es pljavu slapju zali un viss ok. man gan pljaumashina no bernu ratiniem un vecas druzbas taisita varbut tapec nav zel to slapinat.
RE: udens
zinoju - atravam vala, divreiz iztecinajam un uzravam pa jaunu, nomainijam filtru un aizgaja aukstais rukdams pa diviem kraniem, karstais pa visiem trim. atlikusaja viena (protams, tas ir tiesi vannai ;)) tagad auksta udens nav vispar. nju un taka musu majas Merfijs negul ne sitams - tiesi sis trubas posms (atskiriba no visiem parejiem) ir iemurets siena.
maara
> es pljavu slapju zali un viss ok.
protams, katrs pats izveelas, kaa sevi mociit... es to neveelos
andris
paga, paga - ko atraavaat? savienojumus? kurus? pie boilera?
nomainiijaat ko - filtru pirms suuknja jeb jebshu tos mazos kraanu galos?
un par to iemuureeto cauruli - to ir iespeejams skalot sekojoshaa veidaa - atvienojam aizseereejusho posmu vietaa PIRMS aizseereejuma, vannaa atgriezjam abus kraanus & aizspiezjam kraanu ar pirkstu (vai dajebko citu). teoreetiksi un sameeraa biezji arii praktiski, dzenot uudeni preteejaa virzienaa, iespeejams aizseereejumu izskustinaat un uzdziit aaraa. otra iespeeja - var jau arii viebkaarshi atsleegt auksto uudeni un to, kas aizseereejumaa, meeginaat iztecinaat pa citu kraanu, bet tad sameeraa liela ir iespeejamiiba, ka aiziet ciet tas cits kraans, pa kuru drazu meegjini skalot araa (diezgan nesakariigi, bet gan jau sapratiisi).
andris
nez kas Maarai tur par trubaam - bet vecajaam cinkotajaam shausmaam ljoti paliidz padauziishana ar aamuru, man taa izdevaas aizseereejumus izkustinaat un aizskalot.
meh. aciimredzot aizseereejumu izskalojaat no vecaas vietas un ieskalojaat taalaak ;) a taadu vienkaarshu lietu kaa kraanu sietinjus paarbaudiijaat, ja ?
to pasu, kuru jaattaisa lai filtru nomainitu. pirmaja reize riktigi nepievilka, sistemai piepildoties saka spiest garam, nuta velreiz iztecinajam, salaidam pa jaunu un konstatejam to, ko aprakstiju.
strpcitu, pec pirmas reizes ta nebij - curinajas ka ieprieks. kranu galos vel nekas nav mainits, piedevam - ja tas netrauce siltajam, kamdel lai butu par iemeslu auksta netecesanai.
par to aizserejuso trubu - uz to pusi iet viena, tad no tas atdalas aizserejusais posms, savukart turpinajums aiziet uz virtuves kranu.
virtuves krana viss ir ok, tek abi. ar laikam nesakarigi..
maara
krana sietinus neparbaudijam, jo nolemam sakt ar filtra mainu. filtra maina izsauca minetas sekas. savukart tas, ka pa kranu rukdams nak karstais udens mani parliecinaja par to, ka sietins nav pie vainas auksta nenaksanai. ap sito bridi bij pusnakts un man sagribejas iet gulet.
maara
> vecajaam cinkotajaam shausmaam ljoti
> paliidz padauziishana ar aamuru
ta, kura ir ciet, ir veca sausma. paldies, man patik si metode, ipasi, kad visi aiziet gulet ;))
maara
Ja kaut ko trubaas kustina, tad praatiigi ir pirms tam nonjemt visiem kraaniem tos sietus nost un paaris dienas nelikt atpakal.
Preteejaa gadiijumaa tos sietinjus piesit ar izkustinaato drazu ka nemetas.
Biezi par to atceros PEEC tam :-)
Janis, arii santehnikjis amatieris
akjaa - veel tak meedz buut sietinji _pirms_ kraana - piesleeguma vietaa naak bliiviite, kuras centraa meedz buut metaala sietinsh. Mosh pameegjiniet noskruuveet visu jauceejkraanu no taas aizseereejushaas trubas un paluureet kas tur notiekaas. Avosj tikai tas shtrunc aizgaajis ciet
--
KPL