Elektriskaa vai gaazes pliits?

Elektriskas plic priekshrociibas ir skaidras, bet pareekjinot ka elektriskaa 7kw pliic tomer tere diezgan daudz elektribas saku pardomaat tomer par gazes virsmas iegaadi.

Bet tad izdzirdeju tadu lietu ka gaazes pliits nelabveeligi ietekmee virtuvi ar gaazes degshanas procesa atlikumiem.

Ka tieshi gaazes degshanas produkti ir tie kas laika gaitaa vedo to taukaino slaani uz meebeleem un griestiem arii tad ja ir nosuuceejs virs plits.

Varbuut tomeer labs nosuuceejs + gaazes plic tomeer sanak leetaak un nemaz ne sliktaak?

Maris

1 2 >

RE: Elektriskaa vai gaazes pliits?

Gaumes lieta.

No gaazes tieshaam rodas taa kjeepa, kaadas no elektriskaas pliits nav. Es gan neesmu lietojis modernu gaazes pliiti kopaa ar speeciigu, modernu nosuuceeju, bet esmu dzirdeejis, ka nekas daudz shai zinjaa no krievu laikiem nav mainiijies.

Lai liktu elektrisko pliiti, jaabuut pietiekamai jaudai.

7kW ir maksimaalaa jauda, pienjemu. Vai tu reizee darbini visus 4 rinkjus un cepeshkraasni? Viens atsevishkjs rinjkjis diezvai buus jaudiigaaks par 2. 5kW - gludeklim ir kaukas starp 1. 5 un 2.

JanisPuu

Re: Elektriskaa vai gaazes pliits?

Mandomaat, daudz kas ir atkariigs no taa, kaa tiek saimniekots. Teiksim, es censhos uzlikt katlam vaacinju, cept taa, lai tauki nesprakshk pa gaisu utt. Savukaart, kad viirs iet pie pliits, tad peec tam visa apkaartne ir jaamazgaa.

Par tiem noseedumiem - nu ir jau drusku - apmeeram reizi pusgadaa ir jaanomazgaa skapiishu augshas (protams, ja gribas, lai taas buutu tiiras). Bet vai tas ir tieshi no gaazes, nezinu - elektrisko pliiti neesmu lietojusi.

Ne mirkli neshaubiijos par gaazes pliits izveeli. Gaaze tomeer nemaksaa gandriiz nemaz atshkiriibaa no elektriibas. Jau bez visas pliits par elektriibu tiek maksaati padsmit lati, un tagad veel tas cenas pieaugums. A par gaazi - paaris lashi.

Vineta

Arī manas necilās domas. . .

Pārvācos uz māju bez gāzes, bet ar pavecu elektrisko Electrolux plīti (~8 kW).

Kopš paši sev gatavojam vakariņas, īpašais elektrības rēķina pieaugums nav manīts.

Ja mazliet parēķinām maksimāli iespējamos tēriņus (vakariņas + brīvdienu izvirtības):

1 h x 22 d. x 2 kW + 2 h x 8 d. x 3 kW = 44 + 48 kWh mēnesī = 92 kWh x 0, 045 Ls = Ls 4, 14

Vairāk sanāk tikai tad, ja pusi mājas apsilda ar to pašu plīti: ))

Juris

P. S. Bet nosūcējs noder arī elektriskajai plītij - pamēģiniet uzcept karbonādes no svaigas kaimiņu cūkas, neko nenotaukojot: )))

Nu redz par paaris lashiem var vienu elektrisko cepeshplic rinkji (2kw) darbinaat uz pilnu jaudu 22 stundas.

Un cik stundas menesii pa tiem 2Ls var dedzinaat gaazes pliiti?

Pa gaazes aboneeshanas maksu 77santimiem elektrisko plicrinkji jau var 8, 5 stundas sildiit.

Ja vaara un shmoree viscauru dienu tad gaaze ir leetaak bet ja videji dienaa to pliiti darbina tikai stundu tad sanaak 2, 7Ls/meenesii.

Un runa gaaja nevis par izskjaidiitajiem taukiem ap un pa pliti bet gan par neredzamajiem gaazes sadekshanas produktiem kas noklaajas visaa virtuvee. Un ja veel virtuve ir kopaa ar dziivojamo iztabu tad tie nonaak arii tur.

Butu velamas atsauksmes ari no cilvekiem kas no gazes plic pargajushi uz elektrisko!

Maris

> Mandomaat, daudz kas ir atkariigs no taa, kaa tiek

> saimniekots. Teiksim,

> es censhos uzlikt katlam vaacinju, cept taa, lai tauki nesprakshk pa

> gaisu utt. Savukaart, kad viirs iet pie pliits, tad peec tam visa

> apkaartne ir jaamazgaa.

Protams, tikai dabuut tos noseedumus augshaa uz skapiisha no katla vai pannas - tur ir jaabuut baigam fakjiiram: DD tie noseedumi uz skapiisha augshas IR no gaazes. No elektriskaas pliits nav nekaadu noseedumu, ar vai bez nosuuceeja.

> Ne mirkli neshaubiijos par gaazes pliits izveeli. Gaaze

> tomeer nemaksaa

> gandriiz nemaz atshkiriibaa no elektriibas. Jau bez visas pliits par

> elektriibu tiek maksaati padsmit lati, un tagad veel tas cenas

> pieaugums. A par gaazi - paaris lashi.

> Vineta

Hmm, ko tu dari ar elektriibu? Man 2istabu dziivoklii (pliits elektriskaa) meenesii bija 4-7 Ls (100-150 kWh), tagad maajaa ir apmeeram tas pats. . . 2 "lietotaaji", TV tiek regulaari skatiits, eest arii maajaas taisaam, visaas istabaas gaismu neatstaajam iesleegtu, bet nav arii taa, ka seezham pie vienas 15W spuldziites: D Apkure un siltais uudens gan nav uz elektriibu.

JanisPuu, ne mirkli neshaubos, ka man nebuus gaazes pliits

Es arii lauziiju galvu un beigaas gaaju viduscelju - cepeshkraasns elektriskaa + gaazes virsma. Lietoju tikai pirmo meenesi, veel nezinu elektriibas izmaksu pieaugumu, tachu elektriskaa cepeshkraasns manupraat ir viennoziimiigi eertaaka un rezultaats (eediens) labaaks. Ar virsmu ir citaadi - kaada starpiiba katlinjam, kas karsee vinja dibenu? Tachu gaaze tomeer ir leetaaka, un gaazes sadegshanas blakusproduktus manupraat lielaa meeraa likvidee labs nosuuceejs. Pie kam, es nepalikshu bez eediena ja buus vismaz viens no resursiem - gaaze vai elektriiba: )

AB

Starpiiba starp elektrisko un gaazes virsmu ir pavisam vienkaarsha - gaaze deg visu laiku, kameer kaut kas tiek vaariits vai cepts.

Elektriskaa pliits ir ar diezgan pamatiigu inerci - var izsleegt vai nogriezt uz krietni mazaaku sildiishanas rezhiimu, un viss veel turpinaas vaariities 5-10 min. Tikai jaapieshaujas atsleegt pliiti jau laikus: ))

Juris

P. S. Piedodiet, cieniitie, visu laiku aizmirstu palaist burtu konvertoru: (

No savas pieredzes varu pastastit par gaazes iebuvetajam/uzliekamajam virsmaam.

Kadu gadu atpakalj nopirkaam "stikla" gaazes virsmu, melnu. Izskatas jau baigi labi, bet. . . . . . tikai tad, kad ta ir tiira. Tikko saac kaut ko cept/variit taa uz virsmas paradas netiirumi, un taa kaa virsma nav gluda, ir izvirzijumi gazes degljiem un katlu turetaji, tad notirit to ir nezheligi smagi.

Elektriskas virsmas butu vieglaak tiirit, jo tur nav uz virsmas nekadu izvirzijumu - gluda virsma.

Pagaidam nevaram saprast. Energo nevar isti nodroshinat jaudu un tagad ir ar gaazi jataisa esst, bet ja varetu ar elektribu, droshi vien izveletos to.

janis

Ir tak veel otra veida nosuuceeji - bez izvada, ar filtriem. Ja peerk labu un jaudiigu, ne no leetaa gala, un izmanto labus filtrus, tad manupraat arii buus diezgan labs rezultaats. Man pasham bija leets Gorenje modelis bez izvada un arii filtrus liku kaadi nu gadiijaas, rezultaataa virtuves plaukti bija jaapaarslauka varbuut reizi paaris meeneshos aptuveni, kas ir pietiekami reti. Un ja piedevaam gaaze ir tikai virsmai, tad veel mazaaks nogulshnju apjoms buus.

AB

Jaa vot, pastaastiet, kaa var dabuut gatavu tik mazu elektriibas reekjinu? Elektriskaas pliits nav, ir lecskapis, veljmashiina, gludeklis, TV un divi kompji. Ak jaa, teejkanna arii veel. Tas no lielajiem teereetaajiem. Divi cilveeki divistabu dziivoklii, elektriibas reekjins zem 8 Ls meenesii nemeedz buut.

A par elektriskajaam pliitiim - nemiilu shamaas, jo nau iespeeja operatiivi riikoties ar liela uguns - maza uguns. Ja kauko vaara un tas taisaas skriet paari - uz gaazes pliits pagriez uguni mazaaku, un miers, a uz elektriskaas veel kameer taa virsma atdziest. . Modernajaam pliitiim tas laiks, protams, nav liels, bet tikmeer jau anyway zupa pa griidu. Da i, cik noveerots, ilgaak vaaraas uz elektriskaas pliits.

A cepeshkraasns viennoziimiigi elektriskaa, veseliigaak, parociigaak, kvalitatiivaak (nedeg apaksha un jeela nepaliek augsha).

Arii arguments par vismaz viena resursa esamiibu, lai nepaliktu bez eeshanas, pie mums veel ir aktuaals, iipashi aarpus riigas. Taa ka man naakamaa pliits viennoziimiig buus gaazes augsha + elektriska cepeshkraasns.

Tjigra

vairumam krievu laikos buuveeto maaju nau kur to razheno nosuuceeju piesleegt. . . Ventilaacijas shahtas domaatas tikai konvekcijas ventilaacijai, un piespiedu pluusmai par shauru. Taakaa ar shito lietu paaraak aizrauties nevar

Un shii nu ir taa lieta, ko owneris ietekmeet nevar nekaadiigi. . .

KPL

Re[2]: Elektriskaa vai gaazes pliits?

Pilniigi piekriitu!

Uz gaazes pliits daudz vieglaak var reguleet vajadziigo karstumu un arii pagatavot daudz aatraak. Taatad - ieekonomeejas laiks, kas nau mazsvariigi.

Bet elektriskajaa cepeshkraasnii izcepjas/izsauteejas daudz vienmeeriigaak, no visaam puseem. Turklaat tajaas ir iespeejams ne tikai cept, bet arii shmoreet, grileet etc.

Te nu jaazina pasham, kas ir svariigaak, - kaukaadi mistiski gaazes sadegshanas blakusprodukti, sterils paskats plauktinjos, zem un virs tiem vai pats eediena pagatavoshanas process un kvalitaate.

Li.

Man ar elektriiba aizpluust kaa smiltis.

Bet, dazhas lietas paardomaam. - nomainiijaam uudens sildiitaaju un uudens suukni - pateerinjsh nokritaas gandriiz 2x

Apskatot mineeto gadiijumu - cik vecs ledusskapis, cik veca un cik biezhi darbojas veljasmashiina (karsee uudeni vai njem jau karstu, ar/bez zhaaveeshanas), neatceros par veciem datoriem, bet jaunie kopaa ar monitoru speej noeest kudii vairaak par 0, 5 kW (sisteemas bloki ar 300 W jaudu jau skaitaas paaraak shvaki).

Bet, vispaar nav veerts satraukties. Man, piemeeram, elektriibas pateerinjsh dziivoklii bija liidz 300 kWh, bet maajaa, kur viss, iznjemot apkuri, turaas uz elektriibas ir 550-600 un iipashi samazinaat var vairs tikai ar jaunu ledusskapi, ekonomiskajaam spuldzeem (bet, vai ir veerts) un veljas zhaaveeshanu uz veljasshnjores, vannas nojaukshanu un citaam eertiibas samazinoshaam metodeem: )))

Juris

RE: Re[2]: Elektriskaa vai gaazes pliits?

Gaazes sadegshanas blakusprodukti nav nekas mistisks - tie ir baigi reaali ja nedaudz padirn virtuvee, kur cep un vaara, un arii ar tausti tos var sajust uz plauktiem, bet tas ir taa, ja netiek izmantots kvalitatiivs nosuuceejs, vienalga ar izvadu vai bez.

AB

Re[4]: Elektriskaa vai gaazes pliits?

var jau buut, var jau buut. . : )

ir cepts un vaariits uz visdazhaadaakajaam kraasniim un pliitiim un secinu, ka tiiriiba visvairaak tomeer ir atkariiga no taa, kaa un ko gatavo! piemeram, cepot kartupeljus, neuzliek pannai vaaku, un tad, protams, visi tauki pa gaisu. .

Li.

nu nau tam produktam nekaada sakara ar tiem noseedumiem. tie rodas no pashas gaazes.

Un normaali notiiraami tikai ar skiidinaataaju. . .

KPL

Tev jau nav man jaapieraada, ka elektriiba labaaka. : ) Es jaunu gaazes pliiti nopirku pusgadu atpakalj, aiz kam neko mainiit netaisos. Un noseedumi ir mazaakaa beeda, pareizaak sakot, nav beeda. Gaazes pliitij ir gan viens miinuss - to ir gruutaak tiiriit - visi tie rinkjiishi, dzelziishi. Varu iedomaaties, ka el. pliits spoguljvirsmu tiiriit ir gluzji vai kaifs.

Bet par izmaksaam - gruuti noticeet, ka elektriskaa pliits nesanaak daargaak. Bet varbuut tieshaam - it kaa jau 22 stundas liekas diezgan daudz?

Vineta

> Jaa vot, pastaastiet, kaa var dabuut gatavu tik mazu elektriibas

> reekjinu? Elektriskaas pliits nav, ir lecskapis, veljmashiina,

> gludeklis, TV un divi kompji. Ak jaa, teejkanna arii veel. Tas no

> lielajiem teereetaajiem. Divi cilveeki divistabu dziivoklii,

> elektriibas reekjins zem 8 Ls meenesii nemeedz buut.

Nezinu, man vienkaarshi taa ir: )

Nu kompju man nav maajaas, ja ir, tad epizodiski tjapljaps

> A par elektriskajaam pliitiim - nemiilu shamaas, jo nau iespeeja

> operatiivi riikoties ar liela uguns - maza uguns. Ja kauko vaara un

> tas taisaas skriet paari - uz gaazes pliits pagriez uguni mazaaku, un

> miers, a uz elektriskaas veel kameer taa virsma atdziest. . Modernajaam

> pliitiim tas laiks, protams, nav liels, bet tikmeer jau anyway zupa pa

> griidu.

Jaapieshaujaas aatraak nogriezt mazaaku, kameer vel neskrien paari: )

Bet vispaabaa jaa, ar gaazes pliiti reguleet var operatiivaak.

Zato tiiriishana, iipashi jau keramiskajaam virsmaam, ir nesaliidzinaami vieglaaka

> Da i, cik noveerots, ilgaak vaaraas uz elektriskaas pliits.

? nezinu gan. . .

> A cepeshkraasns viennoziimiigi elektriskaa, veseliigaak, parociigaak,

> kvalitatiivaak (nedeg apaksha un jeela nepaliek augsha).

> Arii arguments par vismaz viena resursa esamiibu, lai nepaliktu bez

> eeshanas, pie mums veel ir aktuaals, iipashi aarpus riigas.

Tas, imho, ir vieniigais praatiigais arguments par labu gaazes pliitij. Lai gan taadiem gadiijumiem var tureet kaadu mazu 1rinjkja pliitinju ar balonu vai shmeli vai iziet aaraa un uzgrileet vakarinjas: )

JanisPuu

RE: Re[2]: Elektriskaa vai gaazes pliits?

> Te nu jaazina pasham, kas ir svariigaak, - kaukaadi mistiski gaazes

> sadegshanas blakusprodukti, sterils paskats plauktinjos, zem

> un virs tiem

> vai pats eediena pagatavoshanas process un kvalitaate.

Shitais tipa bija kaukaads uzbrauciens elektrisko pliishu lietotaajiem, ka tie ir neizprotami sterili un eest gatavot nemaak (tb. , uz savaam el. pliitiim normaalu eedienu uztaisiit nemaak). . . ?

Ja taa, tad galiigi garaam. Cik nu es vispaar gatavoju, tad daru to jau ~8 gadus uz elektriskaas pliits un nemaz par to nekaunos: D

Un jaa, mistiskie gaazes sadegshanas blakusprodukti, citiem vaardiem, apkjepushi plaukti, sienas un griesti virtuvee mani vienkaarshi izraisa. Taa kaa man virtuve nav nodaliita atsevishkjaa telpaa ar durviim, iedomaajos (aaaa, vairs neiedomaajos. . . : DD), kaa izskatiitos mana maaja ar gaazes pliiti. PALDIES! : P

JanisPuu

Re: Re[2]: Elektriskaa vai gaazes pliits?

Liels paldies visiem par sniegto personisko pieredzi mana izvele bus elektriskaa pliic.

Veelviens nepiemineetais pluss ir tas, ka buus jaamaksaa par vienu reekjinu mazaak.

Secinajums ekonometaajiem /novatoriem!

Privatmajaa ar gazes apkuri uzliekam papildus mazu ar gazi darbinamu termoelektrostaciju (Autonomais TEC) ar ko razhojam elektribu degshanas produktus skurstenii elektribu pa vadiem uz virtuvi kur ir elektriskaa plic un cepeshkrasns.

Un varbuut ka ir veerc atteikties no sadargushaas Latvenergo elektriibas!

Maris

Mini kogjeneraacijas staciju vajag uzlikt: ) Un tad kad pats neteeree paardot elektriibu Latvenergo: ) Bet ar siltumu oranzheeriju apsildiit kur banaani, orhidejas u. c. jauki pasaakumi.

M.

> Veelviens nepiemineetais pluss ir tas, ka buus jaamaksaa par vienu reekjinu

> mazaak.

cik aceros, atteikshanaas no gaazes nebuut nav bezmaksas pasaakums: )

KPL

elektriba vs gaaze

esmu paargaajis uz visu elektrisko, un goda vaards - gaazi vairs nekad muuzhaa (nee, nu katlu telpaa man ir: )

Cepeskraasns elektriskaa ir 100x labaaka paikas rezultaata zinjaa, ar rinjkjiem bija meenesis jaapieshaujas un taa keramiska avisrma jaamazga abiezhaak, jo diktama negliiti izskataas netiira; -) bet nu nenokveepshanas faktors + pievienoshanas eertums - biidu ar meebeleem kur gribi: ) ak jaa un beerni ar gaazi arii maaju nevar uzlaist gaisaa: )))

UL

Nezinu, man mazaak par 300 kWh nesanaak, lai kaa arii necenshos. Taapeec jau es te taa intereseejos par taam eco lampaam.

Kaadreiz vareeju iztikt ar 100 kWh. Juutamu pieaugumu sajutu liidz ar kompja iegaadi. Tagad veel arii siltaa griida vannas istabaa, taa gan tiek "kurinaata" tikai dazjas stundas diena. Un tomeer 4 lietotaaji ir vairaak nekaa divi - divreiz vairaak uudens teejai, divreiz vairaak veljas mazgaajas, divas istabas visu laiku gaishas.

Vineta

Vakardien nobraucu ar putekljulupatu pa televizoru, kas man kuhnjaa uz grozaamaa plauktinja, un arii tikai tapec, ka likas nedaudz apputejis. . . Rakstu to tapec, ka plits ir gazes, nosucejs leishu ar izvadu par kadiem Ls 25, bet vienigais tauku slanis ir jaatiira no nosuuceja ventilatora resitiiteem. Padomjlaika 103. serijas maja. Vardu sakot, kuhnju piedr#$% vai ne nepavisam nav atkarigs no ta, kada pliits.

Xav

1 2 >

Jaunākais forumā