rulliishi lakoshanai

Uzjautaas ka veel vienu lietu, lai liste neklusee

Vopshem, pusliidz plashi izmantoju vieteejaas RLKR griidas lakas, pamataa griidu lakoshanai, bet gadaas arii visam kam citam, jo klaajums sanaak varen ciets un izturiigs. ja kaads nav meeginaajis, iesaku paintereseeties, cenas ir varen jaukas saliidzinaajumaa ar aizrobezhu analogiem, smaka gan laikam baisaaka.

Konkreeti lietoju alkiiduretaana (AU271M) un poliuretaana (UR293) vienkomponentu lakas, jo divkomponentu lakaam ir ieprieksh jaazin cik daudz to laku vajadzees.

Bet probleema ir ar kvalitatiivu uzklaashanu. Esmu laika gaitaa izmeginaajis visvisaadus rulliishus, un pagaidaam nav izdevies atrast to pareizaako.

Visiem siikumiem parasti lietoju porolonu, tas ir leetaakais, un to var vienkaarshi izmest. Taa kaa laka ir pabieza, porolona rulliitis meedz atstaat gaisa burbuljus, tas man nepatiik.

Teoreetiski shitaam lakaam jaalieto " veluura" rulliishi - materiaalu vinji paarnes labi, bet uz virsmas atstaaj daudz siiku matinju, no kuriem gruuti tikt valjaa.

Esmu meeginaajis veel visaadus - ir taadi porolona rulliishi ar samtainu virsmu, tie atstaaj taadas kaa siikas adatinjas. Parastie pinkainie atstaaj diedzinjus, un uzklaaj laku ljoti nevienmeeriigi.

Ir kaadam kaukaada pozitiva pieredze, kuri rulliishi vareetu buut tie labie un pareizie, peec kuriem paliktu perfekta virsma?

Virtuves darba virsmai klaaju AU271M kaadaas 6 kaartaas, katru no taam apstraadaajot ar slapjo sliipeeshanu, tad beigaas sanaaca pusliidz labi, bet tas ir paaraak sarezgiiti.

Virsmas pirms lakoshanas tiek labi sagatavotas un notiiriitas, esmu droshs ka tie gruzhi ir tieshi no rulliishiem.

--

KPL

shkjiet ka vislabaak sanaaktu laku uzpuust ar pistoli.

... bet man te kaareiz jautajums par shiim lakaam..... ir priedes koka griida kura buutu jaanolako taa lai tur pusliidz droshi buutu staigaat ar aara apaviem(publiska telpa) bet nav iisti skaidrs kaa labaak riikoties. vai saakumaa buutu koks jaapiesuucina ar kaadu shkjidru nitrolaku vai kaa, lai koka virskaarta kljuutu cietaaka? jo cik saprotu tad cietu laku uz miikstas virsmas likt virsuu ir diezgan bezjeedziigi... ieluuziis?! vai arii varbut ir kaadi panjeemieni kaa shito atrisinaat? kuras no taam lakaam ir cietaakas alkiiduretaans vai poliuretaans? un laikam cietaaka buus divkomponentu?

luudzu kaadus ieteikumus/risinaajumus.... diezgan aktuaala probl. jau ieprieksh paldies!

Re: rulliishi lakoshanai

> shkjiet ka vislabaak sanaaktu laku uzpuust ar pistoli.

Diemzheel dziivoklii griidu taa apstraadaat neskjiet reaali

No RLKR produktiem aciimredzot vajadzeetu poliuretaanu lietot, vienkomponentu, vai veel labaak - divkomponentu, sanaak biezaaks slaanis un aatraak sacietee. Virsma abos gadiijumos ir vaajpraatiigi cieta, tiesagan taa pavisam liidz galam sacietee peec kaada meenesha.

Te gan runga ar 2 galiem - jo laka leenaak cietee, jo labaak iesuucas koksnee, un otraadi. Pirmo kaartu vajag pashkjaidiit, un peec iespeejas iesuucinaat, naakamaas klaaj virsuu neskjaidiitas.

Man pirmais griidas gabals, kursh dabuu aara apavu iedarbi, tika grunteets ar bezkraasaino tekstuurdekoru, un klaats ar alkiiduretaana laku. Tekstuurdekors dzilji iesuucas un nodroshina uudensizturiibu, laka nodroshina labu cieto slaani. Bet teoreetiski shitai lakai izturiiba ir suudiigaaka.

Man gan nekur nav priedes deelji, ir vai nu biezs spundeetais saplaaksnis ar ietoneetu laku, vai arii spundeeta, sliipeeta, toneeta skaiduplaaksne, ar bezkraasainu laku.

No pieredzes - to lakas slaani protams ir iespeejams saskraapeet, ar kautko asu, bet nekur veel nav izgaajis slaanim cauri. Un taa griida daudzko ir dabuujusi paarciest.

Njem veeraa ka RLKR produkti neiedomaajami smird.

--

KPL

Burbuļu izciļnju paliekas ir tad ja laka pēc uzklāšanas virsmas spraiguma spēka iedarbībā nepaspēj izlīdzināties pirms tā sacietē.

Pūšot laka ir ievērojami šķidrāka un tiek izsmidzināta mazu pilieniņu veidā kas paspēj izlidzināties.

Secinājums

Vajag lakot ar škidrāku laku ar kādu no tevis minētajiem rullīšiem kas nemet spalvu, kā arī nerullēt pa virsmu tad kad laka jau sāk žūt. Lielu virsmu gadijumā izvelēties lēnāk žūstošu lai nesanāk ka lakojot kārtējo sleju tiek "bojāta" pirms brīža nolakotā sleja. (neiet runa par kārtām) (teorija praksē pac to nēsu pārbaudijis jo nav bijusi vajadzība pēc ideālas virsmas)

A kapēc tu virtuves virsmu lakoji nevis eļļoji man liekas ka tik ideāli lakotai virtuves virsmai uzreiz būs redzami visi bojājumi kas man liekas virtuvē ir neizbēgami.

Vai RLKR taisa arī uz ūdens bāzes lakas?

Itkaa visaados veidos experimenteeju, taa alkiiduretaana laka nav arii neko baisi aatri zhuustosha. Ja jaauzklaaj daudz slaanji, tad negribas arii nedeelju veltiit tikai lakoshanai, jo notiek tas uz vietas virtuvee.

> A kapēc tu virtuves virsmu lakoji nevis eļļoji

Principaa taa i temporaara virsma, izfreezeeta/saliimeeta no taas pashas spundeetaas skaidenes paarpalikumiem, notoneeta un paarklaata ar bieezu lakas kaartu. Apakshpuse arii, tikai mazaak kaartas - tas lai plaaksne neveerpjas.

Laka pasargaa no mitruma, un taa virsma sanaak tik cieta ka nekaadu defektu buutiibaa nav.

Kaads tulinj bljaus ka laka tak indiiga - jaa, droshi vien. Bet taapat viss kas jaagriezh, tiek griezts uz tam paredzeeta deeliisha, un parasti jau paartikas produktiem tiesha saskare ar to virsmu nav, vismaz ne ilgstosha. sausie produkti, kaa maize, savukaart no taas virsmas neko sliktu savaakt nevar, un arii tie tak tur ilgi nemeetaajas.

Pagaidaam izskataas ka karstus traukus arii taa virsma paciesh lieliski, jau kaadu gadu.

Izskataas ka taa temporaaraa virsma tur dabuus dziivot illgi, jo ir pietiekami ok manaam vajadziibaam. Katraa zinjaa man patiik labaak kaa taas gatavaas veikalaa nopeerkamaas virsmas, un man gribeejaas ne gluzhi taisnstuurainu formu. Varbuut vieniigi malinjas vajadzeeja apliimeet ar kaada ceelkoka apmali.

> Vai RLKR taisa arī uz ūdens bāzes lakas?

www.rlkr.lv - tur ir visi apraksti.

Reti jeedziiga maajaslapa prieksh vieteejaa razhotaaja, cepur nost.

--

KPL

paldies par info par taam lakaam!

bet kaapeec gan nereaali buutu ar pistoli?! autokraasoshanaa izmanto arii zemspiediena pistoles apmeeram 0,8-1,2atm. un pieljauju domu ka vareetu griidas kraasoshanai izmantot zemspiediena pistoli, kas ir domaata auto grunteeshanai, jo laka laikam ir diezgan bieza, bet gruteeshanas pistolei attieciigi ir resnaaka sprausla. taatad ja spiediens mazs arii lakas puteklji pa gaisu maz! bet droshiibas peec var sienas vai meebeles noklaat ar plaano pleevi kas nopeerkama jebkuraa celtnieciibas veikalaa pa kapeikaam. rezultaats vareetu buut varen labs, jo nebuus ne burbulju ne spalvu... noklaasies gludi un vienmeeriigi!

Nav man taada apriikojuma, jaastraadaa ar to kas ir.

Tikko uzsmeereeju veel vienu kaartu, shoreiz alkiiduretaanu - jo poliuretaans nav pieejams mateetajaa variantaa. Shobriid izskataas ka pashi pashi leetaakie - porolona rullishi - tomeer dod labaako rezultaatu.

Nav jau taa telpa taada lai tur ideaala griida buutu vajadziiga, bet taisiit "tjap ljap" es vienkaarshi nevaru

Pirmiit pie galda virsmas lakoshanas ar nepiemineeju ka taa bij mateetaa laka, un uz mateetaas virsmas visaadus defektus un skraapeejumus mazaak redz, vinjus tur ir speciaali jaameklee.

--

KPL

Jaunākais forumā