iesakiet banku dros'am kreditam

Sveicinaati!

Reklaama veesta: " No atsauciigas bankas n'emt krediitu izdeviigaak" ; -))) tac'u reizeem var izraadiities pavisam savaadaak - nu ir tipa dzirdeetas baumas par Parexu un tml.

Ir nobriedusi doma n'emt krediitu dziivokl'a iegaadei taadeel':

vai kaads vareetu man ieteikt kaadu banku vai ties'i preteeji - briidinaat nen'emt krediitu kaadaa bankaa kuraa var buut " zemuudens akmen'i" ? Varbuut ir kaada l'oti pozitiiva vai l'oti negatiiva pieredze, draugu staasti, baumas utt. ?

Veelams mailot privaati. Paldies!

janis_g¤fastmail.fm

1 2 >

RE: iesakiet banku dros'am kreditam

Man savulaik banku sisteemaa straadaajis cilveeks silti ieteica ar Parex nesasieties.

Armands

Re: iesakiet banku dros'am kreditam

Tas ir interesants temats, zinaataaji, padalieties arii ar citiem

Girts

atkariigs no tavas maksaatspeejas. iesaku parunaat ar vairaakaam un dabuut vinju piedaavaajumus un tad izveeleeties ar ko straadaat. un ja ienaakumi ir labi (1000Ls/m un vairaak) vari griezties:

Nordea,

Vereins,

NDLB ja ienaakumi ir normaali, tad ar augstaakmineetajaam diez vai ir veerts laiku teereet, griezies videejaas klases bankaas:

hipoteeku banka, unibanka, hansabanka, kraajbanka baltijas amerikas uzneemejdarbiibas fonds (vai tml nosaukums) ja ienaakumi ir zemi, tad vari protams meeginaat arii ar augstaakmineetajaam, varbuut iepatiksies vinjiem un viss notiksies, bet reaalaak, ka kaut ko dabuusi no mazajiem un aktiivajiem, tipa ab, btb ja arii sitie neder, tad ir chupa ar firmaam, kas piedaavaa krediitu pod zalog nedvizimosti. sadarbiibu ar shaadiem uzneemumiem es ieteiktu ne tikai ruupiigi, bet LJOTI RUUPIIGI apsveert, lai peec tam nav nepatiikamas sajuutas. . .

par zemuudens akmeniem: svariigi tikai ja plaano kaveet maksaajumus/nemaksaat vispaar. shaadaa gadiijumaa liigumu labaak iedod izlasiit juristam. citaadi jasakataas uz - procentu likmi, - liiguma valuutu, - likmes paarskatiisanas principiem, - liiguma noformeesanas komisijas maksu, - iipasuma veerteejuma prasiibaam, izmaksaam, - kaveejuma soda naudaam, - prasiibaam par apdrosinaasanu, - pirmsterminja nomaksas soda nauda.

uzraksti peec tam, kaa gaaja.

k.

Nevareetu teikt, ka muusu gjimenei bija ienaakumi virs 1k latu meenesii, kad njeemaam krediitu Nordea (ja nemaldos, figureeja vismaz par ceturtdalju mazaak). Vieniigi pashu ieguldiijums bija pietiekami liels, saliidzinot ar krediitu (mainiijaam dziivokli pret maaju ar piemaksu, kuru kopaa ar dazhaadaam papildizmaksaam arii veiksmiigi nofinanseeja).

Pirmo reizi redzu shaadu krediitiestaazhu daliijumu - savulaik skatiijos, ko kursh aktiivi piedaavaa (kaadas likmes, prasiibas un bonusi);

Protams, noprasiiju arii paziistamu finansistu domas, cik kursh skataas uz/caur pirkstiem, lemjot par pieshkjirshanu.

Bija arii kaut kaadi brokeri(? ), kas par paldies: )) piedaavaajaas ievaakt informaaciju un atrast labaako variantu (tikai man bija nestandarta gadiijums, un vinji taa arii neko nepiedaavaaja)

Re[2]: iesakiet banku dros'am kreditam

> Pirmo reizi redzu shaadu krediitiestaazhu daliijumu - savulaik

> skatiijos, ko kursh aktiivi piedaavaa (kaadas likmes, prasiibas un

> bonusi);

negribeeju neviena juutas aizskart. : ) krediitiestaazhu daliijums, protams, mans subjektiivais, balstiits uz manu subjektiivo pieredzi un nepaarbaudiitiem nostaastiem. dotaas informaacijas izmantoshana nav spiesta lieta.

Mums shobriid neslikta akcija iet: www.hipo.lv

Taa iisti naf reklaama - vienkaarshi priex par savu kantori

Peteris

Uz realajiem ienakumiem skataas AB. LV un arii mainiigaa % likme $ nav lielaka kaa citiem -5, 6%. Choms ar Ls 350 uz rokas + 150 sieva un 150 sievasmaate menesii, panjeema kadus 30K$ ja nemaldos maajai uz 20 gadiem.

Ieprieksh vinju Hansabanka pasuutiija shkeersaam, sakot, ka vairaak par

20K$, lai necer dabuut, jo negribeeja sievu ar sievasmaati atziit par lidzfinaseetaajaam. Shii banka arii dikti skataas lai ir augstaakaa izgliitiiba. Tad pat ienjeemumi nav tik svariigi

iesakiet banku dros'am kreditam

Hello Andris,

Zinu ka pashlaik Unibankaa ir normaali noteikumi un + pie visa ja arii laikus nenomaksaa tad veel ar teviim aukleejaas, vieniigais jaaskataas kaa ar % likmeem iespeejams ir bankas kuraas leetaak. . . ar Parex esmu dzirdeejis labaak nesaistiities

--

Best regards,

Pablo mailto: pauls.l¤inbox.lv

Hanzene taada akadeemiska banka laikam: )

nu es kad njemu krediitu apstaigaaju daudzas bankas un skatiijos kur zemaaki % un kur mazaakas komisijas maksas.

beigaas izveeleejos Baltijas Amerikas uznjemejdarbibas fondu.

Nu iespaids palika tads ka viss kas rakstiits taa arii notiks un notika arii. Liigums bija drakonisks, bet pec parunaam sho to izmainiijaam, bet ja ir doma nemaksaas vai kaveet maksaajumus soda % baigie saskrien.

pozitiivi tur ir tas, ka var atmaksaat aatraak un nebuus nekadu % jamaksaa.

varu kaut riit noskaitiit atlikusho summu, bez komisijas maksaam.

Parex bankas fishka - liigumaa ir punkts, ka striidus skata shkjiireejtiesaa : ) Uz citaadiem noteikumiem laikam banka pat krediitus neizsniedz. Juristi droshi vien smalkaak pastaastiis atshkjiriibas starp " parasto" tiesu un " shkjiireejtiesu" , populaaraa valodaa izsakoties, shkjiireejtiesa ir privaats kantoris, kuram ar Parex laikam laba sadarbiiba, attieciigi leemuma pienjemshanas laiks ir dramatiski iiss: )))

It kaa jau drakoniski, bet nu banka shaadi ljoti labi nodroshinaas pret principiaalajiem nemaksaataajiem: )

spaiks

Re[2]: iesakiet banku dros'am kreditam

Nedaudz tevi palaboshu: ) Lietas tiek izskatiitas P. . . x kabatas shkjiireejtiesaa: )Lietas tiek izskatiitas bezstriidus kaartiibaa . . respektiivi tevi nepieaicinot un veel kaajau nokugja lietas ziniet shkjiireejtiesas spriedums nav paarsuudzams: )) Vo taa! ! !

--

Best regards,

Pablo mailto: pauls.l¤inbox.lv

Re[3]: iesakiet banku dros'am kreditam

neticas, ka liigumaa nav atrunaata formaala briidinaasanas kaartiiba par tiesas datumu, taa kaa tiesa var notikt bez kaadas puses klaatbuutnes tikai tad, ja taa apzinaati izvairaas no ierasanaas vai ir mainiijusi savu liigumaa atrunaato adresi par to nebriidinot otru pusi. . .

skiireejtiesas tieshi taapec ir ljoti populaaras biznesa liigumos, ka to leemums nav paarsuudzams, liidz ar to konflikti tiek atrisinaati aatri un ar mazaakiem izdevumiem nekaa caur valsts instituucijaam. . .

un cik es zinu, tad skiireejtiesas izmanto daudzas latvijas bankas (vismaz dariijumos ar firmaam). . .

un ja jau domaajat, ka vieteejaas skiireejtiesas ir nopirktas, striidu izskatiishanu variet atrunaat jebkuras valsts skiireejtiesaa, kas savu darbiibu nav aptraipiijusi (pie nosaciijuma, ka esat pietiekami ietekmiigs, lai vareetu bankai dikteet savus nosaciijumus). . . ; )

k.

RE: Re[2]: iesakiet banku dros'am kreditam

>Nedaudz tevi palaboshu: ) Lietas tiek izskatiitas P. . . x kabatas

>shkjiireejtiesaa: )Lietas tiek izskatiitas bezstriidus kaartiibaa

>. . respektiivi tevi nepieaicinot un veel kaajau nokugja lietas ziniet

>shkjiireejtiesas spriedums nav paarsuudzams: )) Vo taa! ! !

Lielaakas muljkjiibas laikam neesmu dzirdeejis: )

Interesanti, no kuriem laikiem shkjiireejtiesai ir tiesiibas izskatiit bezstriidus piespiedu izpildes lietas?

Shkjiireejtiesas procesaa abu pushu pieaicinaashana un informeeshana par prasiibas celshanu ir obligaata, un par shkjiireejtiesas noleemumu nevar tikt izdots izpildraksts, ja shis noteikum ir paarkaapts. . .

Domaa, ko runaa, vaardu sakot.

Nu njem njem apskaties tos banku liigumus un ievaac infu gudriniek! ! : )

Teorija diemzheel ir taalu no prakses: )) Gribi tikties ar dazhiem cilvjiem ar kuriem taa arii izdariijaas. . . un kur teikts ka shkjiireejtiesaa abas puses OBLIGAATI jaapieaicina veel jo vairak ja liigumaa ietverts preteejais un abas puses jau par to vienojushaas ka tas taa var buut! ?

Un veel. . . .

506. pants. Šķīrējtiesas procesa kārtības noteikšana

(1) Pusēm ir tiesības brīvi noteikt šķīrējtiesas procesa kārtību.

(2) Ja puses ir vienojušās par strīda nodošanu izšķiršanai pastāvīgā šķīrējtiesā, bet nav vienojušās par šķīrējtiesas procesa kārtību, strīdu izšķir saskaņā ar pastāvīgās šķīrējtiesas reglamentu.

(3) Ja strīdu izšķir šķīrējtiesa, kas izveidota konkrēta strīda izšķiršanai, un puses nav vienojušās par šķīrējtiesas procesa kārtību, šķīrējtiesa pati nosaka šo kārtību.

(4) Šķīrējtiesas sastāva priekšsēdētājs var patstāvīgi izlemt procesuālos jautājumus, ja viņam to uzticējušas puses vai pārējie šķīrējtiesneši.

Izbesiija

Nu tad redzi cieniitais, mans darbs ir tieshi saistiits ar shkjiireejtiesas procesu, un ja jau tu citee CPL 506 pantu tad vari apskatiities arii taa pasha likuma 514. p. 3. daljas 4. punktu, tad veel 515. pantu, un tad arii

518. pantu;

Taalaak.

Protams, ir iespeejami gadiijumi, kad briidinaajuma vietaa tiek nosuutiitas tukshas lapas (starp citu tas neattiecas tikai uz shkjiireejtiesu procesiem, bet arii uz maksaatnespeejas procesa uzsaakshanu), bet cik man zinaams to vienmeer ir dariijis prasiibas ceeleejs un nekad - Parex shkjiireejtiesa (konkreeti - Riigas Starptautiskaa Shkjiireejtiesa). varbuut ir iespeejami shaadi gadiijumi (kam gan es neticu), bet kaadeelj par tiem nerunaa? Kur ir kaada info? Varat atveert RSST. LV maajas lapu un apskatiities kas tur ir par tiesneshiem un tad LOGJISKI padomaat, vai kaads no tiem ies smeereet rokas, atvainojos, ar taadiem s*diem;

Treshkaart.

Varbuut, tu Pablo, tomeer, man vari nosaukt, uz kaada pamata shkjiireejtiesas klauzulaa ir iespeejams iepiit bezstriidus kaartiibu?

Piekriiti, ka tas tachu ir marasms.

Un ceturtkaart.

Parex liigumus es zinu no galvas. Un tur ir sekojoshas lietas:

1) viens tiesnesis

2) latvieshu valoda

3) rakstveida process

4) saskanjaa ar RSST reglamentu.

Un nekaadas bezstriidenes vai iespeejas striidu izskatiit puseem klaatneesot. Luuk taa.

RE: Izbesiija

Pardon, bet

> Protams, ir iespeejami gadiijumi, kad briidinaajuma vietaa

> tiek nosuutiitas

> tukshas lapas (starp citu tas neattiecas tikai uz

> shkjiireejtiesu procesiem,

> bet arii uz maksaatnespeejas procesa uzsaakshanu), bet cik

> man zinaams to

> vienmeer ir dariijis prasiibas ceeleejs un nekad - Parex

> shkjiireejtiesa

Piedodiet velreiz par sekojosho offtopiku shaja teemaa: )

Man te bija shads gadijums. Mans tevs ir parvaldnieks vienai majai

Jurmalaa, kuraa dzivo jau nu loooti ietiepigi irnieki. Ires maksa maja ir kadi 10-20 lati menesii. Pec tam, kad vinji nemaksaja par iri jau 6 meneshus (vai apmeram taa), pacietibas mers bija pilns, un sakas kaut kadas sarunas, kuras tika lietoti rupji vardi u. t. t.

Pec neilga laika irnieki skandalisti nosutija parvaldniekam (manam tevam) ierakstitu vestuli ar TUKSHU BALTU LAPU iekshaa: ) Ko tas noziimee, un ko dariit shada situacijaa?

Cik zinu, tevs tagad vinjiem jau ir aizsutijis pirmo ierakstito bridinajumu par nemaksashanu, un taisas to novest lidz tiesai, ja irnieki nebus ar labu runajami. Palidziet ar padomu, ja kadam lidziga situacija (proti, BALTA LAPA) bijusi, please: )

Einars

p. s. PALDIES visiem, kas aktivi palidzeja/piedalijas ar padomiem par manu beninju jautajumu. Jusu vestules nav aizmirstas, un man nepieciesams laicinsh pardomam.

Njaaa. . .

Ir viela paardomaam.

Gruuti teikt, ko tas noziimee tavaa situaacijaa (nekas taads nenaak praataa), bet ir liidziigi momenti bijushi maksaatnespeejas uzsaakshanas gadiijumaa.

Tur ir taa - nepiecieshams 2 reizes briidinaat paraadnieku (kam ir lielaaka interese, var apskatiities likumu), peec kaa var veersties tiesaa ar maksaatnespeejas pieteikumu (obligaata prasiiba ir shie divi briidinaajumi), un man ir zinaami konkreeti gadiijumi, kad kreditors (veeleedamies visu aatri nokaartot) vienkaarsji nosuuta divas baltas lapas un lieta dariita - ar pieteikumu tiesaa.

Liidziigi varianti iespeejami arii ar pieteikumu par saistiibu bezstriidus piespeidu izpildi CPL 400. panta kaartiibaa (arii nepiecieshams briidinaajums + pieraadijums par taa sanjemshanu);

Tas ir vieniigais, kas naak praataa.

Varbuut arii vinji taisaas uzlikt arestu maajai (t. i. , prasiibas nodroshinaajums pirms prasiibas celshanas) un suutinot baltas lapas, domaa pasta kviitis iesniegt tiesai kaa pieraadiijumus.

Variantu jau daudz, viss atkariigs no situaacijas, bet patiesiibaa nekas labs tas nav. Dereetu visu uzmaniigi izveerteet, un dariit to aatri.

Re[2]: Izbesiija

Vasals Harijs,

a nevar izdariit shaadi - kad atnaaks naakamais ierakstiitais suutiijums vienkaarshi neveert vinju valjaa? un uz tiesu stiept neattaisiitu aploksni, lai tad tiesnesis pats skataas kas tur ir iekshaa rakstiits, gan jau kaa pieraadiijumam nekaada svara nebuus, bet tomeer. . .

--

Visu lobu,

Jons mailto: john¤ru.lv

Nu labi, ja jau iet shitik augstos tonjos, tad buushu spiests parakt dziljaak un varbuut tieshaam siikaak pastaastiit par dazhiem gadiijumiem, bet aatri nesolu, lai nebuutu neprecizitaates. . . . . . . jaa, ja kaadam ir bijusi shitaada pieredze par gadiijumiem, kad lietas tiek izskatiitas bez atbildeetaaja iekjiilaatu dziivoklju gadiijumaa esiet tik laipni apsteidziet mani dusmiigs nebuushu! : )

Tikai veel viens jautaajums a. God. Harim. . . kaa ir ar CPL 400 p.

konkreetaak 1 punkta 1 dalju

Ar cienju Pablo Picaso

Nu viss jau kaartiibaa ar 400. pantu! Bet prichom te shkjiireejtiesa?

Bezstriidus piedzinju taa nevar skatiit! Vai es kaut ko nesapratu? Ko ir kaadas buutiskas izmainjas civilprocesaa?

Jaanim - tas atkal ir riskanti, jo, ja tur ir kaads briidinaajums tomeer paarmainjas peec (tu jau nezini, kas taaa aploksnee iekshaa), tad atkal var smagi iegraabties. . .

Vasals Harijs,

nu bet pagriezt aploksni pret gaismu var tak: ) nestriidos, var iegraabties, bet taapat var arii iedziit pamatiigos suudos otru pusi : )

--

Visu lobu,

> Jaanim - tas atkal ir riskanti, jo, ja tur ir kaads briidinaajums tomeer

> paarmainjas peec (tu jau nezini, kas taaa aploksnee iekshaa), tad atkal var

> smagi iegraabties. . .

varbuut var atveert liecinieku klaatbuutnee, papildus veel visu dokumenteejot uz video? vai tiesaa tam buutu maza jeega?

k.

Re[3]: Izbesiija

Vasals karlis,

nu video gan nav nekaads pieraadiijums, pie mums Latvija tam nav svara, vismaz agraak taa bija, kaa ir tagad?

--

Visu lobu,

1 2 >

Jaunākais forumā