? : )))

Laikam tas, kursj blakus guljas, aizkam ta citaadi taa daudzpunkte; ))

maara

: ) Vineta man liekas bija kaut kaads kantoris tjip "Viirs Uz Dienu! " Vai kaut kaa taa! nevajag jau tapeec Junkeri uzreiz gar zemi likt: ))

es jau arii gribeeju teikt - kas gan ir pieveersis uzmaniibu shai listei un diskusijai - skat. mailadresi. . . (Bosh ir Junkers prechu ziimes iipashnieks). . .

Nekads spechuks pa radiatoriem neesmu, tachu varu ieteikt pameginat sakontaktēties ar vienu firmu, kura pati importe radiatorus no vacijas. Cena, protams, bus augstaka neka Chehu ražojumiem, bet kvalitāte esot labaka.

Firma "CJ Termotehnika", Tel: 7994161

Velu veiksmi! : )

Beidzot tachu japievershas.

Un vispàr, pirms runat par to, kas ir un kas nav Vàcijà, tavai zinashanai, Bosch, noperkot Buderus (tev nu gan vajadzºtu zinat, kas tas tads par zveru), ir k¶uvis par pasaule lielako siltumtehnikas razhotaju, un apkures katlus zem varda Bosch kadu laiku atpaka¶ pardeva tikai Krievija, jo ir labi zinams, 2. pasaules kara laika vacieshi bikini pabombija PSRS ar lidmashinitem, kuram nosaukums bija Junkers, un no tiem laikiem kadai veèiñai vareja rasties aizspriedumi perkot apkures iekartu.

Nu nav jau tik traki: ) Var jau veel daudz ko citu pastaastiit: )))

: )))

Neiedziljinoties peripetijaas vieniigi padaliishos, ka maniem senchiem ir kautkaads sameeraa leetaa gala Junkers, kuram 5 gadus neviens nav roku klaat licis un kursh visu sho laiku ir godam kalpojis un turpina kalpot.

Tjigra

Re: Jautaajiens par apkuri=>Tjigra

bet pati apkures sisteema ir jauna vai Junkers likts vecajai (ieprieksheejai) klaat?

man vienigais neskaidrais jautaajums attieciiba uz kapkuri, jo katls jau staav gataviibaa

a/

> Neiedziljinoties peripetijaas vieniigi padaliishos, ka maniem senchiem

> ir kautkaads sameeraa leetaa gala Junkers, kuram 5 gadus neviens nav

> roku klaat licis un kursh visu sho laiku ir godam kalpojis un turpina kalpot.

Varbuut nenaaktu par skaadi uztaisiit profilaktisko apkopi? ? ! ! : ))

Es domāju un domāju un nevaru saprast, kāda vajadzība ir mainīt apkures sistēmu, jo Katls strādā pavisam vienkārši - no telpas temperatūras, vai pagrieztā kloķīša uz ši katla.

Pie tam termoregulatori, to tik dara, kā ar releju "savieno" vadus un padot katlam elektrību, kad tam termoregulatoram liekas, ka ir pa aukstu telpā.

A katls tik silda ūdeni un dzen to pa riņķi.

Viss.

jam

es jau arii taa domaaju, bet. . .

vecaas sisteemas gadiijumaa jaaliek paplashinaataaj baaka, jo taa iebuuveetaa katlaa ir par mazu

taa ka jaadomaa veel ir

a/

RE: Jautaajiens par apkuri=>Tjigra

Tu varetu noskaidrot, cik liela ir pashreizejas (vecas sistēmas) ietilpiba. Tavam katla modelim ZW 23-1 KE ir 6L izplešanas trauks. Rupji rekinot, 1L izplešanas trauka ir uz 10L apkures udens, tatad 60L. Ja ir vairak, tad kaut kur sistēma ir jaliek papildus izplešanas tvertne.

tieshi taa man tagad staav AGV 120 bet cik konkreeti litri ir sisteemaa es nezinu, bet vairaak nekaa 60L noteikti

a/

-piekritu Andrim.

tieshi taa arii ir

tik daudz no siltumtehnikas es arii saprotu.

tomeer laikam mainiishu nost tos chugunus un ievilkshu blekji

1. nebuus jaaliek papildus izpleshanaas trauks

2. saudzeesin katla suukni suukneejot savus 60+ litrus

3. Un tiiras trubas arii buus

a/ par komentiem paldies

Pakonsultejos ar vairākiem instalatoriem un vinji 100% ir parliecinati, ka uz tavu dzivoklja platību ari pie vecajiem radiatoriem nevajag papildus izplešanas trauku. Luk ta.

man ir 41 chuguna sekcija un veel 50mm rores +40mm rores cik kopaa metri -15m vienas un 15m otras apmeeram

cik tur litri iekshaa, nemaaku pateikt

a/

paskaidroju veelrezi - principaa katli ir juutiigi pret to, ka atgaitas t (nu taa uudens, kas no radioatoriem naak atpakalj) ir zema - sisteemai ar mazu tilpumu (lasi - ne chuguna jaunie radiatori ar mazaam cauruliiteem) shis laiks jeb uudens daudzums, kas naak atpakal ar t zem

35 graadiem ir mazaaks. savukaart lielaam sisteemaam, kas buuveetas n-tos gadus atpakal, tilpums ir ieveerojami lielaaks, liidz ar to arii laiks jeb uudens daudzums ar t zem 35 graadiem ir lielaaks. tas it kaa neesot labi - bet to jau junkers speciaalists te vareetu pakomenteet.

kaapeec kaadreiz buuveeja shaadas sisteemas - da tikai taapeec, lai notiktu uudens pashcirkulaacija. tagad visos katlos ir iebuuveeti suukniishi, kas ljauj iztikt ar mazaam, tievaam cauruliiteem un teerauda radiatoriem.

zemas atgaitas t var risinaat ar sajauceejkraaniem - tipa mazais loks (iet no katla turpgaitas uz atgaitu) un lielais loks (iet caur radiatoriem), un, veiksmiighi mikseejot shiis pluusmas atgaitaa (ir par junkeram automaatika ar motorinjiem, kas kustina tos kraanus), var panaakt mazaaka ljaunuma iestaashanos (cik nu tas ljaunums ir liels, taa ir tikai rekomendaacija, lai katls kalpotu ilgaak, to lielaakaa dalja neieveero)

manupraat, Tev vienkaarshi katla tirgotaaji veeleejaas nopaardot arii radiatorus un pashi arii tos par labu naudinju uzstaadiit

veel kaa sliktumu shaadaam sisteemaam (vecaam, ar lielu uudens daudzumu) var mineet to, ka sameeraa gruuti ir nobalanseet to, jo, ja ir istabas regulators, tas straadaa peec principa, vai ir /nav noteiktie 20-21 (vai nu cik kungi katraa konkreetaa momentaa veelas) graadi istabaa. kaa nav, taa rubii katlu iekshaa, kaa iestaajas - izsleedz. un nu re - chuguna radiatoriem ir liela siltuminerce - it kaa jau sasniegts vajadziigais siltums, katls izsleedzas, tachu radiatori turpina sildiit, jo tas lielais uudens daudzums tajos tik aatri neatdziest. . . tad nu, ja nav parezi noreguleets viss, pie iestaadiitaa 21 graada t telpaas svaarstaas no 20 liidz 23 graadiem (uz iisu briidi). tachu to var iemaniities noreguleet taa, lai tas netrauceetu. veel katlam vareetu nepatikt hiodrauliskie rezjiimi - lielaaka uudnes masa vairaak izpleshas, bet nu to arii var risinaat, uzstaadot lielaaku izpleshanaas trauku (lielakajai daljai kalt tas jau ir iebuuveets, bet taa tilpums nav pietiekams).

andris

Apkures sisteema jauna, jo pati maaja arii jauna.

Par apkopeem neko nezinu, ne mans katls, ne mana apkure. . Buus jau gan sencim jaaapjautaajas, kaa vinjam tur ar taam apkopeem, tak, cik paziistu savu senci, vinjsh nekad nelabo to, kas veel nav saluuzis. .

Tjigra

< 1 2 3 >

Jaunākais forumā