Gazes lietas

Situacija: rindu maja ir nepieciesamiba novakt vienu metala gazes trubu, kas iet no skaititaja uz vituvi. Protams, varetu pats skruveties, bet ne man ta pieredze, ne laiks, ne velesanas. Jautajums: ka atri un nesapigi varetu to izdarit. Bija doma, ka varetu izsaukt gazes avarijas brigadi un meginat vienoties ar viniem par kadiem ls 40 lai aizvac to brinumu. Bet - nav parliecibas, ka tas izdosies. Varbut kadam ir pieredze un ieteikumi? Maja atrodas Ramava, ja tam ir nozime.

Ir pieredze ar dziivokli, kuram iepr. iipashnieks bija uztaisiijis paraadu, nospeeris skaitiikli un es padomaaju, ka gaaze atsleegta (truba ciet, skaitiiklja nav, viss nolaists, liidz ar to arii domaaju ka leetais atsleegshanas risinaajums uztaisiits). Peec di*** ar LG (viltiigie sunjabeerni - "a juus saakumaa liigumu ar mums nosleedziet par gaazes piegaadi, tad mees jums atsleegsim", ierakstiem klientu DB par it kaa kliegshanu uz vinjiem un citaadiem kretiiniskiem gaajieniem beigaaas taa arii tika dariits ar pashas LG zinju - izsauca avaarijas/remonta brigaadi, to kas ar dzelteno gaziku braukaa, tie atbrauca, uztaisiija apsekoshanas aktu ("skaitiitaaja nav, faktiska piesleeguma nav, staav piesleegta elektriskaa pliits kas tiek lietota") naher visu ar fleksi, aizmetinaaja, panjeema laikam 10Ls (laik 4 gadus apakalj) un aizbrauca, a par teemu saskanjoshanas utt utjpt atbilde bija vienkaarsha: "da nu..."

Domaaju ka avarijas brigade der.

a man doma nomainiit gaazes katlu. nolikt pāris metrus tālāk no pašreizējās vietas un gāzes plīti vēl citur nolikt.

itkā esmu iedomājies darīt tā - atnāk nesertificēts meistars. visu saliek, saslēdz, pārbauda kā strādā. pēc tam es saucu sertificētu meistaru, kurš vienkārši pārbauda un iedod sertifikātu.

tā varētu tas iziet cauri?

a kam tur vaig to serfitikaatu?

Man vinju neviens nav prasiijis, vecajai sisteemai nekaa taada nav un paarliekot katlu netaisos neko saukt, vinji taapat nezina, ka es kaut ko mainiishu un kaa bija agraak.

arii taisniiba. vieniigi katlam tad nedarbojas garantija.

kaads ir jaunu katlu licis un atstaajis vecos radiatorus? peec skaloshanas no radiatoriem nogulsnes biezji filtru piesitiis? ar ko labaak skalot?

Jā, mūsu pusē paši lika to katlu un abi beigti - tēvs un astoņpadsmitgadīgais dēls.

itkā jau jautājums bija par radiatoriem. vai dēļ tiem dēls un tēvs ir aizsaulē?

Nee, jautaajums bija par gaazes trubu, tikai peectam iebaazies ar savu jautaajumu.

un ausma atbildēja uz manu iebāzīgo jautājumu.

bet vispār vēl jautājums aktuāls. ja liek jaunu gāzes katlu, vai vecos radiatorus atstāt? nebūs problēmu?

no efektivitaates viedoklja labaak esot mainiit - mazaak uudens sisteemaa. Turklaat, vecajai sys (ja tajaa nebij suuknja un spiediena) vareetu buut neatklaati caurumi.

Cilks tak teica "nomainiit gaazes katlu" - no taa jaasaprot ka tur taads jau bija. Tad nafig veel arii radiatori jaamaina?

nu tur ir kaut kāds 30 gadu vecs padomju katls (starp citu, uz to var pieteikties par sviestmaizes cenu) 21 vai 24kW. radiatori vecie chuguna. Vizuaali arii gribaas atstaat tos chugunus.

Atstaat var, bet efektiivaak (zemaaka uudens t, labaaka siltumatdeve liidz ar to augsstaaka kopeejaa sisteemas efektivitaate, mazaak siltuma skurstenii) tomeer buus, ja nomainiis visu.

Jaunākais forumā