Gāzes apkure (krāsns apkure)

Labdien.

Ir tāda doma - ievilkt gāzes apkuri. Varbūt kāds var ieteikt kādu sakarīgu firmu, kas ar to nodarboja?

Kā arī - ar kādām problēmām varētu saskārties šajā procesā?

Pašlaik apkures "nav" - bija vecās krāsnis, kuras ir nojauktas (pašas būtu sabrukušas nākoša sezonā) ... cik tas prieks varētu izmaksāt 80 m2 dzīvoklim?

Varbūt tomēr mūrēt jaunas krāsnis? cik es saprotu tas arī ir gana dārgs prieks?

varbūt kādam ir pieredze, krāsns mūrēšanas jautājumos?

Ja turpmāk arī būs šitādas ziemas tad es noteikti izvērtētu iespēju likt Siltumsūkni/kondicionieri + elektriskos radiatorus.

Ņemot vērā ka gāzes apkures cena par 1kwh ir tikai uz pusi lētāka nekā elektrībai, tad ar siltumsūkni kas no 1Kw elektribas var uztaisīt līdz pat 4kw siltuma un pie tam karstajās vasarās dienās strādā kā kondicionieris bez nekādas modifikācijas, ir labs alternatīvais variants.

Vienīgais trūkums (atšķirība) ir tas, ka siltumsūkņa variantā tas apsildes modulis visu laiku tomēr rūc.

Šāc tāc info plus cenas www.ekopluss.lv

Ak jā ja bija krāsns apkure tad aukstajām dienām elektrosildītāju vietā uzliktu kamīnu vai jādu Jotulveidīgo krāsniņu uz kā var arī ēst uztaisīt ja elektrību piegriež. Kas zin kas notiks kad Ignalina beigs strādāt.

Kur tad es dzīvoklī to siltumsūkni uzstādīšu?!

Gāzes ievilkšana ir besīgi dārgs pasākums.

Sākumā jāizstrādā projekts, tad jāapstiprina un tad viņu tikai vair realizēt.

Man tā liekas! Man gan personīgi visu izdarīja uzreiz, tā sakot vilkšnas laikā.

Ir jāskatās vai gāzenieki(VUG) vispār ļauj ielikt gāzes apkures katlu. Tur ir kaut kādi ierobežojumi.

Vēl gāzeniekm, pašlaik ir darba vairāk, kā sapratnes (dofigams privātmājas jāslēdz klāt) līdz ar ko cenas varētu būt grandiozas.

Vari paintresēties pie maniem kaimiņiem, kas kā ( viņi profesionāli velk gāzi), bet kā jau rakstīju darbs vairāk par galvu. Džeki raujas 6 dienas nedēļā no

8-21. Sviests! SIA Remifa, 7616633

Ar Jotul arī nav nekāda saldā dzīve. Lai pieslēgtu Jotul, vajag obligāti oderēt skursteni visā tā garumā citādāk var sanākt ugunsgrēks. Ja dzīvo 3 stāvu mājā, cena varētu būt ~ 700 Ls par stāvu. Tas viss ir saistīts ar to, ka no krāsns nāk ārā vēsi dūmi un uz skursteņa lielā daudzumā nosēžas darva.

Viennozīmīgi gāze Tavā gadījumā ir ideāls variants, vienīgais izmaksas un vai vispār pie Tava skursteņa var/brīkst pieslēgt gāzes katlu. Vēl ja nekļūdos arī gāzes skurstenim jābūt oderētam.

Dainis

P. S. Lūdzu neanalizēt rakstītā stilu un gramatiku, man galvā šodien pilnīgs biezpiens!

> Kur tad es dzīvoklī to siltumsūkni uzstādīšu?!

Un to uzparikti tachu liek vienaa istabaa, bet manaa maajaa ir divi staavi un n-taas istabas..... tad man maajas aarsienas ir jaanokarina ar propelleriem (kuriem ir tendence apaugt ar laastekaam) un visaas istabaas jaaliek tas otrs agregaats... tad ja es sareizinu to skaitu siltumsuuknju kas man ir vajadziigs un saliidzinu ar kaadu citu apkures sisteemu tad..... nu pashi saprotat!

a ko noziimee odereets skurstenis??? ar ko to oderee un kaa tas vispaar praktiski ir izdaraams???

skursteni oderee ar neruuseejosho teeraudu, esoshajaa cukaa ieliek (iemauc no augshas) iekshaa jau gatavu cauruli, laikam 150 vai 125 mm.

gaazes variantaa obligaats pasaakums, iztikt bez taa pat ljooti nerekomendeeju... un ar atlajujaam Riigaa - saakumaa uzzini, vai vispaar gaazes vadaa ir pietiekami gaazes - normaali maajaas, kur gaazi izmanto tikai pliitiim, gaazes vada jauda pietiek 2-3 dziivoklju gazificeeshanai, ja grib naakamais, tad vinjam par savu naudu jaarekonstruee ielas gaazes vads, kas jau maksaa tuukstoshus, ja ne desmitus tuukstoshu. ja nu gaaze ir pietiekamaa daudzumaa, tad var sakt domaat, bet nu videeeji pustotrs tuukstotis par ievilkshanu, ja gaazes nav jau maajaa iekshaa (nodeva LG), ieksheejie gaazes vadi - 200-700 ls atkariibaa no garuma, skurstenis jau piemineetais (ja peedeejais staavs, "duumus" var laist caur sienu aaraa (laikam tikai turbo katliem). plus veel pats katls, uzstaadiishana, visaadas atljaujas, iisaak sakot - laika un naudas ietilpiigs pasaakums, ja veel pareekjina to, ka no maija cenas buus veel par 40% augshaa, tad nu nezinu. gaaze, protams, ir eertaakais veids, kaa pasaaakumu apkurinaat, ja vien neuztici to citiem (centraalapkure)...

andris, ar gaazes katlu

tad jau taadam skurstenim kaa vienaa no manaam maajaam nemaz nevareetu gaazi ietaisiit, jo skurstenis ir muurets no kjiegjeljiem un tajaa ir 4 "cukas" un nevienaa no taam nevareetu iedabuut ne 150 ne 125mm resnu cauruli! Otraa maajaa ir keramiskais skurstenis... vai tajaa arii tad vajadzeetu to metaala oderi???

Man atkal probleema, kaa vecaku maaja dabut ieksa cieta kurinama - granulu apkures katlu. Lidz sim darbojas krasns apkure, bet nu vel 2-3 gadi un krasnis nebus lietojamas.

K.

maajaa iekshaa diez kas nav.... tur tas konteineris milziigu vietu aiznjem...... bet mazu likt neredzu jeegu..

Mosh jaapiebuuvee pie maajas neliela piebuuve(katlamaaja)!!!

Atceries, ka granulu katlam ļoti rekomendējas siltuma akumulators, vismaz 200l.

Heh, moderators bildi nelaizh cauri, pa lielu, resaizot slinkums...

Janis

ja nemaldos tad 200L akumulators pietiek tikai kadu 50m2 nelielai maajai..... jaaliek divi vai triis taadi ja maaja ir kaadi 100m2 (subjektiivs spriedums)

Nevajag granulu katlam nekaadu akumulatoru.

Malkas katlam gan vajag.

Janis

Man maajaa staav 1000litru akumulators, bet domaaju, ka nepiecieshams divas reizes lielaaks.

Savas neertiibas ar to ir, jo ja kurina (kurina 1x dienaa), saakumaa jaakurina intensiivi (biezi pagales jaapiemet), citaadi katls aatri "izeed" malku (silda akumulatoru) un apdziest. Tataad jaaizdedzina malku no jauna.

ja kurina riitaa un vakaaraa, droshi vien viss OK.

Ak jaa, maajaa 210m\2.

Vasaraa domaaju akumulatoru likt lielaaku - rakt zemee.

Maris

Vaitad shitiem nebij kaukaadi viltiigie vaarsti, kas akumulatoru silda tikai tad kad maajai uzstaadiitaa temperatuura jau sasniegta?

Taa jau arii ir, bet tikliidz sasniedz temperatuuru maaja, shis veershas pie tvertnes un silda to ar visu speeku, puushot kurtuvee piespiedu gaisu, taadeejaadi aatri vien malka izeedas. neertiibas sastaada tas, ka bez akumulatora tu iesvied malku, naac peec 5caam stundaam, katlaa pilns ar kveelojoshaam ogleem, te turpretiim jaasviezj malka ik peec stundas, liidz viss kljuvis karsts, citaadi jaaizdedzina no jauna. Peec taa, ka karsts kljuvis, protams viss straadaa kaa bez akumulatora + beigaas veel akumulators. veel eertiibas ir siltajaa laikaa, vari baazt malku cik grib, nebaidoties, ka sasniegsi sisteemaa >100 graadiem. Vienkaarshi, kad ir jau

80C, vairaak nebaaz un augstaak par 95 neuzkaaps pat tad, ja visi pateereetaaji sleegti.

Maris

Jaunākais forumā