Man kaut kaa ir atminjaa ka vajag kaartiigi iztiiriit, vismaz kojaas gaitenii taa griidu laapiija (mazgaat kameer neveljaas no virspuses nekas nost) un nokraasot ar kadu griidas kraasu.
Es tik kaut kaa domaaju kas ir taa betona sastaavaa ka sis visu laiku taa dalaas vai tas teksts ir mazliet paarspiileetaa veidaa uzrakstiits, lai izceltu probleemas buutiibu.
Griidas kraasa ir uz vieglas baazes (eljas), taada dzilji betonaa neiesuucas, "peld pa virsu". Tur vajag uudenii skjiidinaamu satureetaaju.
Amatiera maisiits betons;)
Maris
www.rlkr.lv - tur ir vairaakas lakas, ko var suucinaat betona griidaa, cik nu esmu vinjas visaados citos materiaalos suucinaajis - rezultaati bij labi.
BET - griidai ir jaabuut perfekti sausai, jo taa laka virsmu padariis hermeetisku.
Vispaar darbniicas apstaakljiem griidas apstraadaa sarezgiitaak - existee speciaali sastaavi ko uz vinjaam smeeree, un pirms taas apstraades betons ir jaakodina ar saalsskaabi un jaaapstraadaa mehaaniski, lai tiktu valjaa no visiem saarnjiem un kalkju piena. Ja gribaas pa nopietnam, tad jaameklee profinjus, dazhi taadi ir maniiti.
--
KPL
Hmmm, griida ir >10cm bieza. manupraat vinja pilniigi izjuus liidz ar naakamo ledus laikmetu.
Nevar vinja izjuut iisaa laikaa. No virsas taa gan izskataas sausa, bet iekshaa slapjuma pietiks ilgakam laikam.
Kas notiks, ja es "slapjai" gridai to zapti virsuu uzgaaziishu?
Palasi webaa (google - concrete floor treating), kaukaa tur uzklaajot pleeves gabalu paarbaudiija mitruma daudzumu - ja naakamajaa dienaa tas plekjis ir tumshaaks nekaa apkaart, tad ir par mitru. Kaukaa taa.
Ja uzklaas paarlieku mitrai griidai - griida sausaaka vairs nekljuus, un droshvien kaukaadu saalju izdaliishanaas deelj virskaarta vareetu saakt atlekt? Vellsvinjzin, bet nekas labs nevareetu buut.
Pretiigaakais jau ir tas, ka laikam jebkursh " pagaidu" risinaajums radiis lielas probleemas veelaak, kad gribeesies uzlikt galiigo paarklaajumu.
--
KPL
Izdaraam no taa visa secinaajumu: pagrabaa griidu slauciit nevajag 
Man maisiija "profesionaalji" "Lugazhi", bet rezultaats tas pats. Man liekas vieniigaa pareizaa izeja ir nofliizeet
var tak atrast pa kaad 2ls kv/m. fliizes. viss cits noleks nost. vai arii ar vecu linoleju noklaat.
PpZz
Vai arii jaanofliizee ar pashaaam-pashaam-pashaaam leetaakajaam fliizeem
Ir specialas pretputeshanas gruntis betona virsmam.
Faktiski ta pati Tiefgrunt, bet vel ar savadakam piedevam.
K.
Ir, bet taa grunts traucees, ja kaukad tomeer sagribeesies tur klasisko darbniicas/garaazhas tipa paarklaajumu uztaisiit.
Ja tas pilniigi noteikti nav paredzeets, tad protams nau probzu.
Ir tāda lieta kā industriālie betona pārklājumu, kas pamatā ir dažādu epoksīdu sveķu un abrazīvu maisījumi.
A.
neesmu spechuks, bet pa manam tur vareetu izliidzeeties ar betona grunti un tad veel var arii nokraasot...
iesaki kur ir fliizes pa 2Ls/m2
var meegjinaat uztaujaat fliizhtirgotaajiem, vai vinjiem nav dauziitaas.
vinji ik pa laikam kaadu paku monet, un, ja ir galiigi pohh, tad apdauziitas vai dazhaadas fliizes arii derees 
ja taa ir saimniecisku darbiibu telpa, tad gan varbuut buutu veerts pastiept un uzlikt riktiig izturiigaas fliizes, lai nav ik pa laicinjam jaamaina sapleestaas
...
--
Rich
paaris gadus apakalj redzeeju hanzas fliizhu tirguu.
no pieredzes - Hanzas tirgus ir viens no daargaakajem...
Mukusalas iela bia labaaka un izveele arii
paaris gadus atpakalj es maaju buutu uzceelis pa 20000Ls, bet tagad taads pat prieks izmaxaaja 70000Ls....
ja tu domaa muukusalas to lielo veikalu kur tie angari bija tad taads vairs nepastaav!!!! tur tagad ir nelsa noliktavas.
Taa saliidzinaat nav korekti. Varbuut paaris gadus atpakalj daudz ko dariitu pats, bet tagad uztici haljavshkjikiem :> Nee nu taisniiba ir, ka cenas materiaaliem ceelushaas, bet nu ne milziigi. Galvenais jau darbs.
PpZz, kam kaiminsh pag gad 2staavu maaju zem jumta pabaaza pa kaukaadiem 7kls (kaartiigs pagrabs pa visu maaju, sienas, jumts), tiesa, ceela viens pats, veselus 4 meeneshus, praktiski bez paliigiem (gads liidz pensijai tad bija):>
Tieshaam tik aatri? 
Man te kaiminjos 4 shabashnjiki, kjipa profesionaalji jau pusgadu miicaas, maaja no koka, 2 staavi, bet veel nu nemaz nav gatavs...
No kaada materiaala ceela?
Man arii kaut kaa neticas, ka tik leeti&aatri, un viens pats
Z.
protams arii ar haljavshikiem piedziivojumu netruuka, bet materiaali paceelaas cenaa zveeriigi... pa pagaajusho vasaru cenas taa konkreeti leeca uz augshu reizes triis un tad veel mazie cenu kaapumi iknedeelju.... i togo caumeeraa cenas paceelaas par 70-100% un uz dazhiem materiaaliem arii vairaak. un pie taa visa veel var pieskaitiit papildus izdevumus kas bija par buuvmateriaalu piegaadi no citaam valstiim, jo uz vietas nevareeja nopirkt!!!
trenkt vinjus!!!! koka karkasa maaju (pamati, karkass, jumts ar visu segumu, siltinaajums, aareejaa apdare) var uzcelt pa 3 meeneshiem divataa!!!!
pie nosaciijuma ka straadaa nevis saimnieku kaash uz naudu par nostraadaataam dienaam....
> Ir, bet taa grunts traucees
??????????????????
un kaa tad trauces???
pirms jebkura parklajuma tas betons tapat jagrunte.
K.
Pirms svekju paarklaajumiem netiek grunteets, tam paarklaajumam pasham ir jaaiesuucas iespeejami dzilji betonaa.
Nu vai arii varbuut kaads gruntee, bet taapat ar kaadu liidziigu sastaavu, peec kodinaashanas.