odi

sveiki,

inetreseetu tautas pieredze, kaa ciiniities ar tiem iekshtelpaas?

apnicis katru vakaru izdaziit tos (labi, ka remonts gaidaams, tad nav tik saapiigi asinis uz sienaam redzeet), izsleedzot gaismu, veel kaadu duucoshu pie auss nosist, naktii slikti guleet un no riita pamosties ar sakostu seju un saskaitiit kaadus chetrus brangi noeedushos brashuljus uz griestiem...

bija savukaik (veel pirms paaris gadiem) kaut kaadas pie elektriibas (kontaktaa iesprauzjamas kastiites?) sprauzjamas ieriices, kas tos dranjkjus kaut kaadaa brutaalaa veidaa nonaaveeja, njeto ar skanju vai ko citu, jebkuraa gadiijumaa tajaa ieriicee bija arii mainaams elements, kas katrreiz esot bijis jaapeerk jauns... staastiija, ka drogaas noperkamas bija... kas tas taads bija un kur ir dabuunams tagad, drogaas nemaniiju...

diemzjeel tradicionaalaas metodes ar logu tureeshanu ciet, odu izkaushanu vakaraa utt. nederees, jo maajaa remonts un pa dienu aardurvis tiek tureetas pilniigi valjaa, arii vakaros tas pats. it kaa jau var ko domaat, bet mani vairaak interesee ieprieksheejaa rindkopaa mineetais variants.

andris, naktiis staajas grupveida attieciibaas ar odiem

var dabuut tadas zilaas lampas kam apkaart elektriskais siets. nezinu vai straadaa, maksaa ap 20ls.

taas, manupraat, ir pretmushu, ko lieto dazjaados veikalos, sabiedriskaas eedeinaashanas un dzirdinaashanas iestaadiijumos (klientam neredzamajaa daljaa), arii rimi virs galjas stendiem ir maniitas.

istabaa blakus gultai laikam taadu negribeetu likt un veel atstaat iesteegtu uz nakti... darbiiba tiem elektriskajiem prichendaaljiem, par ko rakstiiju ieprieksheejaa meilaa, bija taada - iesleedz, ods pielido noteiktaa attaalumaa (vairaaki metri) un vienkaarshi nokriit zemee beigts.

Iemeegjini shitaadus verkjus. Arii ar taam raketeem ja gada laikaa klopeesi, tad naakamgad odu jau buus pavisam maz tajaa apkaartnee ;-).

www.jauda.com/html/odu_rakete....

Putekļsūcējs lieluma izķeršanai un virs gūltas JYSKa pa 3Ls nopērkams odu siets.

man jau liekas, ka no puteklju suuceeja vinji lien aaraa, nu nevar buut taa, ka izsuuc un no riita atkal pilns, ja izdauza, tad no riita mazaak ir... bet nu vispaar laikam jaapaeksperimentee ar to suuceeju - jaasasuuc un tad jaaskataas, vai maisinjaa veel ir dziivi vei nee. odu siets - pat laikam kaut kur maajaas ir taads, jaasameklee tik, peern vaacijaa iegaadaats.

Nu ja lien ārā tad putekļsūcēja trubā iebāz savīstītu avīzi.

Caur putekļu maisiņu jau toč neizlīdīs.

tachu bija drogaas tie strunti veel pagaajushajaa gadaa/ varbuut jaameklee lielaakaas drogaas/.

pie tam stradaajaa vwerkjis, pat pret melnajiem pagraba odiem.

nu re, sho arii mekleeju, da kaut vai nosaukumu, kaa to shrtuntu sauca, lai zinaatu, KO mekleet citur

man taadas lampas ir ... varu notirgot pa 18Ls!!!

ir palikushas 3gab..... kameer veel ir, piesakaties, jo izpeerk aatri....

ir arii aerosoli pret odiem... ljoti efektiivi, alergjiju neizraisoshi, smarzhiigi, var puust uz dreebeem, uz matiem, uz miesas, var arii maziem beerniem aadu iesmeereet.

elpu atsvaidzinaat... ;)

nea... pieshprice alinjam!!!

Iepriekšējā dzīves vietā ar odiem bija vienkārši ārprāc. Pat pa ziemu viņi mitinājās kāpņu telpā un lidojo pa visu ēku

Palīdzēja rozetēs spraužams štrunts, kurā likām kaut kādas tāfelītes (domājas ka izpalta kaut kādu smaku, cilvēks nejūtot), ja nemaldos vēl joprojām centrālās stacijas B vai C tuneļa galā ar izeju uz Gogoļa ielu par 0.10 vai 0.06 LVL/gab var iepirkt (tur visādi štrunti pārdodas- pret prusakiem, pelēm...). Viena tāfelīte palīdz ~2naktis. A pie tās lampas-dedzinātājas pa nakti pagulēt vispār nereāli- vismaz man

>inetreseetu tautas pieredze, kaa ciiniities ar tiem iekshtelpaas?

Puteklju suuceejs

Savlaik "Pionierii" redzeeju sheemu un tur bija rakstiits, ka odiem nepatiik 22khz frekvence, kaut kaadiem dunduriem vai nebija 18. Uz 1h iesleedz, pashi pazuud (nav labi ultraskanju klausiities).

PpZz

šī ir īstā ierīce

cgi.ebay.com/BUG-MOSQUI...

man savukārt interesē, kur nopirkt daudz maz kvalitatīvu tīklu logiem ar sakarīgu stiprinājuma veidu. Paņēmu nesen Depo veicī pa 3 Ls tīklu ar tādu kā līplenti, bet protams, tā līplente pie putekļainiem un nelīdzeniem vecajiem logu rāmjiem nelīp klāt.

varbūt ir kāds cits risinājums pa naudām līdz 10 Ls uz logu?

gygy, a notiiriit neienaaca praataa? Kaadreiz taas bliivgumijas lipinaaju - arii nelipa, peec notiiriishanas ar acetonu pielipa kanutikai.

Aber stiprinaajuma veidu tak tikai tu pats zinaasi kaadu teu vajag, man vienam logam no mazaam liistiiteem raamiitis uztaisiits, kam tas tiikls uzstiepts. Tad nu to raamiiti piemontee logam aarpusee klaat un miers.

fumitox.

Jaunākais forumā