Lokanās ūdens caurules.

Morgens!

Cik ilgu laiku var uzskatīt, ka lokanās (gumijas, ar metāla pinumu apkārt) ūdens caurules ir derīgas un drošas pret plīsumiem vecuma dēļ?

imho necik, daudzas pliist jau uzreiz

nevar uzskatiit, ka taas ir droshas vispaar, tas atkariigs no razjotaaja un cenas, par ko iegaadaatas. kaadreiz bija pieejamas normaalas kvalitaates Eiropaa razjotaas, kas ir tagad, nezinu. tepat listee ir bijushi staasti, ka saliidzinoshi jaunas aiziet pa gaisu, bet in general atkariigs no uudens spiediena, taa svaarstiibaam, vai shauka ir kustiiga ikdienaa etc. gan jau razjotaaji kaut kaadeas rekomendaacijas dod, bet principaa labaak ir likt normaalas caurules (da kaut vai daudzslaanju - bet atkal - tikai uz presi, ja zem apmetuma, un origjinaalos nekjiinieshu razjojumus) nevis taas gumijas shljaukas. gumija paliek veca ar laiku, tad jau vareetu uzjautaat - cik gadus var izmantot autoriepas...

ja ir kaa pagaidu risinaajums, gan jau kaadus gadus izvilks (bet nekas nav pastaaviigaaks kaa pagaidu risinaajums), peec ststitikas vecaakiem kaadus gadus 7 jau kalpo, bet taas bija normaalas kvalitaates.

ja ir iespeeja nelikt, neliec, ja ir iespeeja bez lieliem ieguldiijumiem nomainiit, nomaini, jo savu laasteku nedzird...(c) kaut kas

Zinot, cik jaunaas ir neizturiigas, izveelos labaak veco neaiztikt un paljauties uz vinjas kvalitaati.

ja nekustiigas un aukstam uudenim - diezgan ilgi.

ja karstam uudenim un veel nedaudz kustaas... dazhi gadi vareetu buut robezha. je nekustiigas, kaads gads-divi klaat.

taa kaa shaadas trubas izmantoju shljuutenju piesleegshanai no uudens/suuknju akaam, tad varu teikt, ka ar aukstu uudeni arii kustinot izvelk kaa minimums 5 gadus - redzees, cik ilgi izturees turpmaak

Yap, kaa jau koleegas komentos raksta - nedrosh pasaakums Man aizlidoja shitaada truba peec kaadiem paaris meeneshiem, pats nebiju maajaas, - ta nu skaistums - dziivoju daudzdziivoklju namaa, un apaksheejiem kaiminjiem liels prieks Un pasham, protams, smuka naudinja miinusaa. Tad saucu santehnikji, shis mani ar suniija par taam trubaam, ta nomainiija uz taam blekja, kam plastmasa rinkjii. Lokanums, protams, pljurkt, bet var mieriigi naktiis guleet

Jaa man arii jau 2 x ir paargaajusi pushu lokanaa truba 7 gadu laikaa, bet taa gan man ir vietaa, kur shobriid vinjai ir ik pa laikam jaapalokaas... kā arii esmu noveeojis, gad kraana atgrieshanas briizjos visas vinjas noraustaas-sakustaas... un tieshaam karstaa abas reizes pluss tas ka abas reizes kaads bija maajaas un otrs pluss ka dziivojam pirmajaa staavaa

Kaa var buut uudens trubai jaalocaas??? Kaadam no Jums ir kustiiga izlietne?: o)

Bet nu ok. Vai kaads var ieteikt kaadu santehnikji, kas vareetu uzstaadiit nelokanaas uudens trubas un cik ~tas vareetu maxsaat...? Gan jau ka es pats arii to speetu izdariit, bet nav paarlieciibas, ka maaceesu pareizi sastiprinaat trubaam savienojuma vietas... Cik saprotu - vinas tur tiek lodeetas un taa kautkaa...?

ok, ir divu veidu savienojumi mazaak lokanajaam, manis piemineetajaam daudzslaanju (plastmasa/alumiinijs/plastmas a) cauruleem - skruuveejamais (nevar likt zem apmetuma, jo peec gadiem it kaa jaapievel nedaudz) un preseejamais.

veel ir plastmasas caurules, kuras karsee kopaa, kaa arii tas pats variants kapara cauruleem, tievaakaas var lociit peec sirds patikas, resnajaam vajag savienojumus (lenjkjiishus, stuuriishus utt).

ja pasaakums zem izlietnes, tad easy njem daudzslaanju cauruli (ieteicams uppanor vai henco), skruuveejamos savienojumus, stelatsleegu un veido pats savu konstrukciju, izmaksas ap 60-80 sant metraa plus savienojumi. nav ieteicams njemt leetas kaut kaadas Kjiinas caurules, muusdienaas aareeji viss ir liidziigs, bet iekshaa...

ja savienojums zem apmetuma, vietaa, kur veelaak netiksi klaat, aizdodies uz slokas ielu 52, laikam bija www.gilius.lv , izstaasti veelmi, vechi iedos gan visu nepiecieshamos materiaalus, gan arii preses savienojumu preseeshanai un paraadiis, kas un kaa. kantoris gan krievu, bet sakariigs, jaunieshi zinoshi. iespeejams, ka buus jaaatstaaj kjiila par presi.

andris

p. s. lokanaa truba locaas peekshnjas uudens kustiibas apstaashanaas rezultaataa, tipa, aatri aizsit kraanu ciet - kaut kaada inerce vai tml.

par uudens triecinu jau bija piemineets. veel lokaas :

a) ja piestiprinaats kaads kustiigs objekts - piemeeram, shljuutene

b) ja jaaveic kaads remonts/nomainja/tiiriishana.

arii, kaa jau mineets - njem skruuveejamos savienojumus. taads prasts konstruktors, tur viss ljoti vienkaarshi notiek.

Ok, visiem paldies par info.

Domaajams ka trubas un savienojumi han jau ka ir atrodami Depo un tamliidziigos veikalos, vane? Zem apmetuma ne1 truba nebuus jaalaizh.

protams, vari pirkt depo, lai gan tur, kaa zinaams, vismaz daudzslaanene ir kjiinas draudziigais razjojums. lietot vinju var, bet, ja reiz saloki, tad labaak nelociit atpakalj (tipa, mikroplaisas var rasties, normaalos firmas izstraadaajumus vari lociit, kameer slikti paliek).

depo caurule, protams, labaak kaa lokanaas buus, bet veel vislabaak ir pirkt caurules tur, kur teicu...

Retorisks jautājums - kāpēc interesējies par lokanām trubām _ja paša nav mobilas izlietnes_?

Tāpēc, ka man daudzās vietās mājās ir lokanās trubas gan aukstam gan siltam ūdenim un saklausoties "vienas tantes" stāstīto radās bažas par to noturīgumu. Šobrīd tām trubām ~1,5 gads. Un diez ko negribas pēc atvaļinājuma vai ilgāka komandējuma atgriežoties secināt, ka apakšējo 4 stāvu kaimiņi gaida mani slapjās drēbēs ar mēslu dakšām rokās pie mājas ieejas...: o)

bet nopeerkot virtuves kraanu, kas monteejas galda virsmaa, tiem visiem uudens tiek pievadiits caur lokanajвm gumijas shlaukaam

Varbuut ir veers kaut ko paartaisiit uz citaam trubaam?

Ja labi pamekleesi, santehnikas veikalos var nopirkt balti spozhas - hromeetas - vara cauruliites, kuraam vienaa galaa ir viitnjots uzgalis, kas skruuveejas taadam virtuves jauceejkraanam shljauku vietaa; otrs gals vienk trubinja.

Pati trubinja laikam 10mm diametraa, otraa galaa droshvien jaaliek skruuveejamais kompresijas savienojums pievienoshanai pie 1/2 caurules.

Pieljauju ka drusku sanaak chakars taadu trubinju ielociit vietaa un piesleegt, bet droshaak sanaaks noteikti.

Pats kaukaa veel neesu sanjeemies tam piekjerties, un sadziivoju ar domu ka kaadu jauku dienu dziivoklis buus paarpluudis

taapeec braucot atvaljinaajumaa vai uz laukiem vajag nogriezt uudens padevi dziivoklii un nedomaat par kaiminjiem. tas ir vienkaarshaak nekaa mainiit uudens caurules

Katru dienu braucot uz darbu groziit uudens kraanu arii nekaads cukurs nav...: o(

Tas netraucees shljaukai paarpliist 15min peec aizbraukshanas uz darbu, un pa ~10h satecees pilniigi pietiekams daudzums uudenc :]

Katru riitu vakaru virinaat 4 gruuti pieejamus ventiljus nav nemazaakaa azarta.

Arii pabuushu viena tante. Es te vienbriid pie radinieces regulaari piebraukaaju ar taam lokanajaam ciiniities. Ar jamajaam viens negals, kaut kas parotaljaajaas ar elektriibu, kaa rezultaataa hvzkaadasmarkas itaalju uudens boilerim radaas doma, ka dereetu drusku pavaariities, bik pacepa gumijas bliivi, taa drusku pashnjaaca, un saakaas. Peec tam kaadas 2 trubas samainiiju liidz atkal neteceeja, vispaar loterija, a pashas trubas bija smuki taisiitas. Probleemas, cik bijushas, ir bijushas ar bliiveejumu vai savienojumu, spraagushas jamaas man nav, iznjemot 1x paakjos, bet tad man uzspraaga arii lielaa uudens filtra korpuss, ciemata uudenstornja spiediena regulators bija noklemmeejis un kkadas 4atm saspiedis... Taa ka ja ir iespeejams, tad labaak kaartiigi salikt nelokanaas.

ir arii saskruuveejami savienojumi, nav nekas� jalodee.

Jaunākais forumā