dzivokli pirkt

Interesee tautas domas ko labak izveleties:

1 - 3 istabu dzīvoklis bloka māja par 100 000 EUR

2 - 3 istabu dzīvoklis jauna projekta par 160 000 EUR

Martins

Nu ja Tu konkretizētu izvēli, tad varētu arī izteikt savas domas.

"Bloka māja" kāda, viņām ir sēriju numuri (es tomēr saskatu atšķirību starp 103. sēriju un 602.). Un tas jaunais projekts tieši kurš.

R

1 - 3 istabu dzīvoklis bloka māja par 100 000 EUR (467 projekts, kas pēc būtības ir tas pats 602!)

2 - 3 istabu dzīvoklis jauna projekta par 160 000 EUR (piemēram, varavīksnes nami)

Man neviljus sanaak monitoreet dziivoklju tirgu un secinaajums par pavisam peedeejo laiku, ir izteikti pieaudzis piedaavaajumu skaits un sajuuta ka cena iet lejup. Iespeejams ka maldos.

Bet par to izveeli - ja par 160 euro ir Merka dziivoklis Viesturdaarzaa, tad njem ciet, bet ja tas ir kaut kur Titurgaa, salmbetona-regjipsha, haltuuristu brigaades cepums, tad ne.

Kaukaa taa.

Nu, par varavīksnes namiem ir dzirdēts daudz pozitīva, tāpēc, ja varētu atļauties, es pirktu tur. Par pieminēto sēriju paneļmājām - es tādās arī par puscenu nepirktu (ja nu vienīgi paspekulēt: D). 104., 103. sērijā gan, 119 var būt. Tā saucamajos "specprojektos" cens gan ir salīdzināmas ar jauno māju cenām.

Vispār es savulaik nopirku kompromisa variantu - 3istabu 103. sērijas mājā, kura uzcelta 1989. gadā. Ja būvētāji neuzmetīs, tad uz gada beigām pārdošu, jo izīrēšanas bizness neinteresē.

R

Nez, kads butu pamats cenu kritumam, laikaa, kad saimnieka maajas ire pec cenu briivlaisanas kaapj. Man draugam, lai arii ir iegadaatas iires tiesiibas 0,78 Ls/kv menesi jamaksa 2,50 Ls/kvm. Domaju, ka mans draugs ne tuvu nav vieniigais, kam tagad jameklee jauns dziivoklis!

K.

Maz ko no sita saprotu, bet vai tikai tam ipasniekam tiesa nav japierada cenu pamatotība? Ja irnieks nepiekrit.

Martins

Visparejaa teoretiskaa gadijumaa: salidzinam ires maksu (ja irejam) un maksajumu bankai (ja perkam kreditaa).

Pienj, ja vienistabniekam kredits menesii ir starp 150 un 200ls, bet iziret var pa summu no 100 lidz 150 (vairumaa gadijumu), tad skaidrs, ka ipasniekam izdevigak ir pardot (pienjemot, ka vinjam ir plaans kur to naudu sakarigi ieguldit)

Bet ires tiesibu pirkshana... Pec butibas perc gaisu, vai ne?

V.

domaaju, ka saimnieks pieradis arii, dzeks nav ipasi noskanots kasiitiies.

Turklat saimnieks nav nekads sliktais, maaja ir savesta kartiibaa, jauns lifts utt.

Kaspars

Ires tiesiibas tika pirktas pirms 10 gadiem, tagad taam jau vairs liela noziime nav.

Kaspars

Kaada starpiiba starp jauno dziivokli un veco, ja neskaita kaapnju telpu, iesmeejamos "sliktos" kaiminjus (kaut gan jaunie arii var buut slikti - riibinaat kinozaali uz nebeedu)? Sakopta apkaartne, apsargaata teritorija? Jaunajaam maajaam esmu noveerojis to, ka biezhi vien taas ir tik tuvu, ka viens otram logos var skatiities. Nu plaanojums neapshaubaami ir pluss. Vispaar - vecaas panelenes taisaas sabrukt? Visi par to shad tad parunaa, bet tas arii viss. Vai jaunaas maajas ir veesaakas vasaraa (kaukas uz veco kjiegjeljenju pusi), kaa panelenes, kuras diezgan labi sakarst?

PpZz

Gana buutiska lieta vareetu buut jaunas komunikaacijas visaa maajaa, nevis 30 gadus puvushas rores...

--

KPL, periodiski izbauda sho niansi

Nu jaa, bet rores it kaa jau var reizi pa paardesmit gadiem nomainiit :> Tiesa, ja to nedara paareejie savos staavos (kaa tas arii ir), tad nekaada labaa teceeshana vienalga nesanaaks :>

Reizi man mainiija auksto stojaka rori, bet vienalga aukstais tek taa paniikaak :>

PpZz

Jaunākais forumā