Betona gridas

Labsrīts,

Saistībā ar vannas istabas remontdarbiem, kurus pēc iespējas max. veicu pats, ir radies jautājums:

ja es dzīvoklī, vannasistabā, vēlos ieliet betona grīdu ar mērķi dabūt to līdzenu (pašīzlīdzinošie maisījumi neder, jo slīpums starp augstāko un zemāko punktu ir līdz pat 5-7 cm.).

Plānoju pirkt gatavo betona maisījumu, piejaukt viņam plastifikatoru un vēl tādu piedevu, kas padara betonu ūdensnecaurlaidīgu un tad klāt uz grīdas izmantojot divas līstes un izlīdzinot starp viņām betona masu.

Kas manā plānā ir garām? Jebkuri ieteikumi un spams velkomēti.

Ivars

PS kā to visu dara esmu redzējis tikai agrā bērnībā.

Tas plastifikators parasti nozīmē, ka betons paliek stīvs mērkaķa ātrumā... Pie iegādes der pajautāt, kas un kā ja piejauks klāt, cik daudz laika

Runas rit ap betona griidaam.

Man pagrabaa videeji liidzens betons, kaads ir mazaak darba ietilpiigaakais griidas segums, kursh buutu kaajaam un aciim tiikamaaaks, par raibi peleeko betonu?

Varbūt pašīzlīdzinošo maisījumu var ieliet, tie dikti izturīgi un gludi izskatījās, un krāsas arī bija nestandarta.

A vai nevar vispirms uz aci izlīdzināt ar barasto betona maisījumu kam pēctam uzlej pa virsu pašizlīdzinošo ?

vajadzeetu vispirms saprast kas tur ir domaats peectam virsuu un kas ir apakshaa... resp. vai nav jaareekjinaas ar svaru vai kautkas cauri nesuuksies vai tml.

ja negribas daudz betona lietot tad var tur kur kur irtie 5-7cm ielikt kaadu zilo putuplastu lai nav tik biezaa kaartaa jaaliek tas betons, var pirms tam pleevi ieklaat lai uudens nesuucas uz pirmo staavu (ja taads tur ir). sagaaz putru virsuu un izliidzini. pareizi biji izdomaajis par taam liistiiteem(vadulaam), bet taas jaaliek vispirms lai var vajadziigos liimenjus salikt. ja fliizeesi peec tam tad vairs nekaadu pashizliidzinosho nevajag, bet ja nefliizee bet gribi vienk. liidzenu gludu virsmu tad liec pashkjidru pashizliidzinosho massu. kautkaadus tur plastifikatorus lietot nav nekaadas vajadziibas, tos parasti lieto "bumbieros" lai taa putra pa "snukji" buutu dabuujama laukaa un arii lai ziemaa vareetu to javu lietot.

> kaads ir mazaak darba ietilpiigaakais griidas segums,

> kursh buutu kaajaam un aciim tiikamaaaks, par raibi

> peleeko betonu?

chiibas? ... saulesbrilles? ;)

Dikti garaam neizklausaas.

Pashizliidzinoshie sastaavi ir naudas izmeshana, peec pieredzes; Ne vinji pashi dikti liidzinaas, nedz laagaa turaas pie pamatnes klaat (ar visu grunteeshanu), piedevaam veel baisi koroziivi pret visu kas apkaart.

Ja iespeejams liimenjot peec lataam (krieviski par majakiem saukaa) tad var gana gludi ieklaat parastu betonu, es lipinaaju griidas no s-30 un s-06 gatavajiem maisiijumiem, pirmais rupsh, otrs smalks un daargs, bet pirmo reizeem nevareej nopirkt

Ja liimenju starpiiba tik liela kaa Tev, tad apakshaa labaak buutu klaat keramziita un taa pasha S-30 maisiijumu, lai aizpildiitu lielo tilpumu, peectam jau tiiru betonu. Keramziits ir nopeerkams 50L maisos un ir meeslu cenaa. Spainii sajauc daudzmaz bliivaa masaa, taa lai keramziits labi turaas kopaa, un ielej vietaa, tikai jaactaaj vieta kur virsuu bliivaaku slaani ieklaat.

Tas viss ir dariits, bez ieprieksheejas pieredzes, un sanaacis pat man, taakaa nevaidzeetu buut probleemaam.

Akjaa, plastifikatoriem un paareejai drazai iisti neredzu jeegu. Ja vajag to nemirkst cauri, var vienkaarshi beigaas uzklaat kaadu no bezgaldaudzajiem tam domaatajiem materiaaliem un miers. Dziljaa mitrumaizsardziibas grunts, plus 2-3 slaanji hidroizolaacija, ja gribaas ljoti-ljoti, tad var pa vidu arii to skjiedras membraanu ieklaat, un veelreiz hidroizolaaciju. Virsuu fliizes i viss...

Vienk gatavajiem maisiijumiem nekaadus plastifikatorus klaat gaazt _nedriikst_ - tur jau ir kaukas sagaazts aatrai cieteeshanai utml.

gygy, kaads tak pirms gada vai paaris gadiem teicaas ka noteikti tur neko vairaak par betonu negribees

Vispaa reaali, darbniicas apstaakljiem, atziits par labu esam prastais sen aizmirstai linolejs. Tikai tam vajag labi gludu pamatni

Man vienk nomests uz griidas taads gabals, biezaakais kaadu vareej atrast, liidzarko nometot kauko veertiigu zemee, nesachakaree ne apakshaa esosho griidu, ne nomesto instrumentu. Eerti un viegli tiiraams, un pie vajadziibas nomainaams.

Pagrabaa gan nez, varbuut ka neder deelj gaisa necaurlaidiibas? Tad atliek fliizes...

Plānots izmatot kā standarta vannasistabu ar mazliet lielāku tieksmi uz pludināšanos, beigās doma flīzēt.

Kā ir ar to plēvi, vai tas, ka liekot plēvi zūd saķere ar virsmu, uz kuras liešu to betonu, ir nebūtiski?

Tad par plastifikatoriem un pašīzlīdzinošo aimirstu.

Tas smalkākais s-06 ir arī izturīgāks (tā kā man neliela platība, varbūt varu atļauties mazliet dārgāku, bet labāku)?

Ivars (priecīgs par ieteikumiem)

pofig taa sakjere, iedomaajies cik smags buus tas betona klucis.... nekur neaizsliides..) un pleevei toch nekas cauri neizsuuksies!!! nu vieniigi ja augstaakajaa stuurii tu gribi likt puscentimetru plaanu kaartinju tad gan laikam nebuus iisti labi, bet ja biezaaku tad toch po....

Es iesaku ielikt kadu armaturas redzgi ari, ja slanis taads pabiezaks! Betonam ir tendence plaisat!

Kā tas režģis izskatās, kā tāds metāla siets? Viņš jāklāj aptuveni pa vidu betona lējumam (ieleju vienu kārtu, ielieku režģi, un tad otru kārtu)?

Vismaz es taa dariiju. Parasts armaturas siets - www.buvserviss.lv/?l=1&c=76#18...

ja taa vananas istaba ir kautkaadaa otraa staavaa un apakshaa ir koka paarsedzes tad jaa, bet ja tur apkshaa ir jau betoneets un nekur nekas nevar ieliekties tad man shkjiet ka tam rezhgjim iisti nebuus nekaada funkcioneejosha jeega.

Nedomaaju vis, sastaavs laikam tas pats. 06 apziimee graudu liidz 0.6mm, 30 attieciigi liidz 3mm. To 30 bij gruutaak smalki un preciizi noliidzinaat.

O, kaktaa ieraudziiju atlikusho pus maisu taa 06 - brands ir optiroc. Saakumaa bij kaukas cits, bet palika par optiroc

Ja jauksi klaat keramziitu, nepeerc paarlieku rupju, labaak taadu videeju, sanaaks ieguvums netik liels, bet izturiigaaks. Maksaa vinji visi apmeeram vienaadi.

rezhgjim ir jeega ja pamatne shvaka, vai arii ja tai masaa paredzeets apsildes kabeli likt iekshaa (ljoti iesaku to izdariit, ne mirkli nenozheeloju).

Es veel apakshaa, starp pasha lieto betonu un pamatni, liku 3mm putupolietileena slaani, ar foliju vienaa pusee, lai kaut mazliet aptureetu siltuma aizpluushanu. Tik beeda ar to, ka cementa java to alumiiniju saeed.

Tas tika hermeetiski saliimeets vanniites formaa ar attieciigo liimlenti.

Tam virsuu uz maziem kluciishiem (neaceros, fliizhu gabalinji varbuut) teerauda rezgjis, kuram ar zhnjaugiem liiklochus piesiets apsildes kabelis.

Ielejam betonu, izliidzinam, un iespeejami ilgi ljaujam zhuut, pirms dariit kauko taalaak. Ja iespeejams, vismaz paaris nedeeljas. Apsildes kabeli tai laikaa sleegt nedriikst.

Tad atkal kaartiigi visu jaagruntee, un var liimeet fliizes.

tas gludums jau smukumam, ieklaat un pat ieliimeet tak var taapat

ja grib pludinaaties, tad imho jaataisa noteka.

Bija tāds sapnis, bet noteka tehniski nav iespējams ierīkot (vai arī tas ir dikti sarežģīti/dārgi), jo noteikcaurules pievads ir krietnu gabalu virs zemes (daudzstāvenē).

zemes?

Zeme - šajā gadījumā - grīda

a cik tur taa darba piesleegties kopeejam kanalizaacijas kolektoram zemaak?

Kanalizācijas caurule ir čuguna, ar izvadu (ievadu) noteiktā augstumā kanalizācijai no poda un vannas.

Nezinu, vai maz tehniski iespējams (un vai tas ir pieļaujams) izveidot nepieciešamā diametra atvērumu zemāk, caurulē, kur nav paredzēts izvads.

Ir iespeejams.

Ir speciaala divdaljiiga uzmava, ko tam chugunam peec cauruma izzaagjeeshanas apliek apkaart un izveidojas normaala piesleegumvieta.

Liidziigi jebkurai uudensvada trubai var piesleegties no malas jebkuraa vietaa to negriezhot pushu.

Pie visa kaa jau pierasts, tomeer es reizeem pabriinos ko tik visu tagad var dabuut, saliidzinot ar padomjlaika chuguna trubaam un pakulaam :-)

Jaunākais forumā