es gan iisti nesapratu, kas par vainu, taapeec uzdoshu dazjus precizeejoshus jautaajumus:
1) vai peec suuknja ir filtrs (parastais, diegu, kas aiztuir visus suu - smilti, gruzjus utt., kas ir akaa)
2) vai uudens netek tikai pa vienu kraanu vai visiem?
3) vai uudens maisiitaajs ir ar mehaanisko, noskruuveejamo sietinju kraana galaa?
4) vai netek jebkaads uudens jeb tikai karstais?
parasti neteceeshana, ja spiediens suunkii ir (to var peec taa mazaa manometra pie suuknja pateikt), izpauzjas tikai taapeec, ka kaut kur kaads filtrs ir ciet, visticamaak, ka Tavaa gadiijumaa pie vainas ir vai nu ciet aizmests maisiitaajs (bet tad buutu gruuti aizgriezt kraanu), vai arii masiiitaajaa pie kraana ir ciet tas mazais mehaaniskais filtrs (kraana galaa), taapeec vispirms ieteiktu to noskruuveet nost & apskatiit. bet principaa normaali buutu, ja peec suuknja ir diegu filtrs (taads caurspiidiigs, aptuveni litra tilpumaa), kur taas visas drazas no akas sakraajas.
andris, konsultants ar personiigo pieredzi attieciibaa uz Maaras suuknjiem
))
1) tads filtrs ir pirms sukna;
2) vienadi pa visiem trim;
3) ?;
4) jebkads tek sudigi.
Spiediens sukni ir, parbaudijam.
Punkta 1 minetais filtrs kareizi nesen tika jauns iegadats un slinkuma del nenomainits.
maara
jaaatziist, man nav ideju... kaut kur kaut kas ir aciimredzot aizseereejis... varbuut kaads ir aizgriezis ciet (bet ne liidz galam) ventili peec suuknja, diezgan maza, bet iespeejamiiba tomeer ir, ka visu triis kraanu galos esoshie sietinji (ir tur taadi) ir ciet un taapeec visi triis tek slikti... un vai patieshaam filtrs ir PIRMS suuknja? ja buutu peec, tad ieteiktu nomainiit filtru...
andris
bet kaa ir ar aukstaa uudens spiedienu? vai taa tievaa struuklinja ir tikai caur boileri laizhot?
filtrs pilnigi noteikti ir PIRMS sukna. pusmetru, bet pirms.
nju, mainisim vakara filtru, tajau redzes - mainis tas ko vai ne.
kraniem sietinus ar pameklesim.
liels paldies.
maara
sito niansi neesmu izpetijusi, t. i, man skiet, ka aukstais uz visiem kraniem iet caur boileri. tik - uz podu jau toc vaidzetu pa taisno iet.
tas pildas normali... nav manitas ipasas novirzes.
maara
ja tas filtrs ir pirms suuknja tad tam nav nekaada sakara ja sisteemaa(pie suuknja) spiediens ir normaals. jaaskataas pa kjeedi taalaak..... kaadas trubas? vai jaunas plastmasas vai vecas dzelzs ar 50 gadu staazhu??? taalaak jaaskataas vai kaadi savienojumi nav ciet aizspruudushiu ar kaadu gruzi.... varbuut ir iespeejams kaut kur pirms kraaniem vai boilera paskruuveet valjaa un paarbaudiit spiedienu?!
aukstais noteikti neiet caur boileri... ja es pareizi sapratu kaads ir boileris...
tas ir tads ar kuru silda uudeni vai vienk. uzkraaj auksto lai sisteemaa buutu spiediens???
Saksim ar to cik tev tur ir tas spiediens tai sisteemaa.
Normaali vaidzeru but kaukaadam 3-4 atmosferaam.
Ja ir tikai viena tad pa visiem kraniem knapi churinaas tikai.
bridi atpakal jau vaicaju - ka lai es to nosaku?
sukna bunduli ir pie 2.
maara
ka mera sistema spiedienu? ja parauj vala - tas taks izbeidzas, ne?
maara
tas ir elektriskais boileris udens sildisanai.
maara
arii ar vienu atmosfeeru pie suunkja vajadzeetu buut ok, jaameklee vienkaarshi shaurais punkts, kur kaut kas / viss ir aizaudzis vai aizseereejis. man mekleejumiem simpaatiska liekas vieta pie boilera, ja tas ir nepareizi pieslegts (bija tur kaut kaadas variaacijas ar atpakaljgaisa vaarstiem), vai arii t ietekmee kaut kaa arii aukstaa uudens caurule ir apkaljkjojusies (iespeejams, ja boilerii ir baigi augstaa t uzlikta un tas silda arii pievadcauruli). un cita starpaa - vai nav taa, ka boilerii ir uzlikta max iespeejamaa temperatuura? ja taa, tad domaaju, ka vismaz karstajam uudenim tas ir pie vainas - viss tur ir aizkaljkjojies nafig un taapeec nav spiediena. normaali nevajadzeetu augstaaku t par 55 graadi tureet - tad tas pasaakums veel vismaz teoreetiksi neaizaug. protams, mazgaaties liidz briidim, kad karstais uudens kljuust auksts, varees daudz mazaaku laiku, toties ar boileri viss buus ok.
andris
oj, nu paldies, paldies, nu mums ko meklet labam laikam gana.
m.
Parasti suuknim ir kaac manometrs kas to raada. Un tur arii tad iestellee to minimalo spiedienu pie kura suknis iesledzas un maksimalopie kura izsledzas.
Tas ka uudens spricejas aaraa kaukaadu caurumu paskruuveejot valjaa vel nenozimee ka spiediens ir pietiekosh.
aha, labi, sito ar paskatisimies.
m., nojaus, kur pavadis so vakaru... parasti tas izskatas ta - mans virietis nesaimnieciskais, noklajis uz gridas Andra epastu izdrukas, cakarejas ar sukni, kamer es sedu uz poda, civinu un ceru uz labveligu iznakumu
)
Tu tachu zini, ka driikst jau arii piezvaniit... ja zaale buus sausa, tad vakaraa meegjinaashu ar taas plaushanu tikt galaa, ja tas nebuus iespeejams - varu piebraukt, pastaaveet blakus un dot padomus
))
andris
blakus pastavesana sakata saksies ap kadiem 21-22, ta ka pagusi ari noplaut. tiesa, mazas ceribas uz _sausa zale_, mes ar jau gaidam un gaidam...
m.
A kapec slapju zaali nevar pljaut ?
Juus tur to zaali (nopljauto) pectam piipeejat vai?
doma bija taada ka parasti pirms boilera vai kaadaam citaam uzparikteem sisteemaa ir iemesti pa starpu kraani lai vajadziibas gadienaa var vienu no mezgliem nonjemt nost.... ja ir taadi kraani tad tos ciet, njemam aaraa kaadu starpposmu un tad griezham valjaa.... ja maaja nopludo vienaa piegaajienaa tad atvienotais starpposms ir jaanomaina.... bet ja nopludoshana notiek tikpat leenu kaa no kraana tad ejam pa sisteemu suuknja virzienaa un mekleejam vainiigo.....
1) ta sagulas un plavums nekvalitativs;
2) kaste atri smaga, biezak jaskrien izkratit.
maara
Ja zems spiediens ir tikai tam, kas iet caur boileri, un caur boileri parasti iet tikai karstais uudens tad vareetu buut arii nogulshnju kraajums slidaambachokaa nevaajsh saaudzis (parasti izteikta probleema, ja boilerim regulaari gadaas uzvaariities). Pirms gadiem izkjekseeju no taada 200l bachoka 1/3 no tilpuma katlakmenii, bachoks baigi viegls palika... Tas pats ar trubaam - ja visu muuzju uudens dragaats bez filtra, tad iespeejams ir atnaacis tas briidis, kad kkur ir pietiekami. Variants mekleejot spiedienu meeriit. Jaashanaas nevaaja lai uzskruuveetu/noskruuveetu. Manometru var atrast kkur kur uudenstrubas utml lietas tirgotas.
A taa, mazliet logjikas, u pats galvenais - toch jaazin kur kuraas trubas ved. Un daaaudz laika...
M.
Jus tur ko sienu audzejat vai ka jums ta sagulas
Ja zali plauj pietiekosi biezi tad ta nepaspej izaugt tik gara lai sagultos un tad ari noplauta zale nav javac prom jo samaltaa zalitu ir labs meslojums.
milo cilvek, atsalbsti
) pedejas divas nedelas list un nav iespeju noplaut. un pa divam nedelam
TA izaug ka nu tikai. uz darbu ar jaiet, nav ta ka nepartraukti ir laiks sedet tai blakus.
maara
tieshi taaa! un nemaz nerunaa par to, ka kaut kas nav jaavaac nost - man patiik, ka ir novaakts, nevis turpataas meetaajas. bet nu izskataas, ka vismaz shodien buus iespeejams shaadas aktivitaates izveikt.
andris starp citu, Maara, kaadi panaakumi attieciibaa uz uudeni?