Termoregulatori uz apkures baterijaam

Cva;)

Vakar saaku ciitiigi groziit termoregulatorus. Mehaaniskie, uz apkures baterijaam tieshi pielikti. Liidzi katram regulatoram papiiriitis, kuraa redzama ciparinju/temperatuuuras atbilstiiba.

Peetiiju un nonaacu pie secinaajuma, ka shaadas atbilstiibas nav. Piemeeram skaitlis 3 noziimee 16C (piemeeram), bet man telpaa 18C, bet radiators uzkriitoshi karsts. Pagriezjot uz "1", protams saak atdzist, bet kaadu temperatuuru tas uzturees?

Kaada pieredze ar shiem termoregulatoriem? Varbuut ir labaaki un sliktaaki (man kaa parasti sliktaaki;)).

Jaasaka, ka cilveeks, kursh lika manaa maajaa apkuri, nebija uzdevumu augstumos vai bija kraapnieks. Maisters uzlika daargu termoregulatoru, ar radio vadiibu, 1000 programmaam, bet ja maajaa ir 10 telpas, bet termosensors viens un viens ariii termoregulators (siltuma padeves regulators), tam nav absoluuti nekaadas jeegas. Taalaak noveeroju, ka radiatoriem saak silt augsheejaa dalja, tas noziimee, ka siltais uudens tajos pluust no augshas uz apakshu.... Vai tas ir pienjemami?

Maris

1 2 >

Ciparus liek aiz ta ka tie termoregulatori ne visi ir veienadi precizi ka ari konkretu temperaturu gradus ciparu vieta neliek lai neiesudz tiesa

Es daru ta ja gribas siltu ta ka Tkrekla var sedet un nesalt tad uz 3,5 (max ir 5)

3.0 tad ir normali krekla ar garam rokam bet ja ilgi sez tad gribas vel kauko uzvilkt

Gulamistaba 2,5 jo vesaka gulas labak.

Esot ari tadas elektroniskas termogalvas ar iespejusaslegt visas kopa bet tas atkarigs no slinkuma pakapes un maka biezuma.

1)Siltais no augshas uz leju ir pienjemami.

2)To 1niigo termosensoru liec visveesaakajaa telpaa, paareejo telpu temp noregulee ar termogalvaam. Paareejaas telpas nepaarkarsiis, jo galvas aizveersies, jaadomaa tikai kas notiks ar katlu un suukni, kad visas galvas buus ciet.

3)Tos ciparus droshi ignoree, noziime ir tikai tam, kaada temperauura vajadziiga telpaa.

Ja ir par veesu - pagriez galvu valjaa, ja par siltu - pagriez ciet.

Operaaciju atkaarto reizi diennaktii vai pat retaak.

4)Leeto galvu probleema var buut histereeze - aiztaisa ciet radiatoru kad telpa sasilusi liidz 22, un netaisa valjaa kameer neatdziest liidz

17 :-)

Man ir galvas pa 5 ls gab un nav taadas probleemas.

Janis

nedomaaju, ka tam termoregulatoram ar radio vadiibu nav jeegas, tiesa, t tas neregulees, bet gan straadaas rezjiimus iesleegts / izleegts. man maajaas ir preciizi shaada sheema, un tas viens, galvenais termoregulators driizaak kalpo kaa pulkstenis - no riitiem un vakaraa ir uzlikts uz 21 graadu, pa dienas vidu un naktiis - uz 20. kaa ir sasniegta vajadziigaa t, termoregulators dod komandu katlam izsleegties.

taa nu man sanaak, ka pa dienas vidu un naktii katls nekuraas (ja nav tik besiigi auksts kaa shonakt), pa dienu censhas sasniegt tos 21 graadu. parasti 21 graadu sasniegt neizdodas, jo pie radiatoriem termoventilji ir taadaa poziicijaa, ka aizvar radiatorus ciet veel pirms

21 graada. faktiski galvenais termoregulaators pasaakumu regulee "pa lielam", bet radiatoru ventilji piedzen katrai istabai vajadziigo t.

cita starpaa - ja ir regulaatori pie radiatoriem, nav buutiski, cik silts uudens sisteemaa cirkulee - regulaators piegrieziis ciet, kad buus sasniegt vajadziigaa t. un straadaa tas pasaakums diezgan veiksmiigi.

un par to radio vadaamo regulaatoru - ir jau bezgala patiikami, ka reekjins par apkluri mazaaks, jo maaja netiek kurinaata visu laiku konstanti uz 21-22 graadiem, un, kad nu peekshnji agraak ierodies maajaa, vari jau aizsuutiit komandu saakt sildiit.

andris, kurinaataajs

Nez vai. Es uzliku katlam temperatuuru 23C (galvenais lielaaku, kaa vajadziigs) un uz radiatoriem meegjinu sakrutjiit taa, kaa katraa istabaa vajadziigs.

Kaada jeega meeriit aukstakajaa istabaa temperatuuru? Un veel, es nevaru iedomaaties shaadu, aukstaako istabu.

Dizjajam megacenas supertermoregulatoram paliek tikai pulkstenja un termometra funkcijas... un naktii katlu ar to var izsleegt, ko mieriigi var veikt taimeris par 10Ls.

Maris

Veel gribeeju piebilst, ka maajaa kurinu liidz 18C. Tas skaitaas silts.

Naktii man pietiktu ar 14C.

Maris, istabaa apluuko termometru, kursh raada 13,6C.

pie siltas maajas (21-23 graadi) un T-krekla ziemaa pierod ljooti aatri.... bet tas jau katram individuaali, man sievasteevs neciesh vairaak par 19 graadiem, kas automaatiski noziimee to, ka meita, padziivojusies pie vinjiem kaut vai 2 dienas, maajaas atbauc iesnaina.

bet principaa - tas, ka man ir variants par 20 naktii un 21 dienaa, nenoziimee, ka nevari sev uzprogrammeet 18 dienaa un 14 naktii

andris

> Naktii man pietiktu ar 14C.

jeezinj, tu teltii dziivo vai?

N.

Kur var dabuut taimeri pa 10Ls un cik A?

Instigater

A ko, normaala temperatuura, es ziemaa labi juutos pie 18C, virs 16 liekas silti, parasti maajaas no darba atbraucot ir ~14.

Instigater

Offtopiks no manas puses:

Labi labi, tur arii ar huljigankaam braukaa....

Ja nopietni - katram savs graadu limits. Gadus 5 atpakalj nespeeju ziemaa staigaat ar biezajaam jakaam, staigaaju apkaart uz lekcijaam utt, staaveeju sabtransa pieturaas plaanaa veejjakaa un jutos dikti labi. Tagad savukaart esmu palicis mazliet pat saliigs, patiik kaadi

22 graadi istabaa, patiik kaartiigi sagjeerbties. Peec idejas peec gadiem 2 vajadzeetu tiit apakalj uz plaanajaam jakaam, ja shitais notiksies ciklveidiigi.

Ko gribeeju pateikt - katram savs.

Sauss + veess vel ir ok,

Bet mitrs + veess = brrr...

V.

Kadreiz dzivoj pie 16-17C, tagad gan patiik siltums.

man te ir 26, protams tas nav normaali - bet nu taada specifika telpai kur atrodos

liekas pirms paaris nedeeljaam aaraa bija ~13C maajaas termometra nav, nezinu cik tur ir. droshi ap 20 buus.

N.

Senukai 16A un citos buvveikalos ar elektronodalju drosvien ar.

Eu a ko jus vasara darat kad ir ara +20 ?

Un cik biezi sagerbusies jus pa majam tais 14 grados dzivojat, jeb visu laiku riksiti parvietojaties lai nesastingtu ?

Nestados prieksa ka +14 grados var justies komfortabli, jebsu tas ir tikai pa nakti zem 3 vilnas segam?

Pa veikaliem nekliistu, taa ka pateikt tieshi kur pirkt nevareeshu.

Bet viens no izplatiitaakiem veidiem - stepstelis ar ligzdu un taimeri.

Domaats elektrisko apsildes iekaartu sleedzeleeshanai. Domaaju, ka 10A vajadzeetu kaadu laikau tureet. katlam tas gan nav vajadziigs, tur ar

Plashi izmantoju shitos taimerus hidroponikas suuknju un maaksliigaa apgaismojuma sleegaashanai - leetaakie ir pirkti jyskaa, par 1.3Ls vai kaukaa tamliidziigi.

Ampeeri imho bija 6.

Laiku tur manaam vajadziibaam pietiekami labi, kopsh pagaajushajaa pavasarii iesleedzu, kljuuda ir labi ja 2 minuutes. Suuknju taimeri man nostraadaa 12-24x diennaktii, pagaidaam neviens nav nogljukojis.

Taatad kontakti pietiekami labi. Dazhi ir visu vasaru nostraadaajushi siltumniicas apstaakljos, i nekas

Preciizi taadi pashi taimeri tirgojas daudzkur citur, parasti - 2-3x daargaak

Ko var kasiities, katram savs rezhiims...

--

KPL, ar ~23 graadiem istabaa

"... un maaksliigaa apgaismojuma sleegaashanai..." "... Dazhi ir visu vasaru nostraadaajushi siltumniicas apstaakljos..."

Izklausaas, ka Tu pagrabaa kanjepes audzee...?: oDDDD

veel smalkaak

--

KPL, asu piparu cieniitaajs

njemot veeraa ko shie sola vasaraa - butu laiks pie siltuma pierast

global warming ftw ;)

N.

A var pielikt klaat ar papildus releju :-)

swolotch

>Eu a ko jus vasara darat kad ir ara +20 ?

Cik plaani vien var.

> visu laiku riksiti parvietojaties lai nesastingtu ?

Njifiga;)

Paslaik seezju un stundu klibinu instrukciju +pastus. Iisas biksees un maikaa. Dziivoklii 15C, normaali.

> Nestados prieksa ka +14 grados var justies komfortabli,

> jebsu tas ir tikai pa nakti zem 3 vilnas segam?

Sega viena, nevateeta.

Maris

Man arii tieshi taa viss straadaa.

Un megacenas termoregulators ar 4 laika/temperatuuras zonaam darba dienaam un tikpat briivdienaam maksaaja akuraat 28 Ls.

Veel 50 Ls izmaksaaja ieriice, kurai varu piezvaniit pa telefonu un ar DTMF pateikt, ka jaaiesleedz katls neatkariigi no taa ko domaa termoregulators.

Janis

Komforta sajuutu ietekmee ne tikai pashas telpas gaisa temperatuura, bet arii apkaartesosho griidas, sienu un griestu konstrukciju temperatuura.

Ja piem. sienas ir aukstas, tad arii pie relatiivi augstas temperatuuras telpaa buus dreegnuma sajuuta un otraadi, pie siltaam sienaam gaisa temperatuuru var pazeminaat un taapat justies labi.

Jans

starpcitu perfekts temperatuuras sadaliijums... ja man nebuutu siikais(9meen) maajaas tad es dziivotu liidziigaa temperatuuraa. ja seezhu maajaas un neko nedaru(kas ir visai reta paraadiiba) tad 18C, bet ja kautkas jaapasheptee(un tas ir visu laiku) tad es to vislabpraataak daru 14-16C. taapeec man ir darbniica kuru tikpat kaa neapkurinu.... pietiekami sasilst no blakus istabas sienas;)

kaa jau prasiiju - ko jus dariisiet shovasar, kad sola paarsvaraa virs 30 graadiem? laiks pierast, klimats mainaas

N.

1 2 >

Jaunākais forumā