Pardon par nejēdzīgu jautājumu, bet man nepielec, kā kanalizācijas aizsprostojumi virs tevis var izraisīt tava dzīvokļa applūšanu?
I.
(laikam vēl miegains)
Elementaari, truba aizspruust, un uudens gaazhas pa 2. staava virtuves izlietni. Agraak tas pats notikaas pie manis, kad truba nospruuda zemaak. Taapeec arii mainiiju, chuguna 50mm pret plastmasas 75mm, padsmit metru garumaa. Tajaa 50mm chugunaa cohums palicis pirxta resnumaa.
Vakar veel paveicaas ka augshaa nedarbinaaja veljasmashiinas, kas mikroskopiskaas vannasistabas deelj cilveekiem izvietotas virtuvee.
--
KPL
Shitas jau gan buutu izsitams no apsaimniekotaaja, jo taas nu nekaadi nav individuaalas pariktes.
Taapat apsaimniekotaajam vajag iedziivotaaju piekrishanu - bet jamie nepiekritiis, jo shahta ir aizmuureetaa (kjiegjelis uz kantes), un vairumam virtuvees iztaisiiti smalki remonti.
Ieprieksheejaas reizees kad meeginaaju kauko sarunaat, neviens tos apsaimniekotaajus ne tuvumaa nelaida...
%^$#&^#*^%#, kaa es ieniistu shitos daudzstaavu kolhozus... Bet privaatmaajas nav nabagiem domaatas.
--
KPL
Apdroshinaat dzivokli savu ar visu iekaartu, un katraa nopludinashanas gadijumaa saukt staadiit protokolus?
V.
Man ir savaadaaka konfiguraacija, dziivoklja kanalizaacija iet caur koridoru, kopeejaa no jumta trepju telpaa. Abas vienreiz nomainiija un tagad ir diezgan ok.
Bet ko ieveeroju - taas pashvaldiibu anshtaltes kljuvushas atsauciigaakas, atbild uz veestuleem un pat kaut kaada interese taas saciit "peec buutiibas", taa ka kaiminjiem arii vajadzeetu kljuut orienteetaakiem uz sadarbiibu ja naaktos nomaksaat par tava dziivoklja papildremontiem.
logiski apdroshinaat! neredzu iemeslu to nedariit, tas nemaz nav tik daargi (atkariigs no dazhadiem riskiem protams).
par dzivoklis/maja var nestrideties, ta ir gaumes lieta. es personigi izveletos (un izvelos) dzivokli delj tuvuma centram; nevajadziibas pec apkaartes, fasaades, nedzivojamo telpu kopshanas; iespejas novelt problemas uz apsaimniekotaju un daudzam citam lietam
N.
Nujaa, reaalnjemot droshvien taa, man gan tas remonts liidz galam nav pabeigts, un droshvien izgaaztaa siena (kura gandriiz pati izgaazaas) ar jaalegalizee...
Daudzstaavenee paarlieku daudz apstaaklju kas nav pasham ietekmeejami.
Kaiminji, apsaimniekotaaji, 30gadiigai daudzstaavenei tehniski visur vislaik kjibeles, jo viss kaa jau padomjlaikiem pienaakas.
Un dziivoklii nav iespeeju ieriikot telpu, kuraa vareetu urbt/zaagjeet/virpot/utml bez bazhaam ka kaadam kaiminjam liksies par skalju: E
Nu nespeeju es vakarus pavadiit pie TV
--
KPL
Tris normali varianti:
1) Ja tev treshaa persona (augseja dzivokla kaimins) nodara zaudeejumus, tad tev saskana ar likumdosanu pienakas taisniga zaudejumu atlidziba. T. i. tu vienkarshi ierodies pie kaiminja un ludz segt nopludinasanas rezultata radushos zaudejumus. Ja vins tevi suta d**st, tad tu griezies pie jurista, kursh talak kartos visu procesu cherez tiesu. Vainigais atri sapratis, ka krietni letak ir samainit stavvadus, ka gaidit nakamo tiesas procesu.
2) Apdrosini savu dzivokli. Saja gadijuma remontizdevumus tev apmaksas apdrosinatajs un regresa kartiba to pashu kaiminu stieps uz tiesu.
3) Lai augsejais kaimins apdrosina savu civiltiesisko atbildibu. Saja gadijuma remontizdevumus ari segs apdrosinatajs, bet domaju pec tam vins vairs kaiminam civiltiesisko apdrosinasanu nepiedavas, pirms nav nomainiti stavvadi, hehe. 
Viens pacietigo optimistu variants: Bombarde apsaimniekotaju ar vestulem.
man nav TV 
bet nu katram savs. man ir diezgan kvalitatiivs pagrabs velosipeeda kjimereeshanai.
N.
tikai neteikt, ka shitaadas probleemas ar trubu - ierubiis nepajokam maksaajumu. protams, peec tam jaanosleepj fakts, ka tu to ieprieksh zinaaji, bet neteici...
esnez, piedraudeet kaiminjiem ar tiesu par tiishu kopiigo komunikaaciju remonta kaveeshanu, kaa rezultaataa tev istaajas materiaalie zaudeejumi, nebuus aatraak/vieglaak?
Jāpalasa apsaimniekošanas līgums.
Vismaz manā ir rakstīts, ka man jānodrošina piekļuve pie koplietošanas telpām, un stāvvadiem. Ja apsaimniekotājs domā mainīt trubas - tad es nedrīkstu stāties viņam ceļā - vienīgi viņi pēctam sakārto atpakaļ to ko izlauza.
Jāpacilā papīri, un japakonsultējas ar kādiem patiešām profesionāliem apsaimniekotājiem ... man šķiet ka to visu var darīt arī brutālā veidā, ja kaimiņi paši civilizēti nepiekrīt.
Skaidrs, es nez kapēc sapratu, ka noplūst caur pirmā stāva izlietni.
Viens variants ir piedāvāt kaimiņam iegādāties caurules (platmasas - pietiekoši nedārgas) bet par darbu lai pats kaimiņš maksā. Lētāk būs, nekā re-remontēt noplūdes radītos bojājumus.
I.
> Tris normali varianti: [...] nu taksh ar visiem 3 variantiem ir jaaiepaziistina augsheejie kaiminji. liidz peedeejam staavam. un miers.
rowers, dziivo 9 staavaa