staasts par suuknja remontu I

Izdrukaajusi zemaakrakstiito un sagaidiijusi savu viirieti (kursj no paneljmaajaam un neko nesaprot no uudensuuknjiem), dodamies pie suuknja. Aatri vien konstateejam, ka tecinot uudeni spiediens leekaa ka traks (no 1, 5-3, 5), taatad (njemot veeraa Andra rakstiito) automaatikas vaina taa nav. Atliek gumija vai spiediens. Plkst jau 16: 30 (sestdiena) saakam mekleet veikalu, kursj veel valjaa. Pirmajaa tiekam savienoti ar direktoru, kursj apgalvo, ka gumija viena nemainaas, jaamainot viss bundulis. Zvanam naakamajiem, tie maz ka gatavi veel atlikusjajaas 5 darba minuutees notirgot gumiju, veel ar gari un plasji izstaasta kas un kaa daraams. Taakaa teleporteesjanaas nav muusu varaa, pamatojoties uz konsultaaciju, konstateejam, ka gumija vesela/nav spiediena (paspaidot ventili aaraa nenaak ne gaiss, ne uudens). Taatad vajag pumpi. Izvandu visus cjetrus sjkjuuniisjus un tehnisko lietu pieliekamo - nav! Uh. Braucam uz dus. Visos peec kaartas tik taads, kuru piepiipeetaajaa jaaiebaaz!

j un ta tas darbosies, kas mums neder, jo bus pagruuti iebraukt vannasistabaa mazdu: ) beigu gala nopirkaam maximaa, pa 1, 99, ar kaaju minamo un ar manometru. Drosjiibas peec divus, janu viens nestraadaa: )) palekdamies riksjojam maajaas (jo laime ir TIK tuvu! ), pumpeejam (kaa veeleets - atverot kraanu utt). . . figu. Nekas nenotiek. Ir itkaa iislaiciigs uzlabojums (mazliet ilgaak pumpee, no 5 uz 15 sekundeem pagarinaas periods). Saak likties, ka divu pumpju pirksjana ir praata darbs, panjemam no auto otru - nu nekaa, tas pats. Peec laicinja, piepumpeejot patuksjo mazdas riepu, konstateejam, ka pumpjiem nav ne vainas, tagadeejaa (liidz sjim briidim) muusu diagnoze ir - beigts ventilis. Sjovakar meegjinaasim nomainiit. Ja nesanaaks, pirksju jaunu bunduli, ar visu gumiju un ventili, sjtrunts pa tiem 20ls, ka tik ruuc un pumpee kaa naakas.

Es buutu pateiciiga par manu pienjeemumu komenteesjanu, varbuut esam ko galiigi aplam sapratusji/secinaajusji.

maara

1 2 >

RE: staasts par suuknja remontu I

maini vīrieti: )

JP

Re: staasts par suuknja remontu I

Neesmu dabaa redzeejis to veidojumu, bet kaut kas, shkjiet, neshtimmee.

pumpjiem buutu jaabuut iekshaa ventiljiem, jo pumpeejot to pashu riepu, taas ventilis ir atveertaa staavoklii - respektiivi uzpumpeet vareetu arii ar bojaatu vai iznjemtu ventili, tikai gaiss izietu peec pumpja atvienoshanas.

Peec paareejaa shkjiet, ka gaisa tajaa gumijaa nav.

Pumpeejot gaisu, uudens suuknis bija atsleegts no straavas?

Tie pumpji neuzraadiija nekaadu spiediena pieaugumu?

varbuut tur ir paaraak liels tilpums, lai uzreiz buutu juutama spiediena palielinaashanaas? (veelreiz otmazka - pac redzeejis neesmu to bunduli; )).

Janis D, "3-ciems"

nu ja - tad jau vareeji probleemu iislaiciigi risinaat, neskruuveejot gaisa punpi nost, gan jau kaadu laiku tureetu spiedienu: ) bet doma par beigtu ventili ir pareiza - dodu 99%, ka tieshi taa. vai nu arii ventilis kopaa ar gumiju. . . . bet par taam atmosfeeraam - tas 1, 5 piektdienas mailaa patieshaam bija teju no gaisa graabts, apskaties dokumentos vai uzprasi veikalaa, cik ir pareizi, iespeejams, ka arii vairaak - to 1, 5 vienklaarshi esmu kaut kur dzirdeejis. . .

ja probleema atrisinaas, neizteereejot 20 ls jaunam bundulim, vari jaunu bunduli nopirkt man: ) vai arii atdot veco, ar bojaato ventili: )

andris

Māra Keslere wrote:

> Taa ari ir - uzpumpē liidz manometrs raada 1, 5 un kolīdz atvieno pumpi ir SSHHHHH! piesprauzjot pumpi atpakaļ, manometrs raada atkal neko. Sūknis bija atslēgts.

> Kur TUR ir paaraakliels tilpums? Bundulii (hidroforaa)? Virsuu rakstīts 24l, ja es pareizi saprotu jautājumu.

> maara

ja jau taa uzreiz buutu uzrakstiijusi, tad es nebuutu dumus jautaajumus uzdevis; )) ______________________________

Janis D, "3-ciems"

Taa ari ir - uzpumpē liidz manometrs raada 1, 5 un kolļdz atvieno pumpi ir SSHHHHH! piesprauzjot pumpi atpakaļ, manometrs raada atkal neko. Sžknis bija atslēgts.

Kur TUR ir paaraakliels tilpums? Bundulii (hidroforaa)? Virsuu rakstļts 24l, ja es pareizi saprotu jautવmu.

maara

Es gan nedomaaju, ka uudens zuud, cik saprotu - probleema ir tur, ka nav saspiestaa gaisa bundulii (kas reguleetu normaala rezjiima suunja iesleegsjanos/izsleegsjanos). Ja zustu uudens, tad peec laika pagriezjot kraanu, suuknis njemtos ka traks lai no akas uzsuuktu (kaa ir no bridi tuksjas bijusjas akas uzdab=FEt augsjaa uudeni - to es jau zinu) + pa kraanu uzreiz jautri un nepaarprotami pietiekamaa daudzumaa neteceetu uudens (tas vismaz to beigtu dariit, kad izteceetu kautkaads suuknii palikusjais daudzums). Pareizi es saprotu vai nee?

Izraadaas, ka nopirkt ventili veel ir iespeejams, bet to finjku, ar kuru to nomainiit. . . pagaid=E0m probleemas.

maara

Andris Sprogis wrote:

> nu ja - tad jau vareeji probleemu iislaiciigi risinaat, neskruuveejot

> gaisa punpi nost, gan jau kaadu laiku tureetu spiedienu: ) bet doma par

> beigtu ventili ir pareiza - dodu 99%, ka tieshi taa. vai nu arii

> ventilis kopaa ar gumiju. . . . bet par taam atmosfeeraam - tas 1, 5

ja uudeni nespiezh aaraa pa ventili tad gumija nez vai

> piektdienas mailaa patieshaam bija teju no gaisa graabts, apskaties

> dokumentos vai uzprasi veikalaa, cik ir pareizi, iespeejams, ka arii

> vairaak - to 1, 5 vienklaarshi esmu kaut kur dzirdeejis. . .

a tas kaa uzregulee: )

. . . .

--

Rich

Ja probleema ir gaisa ventiilii - iespeejams, bija tikai jaaieskruuvee kaartiigi iekshaa, lai nelaizh gaisu gar ventili. Parasti ir arii uzskruuveejams vaacinjsh.

Caurules otrajaa galaa esosho pretvaarstu (lai uudens no bundulja neliist atpakalj akaa) ar var mainiit.

Juris

Māra Keslere wrote:

> Es gan nedomaaju, ka uudens zuud, cik saprotu - probleema ir tur, ka nav saspiestaa gaisa bundulii (kas reguleetu normaala rezjiima suunja iesleegsjanos/izsleegsjanos). Ja zustu uudens, tad peec laika pagriezjot kraanu, suuknis njemtos ka traks lai no akas uzsuuktu (kaa ir no bridi tuksjas bijusjas akas uzdabūt augsjaa uudeni - to es jau zinu) + pa kraanu uzreiz jautri un nepaarprotami pietiekamaa daudzumaa neteceetu uudens (tas vismaz to beigtu dariit, kad izteceetu kautkaads suuknii palikusjais daudzums). Pareizi es saprotu vai nee?

>

> Izraadaas, ka nopirkt ventili veel ir iespeejams, bet to finjku, ar kuru to nomainiit. . . pagaidām probleemas.

to vaacinju/finjku kaadaa velo dalju veikalaa uzprasi. Imantas ZZK vismaz bija, tikai tur tagad piekljuut nevar

KPL

njemot veeraa, ka suuknja iesleegshanos regulee spiediena deveejs, suuknis laiku pa laikam ielseegtos arii nepateereejot uudeni, tukshai bundzhai nevaidzeetu palikt (ja tas spiediena deveejs straadaa).

kur to ventilju skruuveejamo nopirkt gan droshi nepateikshu, bet es mekleetu vai nu bodees, kur var autoservisiem vaidziigas lietas iepirkt (nevienu gan nezinu; D) vai arii kaut kaados moskvichu/zhigulju autoveikalos.

vai arii kaa treshais variants - mekleetu kaadu no kaa aiznjemties, jo vajadziigs regulaari gan jau nebuus.

aaa, aizmirsu ceturto - man eertu un diezgan droshu variantu - latgaliite, domaaju, ka tur noteikti var atrast.

Janis D, "3-ciems"

Suuknis sjobriid straadaa kopaa ar kraanu. Kaa kraanu atgriezj, ruuc-neruuc-ruuc-neruuc, kaa aizgriezj - klusums, liidz atkal atgrieziis.

maara, izmantojot Acu Plaksjkjinaamo metodi dabuujusi i ventili, i skržv? jamo: )

ne-e, ja ir beigts otrs ventilis (saukts arii par pretvaarstu, kas ir uudens trubaa) un uudens tek atpakalj urbumaa vai akaa, tad suuknis iesleedzas un izsleedzas arii tad, ja nav atveerts kraans jeb nav pateerinja. taa kaa ar paareejiem ventikjiem (peretvaarstiem) visam jaabuut OK.

andris

staasts par suuknja remontu - epilogs

Ventilja nomainja aiznjeema tikpat kaa necik laiku, uzpumpeejaam, iesleedzaam suukni. . . AK! kas pa skanju! : )) taa ar bija - ventilis vainiigs. Suuknis iet ruukdams, veljmashiina ar beidzot tika pie darba utt: )

Jautaajums Jurim Pencim - kaadeelj mainiit viirieti, ja ir taada lieliska lietaa kaa dziivoklja liste?

Paldies Andrim un paareejiem par padomiem un atbalstu.

maara

Re: staasts par suuknja remontu - epilogs

cien Mara,

par taadaam lietaam jaaintereseejas viirietim, nevis tev!

ja tas taa nav, tad tieshi taapeec vins arii jaamaina liidz ar to ventili!

lai

RE: staasts par suuknja remontu - epilogs

Bleenjas, tas varbuut ir aktuaali taadaam, kuras nespeej paintereseeties un nokaartot. Man patiik pasjai saprast kas notiek suuknii, kursj man piegaadaa uudeni un masjinjaa, kursj mani paarvieto utt.

Un man nepatiik gludinaat kreklus; )

Kautkaadi arhaiski uzskati, manupraat (! ), kaut kas no naturaalaas saimnieciibas.

maara

Nuuu, kur lai sameklee tik daudz viirieshus lai mainiitu pie katras ventilja mainjas? : )))

M.

taa jau ir - nav jau gruuti padaliities ar pasha teju pashmaaciibas celjaa uzkraato pieredzi. es, piemeeram, pirms gadiem trim nezinaaju, kas tas taads suuknis ar hidroforu ir un ka maajaa nav jaanes uudens no akas vai jaaiesleedz kaut kaads suuknis, kad gribas mazgaaties, ja nav pilseetas uudensvada vai kaadas mega advanceetas iekaartas. . . tagad Tev priekshaa naakamais posms - atrsinaat spiediena probleemas, lai buutu taapat kaa paneljmaajaa - kaa to dariit, rakstiiju pirms paaris dienaam.

andris

Paldies, spiediena probleema ir ievietota noveersjamo sarakstaa.

maara p. s. labi gan, ka Tevi toreiz nenomainiija kopaa ar suukni vai ventili; ))

tas viss jau ir apsveicami Maara,

tikai ko tad tie viirishi tad dariis?

diivaans jau buus izseedeets un auitinjaa labeejais benkis arii. . . , bet kas lidos kosmosaa un speeles hokeju?

tu vinjus taa mazliet pastrostee. : )

lai veicas a/

tad vienkaarshi nebija shaadu probleemu (jeb iipashumu). . . aaa, iipashums jau bija gan un tajaa iekshaa "komunaljnika" suuknis ar kaadu

150 litru bunduli, tiesa, bez gumijas. . . nospiezjot melno podzinju, suuknis iesleedzaas un pumpeeja (taa diezzgan leeni un paskalji). bija jaavaktee taadaa lielaa pulkstenii (manometraa), lai izsleegtu laikaa (nospiesgtu sarkano podzinju), citaadi spiediens vareeja uzkaapt debesiis. . . sapumpeeja kaut kaadu daudzumu, tad vareeja saakt mazgaat traukus. . . . veelaak jau peec skanjaam iemaaciijaamies saprast, kad suuknis jaaizsleedz. tiesa, mums shis suuknis nokalpoja tikai kaadus paaris meeneshus, tad nopirkaam advanceeto pashreizeejo suukni ar automaatiku, hidroforu, manometru, ventili, gumiju un citaam, fignjaam. . . .

Nu veicās tak dažiem: ) A to man pašam viss jāmeklē un jātaisa: (

Varbūt Māra vēlas noorganizēt mana dzīvokļa remontu? : )

JP

Tu ir droshs ka Tev to vajag? Es jau vairaak kaa gadu vienu istabu remonteeju: /

KPL

Labpraat, diemzjeel tas ir paaraak laikietilpiigi, aiz kam man Tev jaaatsaka.

maara

noorganizeeshana RE: staasts par suuknja remontu - epilogs

Sveiki!

Varu padaliities ar info. . .

Garaam ejot iznaaca saskarties ar nelielu, bet darbiigu kantoriiti, kas kaa ar reizi nodarbojas ar dazhaadu liimenju buuvnieciibas un remontu pasaakumu organizeeshanu, vadiishanu un kontroleeshanu prieksh ljautinjiem, kas pashi to nespeej, nav laika vai arii gluzhi otraadi labi apzinoties ko tas prasa nemaz arii neveelas. Pashi vinji nebuuvee, neprojektee un netirgo buuvmateriaalus taadeejaadi pretendeejot uz statusu kuraa nenonaaktu interesehu konfliktaa ar klientu vai nesaaktos kaut kaadu izdeviigaaku pasaakumu lobeeshana. Par pakalpojumu izmaksaam gan nemaaku teikt, kaut kaadas lietas iesaakumaa esot pa briivu (kaa jau vienmeer), bet kaa vinji izteicaas tad izmantojot vinju pakalpojumus varot ietaupiit vairaak laika un naudas nekaa vinjiem par to samaksaas.

Izklausaas jau peec baigaas maljinas, bet mosh kaadam noder : -)

Saucaas vinji SIA "KBB LTD" - CONSTRUCTION OUTSIDE COMPANY

www.building.lv/single_firm.ph...

panjemts no

www.building.lv/result_atsleg....

Godiig sakot, ja nebuut iznaakusi privaata diskusija ar shiis firmas paarstaavi, vienk. peec reklaamaam un anotaacijaam kaut kur medijos diezi vai, ka es taa ietu un prasiitu vinju paliidziibu.

Taa ilgaak apspriezhot dazhaadas ar celtnieciibu saistiitas jomas, shamie salikaas diezgan zinoshi ar ne pirmo gadu pieredzi shajaa jomaa.

Darbu sarakstaa tika piemineets viens no LIDO objektiem.

Jans

ps note: nekaad personiig labum no shii man neir : -)

Re: noorganizeeshana RE: staasts par suuknja remontu - epilogs

Sveiks,

Neesi aizdoaajies ka vinjiem var buut liigumi par procentiem pie buuvmateriaalu tirgotaajiem konkreetiem. . . .

var jau buut es kljuudos. .

Rukicc

1 2 >

Jaunākais forumā