Kaada ir juusu pieredze ar laminaata (ko stikjee kopaa no daljaam -parketa utml imitaacija) griidaam vietaas, kur var uzliit uudens - virtuvee, piemeeram, var likt?
PpZz
Kaada ir juusu pieredze ar laminaata (ko stikjee kopaa no daljaam -parketa utml imitaacija) griidaam vietaas, kur var uzliit uudens - virtuvee, piemeeram, var likt?
PpZz
RE: laminaatu griida
Laminaatu tieshi neiesaka vietaas ar paaugstinaatu mitrumu - virtuvee, vannasistabaa u. tml.
Armands
Re[2]: laminaatu griida
a vinji tur nebija dazhaadi?
(biezumi/materiaali/cietiiba/m itrumizturiiba? )
Rich
Re: laminaatu griida
man ar sliipmashiinu taa apstraadaaja griidu, ka jąlieliek virsu laminaats ar ceriibu, ka vismaz atsevishkjie deelji nechiikstees
kaadas darbiibas ietver vaardinjsh "taa"? pasham te ir doma nedaudz pasliipeet un negribeetos to izveikt "taa", lai nosliipeetos liidz laminaata likshanai
reinis
Griida bija neliidzena, delji bija ar spraugam un vietaam sagaja kopa kaa jumtinsh lenkjii viens pret otru, ap shpakteli aizpildiit upeem lidziigaas bedres likaas bezceriigs pasaakums, jo bija jau sakts bet progress nieciigs. Atnaaca cilveex ar parketa sliipeejamo mashiinu un saaka darboties, Griida ieguva kaut cik taisnu paskatu. Sparaugas starp deeljiem aizshpakteleeju. Tomeer peec sliipeeshanas deelji saaka nezheeliigi chiiksteet un viegli kusteeties, laikam nebija apakshaa kaartiigipiedauziiti pie lata. Ta ka griidu likt pa jaunu mani nevelk, atliek ceriiba uz laminatu, varbuut lieli vienlaidus gabali izliidzinaas svaru un griida ieguus taisnu skatu.
Nu, es uzliku virtuvee. Nesen.
Runaa, ka izlijis uudens laminaatam nepatiik. Tas arii saprotams, jo kaut arii savienojumi ir liimeeti, tomeer izskataas, ka uudens tur garaam tiek.
Manupraat, virtuvee taa nav probleema, jo man nekas iipashi neliist zemee, un ja kaadreiz izliist, tad tachu uzreiz tiek saslauciits. Vannas istabaa gan nevajag likt laminaatu. : )
Un noteikti liec vismaz 32. klasi.
Vineta
Es gan ieteiktu pirms kaut kaa likshanas virsuu kaartiigi nostiprinaat pamatu - deeljus. Manupraat, liela gabala uzlikshana virsuu pati par sevi deelju kusteeshanos un chiiksteeshanu nenoveersiis.
JanisPuu
var pa virsu uzlikt kaukaadas skaidenes vai biezaa finiera plaaksnes un tad laminaatu, laminaats jau kaa suga nau nekas saturiigs
Man gan gruti iedomaaties, ka es varetu piekrist nomainit delju gridu pret laminata. Atteikties no skata, smarzhas un sajuutas. . . Vai nebija iespejams tos deljus parlasit, parlikt par jaunu (taisni, bez spraugaam)? Ja vien nebija izpuvushi, galigi saverpushies, varbut bija verts pacensties. Vai tas nebija iespejams?
Tapat nedomaju, ka visa taa njemshanaas ar slipeshanu, laminata likshanu utt. butu vienkarshaka par jaunas delju gridas ielikshanu. Bet nu - kas izdarits, izdarits. . .
Solvita ne mirkli nenozheloju, ka nolemu likt deljus laminaata vietaa
paldies
tik traki man nau jaasliipee taakaa ceru ka buus ok
es droshvien veel meegjinaatu tos kjiikstoshos vienkaarshi papildus kaartiigi pieskruuveet pie laagaam un tad jau redzeetu vai kjiikst veel vai nee, vai arii pienaglotu ar sirdi un dveeseli un pa virsu kaadus plaanos spundeetos pamekleetu
Re: laminaatu griida (gari)
sveiki,
gari buus.
nu es jau nu neparko nelajuto deelju griidu nomainiit pret laminaatu. . . koks ir koks, bet plastamsa vai kartons (vai nu no kaa mums tas laminaats ira) ir pavisam kas cits. var tachu to griidu kaut vai paarvilkt - ieskruuveet skruuves naglu vietaa, visu nostiprinaat. vienvaardssakot, jaaskataas, kas & kur chiikst, ja chiikst pashas latas, tad nu var veel putas apakshaa papuust - bet to nu gan uzmaniigi, jaaskataas, lai nepacelj augshaa.
ja jau kaut kas chiikst, domaaju, ka arii laminaats nepaliidzees - nu nav vinjsh tik izturiigs, turklaat laminaatam prasaas izcili taisns pamats. tad jau labaak aizbraukt uz "Latvijas finieri" Bolderaajaa, nopirkt 10 vai 9 mm finieri (ir tur taads kvadraatos pieejams, diezgan preciizos), pieskruuveet pie esoshajiem deeljiem, atstaajot kaadu 2-3 mm spraugas, spraugas aizpildiit ar melnu mastiku, peec tam to visu nobeiceet (nu kaut vai gaishi zalju vai lillaa, tas lietas ir pieejamas visas kraasaas), tachu taa, lai koka struktuura ir redzama, peec tam ar nitro laku nogrunteet un ar parketa laku (divkomponentu) nolakot.
Pats shaadu variantu izveicu uz gandriiz bezceriigas griidas - n-taas reizes kraasotas ar zalju griidas kraasu, to njemt nost buutu ljoooti daargi - manupraati, izskataas labaak nekaa laminaats. vieniigaa negatiivaa pieredze - beice jaaklaaj ar otu, nevis rulliiti - meegjinaaju ar ruliiiti, kaa rezultaataa griida ir nevis maigi liliiga, bet gan jiftiigi lillaa. tachu izsktaas labi.
taa kaa - jau jau pirmais process - sliipeehana - ir izveikts, domaaju, ka atrast meistaru, kas var sho griidu padariit nechiikstoshu (ja pasham vairs nav veelme ar to njemties), nav gruuti - sliktaakajaa gadiijumaa var uzlikt finieri, tachu laminaatu es tieshaam neieksaku, turklaat arii tas nav muuzjiigs un, ja neliek apakshaa kaut kaadu skanjas izsolaaciju, tas nezjeeliigi grab. tachu labaak tomeer ir nosliipeeta, lakota deelju griida - izskatas uzreiz maajiigaak!
andris
nu man tas viedoklis par laminaatu ir liidzveertiigs, tas buutu taakaa savu visnotalj zaljo dveeseliiti celofaanaa ietiinjaat
a kaada koka tev taa griida ir? lakota eljjota? un kaa ar spicpapeediishiem un citaam shviikaam no smilshainiem apaviem vai kautkaa biidiishanas?
reinis
> Pats shaadu variantu izveicu uz gandriiz bezceriigas griidas - n-taas
> reizes kraasotas ar zalju griidas kraasu, to njemt nost buutu ljoooti daargi -
nau jau nemaz daargi, njemam feenu, shpakteljlaapstinju un paareejais jau elementaari, tiko shito izveicu nu tik jaaisdomaa kaa likvideet to nelielo koka slaaniiti kur taa pirmaakraasa ir nedaudz iesuukusies lai nau jaaizteeree nez cik tie sliipmashiinas smilshpapiiri, meegjinaashu ar eeveli nonjemt to kaartinju pirms sliipeeshanas, kas no taa sanaaks nezinu: )
Cik noprotu, te nav runa par iespeeju izveeleeties starp JAUNU deelju griidu un JAUNU laminaata griidu, bet gan - ko dariit ar VECU, shkjirbainu, utt.
deelju griidu. N reizes ar elljas kraasu kraasota, shkjirbaina, chiikstosha griida nesmarzho ne peec kaa jauka (ja veel iepr. saimniekam ir bijushi sunji vai kakji: ) ) un skata arii nekaada.
2kaart, mees nezinaam, kaa Seenem ir ar naudaam. Taa kaa apgalvojums "es nu gan taa nedariitu" nebuus iisti korekts, ko ja tu (es, mees) tieshaam buutu
S. vietaa, tad arii redzeetu, ko var izdariit (gan tehniski, gan naudas zinjaa).
Tas nekaadaa veidaa nebija ne uzbrauciens, ne kas taads, tik vien kaa spriedeleejums: )
JanisPuu
ir taads sliipmashiins tjipa eevele ar ko parketu sliipee, njem uz reiz kaadus paaris mm nost vienaa kaartaa
Nu par to uudens izliishanu un aatro slauciishanu.
Vasaraa nedeeljas nogalee aizbraucu uz laukiem - 2 dienas dziivoklis tukshs. Kaa reiz aizdambeejaas virtuvee kanalizaacijas caurule un uudens (labaak jau teikt shkjidrums, jo bija tauku un uudens maisiijums) "ienaaca" virtuvee pa izlietni. (Karstums+mitrums)*2 dienas=pisec virtuves meebeleem un gandriiz visam kas ieksh taam. Ja buutu laminaats = pisec laminaatam. Shobriid ir fliizes un esmu ar taam bezgala apmierinaats jau >2 gadus.
Es par laimi esmu apdroshinaajis visu un rezultaataa veel uzvaarijos: ), bet to chakaru ar jaunu meebelju iegaadi, taisiishanu un apdr.
atliidziibas sanjemshanu (driizaak jau chakars ar namu paarvaldi kameer dabuuju aktu. . . ) kaut kaa vairs negribeetos piedziivot.
Protams, ja dziivojam privaatmaajaa vai peedeejaa staavaa, tad staasts var buut arii ne tik dramatisks. . .
JP, kursh, principaa, neieredz laminaatu kaa sugu.
RE: laminaatu griida (gari)
Ar eevelei gan ne? Sabeigsi pret naglaam instrumentu! Nomajam lielo sliipmasinu kaut kur, piemeram, www.ramirent.lv un puceejam valjaa. Krasu var nonjmet ar karstaa gaisa pistoli un pie reizes liekaas naglas ari izraut – ja nu virsu bijis naglots linolejs kaa manaa gadijumaa!
K.
Savedis kaartiibaa pagaajushaa gadsimta sakumaa liktu delju griidu.
> Vasaraa nedeeljas nogalee aizbraucu uz laukiem - 2 dienas dziivoklis
> tukshs. Kaa reiz aizdambeejaas virtuvee kanalizaacijas
> caurule un uudens
> (labaak jau teikt shkjidrums, jo bija tauku un uudens maisiijums)
> "ienaaca" virtuvee pa izlietni. (Karstums+mitrums)*2 dienas=pisec
Shaadaa situaacijaa arii deelju griida var neiztureet, atkariigs no lakas, shkjidruma "asuma" un iedarbiibas ilguma.
JanisPuu
Maną gadļjumą jau bija nopirkts linolejs un remonts jau bija traki apnicis, turkląt tą lieląką chiiksteeshana saakaas peec tam kad linolejs jau bija uzlikts. ieprieksheejie dziivokla iipashnieki bija riikojushies diezgan gudri: griidu vinji neaiztika, bet deeljiem pa virsu uzlika miiksto segumu un uz tą linoleju. Tą ką atnaakot pirceejam (man) griida ziskatiijaas sameeraa cieshami
man bija cita probleema - peec max divaam nedeeljas bija gaidaam gjimenes pieaugums, aiz ko nebija laiks ar kaut ko taadu nonjemties. . . jau taa naacaas luugt, lai veel vienu dienu ljauj Dzemdiibu namaa palikt, kameer maajaa viss buus OK.
andris
Man tas prasija 4 darbadienu vakarus + 2 briivdienas – platiba ap 5 kv. m, tikai es ar mazo rokas sliipmasinu sliipeju!
K.
nu naglas jau taapat jaadzen dziljaak, jo man vajadzeetu kaadus 3 mm vismaz nonjemt, a ar sliipamashiinu tur aizietu leerums to sliiplentu tadnu ir taa doma sadziit taas naglas dziljaak, kraasa jau nonjemta, tad ar eeveli tos 3 mm un tad to sliipmashiinu ar smilshpapiiru tik izliidzina eeveles peedas
"ir taads sliipmashiins tjipa eevele ar ko parketu sliipee, njem uz reiz kaadus paaris mm nost vienaa kaartaa"
a peec vinjaam nau jaasliipee ar smilshpapiiru? jeb var uzreizi lakot?
reinis
> Vasaraa nedeeljas nogalee aizbraucu uz laukiem - 2 dienas dziivoklis
> tukshs. Kaa reiz aizdambeejaas virtuvee kanalizaacijas caurule un uudens
> (labaak jau teikt shkjidrums, jo bija tauku un uudens maisiijums)
> "ienaaca" virtuvee pa izlietni. (Karstums+mitrums)*2 dienas=pisec
Mnja, liidz kaulu smadzeneem paziistama situaacija: )
Augshstaavaa kanalizaacija aizdambeejas regulaari, un vismaz 2-3x gadaa dabonu 4staavu devu virtuves uudenju uz galvas.
Un augshstaava tantuks veel atlaujas visus paarliecinaat ka tas es ir vainiigs kura deelj shameejai kanalizaacija dambeejas: )
KPL, laikam skruuvees lietusuudenju notekcaurules zem griestu panelju spraugaam
Nu, nez, man meistars neieteca ar to eeveli - problemas ar stuuriem un zem radiatoriem, kur netiek klaat ir lielas. Nemot talkaa mazo sliipmasinu, vareeja arii taas vietas apstradaat bez problemam! Turklaat izraavu no deeljiem kaadu kg papes naglu!
Es nonjemu kaadus 2 mm, bija pietiekami.
K.
protams ka ar smilshpapiiru jaasliipee, vinja tjipa kaa eevele straadaa, tikai ljoti preciizi var meeriit nogriezjamo mm.