PVC vai koka logi

globālais jautājums. PVC vai koka logi?

pēdējā laikā novēroju, ka ir teju vai modes kliedziens - koka logi. bet īsti neviens nevar argumentēt kāpēc! kaut kāds veselības faktors mani nepārliecina, jo no tā "koka" tur palicis pāri maz, jo ir piedzīts ar ķīmiju.

Nu nezin gan cik piedziits. Ja materiaals ir gaajis autoklaavam cauri, tad jaa, bet to uzreiz arii juuti, smags peec vella. A taa - nav tur nekas piedziits. Koks normaali nolakots/nokraaosts un basta. Tiesa, pats pie savu logu taisiishanas staaveeju klaat, da faaters galdnieks, da pasham rokas arii no pakaljas gluzji neaug... Kaa taisa ruupnieciskie - gan jau ka impregnee, bet ne paaraak daudz. Principaa drusku pat vajag, lai no pirmaas dzirksteles neaizsvilstas.

Kas man pasham nepatika plastmasaa - staigaa tie logi, un tas ka taa ir plastmasa. Ja koka logus kraaso no abaam puseem - tad nez, vai ir veerts. Es jamos lakoju.

Ja interesee koka logi par demokraatisku cenu varu iedot kontaktus. Cilveeks apstaatiis ari ikas un kaa...

atsūti gan. es vēl joprojām esmu izvēles priekšā.

Tiiri mans subjektiivais viedoklis:

a) Pirms kaada laika mainiiju maajai logus un nomainiiju pret koka logiem. Nekas labaaks par koku, kaa celtnieciibas materiaalu nav izgudrots un diez vai tiks.

b) jaa, sanaak daargaak, bet peec visiem parametriem arii labaaks. vizuaali, siltumvadaamiiba, raamja izturiiba, droshiiba(gruutak uzlauzt).

c) Plastmasas logus, privaatmaajaas, esmu redzeejis tikai bijushajaa austrumblokaa. Citur shaadus briinumus nelieto.

e) esmu redzeejis vecus(senus) koka logus, bet PVC neesmu redzeejis. Vinjus parasti peec ~10g nomaina pret koka

d) daudzi saka, ka PVC logi ir labi, labaaki par koku, bet tad kaapeec neviena firma nerazo jumta logus no PVC?

f) Ieprieksheejie logi tika uzstaadiiti taalajos 50 gados un vinji tika ieguuti (bija taadi laiki kad neko nevareeja dabuut) no beernu slimniicas, kas meta shos logus aaraa, kaa vecus un nederiigus. Cik vinji pirms tam tur kalpoja es nezinu, bet sanaak, ka koka logam 100g ir nieka lieta. Kaa ir ar PVC, nemaaku teikt.

g) Koka logi tiek ieguuti no koka, PVC no naftas (OPEC)

h) PVC logi veel dalaas, no kaada PVC vinji ir sarazoti. Esmu redzeejis polju logus (shausmas). SCHUCO razotie, ± ok, bet shai gadiijumaa cenas jau izliidzinaas.

i) !!! UN TAGAD PATS GALVENAIS!!!

www.healthybuilding.net/pvc/in...

vai

www.pvcfree.org

Shii dalja man iipashi patika: www.healthybuilding.net/pvc/pi...

Liekas, ka vecaa pasaule par PVC izsakaas ljoti negatiivi, ja tiek runaats par iekshtelpaam un saskari ar cilveeku.

Veel, degshana un degshanas procesaa izdaliitie duumi.

šķiet, ka koku logu vienīgais mīnuss ir kopšana. t. i. lakošana vai krāsošana pēc tik vai tik gadiem.

tāpēc jāliek koka logi ar alumīnija uzlikām ārpusē. un par kopšanu varam aizmirst tik tā cena...

shkjiet, kaut kur jau rakstiiju - ir veerts panjemt labu laku. tika nolakoti logi & durvis ar jahtu laku. cik nu apskraapeetaas vietas durviim + viena zara vieta logam, citaadi viss izskataas ljoti jauki

Pirmo koka logu (stalli) 2000 gada sepmbrī. Neko, nekad neesmu kraasojis un naakamos 10g izskataas, ka arii nedariishu.

Man jau liekas, ka taa kraasoshana ir nepiecieshama, ja kraasa saulee tik sabojaata vai mehaaniski sabojaa. Citaadaak man liekas, ka vinja var staaveet 20 un arii 50g.

> a) Pirms kaada laika mainiiju maajai logus un nomainiiju

> pret koka logiem.

Respect.

> Nekas labaaks par koku, kaa celtnieciibas materiaalu

> nav izgudrots un diez vai tiks.

Kā tad jā

> b) jaa, sanaak daargaak, bet peec visiem parametriem

> arii labaaks.

Par gaumi nestrīdas. Es gan personīgi arī piekrītu, bet moš kādam ir cits viedoklis.

> c) Plastmasas logus, privaatmaajaas,

> esmu redzeejis tikai bijushajaa austrumblokaa.

Nu, ja Somija, Vācija, UK ietilpst austrumblokā, tad varbūt tā arī ir Nevajag vispārināt.

> e) esmu redzeejis vecus(senus) koka logus, bet PVC

> neesmu redzeejis.

Manā ex dzīvokli pirms 7 gadiem ieliktie vislētākie plastmasas logi vēl ne tuvu nav sadalīšanās stadijā, būtībā to stāvoklis nav mainījies. Trūkuma spiests mājā saliku plastmasniekus ar laminējumu, ta jau redzēs, vai tāpat vien mainīšu pēc 10g pret koka. Drīzāk jau pēc kādiem 20. Ja vien nesāks tie logi gļukot, bet nu šķiet, ka nevajadzētu.

> d) daudzi saka, ka PVC logi ir labi, labaaki par koku, bet tad

> kaapeec neviena firma nerazo jumta logus no PVC?

Ražo gan, Roto, Velux, noteikti arī citi Bet ja kāds saka, ka PVC ir labāk - pasmejies

> Cik vinji pirms tam tur kalpoja es nezinu, bet sanaak, ka

> koka logam 100g ir nieka lieta. Kaa ir ar PVC, nemaaku teikt.

Nu ja nemāki, tad ko ta saki? 100gramīgi koka logi ir tāds pat izņēmums, kā iespējams 50gadīgi pvc.

> g) Koka logi tiek ieguuti no koka, PVC no naftas (OPEC)

Šim gan es piekrītu ar abām rokām kā būtiskam argumentam.

> h) PVC logi veel dalaas, no kaada PVC vinji ir sarazoti.

Ja salīdzini plastmasas dārgo galu, tad ar koka dārgo galu, un otrādi.

Koki arī dažādi mēdz būt.

Ko tur daudz diskuteet, plastmasas logiem ir viena laba iipashiiba - cena. Citu nav un nevar buut.

Shiis pashas iipashiibas deelj cilveeki (es arii) vinjus izveelas, jo vecaas padomjlaiku daudzstaavenees kautko labu un kapitaalu likt ir bezjeedziiga izskjeerdiiba.

Nejau visiem visur vajag baisi eliitus risinaajumus.

leetaakos?

> Veel, degshana un degshanas procesaa izdaliitie duumi.

nu afigekj arguments, katru dienu pa logam nokurinu...

Jaunākais forumā