Mums spuldzisu nomaina un ari setniece ir ieklauta tajos 0,25Ls/m2
) bet parejais taa pat nak atseviski. Butu iespeja pasutitu nu loti talu visus tos apsaimniekotajus...
woow, kur jums taada haljava? Redzu reekinaa 0.40Ls/kvm, tas i kurzemes namu apsaimniekotaajz.
Reaali - spuldziites nomaina ar nedeeljas aizturi, kaapnjutelpu mazgaa labi ja reizi meenesii, pagalmu veel pusliidz satiira. Vairaak maajaa nav dariits nekas, tikko kaa kauko vajag, "meistari" savaa darba laikaa nodefinee to par haltuuru un paluudz par visu samaksaat sk. naudaa. Labi ka ljoti sen neko no vinjiem nau vajadzeejis.
Akjaa, veel papildus regulaari reekina otraa pusee ir zheelabaini raxti, cik gruuti ir, cik apsaimniekoshana ir nerentabla, vaii vaii vaii vaii vaii, paarnjemiet un apsaimniekojiet pashi.
Vot tje i apsaimniekoshana
Taakaa par 0.25Ls/kvm jums viss ir ok
0.3146 - RCA.....
kāpnju telpu reizeem mazgaa ar sapuvushu smirdiigu lupatu, peedeejaa laikaa laikam jauna lupata un ir OK, logi kaapnju telpai ir mazgaati nu taa.....
pagalmu gan slauka regulaari.
Pagalmaa jauns asfalts..... iespeejams no zemes iires maksas ne no apsaimniekoshanas...
Mans kooperatiivs shito visu ir rashifreejis, lai gan ir arii taadi ekspluataacijas izdevumi (20s/m^2), tad elektriiba koptelpaas, atkritumu izveshana, tekoshais remonts apdroshinaashana, kapremonts, siltummezgla apkope, koda atsl. apkope utt utjpr. Ne visaas poziicijaas vienmeer ir kas iereekjinaats, vnk staav tukshas. Un pie maajas arii, zaale vienmeer laikaa nopljauta, visi atkritumi savaakti, musornjiks laikaa izvests, kaajas nav jaalauzj pa bedrainu asfaltu, trepju telpas arii pieskata utt.. Pie taadas darbiibas gan es nekurneedams arii maksaaju, ir par ko.
Taatad pa 20s/kvm var izdariit diezgan daudz, ja _grib_, pa 25s/kvm teoreetiski vareetu izdariit veel vairaak. Kursh ir tas labais apsaimniekotaajs ?
Pareekjinaaju ka kopeejais ienaakums ir ap 700Ls/mon no maajas, 100Ls paarvaldniekam ka vinjsh ir, 100Ls apkopeejai par 4x meenesii izmazgaat kaapnjutelpas, spuldziites u. c. siikumu - veel 100Ls, 50Ls par graamatvediibas pakalpojumiem. Paari paliek visai ieveerojama summa.
Veidojot gada uzkraajumu - tas ir vismaz paaris KLs. Vai ar es kautko nepareizi reekjinu?
(taa laikam shkjiet pasham apsaimniekotaajam)
Piemirsi namu paarvaldes direktora algu
Taa tak arii kaadam jaaapmaksaa.
Galvenais ko aizmirsi - nodokļus
(tb, lai visiem pieminētajiem butu 100ls uz kepas, nodokļos reāli tuvu 200 katram...)
Nezinu, cik mums par 1 kvm, bet ~15 Ls ir kopumā mēnesī par ~ 60 kvm dzīvokli. Par to tiek algota sētniece (mazgā kāpņutelpu un logus - es gan nesekoju līdzi cik bieži, bet ārpuse ir sakopta un sētniece jau 7os ap māju skraida tīrot visu), stikloti izsistie logi kāpņutelpā, skrūvētas nospertās spuldzītes. Bija arī kāpņutelpas remonts un tikko nomainīja pastkastītes, nosiltināta gala siena ēkai neprasot no mums neko papildus, kā arī māja pati apmaksāja siltummezgla ievilkšanu zem ēkas, ko pašvaldību ēkām sedza RD. Kaut kas atsevišķi rēķinā nāk vēl par trubu apkopi, koplietošanas elektrību, liftu, atkritumu izvešanu utt., bet ne daudz. - varu vakarā precīzāk apskatīties.
Asfalts pie mājas gan ir štruntīgs(šobrīd gan ietves remontē), bet nu zeme nepieder mājai un tur nu neko.
Apsaimnieko dzīvokļu īpašnieku izveidots kooperatīvs vēl no padomjlaikiem saglabājies. Algas papildus katras ēkas sētniekiem ir direktorei, tehniskajam direktoram, grāmatvedei un bija arī santehniķis un vēl, škiet, viens strādnieks. Apsaimnieko kaudzīti palielu paneļmāju mikrorajonā, kas celtas 80to gadu sākumā.
Figu, pirms vairaakiem gadiem mums to siltummezglu uztaisiija, un joprojaam vislaik par vinju maksaajam (0.025Ls/kvm) un veel ilgi ilgi maksaasim. Neko tur RD nesedza, RD nau nekaada labdariibas iestaade
Protams, visas iespeejas taisiit kooperatiivu un apsaimniekot pashiem, bet tas nekad nenotiks. Taapeec man nau iemesla kauko kritizeet.
Kurzemes nami apmeeram taa ar pateica, ka cels apsaimniekoshanu tik ilgi kameer visi paarnjems apsaimniekoshanu, citaadaak cilveekus iekustinaat nevar, kaa vien vinju makus tukshojot.
Tiem, kurus apsaimnieko pašvaldību ieceltie apsaimniekotāji, silti iesaku iepazīties ar apsaimniekotāju pienākumiem RD saistošajos noteikumos nr. 54 " Rīgas teritorijas un tajā esošo ēku un būvju uzturēšanas noteikumi ". Bieži viņi grēko pret tur minēto, taču, ja aizsūta meiliņu Mājokļu aģentūrai ar tekstu "Panāciet, lai Jūsu uzraugāmie atsāk pildīt likumu", situācija mēdz uzlaboties.
Ja ar apsaimniekotāju ir līgums ne caur pašvaldību, tad pašu interesēs ir salikt viņu pienākumus pēc iespējas detalizetāk. Vai arī atsaukties, ka jādara viss tas, kas noteikumos nr. 54
man te kā reiz vajag noslēgt apsaimniekošanas līgumu. bet kas ir ja es nepiekrītu tiem noteikumiem un neparakstu līgumu?
nesaprotu kur juus taadus ciparus izdokat? es veel neesmu iisti dabuujis nevienu reekjinu, bet ir aizdomas, ka tur tie cipar ir virs 50 sant/m2
tikai man ir aizdomas, ka ar apsaimniekotaaju vareetu butu probleemas.
nesen tiku pie viena dziivoklja, liidz shim izskataas, ka vieniigo servisu ko apsaimniekotaajs veic ir - seetnieks, kas uzkopj apkaartni (bet ne kaapnjutelpu utt) un shad tad papukst, ja kaadu deeli noliek ne tur kur vinjam gribeetos.
probleemas taadas, ka maajas fasaade un jumts ir diezgan katastrofaalaa staavoklii. vai tad apsaimniekotaajs nav pienaakums tie visu sakopt? es veel neesmu ar apsaimniekotaaju liigumu nosleedzis, bet vai ir jeega sleegt, ja liidzshineejaa apsaimniekoshana maajas veertiibu ir tikai mazinaajusi, bet tas ka kaut kas vareetu mainiities neizskataas.
ko juus ieteiktu dariit? kas notiek ja es to apsaimniekoshanas liigumu neparakstu? un kaa var atteikties no apsaimniekoshanas? veeel civilizeetaa valstii apsaimniekotaaju vajadzeetu iesuudzeet tiesaa par tiishu mantas bojaashanu.