Uz 150 es savas izmaksas ļoti aptuveni arī novērtēju, tas gan bez ventilatoriem.
Logos nav ventilatru, ir tikai garenas formas šaura uzparikte ar petentētu membrānu kas pavelk vaļā šķirbu ja mitrums uzkāpj virs cikturtiem procentiem (pēc cilvēka specifikācijas "vairāk kā vajag").
Logos liekamajai uzpariktei caurumus iefrēzē ar virsfrēzi (uz vienu parikti taisa 2 caurumus katru pusi no uzpariktes garuma lai pa vidu paliktu stiprības riba logam). Labi zinu un varu pastāstīt par iestrādāšanas procesu koka logiem (man tas aktuāli), par alumīnija un plastmasas logiem detaļas nezinu, bet zinu ka var. Sienās liekamās ieplūdēs arī ventilatoru nav. Ventilatoru var vajadzēt uz gaisa aizplūdi šahtās likt. Man šobrīd ir cirks ar to, ir 2 šahtas, viena virtuvei, otra vannenei/tualetei. Kad vennenē ieslēdz ventilatoru tas mitro gaisu uzpūš gaisā un pa blakus esošo šahtu velk atpakaļ, rezultātā virtuvē aizsvīst logi. Ventilatoru ja slēdz tad jāslēdz uzreiz visā aizplūdē (hvz kā to norealizēšu, droši vien ar garu garu urbienu
. Ja dzīvoklī ir slikta dabiskā caurplūde uz šahtām, tad ventilaotrs obligāts, ja laba, tad rudens-pavasaris posmā pietiks ar pašplūsmu. Pārbaudīt viegli - svece vai papīra lapa pie šahtas un tālāk jau sapratīsi, tikai logu paver. Kā izskatās uzparikte var paskatīties te, ir ar visiem izmēriem: aereco.com
Viņu pašu ūberventilatorus neņemšu, jo padārgi (klusais ūbergals ap 400Ls), ventilatoru jau lietoju vienu S&P Silent sērijas, ielikšu laikam citus ar reostatu un automātiku kas jūt mitrumu, māk arī samazināt apgriezienus ja sajūt ka pietrūkst gaisa (ap 60Ls/gab).
Klusos gribu jo vasarā var nākties ventilatorus turēt ieslēgtus nepārtraukti, jo gaisa pašplūsma apstāsies, ja pazūd tempereatūras starpība starp dzīvokli un āru.
Ja kas tad Ondulatā tas džeks man piedāvāja arī tautu kas uzparikti uzstādīs, cik maksā - nezinu, neprasīju jo nebija aktuāli, bet vīri ir ar pieredzi jamo uzstādīšanā. Ņemot vērā ka man pašam rokas daudzmaz taisnas, koku esmu strādājis daudz, tēvs vispār galdnieks, tad likšu es pats to parikti.