Probleems ar iebuuveetajam lampaam

Taatad, ~2 meeneshi atpakalj tika ielikti apgaismei tie mazie 12V halogeenu plaaceniishi. Nu, psc - un tagad peedeejaas nedeeljas laikaa izdega 3 lampas. Nezi, varbuut ir kaada konkreeta laba firma, kuras razhojumus jeega pirkt? Leetuchi jau man tur bija. Negribas peec paaris meeneshiem atkal veikt masiivu nomainju Manaa uztveree jau ir tur tupa konstrukcija, ka nav ne mazaakaa cauruma gaisa apmainjai, karst ta vinji nezveeraa, a ko padariisi...

Kapec tad izvelejies ja pats piekriti ka tupa konstrukcija )? Es nekad sev majas ko tadu neliktu...

Sveiks vajadzētu noskaidrot vai trafiņš nebija kaut kāds no lētā gala, kas varētu dot ārā biku pa daudz U jeb V, jo bez karsēšanās un palielināta sprieguma nevajadzētu arī lētajām lampiņām tik ātri izdegt... man pašam ir 7 lētās un 7 gadu laikā esmu nomainījis kādas 3... bet man gan ir vieta kur dzesēties jo ir iekaramajos grieztos..

Nu tak - skaistums un moderni un utt. Smuki jau izskataas, un pirms likt, apjautaajos jau ar ljauzhiem - teica, ka 220V deg aaraa kaa sunji, a ar 12V

OK +/- esot. A vot she tev

Vispaar jau jaapameera buus shpanungs - varbuut trafs pakreiss un pa sherpu dod laukaa voltaazhas, shobriid namaa testeri esu kur paseejis, vakaraa buss no kantora jaapakjer un jaapaskataas...

Gan jau ka karstums. IMHO laaktutiem, tiem iebuuveetajiem, ir dikti skaista bildiite, cik daudz briivas telpas taam lampaam apkaart vajag.

Der ieveerot...

halogēnu lampas liekot iekšā, nedrīkst ar pirkstiem pieskarties stiklam, jo paliek kaut kādi mikroskopiski tauku/sviedru pleķīši, kas lielā karstumā nez kādā mistiskā veidā liek pārdedzina stiklu vai kā tml...

tas attiecas uz plikajaam lampaam, bez reflektora. Reflektorus protams nospekjot nevajag, bet nekas ljauns no taa nevareetu notikt.

Savukaart plikaam lampaam tas stikls tur uzsilst diezgan vaajpraatiigi un jebkursh meesls uz virsmas tai vietai liek silt veel vairaak, jo absorbee vairaak gaismas nekaa caurspiidiigs stikls.

--

KPL

Jaunākais forumā