jaut. par maakleriem

Vajadziigs padoms s'aadaa situaacija:

dziivokli paardod maakleris kam ir dziivokl'a iipas'nieka izsniegta pilnvara paardot dziivokli par summu X. Pilnvaraa rakstiits ka maakleris var n'emt arii rokasnaudu. Tad luuk maakleris prasa lai es iemaksaaju rokasnaudu vin'am (un nevis dziivokl'a iipas'niekam). Laikam taa ir normaala prasiiba, bet es s'o maakleri nevaru atrast ne NIMA ne LANIDA licenzeeto maakleru sarakstos.

Kaa vispaar notiek maakleru sertifikaacija? Vai to dara valsts? Kur buutu pieejams oficiaals sertificeeto maakleru saraksts?

P. S. S'is maakleris ir Ja'nis Indrik'is.

Ar visu cien'u pret s'o cilveeku, bet es vienkaars'i nevaru atrast vin'a vaardu sarakstaa. Varbuut kaads ir pircis pie s'ii maaklera dzivokli un var pakomenteet?

Re: jaut. par maakleriem

Nu situaacija ir taada, ka ar maakleru sertifikaaciju taapat kaa lielum lielajaa valstu vairaakumaa nodarbojaas profesionaalaas organizaacijas, un kaa jau tu mineeji taadas ir divas, NIMA un LANIDA.

Pashlaik ipasha nozime tam nav, lai gan protams butu labak, ja makleris butu kadaa no shiim organizaacijaam. Maklerim nav obligati but kada no sim profesionalajam organizacijam, un tas nebut nenozimee ka vins ir krapnieks.

Rokas naudas prasiiba ir normaala paraadiiba, vel jo vairak ja pats dzivoklja ipashnieks ir pilnvarojis so starpnieku to veikt. Vajadzetu parliecinaties vai pilnvara nav atsaukta un darijumu labaak veikt naudu iemaksajot darijuma konta.

RE: jaut. par maakleriem

Ja nav sarakstaa, neko nomemaksaa! Tevis minētie saraksti ir iistie, valstii cita saraksta nav!

K.

Runaajot par sarakstiem.

Visu cienju shajos sarakstos esoshajiem maakleriem - es vinju profesionalitaati nekaadaa zinjaa neapshaubu, BET:

1. Atcerieties, ka shiis makleru asociaacijas nekaadaa zinjaa un nekaadaa veidaa nav legjitiims kritterijs tam, lai noteiktu, vai kaads maakleris ir vai nav tiesiigs darboties tirguu. Abas (NIMA un LANIDA) pec buutiibas ir

PRIVATAS organizacijas, kam nav nekaadu likumiigu tiesiibu pretendzet uz monopolu nekustama ipashuma tirguu. Atshkjiriibaa, piemeeram, no veerteetaajiem, kuru sertifikaacija ir oficiaala un publiskas varas sannkcioneeta.

2. Tas, ka makleris ir shajos "sarakstos", nekaadaa veida ne no ka nepasargaa. Patiesiibaa nav nekaadas atshkjiriibas - ruupiigi jaaparbauda pilnvaras un maklera uzticamiiba jebkura gadiijumaa. Ja makleris straadaa respektablaa firmaa un ligumu sledz tas vardaa, uzticamiiba jebkuraa gadiijumaa buus daudz lielaaka, neraugoties uz to laados "SARAKSTOS" vai maisos vinsh buutu vai ne.

Tas taa, manas privaatas domas.

P. S. Es neesmu makleris, pat ne tuvu.

Veel - ja maklerim ir pilnvara, tas noziimee, ka vinsh darbojas dziivoklja iipashieka vaardaa.

Patiesiibaa tev vajadzeetu paarbaudiit vai shii pilnvara nav atsaukta, nevis, vai tas dzheks ir vai nav "SARAKSTAA": )

Nuu, ja nemaldos, es Jaani paziistu. Vinjsh man gaadaaja patreizeejo dziivokli un tirgoja manu ieprieksheejo. Taapat manam darba koleegjim gaadaaja dziivokli. Nekaadu pretenziju pret vinju nebij. Jauks cilveeks.

: -)

Ingars

Jaunākais forumā