Radiatoru nokasiishana - kaa?

Ahoi! Apkures rezjiims "pensionaars" spiezj domaat par radiatoru jautaajuma sakaartoshanu, bet ziemas laikaa par nomainju nav ko sapnjot. Taapeec ir doma vismaz taas x kraasas kaartas nokasiit lai drusku mazaaka siltumizolacijas kaarta paliek.

Luuk arii jautaajums: ar feenu klasisku chuguna radiatoru ir kaads tiiriijis? Kaa veicaas, ir veerts, vai uzreiz labaak pie fleksha-draashbirstes kjerties? M.

Kjiimija domaaju buus iistaa metode

Bet probleema jau ir drazas slaanis iekshpusee parasti

Laimiigais.

Mums te otraa galeejiibaa, sautee taa ka tauta logus tur valjaa, un attieciigi par to visu pectam maksaa...

pats nesen tiiriiju, vairaak gan tiiriju nost veco ruusu, jo sienas puses mala nebija kraasota. tur kur bija kraasa, ar draashu birsti uzmonteetu urbim, nebija iespeejams nonjemt, attieciigi veerts padomaat tieshaam par kaut kaadu kjiimiju. bet tur kur bija piekraasoti visaadi kunkulji un visaadas citas drupachas aizkraasotas, to fiziski ar kaltu noskaldiiju. par cik man tas radiators ir taads garaaks gadiijies, tad piecus vakarus ar to mociijos, lai notiiiriitu un nokraasotu.

kraasoshanai arii naakoshreiz izveeleeshos kaut kaadas puushamaas kraasas, jo ar pindzeli arii ir mokoshi. ja radiators ir iisaaks par 6 elementiem, tad var arii ar pindzeli un smilshpapiiru.

izklausaas ka sapraatiigaak sagaidiit pavasari un aizvest to izveikt kaukur ar smilshustruuklu, vai kaukaa tamliidziigi. Nu katraa zinjaa 5 vakarus no vietas lociities ap vecu radiatoru neskiet baisi sapraatiiga ideja

Shodienas apstaakljos pieljauju ka smilshustruuklu havojoshie viirelji buutu prieciigi par jebkuru klientu, un varbuut pat 9 aadas nenopleestu, varbuut tikai 7.

nu mokoshi ir arii to banduuru kustinaat. pa diviem knapi var izkustinaat (tukshu)... man tieshaam ir garsh: D

It depends. Manā gadījumā rores kas pienāk/aiziet ir tiktāl izpuvušas ka rores kopā šķiet turās tikai uz krāsas, katrā ziņā santehniķis sajūsmu par iespēju mēģināt uz tām rorēm kko uzgriezt vai uzmetināt neizrādīja...

bet taa vienkaarshi dziivot blakaam taadaam roreem teu skjiet pilniigi ok, ja?

: D

1) Man ir kaiminjiene - praata speejas jamai atrodas kaut kur starp sho pasauli un alternatiivu realitaati. Rores iet lejaa uz vinjas dziivokli.

2) Santehnikjis izteica teoriju, ka ja kjersies taam roreem klaat, vareetu naakties mainiit trubas liidz lejas radiatoriem (un te es atcereejos kaada ***** ar to duru kaiminjieni bija, kad vajadzeeja gaazes rori zaagjeet un beigaas pie vinjas taa arii nenozaagjheeja, lai gan pasai puse sienas atbriivotos, kur shobriid lepni staav gaazes rores apendikss) secinaajaam, ka nuina

3) Neesmu paarliecinaats vai taas rores nebuutu ar kooperatiiva iniciatiivu jaamaina, taa lai ukazs "no augshas" naak un nekjeerc, bet tad jaamaina visur, kas kaut ko maksaas, par ko atkal taapat kjeerks un nekas nesanaaks

4) Ja es ar to sievishkji meegjinaatu runaat, 99% ka tas beigtos ar tekstu no seerijas "nu tu jau jauns, tu vari, tev liekaas ka visu vari, es jau nevaru, man dziivoklis ir izremonteets, meistari atnaaks un visu salauziis, iedirsiis stuurii un pashu veel izvaros, ko tad es iesaakshu ar piedirstu dziivokli kuraa remonts buus sabojaats un izsisti logi, jo tie meistari jau ir taadi slikti, man te kaiminjiene teica, un vispaar mans deelinjsh arii ir ljoti aktiivs, visaadi paliidz...., bet ne, nu es nezinu, man bail ka man te visu remontu sabojaajs, un tie meistari ir slikti, zog arii vinji, kaa tad es te vinjus pieskatiishu, tad jau man jaaseezj klaat, bet es jau nemaz taa nevaru, man daudz kas daraams (liriska atkaape - televizors un seriaali 16hx7d nedeeljaa), un tas ka taas trubas var arii paarpliist to jau tu tikai taapat saki lai piespiestu mani taas rores atljaut mainiit, un citiem tak nav bijushas probleemas, un vispaar es atceors kas bija kad elektriibu vilki un visiem sadega elektronika (liriska atkaape: bija lieta, 2 dienas peec tam kad man 3-faazenieku pievilka nocepaas puse elektronikas tajaa treptelpaa, jo 0 bija vienkaarshi paarogljojusies, jo kaadreiz uudens pa shahtu gaazies, saaka faazes peec slodzes liidzinaaties, bet mana vaina tur 0 procentu, man jau tad savs vads bija anyway) un kas tad tagad mums visiem dziivoklji taapeec paarpluudiis, ko tad es teikshju kaiminjiem, es taa nevaru, tad man nebuus kur palikt........................ \" utt utjpr un peec 20minuuuteem shitaadas sarunas man buus paarlieciiba, ka labaak nebija saakt, un arguments

4) Ir dziivoklja iipashnieka civiltiesiskaa apdroshinaashana un dziivoklja apdroshinaashana parastaa

Citaadi es pats ljoti labpraat jau sen buutu i rores nomainiijis, i vecos radiatorus nafig un normaalus vietaa, bet skat. p-tus 1-4.

Sarezjgjiiti...

Mja, paziistami.

Savulaik bij plaaninsh sakopt sanmezgla kanalizaacijas staavvadu, gar kuru man no visiem augsheejiem staaviem vislaik pil (reizeem tek) - kurzemes namu santehnikjim augshstaava tantuks ieraadiija iisto vietu, vinjai redz shahtas siena aizskruuveeta naher, pljitka tur postavljena utt, un njiko lamatj neljaushot. Pofig ka apsiamniekoshanas liigumaa melns uz balta rakstiic ka ir jaanodroshina pieeja pie staavvadiem...

Taa nu kanalizaacija tika sakopta no manis taalaak uz leju, bet uz augshu palika kaa bij, ieriikoju tikai shahtas augshaa uriinkjeeraaju no plastmasas spainja, kura izeju piesleedzu pie taas pashas kanalizaacijas

Tagad tantuka vairs nau, bet man ar vairs neruup... daudzstaavenes dziivokli neuzskatu par springshanas veertu mitekli, un ceru ka nekad neuzskatiishu.

Tantuka nekad nav bijis, un sajuutas preciizi taadas pashas.

Dzīvoklītī visus radiatorus vasarā tīrīju no eļļas krāsas n-tajiem slāņiem.

Ar RLKR krāsas noņēmēju un urbmašīnā ieliktu drāšu birsti.. Protams ka vairākas reizes atkārtots process katram radiatoram. kamēr krāsas vair nepaliek.. tad ar hammerit pūšāmo krāsu pa virsu..

Nost ņemt neriskēju jo kas to zin kā izdosies pielikt atpakaļ..

shitas izklausaas praatiigs variants.

Ņemt nost tos radiatorus padomju laiku būvē... pirmajā stāvā neliekas prātīgi..

It sevišķi ja čugunam ir pa 6 ribām. Uz apm. 6 ribām pietika viens Hamerit balons 2x

pārbaudīts variants, strādā! tik der dabūt kādu nebūt jaudīgu uzpurni, jo tā inde ir BAISA

Aga.. arī cimdi der.. un vēl protams lai viss ķermenis būtu nosegts.. tā inde labi ēdas miesā...

Par cik bija vasara vienu no radiatoriem tīrīju šortos.. pēc tam bija nepatīkami..

nu tā gan ir sūdīga metode - ar to krāsas noņēmēju un birsti.

labāk aizved tor radiatorus pie kāda autokrāsotāja ar smilšu strūklotāju - tas katru notīrīs pusstundas laikā, un būs ideāli tīrs. pie reizes var palūgt lai arī krāsu uzpūš.

topika sākuma jau gāja runa par to kapēc radiatoru nogādāšana/pārvietošana ir gandrīz neiespējama..

man ir viens radiators, kursh sver ~150kg. lai tādu kluci aiztransportētu, notīrītu un sakrāsotu, lētāk sanāktu jaunu nopirkt.

Jaunākais forumā