Re: Krediita valuuta
kaa man viena tante teica, esmot tagad iespeejams dziivokli paarkrediteet (ja pareizi pateicu magjisko vaardu) tjipa esi panjeemis krediitu Ls5K, tagad vari panjemt krediitu Ls 10K un iekjiilaat to pashu dziivokli gan jau ka var arii valuutu nomainiit tante kas man shito teica, pirka zemi un lai nebuutu abi nekustamie iipashumi jaakjiilaa, paarkjiilaaja dziivokli, samaksaaja pa jaunu visas nodevas un taa un par ieguuto naudinju iepirka zemi it kaa tagad bankas arii procentus mazaakus piedaavaa, bet man domaat rezultaats taads pac sanaak jo dziivoklju cenas ta ar ir lielaakas
Andris
RE: Krediita valuuta
Nav argumentets un ari ne sakarigs, bet man kredits ir dolaaros un ir tiri patikami, ka dolaars visu laiku krit un jamaksa ir katru menesi tomrt mazak.
Protams uz konvertaciju jau kaut kas aiziet.
Ta jau visi runa ka vajagot njemt taja valutaa kuraa ir alga.
RE: Krediita valuuta
Nesen par sho jautaajumu naacaas domaat, maneejie apsveerumi bija taadi.
1. dolaaros un eiro ir mazaakas likmes, un finansiaali tas laikam pat var izraadiities izdeviigaak (uz kopeejo summu kaadi 50 Ls ietaupiijums) pat pie visa taa, ka sanaak divkaarsha valuutu konvertaacija (1. - par sanjemtajiem dolaariem nopirkt latus, ko samaksaat paardeveejam 2. algu, kas ir latos, konverteet uz dolaariem, lai atmaksaatu krediitu). Tas, protams, var mainiities.
2. Ja jaamaksaa ir latos, bet krediitu njem dolaaros, var sanaakt, ka peec tam naaksies pasham kautko piemaksaat - jo sleedzot liigumu sanaak, ka dolaarus paarkonverteejot latos, summa buus pietiekosha, bet tad, kad krediits tiek paarskaitiits, kurss ir mainiijies, un nu vairs nepietiek.
3. ES valstiis, laikam peec paarejas uz eiro eiro kluva leetaaks (un cenas daargaakas) - taatad njemt eiro itkaa vareetu buut izdeviigi. (? )
Es gan neesmu eksperts un pat ne uz to pusi, tas ir tikai mans mineejums.
Nu panjeemu latos - punkta 2. deelj: ) Ja ir lieli iekraajumi (kaadu man diemzheel nebija), tad laikam izdeviigaak buus EUR vai USD.
Kaspars
kreditu valuta
Es s'o lietu nedaudz papeetiiju. Domaaju ka vislabaak un visreaalaak ir n'emt pusi summas dolaaros, otru pusi eiro. Taadaa kombinaacijaa krediitu nepiedaavaa visas bankas, bet kad es intereseejos, vairaakas bankas bija ar mieru.
Ideaali buutu n'emt SDR, taa ir sinteetiska valuuta - dolaara, eiro, japaan'u jeenas un angl'u maarcin'as apkopojums, taapeec taa ir daudz stabilaaka par atsevis'k'aam valuutaam (dolaaru, eiro, maarcin'u, . . . ) turklaat lats ir gandriiz " cieti" piesaistiits pie SDR (laikam 0. 7887 vai kautkas tamliidziigs, vajag paskatiities Latvijas Bankas lapaa). Taatad reaali sanaak ka krediits tiek n'emts gandriiz vai latos bet procentu likmes daudz zemaakas, taada ir taa viltiiba; -))) Firmas reizeem n'em krediitus SDR valuutaa. Diemz'eel no manas pieredzes tikai viena banka
Latvijaa man piedaavaaja krediitu SDR, bet ar laiku tas var mainiities.
J
RE: kreditu valuta
Pienjemot, ka krediits ir vismaz uz desmit gadiem un alga Tev ir latos, izskaidro, kaa shii viltiiba straadaas lata devalvaacijas gadiijumaa, ja eiro un dolaara savstarpeejaas attieciibas nemainaas.
Janis
krediitu valuutas
Cerot ka nekaadas devalvaacijas nebuus tajaa neilgajaa laikaa liidz eiro ievies'anai; -)))
Ja nopietni tad visdros'aak protams ir n'emt krediitu algas valuutaa tikai ir viena probleema - krediitiem latos ir lieli procenti.
Bet ja nu negribas maksaat lielus %, tad no visiem variantiem s'is ir visdros'aakais jo kameer lata veertiiba nekritiisies tikmeer krediita n'eemeeju maz ietekmees dolaara-eiro savstarpeejas svaarstiibas.
Taadejaadi kameer alga ir latos tikmeer arii krediits tiek atmaksaats latus peec normaala kursa latus konverteejot. Kad Latvija paaries uz eiro, arii algas buus eiro.
J
Re: kreditu valuta
Galu galaa, vienmeer ir iespeeja panjemt valuutaa, kas shobriid liekas izdeviigaakaa/eertaakaa/whatev er, un refinanseet vajadziibas gadiijumaa (piem. , ja algas latos, bet krediits USD vai EUR, un draud lata devalvaacija; vai 1kaarshi latu krediit% palikushi stipri zemaaki).
2G