Shaize ar apsaimniekotaaju

Sv.

Taatad, ieprieksh jau reklameeta situaacija.

Nopirku dziivokli. Ieprieksheejam saimniekam, kaa izraadaas, paraads apsaimniekotaajam. Apsaimniekotaajs saka, ka nesleegs liigumu.

Naak reekjini, adreseeti ieprieksheejam saimniekam. Es aizsuutiiju ar ierakstiitu veestuli zemesgraamatas aplieciibas kopiju, aktus par skaitiitaaju nomainju, un veestuli tjipa ar tekstu taa un shitaa, tagad te iipashnieks "kopsh

3. juunija" esmu es, luudzu cieniit un lutinaat un piestaadiit reekjinus. Un ka ieprieksheejais saimnieks te nedziivo, un ka par ieprieksheejaa saimnieka paraadiem neko zinaat negribu.

Pienaak reekjins - still uz ieprieksheejaa saimnieka vaarda, kaut gan veestuli jamie ir sanjeemushi.

Man daudz un dazhaadi jautaajumi rodas shai sakaraa - vai tiehsaam nav kautkaads likums un pants, peec kura man pienaakas samaksaat (Latvenergo gadiijumaa taads ir, LG gadiijumaa nav, par paareejo HVZ), vai es varu uzskatiit, ka apsaimniekshanas maksa man tiek 100% atlaista, vai paraads apsaimniekotaajam ir kaa apgruutinaajums nekustamajam iipashumamm (manupraat, paraadaa var buut tikai cilveeks, nevis lieta).

Summa apmeeram 250 Ls - pie jurista iet pa daargu, atstaat nerisinaatu jautaajumu. . . hwz.

Vareetu jau kaadu gadu seedeet nemaksaat, mosh ta kaukas saaktu risinaaties, bet nu ir lietas, par kuraam gribas apsaimniekotaajam uzbraukt, liidz ar to apgruutinaata komunikaacija - graamatvede telefonaa auro, ka es zlostnijs nemaxaataajs, un ka nerunaas, kameer nesamaksaashu.

It kaa informaaciju par iipashuma saimnieka mainju es piesuutiijis apsaimniekotaajam esmu. Reekjini (taapat kaa veel viskautkaads stafs, LMT reekjini un veestules kautkaadas) pienaak uz ieprieksheejaa saimnieka vaarda. To visu stafu es paarvietoju uz miskasti, un man uz to ir pilnas pravas, vai ne?

Liidz ar to, gribot negribot, rodas domas, ka reekjina nepiestaadiishana noziimee neveelmi iekaseet maksu. . . varbut kautkaa taa var to lietu novirziit?

Maaja pati tjipa veel nav pilniibaa prihvatizeeta, bet apsaimniekotaajs privaatkantoris, un Maajoklju agjentuuraa krataas no manis valjaa, tjipa "esmot maaja nonjemta no bilances", vopshem suuta nah. Liidz ar to es pat nezinu, kuraa instancee veersties, lai sakaartotu sho jautaajumu.

Kaadam ir kas liidziigs? Komentaari/padomi?

sp

< 1 2

Re: Shaize ar apsaimniekotaaju

tu gribi teikt, ka par 60K Eur nevar uzcelt maaju?

a/

Hehe. Man HB, kaa izraadaas, prasiija. Viens no nosaciijumiem krediita sanjemshanai tas bija. Bet reaali krediitu izsniedza, un peec tam tik prasiija, kad jau shljura bij iestaajusies.

Nu neko - paskaidroju situaaciju, krediitspeciaalists saka po, kad nokaartosi - iesniegsi: ) Just formalitaate: )

sp

Re[2]: Shaize ar apsaimniekotaaju

Nu pasties tak, cik prasa par dziivokli bez apdares. Mums te apkaart ko celj, nekur nav mazaak par 450Ls kvadraataa. Bez griidaam, sienaam, podiem, utt. Tikvien kaa aardurvis un logi plastmasnieki salikti. Tur tachu veel kad nopirkts jaataisa un jaaskanjo "pabeigshanas projekts", ja grib visu oficiaali. Ja njem caur banku, tad tas ir bez variantiem. Sviests.

Maajas pashi buuvnieki sola par 250-300 par kvadraatu.

Maaris

Droshi vien, ka "kaut kaadu maaju" var. Bet ne taadu, kaa es iedomaajos.

Mashiinu ar var pa 100 Ls nopirkt. Funkcija pildiis, tb uz priekshu ies. Bet paarejais. . . pats saproti: )

Es labaak turpinu spanjot liidz laikam, kad vareeshu realizeet sapni taa, lai nebuutu pasham shkrobe peecaak: )

sp, arii uz maaju tendeec. . .

Normaals dziivoklis manaa skatiijumaa ir vismaz 3 istabas ar kopeejo platiibu kaadi 150 kvadraati, pareekjini tikai iegaades izmaksas, plus remonts. Ja jau grub tjap ljap, tad var dziivot kaut kaadaa miskastee, bet veel normaals remonts utt utt. . . . Savukaart 150 kvadraatu 1, 5 staavu muura maaja ar saunu un visu iekseejo apdari man izmaksaaja 55k latus un buuveeja saveejie buuvnieki un taa, kaa es veelos. Bet taa ir maaja, nevis dziivoklis. . .

Re: Re[2]: Shaize ar apsaimniekotaaju

Maajai peec definiicijas ir vairaak kvadraatmetru, kaa diivoklim. Summaari sanaak vairaak. Ko nevar celt, to nevar nest.

Maajai veel zemi vajag. Komunikaacijas. Zhogs, celjsh piebraucamais. . .

Nee nu es neko, var jau njemties. Var jau sadziivot ar viskautko, celja nav, zhoga nav, jumts pagaidu, puse bez apdares. . . bet ne visi taa grib: )

sp, netic vairs 250 Ls par metru dziivojamaas platiibas: D p. s. zemi ar gribas kaadu ha, nevis tur 600 vai 1200. . .

Aaaa blj. . . aaviens, nu nevajag jau saliidzinat p*** ar pirkstu: )

Dabiigi, ka tikko var atljauties pirkt >100 m2 dziivokli, taa principaa cena tuvojas ~150 m2 maajai ar zemmi labu gabalu no Riigas, un jau ir apsverams pasaakums. . . it sevishkji, ja dziivoklim tik vien ir tas labums, kaa dislokaacija "centraa"[tm], kas mani apsoluuti, piemeeram, nesaista: )

sp

un ko tu dariisi ar 1 ha? Futbola laukumu taisiisi? ? : )))) ar 3000 kvadraatiem pietiek un paari paliek, 1500 ir optimaali nelielai maajinai.

1 ha ir vajadziigs personiigajam komfortam, lai kaiminja pirdienu nedzird: )

T. , ar daachu un 600m2 zemi, arii grib 1-2ha un buudu virsuu

Kameer kaiminji nav sabuuveejushi savas budkas apkaart (un noteikti buus ar ieskatu uz tavu virtuvi vai guljamistabas logu vai arii ar aklo muuri pret tavu viesistabas stikla verandu) tikmeer arii 600 ir pietiekami: )

Man paziņa deklarēja ka savai maajai kaiminjus veelas redzet shaaviena attaalumaa (un nedomaaju ka ar to vinjsh domaaja pistoli: ).

A taa maajai/dziivoklim katram savi +/-.

M.

P. S. Un par dziivokli mineetaa priekshrociiba ka tas atrodas centraa, varbuut vairaak jaasaprot ka tas atrodas tuvaak civilizaacijai. Nu nav daudz jauno privaatmaaju rajonu kuraam ir normaala sabtrans, veikali, izklaide, skolas. Nenu var protams atrast arii privaatmaaju Riigaa, bet nu tad $$$ buus arii attieciigi.

Re[2]: Shaize ar apsaimniekotaaju

Hello Girts,

izmaksas 55k Ls /maaaja vareeetu buut reaaalas. . . . .

a par dziivokljiem runaaajot man pagaajushonedeeelj piedaavaaja par 140metriem centraaa, bet ne klusajaaa, ar labu remontu - 160k Eur. kas sanaaak Ls 106K.

nevienojaaamies, jo prasiiju 170K. Nesaprotu es taaas cenas. . . centraa veel kautkaa speeeju uztvert, bet cenu 40k Eur par 80metru dziivokli paneljmaajaaa mans sapraaats atsakaaas uztvert. . . . .

--

Best regards,

Dainis mailto: lst¤access.lv

un kas notiks, kad shis tirgus iedos vienu plaisu: )))

tad tie mineetie 80m2 maksaa 12K Eur, un tad mees ari pirksim.

a/

Re[4]: Shaize ar apsaimniekotaaju

Hello MARIO,

nu manaaa izpratneee man nav vajadziiga izklaide blakus maaajai, supermarkets 5 min attaaalumaaa, skola aiz stuura etc. . .

jo manas maajas tuvumaa mazaaak civilizaacijas jo labaaak. . .

Girts Kehris wrote:

> un ko tu dariisi ar 1 ha? Futbola laukumu taisiisi? ? : )))) ar 3000

> kvadraatiem pietiek un paari paliek, 1500 ir optimaali nelielai maajinai.

Un jeega no taa ka tev ir _maaja_ - ja turpat blakaam ir kaiminja logs?

Tas pats pilseetas kolhozs vien sanaak. . . Ok, hektaaru varbuut nevajag, bet tie pashi 3000m gan prasaas.

--

KPL, reaalists, tamdeelj labi zin ka maaju nekad nevarees pavilkt

Nu jau gan tu pateici. . . . Normaalai dziivei maajaa gimenei ar paaris berniem un veelmi neredzeet un nedzirdeet kaiminjus (kas galu galaa ir lielaa maajas jeega) optimaala zemes platiiba ir 10-20 ha. Tad pietiek vieta gan maajai, gan daarzinjam, gan kaadam augljukokam, gan diikjiitim, gan kaadam plekiitim sporta izdariibaam, gan arii ir iespeeja neostit, kaa kaiminjsh lieto pretiigi smirdiigo grila aizdedzinaamo skidrumu

1500 kvadraatmetri (labaakajaa proporcijaa - 39x39 metri) ir platiiba, par kuru vispaar nav skaidrs, kaada no maajas jeega

Gatis, tikai izsaka viedoki, neuztvert personiigi: )

RE: Shaize ar apsaimniekotaaju

Man ir tukstotis, gribetos pusotru, bet vairak gan ne, tas viss tak jakopj. Logi ar kaiminiem preti nesanak, kauka veiksmigi sabuvets + sen gadus jau apzalumots. T. i. , nav tas tik viennozimigi.

maara

Re: Re[4]: Shaize ar apsaimniekotaaju

Ja ir gjimene ar beerniem, kur abi vecaaki straadaa (kaut kaa jau krediits jaatdod), tad shaadas iipashiibas kljuust ljoti svariigas. Ja viens vecaaks seezh maajaa, vai arii ir vecvecaaki kuri dziivo turpat blakus, vai ir aukle/guvernante/maajpaliidze uz visu dienu, un kam ir transporta liidzeklis, tad veel taa. Bet citaadi kaut vai beernu nogaadaashana uz/no skolas/pulcinjiem/izklaideem to visu saskanjojot ar darbu, maaciibaam, veikala apmekleejumu un kaadu retu savu izklaidi, kljuust par sarezgjiitu logjistikas uzdevumu gjimenei.

M.

ok, man ir 600, labi, nav daudz, gribeetos 1500, bet ko man tagad dariit? toties taa ir Riiga, pilseetas autobuss 200 metru attaalumaa, liidz normaalam veikalam (Spice) vareetu buut puskilometrs (neormaalie ir Neste un T-market, kas ir tuvaaki), arii Maarupes vsk nav taalu. un pa tiem kaimnjiem - nu pierod, bet tas ir tieshi taapat kaa ar kaiminjiem daudzdziivoklju namaa. ok, ir pilseetas kolhozs, ok, no riita nevar iziet pachuraat zaalienaa, bet tomeer ir plekjiitis, kur uzcept galju, beerniem izskraidiities vai realizeet nepiepildiito daarzkopja sapni: )

laikam jau videeji statistiskaa latviesha probleema ir taa, ka, ja maaju - tad triisstaaviigu, ja zemi tai apkaart - tad hektaaru. un, taa kaa nedz vienu, nedz otru nav iespeejams atljauties, videejais statistiskais latvietis tupina dziivot savaa triisistabu dziivoklii Ziepniekkalnaa vai

Purvciemaa un gausties. . . es pat tagad nezinu, vai pirktu saviem 600 m3 klaat veel 600 (pat ja taada iespeeja buutu - faktiksi jau taas zemes blakus nav) par 20 ls (vai pat vairaak - iisti nezinu, cik taas cenas uzkaapushas) kvadraatmetraa. . . nu nevajag man veel vienu krediitu par 12

000 ls, ir labi taapat, kaa ir, nevajag jau kaut kaadu ambiiciju deelj kljuut par maajas vergiem. . .

plashuma sajuutai nepiecieshama maaja (buudele) laukos mezja malaa, kur pa vasaraam dziivot, un, domaaju, ka tas droshi maksaas mazaak nekaa jau piemineetie 12 000 ls.

andris

RE: Re[2]: Shaize ar apsaimniekotaaju

Man jau liekas, ka 10-20ha ir lielummaanija, ja vien nav plaans par nelielu zemnieksaimnieciibu vai videeja izmeera atpuutas/sporta kompleksu. Buutu interesanti dzirdeet, kaa tu iedomaajies shaadu teritoriju pats apkopt neizteereejot tam 700% sava briivaa laika? : )

ps. lielais futbola laukums ir ~1ha, bet tas taa saliidzinaashanai. . . ; )

Kovacs

Re[6]: Shaize ar apsaimniekotaaju

nu man ir beeerni lielaakais ir speeejiigs pats 10min liidz autobusam pastaigaaat pielietojam automobiljus pietiekamaaa skaitaaa krediits prieksh maajas man nau nepiecieshams un meitenei straadaashana ir briivpraatiigs psaaakums - lai garlaiciigi nebuutu. . . .

RE: Re[2]: Shaize ar apsaimniekotaaju

Pirmkaart, neaizrauties ar apkopshanu: ) - nav jaabuut 20 ha ar perfektu maurinju, granteetiem celinjiem un izraveetaam pukju dobeem - labu dalju platiibas var atstaat vienkaari kaa pljavu/mezhu un izmantot to kaa kaiminju tureesanu pa gabalu

Otrkaart, var cereet uz vieteejo bezdarbnieku-dzeeraaju veelmi par pudeli kalnus gaazt; ) Lai tad nu arii nopljauj man to pljavu: )

Gatis

Ceriiba uz siinju veelmi kaut ko dariit kaut par naudu vai polshu ir ljoti vaaja.

Labaakajaa gadienaa vienu dienu pabakstiisies dabuus naudu (un ne jau 2Ls pietiks, pusdienas veel pieprasiis un 5 Ls) un pazudiis uz nedeelju, Slikaakajaa pazudiis tajaa pashaa dienaa ar visu tavu izkapti un veel kaut ko nospers no tava pagalma.

Un ja ciemaa ir kaads sakariigs dzeeraajs, kas kaut ko dara, tad uz vinju jau rinda parasti ir.

M. saklausiijies lauku radinieku staastus

> laikam jau videeji statistiskaa latviesha probleema ir taa, ka, ja maaju

> - tad triisstaaviigu, ja zemi tai apkaart - tad hektaaru.

Bet vai tad shiis ir probleemas? : ) Driizaak raksturiigaas mentalitaates ipashiibas, un taadas nu vinjas ir, jaa. Bet par maajas vegu kljuut nav labi - jaa, es vareeju tjipa iepringt un saakt maaju buuveet, dziivot paaris gadu peeckara apstaakljos, tad veel kaadus paaris gadus bikinj labaak, kameer jau buutu cieshami. Un paklaut shaadaam eksekuucijaam gjimeni, kura driiz sastaavees no 4 cilv.

Taa vietaa es izveelos dziivokli daudzstaavenee, kuru vareeshu apmaksaat arii, ja samazinaasies ienjeemumi. Un tad mani sauc par stulbeni, ka redz vergoju kautkaadai panelju buuvei, ambiciozu, ka nesamierinos ar to ka ir, bet sapnjoju par kaut ko ceelu.

Uz to es teikshu - nu lietaa laimiigs savus 600, tas, vareetu teikt, ir pat vairaak, kaa videeji eiropaa rindu maajas: ) Viduveejiibai arii ir sava jeega: )

> plashuma sajuutai nepiecieshama maaja (buudele) laukos mezja malaa, kur

> pa vasaraam dziivot, un, domaaju, ka tas droshi maksaas mazaak nekaa jau

> piemineetie 12 000 ls.

Cerams. Negribaas paaraak daudz izdot par zemm. Bet nu ja cenas tomeer pieaug, respektiivi, saak krievi/eiropieshi te iepirkties, un ja cieshamaas zemes cenas aizlien taalaak par 50 km no Riigas, tad man personiigi buus vieglaak izshkjirties - par simbolisku samaksu no radiem zemi Jelgavaa sadabuut, dazhus hektaarinjus: )

sp, ka jau tad jau - arii savu viedokli. . .

Re[4]: Shaize ar apsaimniekotaaju

Dazhi brivajaa laikaa braukaa ar kartingiem, ar dzhipiem pa kaapaam vai purviem. Citiem akal patiik ar zaalaaju pljaujamo traktorinju dragaat pa saviem 20ha: )

Maaris

< 1 2

Jaunākais forumā