Spoguļa griešana...

Labdiena!

Ir dots ~5mm spogulis. Vai ar veikalā nopērkamajiem stikla griežamajiem man izdosies viņu kaut cik sakarīgi nogriezt?

Kā apstrādāt asās malas? Ar smilšpapīru? Ar vīli?

Par iespēju aiznest uz stiklinieku darbnīcu zinu - varat neatgādināt.

Paldies.

es meegjinaaju, bet principaa tas paarklaajums nedaudz gar malaam nolupa ar viili arii labaak nee, sanaak neliidzeni (ja nu vieniigi ar ljooooti smalku)

Un pa kuru pusi labaak griezt?

Mosh ja griezh pa paarklaajuma pusi, tad greizeejs smuki nogriezh paarklaajumu un viss izdodas labaak?

Kaa Tu darijies?

A vaita 5mm princpipaa nav pa abaam puseem jaagriezh? Cik atceros, tad ar nedaargajiem stiklugriezhamajiem, 5mm normaali nolauzt vienaa pusee grieztu stiklu nevar.

nu es iisti neatceros, tas jau pasen bija.

tik atceros, ka pa paarklaajuma pusi ar griezhamo to paarklaajumu arii vietaam vareeja iepleest.

varbuut tur paarklaajuma kvalitaate arii ir pietiekami svariiga

vispaar, nenoslinkoju, un atveeru pirmo guugles rezultaatu

MIRROR

Cutting mirror is really just cutting glass. There are a couple of things to bear in mind. Always score on the "clean" side. Generally this would be the side that you can see your reflection in, however for front silvered mirror such as you'd typically use in a kaleidoscope, it's the side without the protective plastic film on.

Once cut, the edges of the silver are exposed, so are prone to oxidation, usually known as "mirror rot." You'll want to seal the edges to prevent that. There are commercially available sprays such as

Sprayway's (No.209) Industrial Mirror Edge Sealant, but really, any kind of hermetic coating will do. Clear fingernail polish has been used to good effect on small projects.

no

twovoyagers.com/metamor...

ar viili jau nu gan nee, bet ar smilshpapiiru vareetu sanaakt... tikai uzliec papriekshu to uz cieta kluciisha.

Un kas ar šito notiek? "Once cut, the edges of the silver are exposed, so are prone to oxidation, usually known as "mirror rot." You'll want to seal the edges to prevent that. There are commercially available sprays such as

Sprayway's (No.209) Industrial Mirror Edge Sealant, but really, any kind of hermetic coating will do. Clear fingernail polish has been used to good effect on small projects."

Sanāk ka lai nesāktos problēmas ar pārklājumu, tur vajag kaut kādu smāķi biš uzsmērēt? Sevišķi ja man tas spogulis paredzēts vannas istabā...

Nez, parastais celtniecības silikons derētu...?

Vannasistabā tur toč vaig kauko hermetizēt jo man 2 gadu laikā vannasistabā spogulim virs izlietnes apakšējā malā ir manāms tas korodējums.

Nevarēju saprast no kā bet tagad skaidrs ka darbnīcā kurā to spoguli taisīja nekāds hermetizātors uzlikts netika kaut arī zināja ka spogulis domāts vannas istabā.

Tagad jādomā kā to procesu apstādināt lai vēl pāris gados tas spogulis nesāk līdzināties vecmāmiņas 10 gadīgajam spogulim ar melniem caurumiem.

nu, tur jau rakstiiti varianti. es ieteiktu ieiet sakariigaa veikalaa, un pajuataat, ko tur smeereet. gan jau pa visu veikalu viens zinoshs konsultants atradiisies

Kas ir sakarīgs veikals? Depo?

Un tad man būs jāpērk litrs tās zampas, lai nosmāķētu 2 metrus garu maliņu...: o)

Tur tak tika minēc ka tam labi derot nagu laka ko cik man zināms var nopirkt tikai ļoti minimālos daudzumos un ar vienu tilpumu 2m var tikai knapi pietikt.

paarklaashanai noteikti derees jebkura laka, ja malinjas finaalaa nebuus redzamas, tad kautvai kraasa.

Sliipeeshanai ieteiktu uudensizturiigo smilshpapiiru, un daudz daudz uudeni laistiit virsuu, ir redzeets ka meedz sliipeet vispaar zem uudens liimenja.

Nosliipeet var ar galodu, pielietojot uudens klaatbuutni. Pasham gan nav sanaacis izmeegjinaat sho stikla sliipeeshanas tehnologjiju

PpZz

Jaunākais forumā