jaadodas uz muukusalas Gemosu. tur var dabuut ljoti daarags pannas. tiiras cguguna tiiras skaarda. ka tik ir nauda.
Zepteram ir sakarīgas pannas sākot no ~100Ls 
Nopirku to pannu ko lielveikalos tirgo tajos vaacu nazhu veikalos. Nav slikta. Bet tomer ar teflonu.
erpt. pirkt pannu > 100ls man skhjiet... diivaini: D es reaali gribu prastu, izturiigu pannu. veelams ar atbilstoshu stikla vaaku.
ti, normaalu, biezu blekja ploshku ar malaam un kaatu.
nez, metaalistaa kaads nav bijis peedeejaa laikaa, tur taadas vienkaarshas, leetas un izturiigas lietas reizeem meedza paraadiities 
Izdari vienkaarshi praktiski - iepeerc pannu parasto pa leeto, ar tefloooonu. Un ar to pannu aizej liidz ljaudiim kuri ar peskostruju straadaa un paluudz, lai notiira. Daargaak par kaadu 5-10ls tas nemaksaas.
Otrs variants - sievasmaates varot teflonu ar shvammi noberzt, urbaanaa legjenda... 
Ieksh Olimpimpijas ir noveerotas chuguna panas, katli, tur kur garshvielas, uz kasu pusi ... 
Ne pa 100 Ls ...
Sąku jau nesaprast.
Kas teflonam vainas? Kaut ko esmu palaidis garąm?
Kaitļgs tas k¶žst tikai pie ¶oti augstas temperatžras, vai ir kas vŗl?
Pie ne tik augstas temperaturas.
Pietiek paarkarseet pannu.
Krautaa var dabuut taas pashas pannas kas Rito, neaceros firmu, kaukaadi itaalji bija. Maksaa ap 20ls. Neaceros, vai vaaks bij komplektaa vai atseviskji, skjiet ka atseviskji. Maksaaja veel kaadi papildus 5..10ls, atkariibaa no krutuma pakaapes. Virsma bik robota, driikst gan skraapeet gan berzt, bet es censhos neaizrauties, jo domaaju, ka labaak taapat ar koka instrumentiem pa shamo njemties. Panna izturiiga un nedeformeejas, vismaz atskjiriibaa no leetajiem rimi izstraadaajumiem shamaa jau iet vairaak kaa pusgadu pilniigi bez probleemaam.
Vienu es zinu noteikti, vairaak nekad nepirkshu pannas pa liidz 10ls, ne tafalus ar sarkaniem punktiem, ne kaadus citus briinumus, taapat vinji ilgaak pa paaris meeneshiem nekalpo.
pirmkaart, nemaz _tik_ augstu nevajag.
otrkaart, temperatuuras slieksnis samazinaas, kad shii virsma ar laiku tiek nedaudz ieskrambaata, un veel vairaak - kad skrambas ie lielaakas.
otrkaart, lai vai kaa es uzmaniitos, vienmeer kaads nedaudz ieskraapees - vai nu viesis, vai nu kaut kas tiks uzmests...
nafig. ja tas suuds ir tik vaariigs (plus veel potenciaali kaitiigs) un man pannas jaamaina reizi paaris gados - lai ieteflonee tie razhoteeji sev lejasgalus.
nu, man viena no labaakajaam pannaam maajaas ir chuguna panna pirkta kaut kad pa zem 5 ls ;). cepshanas zinjaa. rokturis gan taads pashvaks - meedz groziities nedaudz. un smaga ar
.
krutaas pannas gan nav proveetas (daargaakaa vareetu buut bijusi ap kaadi 25 ls). taas teflona naak un iet. chugunniece ir muuzhiiga: D.
akdies, un deelj hipoteetiskas varbuutiibas iedabuut kungjii fragmentu kautkaa, ko kungjis taapat nespees sagremot, un veikli izstums aaraa - chakareeties ar muuzham piedegoshajaam pannaam?
> kungjis taapat nespees sagremot, un veikli izstums aaraa
... asiniis
cik nu ir lasiits.
un reaali par to suudu pilniibaa izpeetiits viss nav.
bet man reaali izbesii taa aukleeshanaas un tas, ka tie meesli njem un lobaas nost peec kaada gada vai diviem.
> chakareeties ar muuzham piedegoshajaam pannaam?
hmm. vispaar jau nav tik traki. bet nu es arii regulaari lietoju malkas pliiti, es neesmu modernaas maajsaimneces etalons
...
Problema ir tada ka tajaa augstakajaa temperatuuraa teflona (fluora) savienojumi paliek aktiivi un savienojas ar to kas ir pannaa, piem, cepamo ellju.
Taa ka kungjis negremos bet mierigi uznjems sevii...
Secinājumus izdarīju. Uz atklātas uguns ar teflona pannu nav ko rādīties. Uz elektriskās tik viegli pārkarsēt nav iespējams. Ja tā nav martena krāsns.
Problēma ir šur tur apspriesta, piem.
virtuve.calis.lv/lielie...
www.receptes.lv/lat/forums/?ti...
Es izvēlējos titāns sakausējuma pannu. Zepter un Eastcon tādas kā sektas sāka šķist (pēc sarunas ar pārdevējiem, kas izrādījās "aģenti"), nopirku Zwilling veikalā pa ~40 Ls 28 cm. Ir OK.
ja tu izlasisi taas pannas razotaja vebsaitu, tad redzesi ka titans ari ir ar teflona kaartu.
bet laikam jau pofig. panna laba, var pat piiraagus uz elektrorinkja cept.
ikdienaa tiek lietota chugunniece, kas vecaaka par mani. shviikas nekaitee, prieks cept 
swolotch, maak gan uz dajebkaa pagatavot eedamo, nav meegjinaats, bet gan jau gumijas zaabakaa zupu ar izvaariitu
A nafig uz teflona pannas ellju??? Taapeecjau lietoju teflonu lai nebuutu ellju jaagaazh...
Un vispaa, visi baig taisaas simc gadus nodziivot, vaj? Par nabaga liidzcilveekiem nemaz nedomaajam, kam nafig taadi veci krakji nebuus vajadziigi: D
--
KPL, jau tagad nepaaraak vajadziigs 
teflons tvaiko, un tie tvaiki ir kaitiigi. likies erudiitaaks. vai arii muljkji teelo ;)
lai nu kaa, chuguna pannas, sauteejamie katlinji etc. ir kaifs, prasaas tik veel indukcijas pliits. nezinu, kas tev tur muuzham piedegoshs. un teflona pannaam jaauzmanaas no shviikaam, kas ar laiku rodas arii, lietojot koka instrumentus cepamaa pabiidiishanai/pagroziishanai, un iipashi intensiivi teflons skraapeejas, ja kaut ko ar kaulinju, tip ribinjas ar kauliem marinaadee pa aatro uz pannas cep.
veel vareetu but runa par vecajaam skaarda pannaam, ka taas rauj klaat nejeegaa.
pareizi, eljlju nevajag, jaacep sviestaa vai taukos 
swolotch, antivegaans
Garsiigaakais eediens ir tas, kursh gatavots uz krievulaika vai vecaaakas blekja pannas.
Seviskji garsiigi zalji cepti kartupelji ar siipoliem, nerafineetaa saulespukju eljaa.
Teflona kaartas pannas nevaru ciet kaut vai tamdeelj, ka taas kasot jaaeed teflons, zem kura reegojas alumiinijs....
Maris, pannu parasti meklee kraamu tirguu vai beeninjos.
Ja ir pareizaa panna, tad nevajag nemaz shvammi :-) Var novilkt kaa aadu...
Zi vo shitas gan man bikiit uzsita
))
Zalji kartupelji ar gjiibinaatiem siipoliem un saulpukju eljja...
V.
-jau paaris gadus oliivellju only, un nejuutos ko pazaudeejis-
A kas? Labāk vienreiz pannu par 100 ls nekā katru gadu pannu pa 20 ls...: o)