Nu jaa, izskataas jau smuki, bet nu atsauksmes jau ar gribeetos zinaat.
Un kaadi cipari vinjiem grozaas?
janis
Nu, es kad saaku 2 gadus atpakal projektet savu maaju, izveerteeju vinju piedavajumu un izleemu, ka cipari pa lieliem. Tagad gan ar visiem uz Iriju beegosiem celtniekiem, sis varetu but neslikts variants.
nu cipari grozaas visai cilveeciigi - peec vinju teiktaa pati vienkaarshaakaa maajele (80 kvm dziivojamaa platiiba) izmaksaa saliktaa veidaa saakot ~18000 ls + apdare gan ieksheejaa gan aareejaa un protams apkure, kanalizaacija klaat. Pliks buuvkomplekts ~11000 Ls
Viss jau smuki bet
1) vinju katalogu cena ir plikai majas konstrukcijai rupnic (kas atrodas Somijaa) tatad tur nav ietverti nedz transporteshanas nedz pamatu likshanas nedz apkures nedz kanalizaacijas risinaajumi, kam visam vaig projektu saskanjoshanu un realizaaciju un tas viss maksaa papildus.
2) Salikshanas kvalitate ljoti atkariiga no " meistariem" kas to veic.
3) Lidzigi paneljtipa risinaajumi ir ari Latvijaa protams tiem nav 500+ gatavu projektu ar smukam bildiiteem.
4) Pa to naudu ko maksa majas konstrukciju transports lidz Latvijai var jau normalu majas Projektu uztaisiit, bet tad ir jazin ko tai majaa grib lai var pateikt arhitektam. nevis ar pirkstu iepakstiit bildiitee kuraa redzama maaja ar rozaa sienaam un pateikt " Shito"
5) ak jaa ieksheejaa apdare ar tur arii nav iekljauta.
Tatad nekas letaks galaa tur nesanaak, bet uz konstrukcijas primitiivuma un razhoshanas apjomiem vaidzeetu gan (laikam starpnieks tomeer to izdeviigumu apeed)
Sakuma atsauksmes bija sliktas bet cik sapratu problemas bija ar " meistariem" kas tas majas lika kopaa.
Pashreizeejo staavokli nemaaku teikt, bet Somu majas pie mums buvee tagad jaagaida kad Somi brauks tajaas dziivot.
Varbuut vari pachuksteet, kas no vieteejiem ko liidziigu piedaavaa?
Tiko bija istade Olimpiskajaa centraa tur bija vairakas firmas kas tadas piedavaja.
Japaskatas varbut ka kac buklec maisinjaa nejaushi iekritis.
Shovikend Kjipsala bus Maja droshvien jau ka tur ar kaac staavees un ko piedaavaas.
Man gan vairak interesee maja no limetiem koka balkjiem vai limets koks ar stiklavates pildijumu. izmaksas dargakas bet ja nav iebildumu pret koka apdari tad var ieverojami ieekonomet uz iekshejas un arejas apdares rekjina kas paneljmajam prasas ja grib lai smuki izskatas.
Ciest nevaru shitas regjipsha sienas ar bezjedzigo spakteles kaartu visas iespejamaas vietaas.
Maris
Piem. www.ztc.lv
Tev kaads ir piedaavaajis uzbuuveet riigjipsha sienu un peec tam veel kaartu shpakteles virsuu uzkraameet?
Vai arii starpsienas domaa buuveet no deeliishiem ar vati pa vidu? Vai kaa? Kur tur sanaak visaas vietaas?
R, domaa, vai starpsienas taisiit no riigjipsha, vai tomeer kaadus blokus un tad apmest ...
oo-uu-eee
man jau shkjita, ka visi ir sajuusmaa par sho briinishkjo risinaajumu ;>
par somainju maajaam - kaut kad tika papeetiits pasen. secinaajumi iisumaa - ja vien ir bishkjiit pashu laiks, labaak piestraadaat un origjinaalprojektu un rezultaats var sanaakt arii konkreeti leetaaks (nerunaajot nemaz par to, ka es tomeer gribeetu jaunu buudu peec manaam siikajaam iegribaam ;) )
Zemgales tehnoloģiskais centrs...
Prusaks
Pa pa, kaadas tad alternatiivas tiek apskatiitas? Ar ko gludi apmesta siena funkcionaali atskiras no tikpat gludas regipsha sienas? Tapetes virsuu? Man vismaz tapetes asocieejas ar kaadu sienas defektu sleepshanu.
Kautkaadi deeliishi? Peec izteikta paakjisma ozh.
Kautkaadi citi panelji? Ja labi apstraadaataam shuveem, tad tas pats regipsis vien sanaak. Ja nee - tad atkal ozh peec paakjisma ar liistiiteem uz shuveem.
Esmu kautko palaidis garaam?
--
KPL
oi, jaa, taads paakjisms. vajag tach blekji-stiklu-gjipshkartonu, tas taksh moderni 
es labaak pliku kjiegjelju sienu nobliezhu ar muura laku, paimprovizeeju ar dazhaadaam deelju sienaam, nekaa likshu gjipsi - izbesiija mani tas materiaals nesen veel vairaak ;) --
Rich
regjipsis grab & diezgan viegli izsilt caurumu tajaa. ok, peec ekonomiskaa viedoklja regjipsis rullee, bet es centiishos max ierobezjot taa pateerinju remonta laikaa.
andris
Ak jaa, laikam tak maaja domaata kaa maakslasdarbs, nevis kaa dziivesvieta. Sor, laikam ne tur iekliidu.
--
KPL
Nu, kaa kuram. Tevi ljoti satrauc, ka kaadam taa paredzeeta ne tikai pakaljas novietoshanai diennakts tumshajaa laikaa, bet arii, piemeeram, esteetiskiem priekiem? 
R
Kautko esi palaidis garaam gan. Vienu atshkjiriibu varu pateikt uzreiz - 115 kg dziivsvara paklupshanas rezultaataa atspieshanaas pret sienu meedz rezulteeties sienas apshuvuma nomainjaa.
Alternatiivas ir visaadas - gaazbetona starpsienu bloki, piemineetie salmu panelji, fibrolits, piemineetie kjiegjelji ... vopshem, nau tik traki, eksistee bez riigjipsha veel visaadi varianti 
R
Naz, pasham nau taalu liidz tiem kg, nau gadiijies sienai cauri izlidot.
Un ja regipsis 2 slaanjos, tad arii ar tiem 115 vareetu nepietikt.
Negrab arii, un neshuupojas, jo buuveets kaa pienaakas, prieksh sevis.
Droshi zinaams ka tam pasham salmu panelim virsma cietaaka? Kaukaa stipri shaubos.
Buutiibaa visi Tevis piemineetie iraid sienu _konstrukcijas_ materiaali - bet bazaars bija par apdares materiaaliem.
--
KPL, diezvai vairs kauko buuvees
OK, izraadaas, bazars it kaa pa citu teemu bija
Neies tak staipiit, katram savs ...
R, kaut kad shogad saaks buuveet gan
Nu pag, Tavupraat kautkas nepareizi? Regjipsim virsma ir taada, ko nevajag papildus ar kautko apdarinaat, visi paareejie piemineetie taadi nav. Defaultaa droshvien tiek pieņemts apmetums.
Apmeeram kaa saliidzinaat aabolus ar kartupeljiem.
--
KPL
Manupraat, pietiek staipiit par teemu, kuram pareizaaka siena. Ne vienmeer viss ir jaareducee uz praktiskumu. Manupraat, taada ultimatiiva konstrukcijas un apdares veida neir.
R
Sveiki, vispaar es ar gatavojos paartaisiit dziivoklii vannasistabu kura ar regjipsi tika smuki izbuuveeta, jo kaut vai taas pashas izturiibas deelj. Piemeeram nosuuces ventilatoru mainot man citu vairs nebija iespeejams normaali uzstaadiit ieprieksheejaa vietaa jo otreiz skruuves tajos pashos caurumos neieskruuveesi...
agriss
Redz, tas jau ir domaashanas un izpildiijuma jautaajums - bij tak zinaams, ka tur to ventilatoru buus jaaskruuvee? Tad kaapeec nevareeja sagatavot _normaalu_ vietu kur vinju pieskruuveet? Vienkaarshi, blekja profilu aizmuguree ielikt.
Ja labi visu izdomaa, un tikpat labi izpilda, tad regipsis savas funkcijas pilda gana labi. Nevajag vainot materiaalu, kad vainiigi ir muusu " celtnieki."
Es arii par regipsi nejuusmoju - bet savaa vietaa vinsh der. Tracina ka visur vinsh tiek absoluuti pofigistiski monteets - parasti zaudeejot milziigu telpas apjomu, kas nebuut nav nepiecieshams. Man sienaam blekja profili (27x60) ir daljeeji iekalti apmetumaa, lai telpu lieki nezaudeetu. Bet kaukaadaa no zhurnaaliem lepni demonstreeja kaa " meistari" apshuj sienas - un liek to pashu profilu krusteniski 2 kaartaas, un veel ar atstarpi no sienas, finaalaa zaudeejot paari pa
70mm no katras sienas, ja regipsis vienaa slaanii. Vaitad regipsis tur vainiigs?
Manaa gadiijumaa to pashu sienu kvalitatiivi apmest izmaxaatu nesaliidzinaami daargaak, jo sienas bij varen skiibas, tur vajadzeeja sabaazt gana daudz komunikaaciju, un prasiibas pret kvalitaati man bij visai konkreetas. Kur tas bij reaali, tur apmetu, un ieguvu preciizi taadu pashu virsmu, tikai ar nenormaalu chakaru.
--
KPL
Nav nemaz tik spiidoshi ar to regjipsha izdeviigumu.
Tagad pat, izstaadee MAJA ar vienu celtnieku diskuteejaam - salmu panelji pret regipsi. Rezultaataa kopistiski peec cenraazhiem saskaitiijaam, ka regjipsha starpsienai ar 1 plaaksni vienaa pusee un 2 plaaksneem otraa pusee materiaali izmaksaa ~7 Ls/m2 salmu paneljiem materiaali izmaksaa ~9 Ls/m2. Bet toties darbs saskruuveet karkasu, apskruuveet no vienas puses, salikt vati, apskriuuveet no otras puses maksaa jau 4-5 Ls/m2 pretstataa salmpanelju 2-3 Ls/m2. Laika pateriinjsh karkasa starpsienai ar krietni ilgaaks. Taadi luuk, piragi.
Jans
Nubet tam salmu panelim kautjelkaada nestspeeja ir?
Kautvai tik daudz, lai tur kaadu plauktu uzkarinaatu, vai durvju stenderi _normaali_ nostiprinaatu.
Metaala karkass zem regipsha man shinii zinjaa visas probleemas atrisina.
Un tiem skaidu paneljiem tak taapat virsma jaapstraadaa...
Darba izmaksas gan es neskaitu, ibo mans briivais laiks prieksh manis maksaa preciizi 0.
--
KPL
> mans briivais laiks prieksh manis maksaa preciizi 0.
Ak laimiigais.... (vai ka lai to taa pieklajiigi nosauc.)
Man gan brivais laiks ir ljoti daarga lieta.
V.
Vo vo tad jau tu gjipsi sarakt un gjipshkartoonu pac arii vari taisiit un tad jau tev viss pa briivu buus.
Salmus pa Latgales pljavaam savaakt un virsu seezhot sapreseet paneljos ar neko nemaksaas ar viss sanaak pa briivu.
Shitas mana pasha darbs nemaksaa neko ir taac pospasomju laiku izgudrojums.
Tavs briivais laiks maksaa tieshi tik cik tu savaa tieshajaa darbaa stundaa nopelni.
Ja darot kaada cita darbu tu ieekonoomee stundaa vairaak nekaa tu nopelniitu tad tas ir taa veerc ja nee tad labaak to dariishanu uzticeet citam.
Protams ja briivaa laikaa nekaa cita nav ko dariit tad gan labaak pasham preseet salmu paneljus.