Sveiki,
gribu remonteet vannas istabu, un meistars man iedeva darbu noveerteejumu. Luudzu iesakiet, kaa es vareetu paarbaudiit, vai tas ir atbilstoshs tam, ko prasa arii citi. Varbuut internetaa var atrast, ar ko saliidzinaat?
paldies,
Kaspars
Sveiki,
gribu remonteet vannas istabu, un meistars man iedeva darbu noveerteejumu. Luudzu iesakiet, kaa es vareetu paarbaudiit, vai tas ir atbilstoshs tam, ko prasa arii citi. Varbuut internetaa var atrast, ar ko saliidzinaat?
paldies,
Kaspars
RE: vannas istabas remonta darba izmaksas
Drīzāk salīdzini kvalitaati – cenu vienmēr var dabuut zemaaku, bet diez vai gribēsi maksaat 2 X!
K
Peec manas personiigaas pieredzes - lai dabuutu reaalaas izmaksas, meistara noveerteejums jaareizina ar koeficientu vismaz 1, 5: ((
Armands
Kaa shaada situaacija var rasties?
Ja mees vienojamies par to, cik darbs maksaaa, tad tik daudz tas arii maksaa.
Kaspars
Taada bija situaacija, kad remonteeju savu dziivokli. Vienkaarshi pat meistars nevar saakumaa preciizi paredzeet darbu apjomu, vienmeer kaut kas atklaajas, kas prasa papildus puules. Bet, ja juus vienojaties par izmaksaam un parakstiet kaut kaadu papiiru, taa cita lieta, tikai tad to koeficientu pielietos pats meistars: ))
Armands
Kaa izremonteeja vannasistabu, esi apmierinaats? Cik izmaksaaja remonts?
Ko tieshi meistari dariija (tipa, tikai izfliizeeja, jebshu trubas arii paarvilka)? Vai to visu dariija viens meistars?
I.
Vannas istabu pagaidaam neremonteeju, aptruukaas finanses: )) Bet par divaam istabaam un koridoru meistars man saakumaa izreekjinaaja kaut kur uz 300 Ls, faktiski sanaaca 500.
Armands
Sveiki,
pirms kaada laika biju jautaajis, kaa noveerteet darbu izmaksas vannas istabas remontam. Esmu gandriiz galaa (shodien ceru, ka tiks pievilkti peedeejie otas vilcieni), un jaasaka, ka Armanda koeficients bija diezgan preciizs - man sanaaca 1, 9.
Kaa juus tiekat galaa ar shiim lietaam? Es neteiktu, ka rezultaats mani ljoti apbeedina - domaaju, ka naudas zinjaa piechakareets neesmu, darbs ir izdariits labi (es taa paljaujos), un tagad man par 90% buus izremonteeta arii virtuve (kas ir patiikami). Tomeer sajuuta, ka viss iet laukaa no kontroles bija diezgan briesmiiga, un taadus krenkjus vairs negribu. Gribas daudzmaz ieprieksh zinaat, kaa viss buus.
Taas izmaksas tik pamatiigi pieauga galvenokaart taapeec, ka daudz kas tika dariits arii virtuvee (faktiski, taa arii ir par 90% izremonteeta), kaut arii ne tikai uz to.
Virtuve tika izremonteeta taadeelj, ka taa tika izaardiita - nosists apmetums, nojaukts viss, kas tur bija.
Bet taa tika izaardiita taapeec, ka meistara saakotneejais noveerteejums raadiija, ka shiis izmaksas es vareeshu atljauties - nu, varbuut par kaadu simtu izbraukshu laukaa no budzheta. . . bet par to es nechiiksteetu, tas ir normaali.
Meistars paarreekjinaaja darbu izmaksas tai briidii, kad viss bija nojaukts, un bija iegaadaatas fliizes, t. i. , ieguldiitaas naudas bija jau paaraak lielas, lai _gribeetos_ atkaapties. Tagad redzu, ka tajaa momentaa vareeju arii visu stopeet, tikai ievilkt tur uudeni, pielikt kautkaadunebuut izlietni un miers. Tas gan ir ljoti slikts risinaajums, jo noziimeetu, ka vajadzeetu eest visai spartiskos apstaakljos, kameer atkal buutu nauda. lai vareetu turpinaat sho "rotalju". Pozitiivi buutu tas, ka neizmantoto fliizhu kaudzi vareetu lietot galdinja vietaa.
Attieciibaa uz materiaaliem - meistara ieprieksheejie noveerteejumi bija nenormaali nepreciizi. Es pat nezinu - iespeejams, ka vinsh materiaalu izmaksaam nekad iipashi nav sekojis liidzi, un liidz galam nemaz nevar pateikt. Bet katraa gadiijuma saprotu, ka vinhs, pat ja zinaatu, tad nebuutu ieintereseets teikt, ka uz materiaaliem izies TIK daudz - tad es buutu meegjinaajis taupiit, samazinot visu, t. sk. , darbu apjomu.
Tas, ko es tagad saprotu, ir
1. man vajadzeeja jau ieprieksh ljoti preciizi izplaanot gan darba rezultaatu, gan darbu gaitu.
2. jau saakumaa ir jaadomaa par dazaadiem blakusizdevumiem, tjipa transports, uudens atsleegshana, uudens izlaishana no apkures utt.
3. jau saakumaa vareetu meegjinaat peec iespeejas preciizi izdabuut no meistara, cik un kaadus materiaalus vinjam vajadzees. T. i. , tjipa izbraukt cauri kautkadam cheklistam ar uzskaitiijumu, kas vien ir, ieskaitot visus siikumus.
Bet tomeer es netieku iisti gudrs, kaa to procesu var padariit vadaamu, t. i. , daudzmaz prognozeet izmaksas gan uz darbiem, gan uz materiaaliem, gan uz terminjiem, un reizee nezaudeet kvalitaati (piem, ja visu noteiktu ljoti strikti, tad meistars buutu ieintereseets visu dariit aatri un slikti, un tas arii neder)
Vai juus ko variet ieteikt? Vai to vispaar var, ja pats nepaarzina tos darbus?
Kaspars
Re: vannas istabas remonta darba izmaksas
Te arii ir atbilde - ko tu vari noprognozeet, ja nezini, kas un kaa jaadara? : ) Vieniigais risinaajums laikam ir dabuut uzticamu meistaru, lai vismaz nechakaree. Bet par preciizo izkalkuleeshanu - man liekas, ka pat vislabaakais meistars nevar visu paredzeet, jo var gadiities, ka, saakot kaut ko lauzt, atklaajas veel kas labojams utml.
Vineta, ar 95% izremonteetu dziivokli - tie 5% droshi vien tiks pabeigti naakoshaa remonta reizee: ) Vai arii jaamaina viirietis (c): )
materiaalu izmaksas preciizi tev nepateiks neviens piemeeram ja grib gludinaat sienas un izdomaa dauziit nost veco apmetumu, var izraadiities ka sienaa ie 10centimetriigas bedres, ko jaataisa ciet
Andris
nee nu tas ir skaidrs, un to arii nevar prasiit. Man nekaadu bedru nebija. Manaa gadiijumaa bija taa, ka reekjinot izmaksas, daudzkas vispaar netika iereekjinaats. Itkaa siikumi - pa 2 - 3 - 4 ls, bet kad savaacas kopaa, tad ir daudz.
Nee nu fataalistiskajam viedoklim "celtnieciibaa taa ir, un tur neko nevar dariit" man vismaz pagaidaam negribas piekrist, vieniigi uz naakotni jaacenshas vairaak aci tureet visam virsuu, un peec iespeejas izpeetiit visu savlaiciigi, tas arii viss.
Kaspars
Man nezkapec ir radies priekshstats parbuvniekiem taads ka tie ir ar mieru no saakuma dariit visu pa leeto bet kad saak dariit tad dara pec iespejas vairak lidzarto nopelnot papildus.
Tas ir taapat kaa Rimi aizej nopirkt maizi pienu un sviestu bet beigas esi izterejis 5Ls par jogurtinjiem saldejumu siljkjitem un citam akcijas precem bet sviestu taa arii aizmirsi nopirk. Un rezultaataa saakotneeji paredzeec bija izdot 1Ls bet iztereti tika 5Ls.
Jautaajums rodas ko dara tas remonteetaajs ja vinjam pasaka ka nekaadi papildus izdevumi netiks segti virs norunaataas taames? Vinsh visu uztaisa tjap ljap liidz galam, jeb tomer megjina iekljauties taames ietvaros.
Un kaa ir ja remonc tiek taisiic jaunaa maajaa kuraa nekad nav bijusi ieksheejaa apdare vai tur var paraadiities kaukaadi sleeptie izdevumi, kaa nekaa tur nav nekaadu neredzamo defektu kas nebuutu ieplaanoti.
Maris
Man ari radas viens jautajuminsh?
Piem. es velos taisit remontu. Izmaksas sastada 2 galvenie "posteni":
1) materialu izmaksas,
2) darba izmaksas.
Darba izmaksas meistaram butu japasaka uzreiz, t. i. cik maksa nospaktelet 1 m2 sienas utt.
Materialu (apdare, santehnika utt) izmaksas ir atkarigas no ta, ko tu pats izvelies.
Jebkura gadijuma tiek sastadita darbu tame.
Jautajums - kura bridi meistars sak tevi "gruzit" par to, ka naks klat izmaksas, kas parsniedz planotas par ~ 1. 9 reizem?
Citiem vardiem sakot, meistariem pa mici un lai beidz krapties! ! !
>Man ari radas viens jautajuminsh?
>
>Piem. es velos taisit remontu. Izmaksas sastada 2 galvenie "posteni":
>1) materialu izmaksas,
>2) darba izmaksas.
3) pakalpojumu izmaksas, sevishkji, ja tev nav auto (kaa man). Man sanaaca piemeeram, transports, uudens izlaishana no apkures, uudens atsleegshana. . . . Tur arii savaacaas diezgan daudz
>Darba izmaksas meistaram butu japasaka uzreiz, t. i. cik maksa
>nospaktelet 1 m2 sienas utt.
Es arii taa saakumaa biju domaajis. Nelaime ir taa, ka es pats nepiedomaaju, kaadiem darbiem tur ir jaabuut, savukaart, kad to taami staadiijaam, tad meistars smalkjuutiigi kluseeja par to, ka taas arii ir poziicijas reekjinaa.
Skaidrs, ka var gadiities visaadi negaidiiti darbi, bet te laikam tas variants nebija. T. i. , tie darbi paarsvaraa bija negaidiiti tikai prieksh manis.
>Materialu (apdare, santehnika utt) izmaksas ir atkarigas no
>ta, ko tu pats izvelies.
1) Meistaram tomeer ir tiesiibas prasiit labus materiaalus. . .
2) Katram no darbiem ir nepiecieshami kautkaadi materiaali. Ja darbi nav zinaami, tad tas noziimee, ka arii vajadziigie materiaali un to daudzums nav zinaams. . .
>Jebkura gadijuma tiek sastadita darbu tame.
>Jautajums - kura bridi meistars sak tevi "gruzit" par to, ka
>naks klat izmaksas, kas parsniedz planotas par ~ 1. 9 reizem?
Nu droshi vien tad, kad viss ir izaardiits. Shajaa briidii ir visai nevienaads speeku sameers, jo skaidrs, ka jauna darbaspeeka piesaistiishana nebuut nebuus leetaaka.
>Citiem vardiem sakot, meistariem pa mici un lai beidz krapties! ! !
nee nu vinsh cilveeks domaa par sevi.
Es nedomaaju, ka vinsh kraapaas, kautko nepareizi sareekjinot, driizaak vienkaarshi izmantoja manu pieredzes truukumu. Tas variants, ko teica - ieej RIMI peec maizes, bet izteeree. . .