3 maajsaimnieciibas jautaajumi...

1) kaa lai dabuu nost to kalkakmens noseedumu no elektriskaas teejkannas sildelementa un sieninjaam vietaas, kur ar lupatu netiek klaat...?

2) Kaa ieteiksiet stiprinaat pie sienas spoguli? Pagaidaam vieniigais ko varu izdomaat - vai nu ar biezu abpusliimeejamo skochu vai nu ar liistiiteem. Urbt caurumus spogula stuuros galiigi negribu, jo bail, ka nesabojaa visu spoguli. Kaut arii teoreetiski zinu ka stiklaa var izurbt caurumu, ja uzlej uz stikla etikji... Pie meistariem nest nav laika un veeleesanaas. Siena - daudzmaz liidzena, ar emulsiju kraasota. Koridorii un vannasistabaa.

3) Kur lai meklee uudens filtram nomainaamo ieksu (to uz oplastmasas uztiito strikji)??? Taa vien liekas, ka maneejais ir kautkaads super reti sastopams izmeers, jo tajos ~5 veikalos, kur jau biju ir vai nu garaaki vai nu iisaaki un par maneejo visi briinaas un saka ka taads NEKAD nau bijis. Resnumaa taads pats kaa citi, garumaa apmeeram 3/4 no veikalos visizplatiitaakaa standarta. Diemzeel pasu filtru nopirku kopaa ar dziivokli un taa izcelsme nav zinaama. Diemzeel filtra bunduli uz lielaaku mainiit nav iespeejams, jo bundulis ir paaraak zemu pie griidas un lielais diez neies ieksaa.

============================Ha va nais dei!

Martins Pakalnins.

1) ar citronskābi (jo stiprāka jo labāk) vai ar atkaļķotāju (nopērkams saimn. pr. veikalos, arī drogās utt.) vai ar speciālu šķidrumu elektr. tējkannām nopērkams iepriekšminētajos veikalos.

2) Balsoju par līmlentu - vigli noņemams un ja smukas spoguļa malas, tad neslikti izskatās.

3) Var mēģināt www.kef.lv vai www.akvedukts.lv neko citu nevaru ieteikt.

I.

Var visaadiigi, meedz vienkaarshi liimeet - bet tad nevis ar parastu silikonu, bet gan speciaalo, tieshi spoguljiem domaatu.

Man vaidzeej iespeeju to spoguli veel nomonteet, tamdeelj vinsh tika pieskruuveets izmantojot anodeetaa alumiinija profilus, kas veikalos nopeerkami visaadu tur sliekshnju, paklaaju malu, utml noformeeshanai.

Meedz buut gana neuzkriitoshaas kraasaas, un izskataas visnotalj zoliidi. Profila iekshpusee uzlimeeju izolentas sloksniites, lai gluzhi blekjis uz stikla nespiezh.

Par divpuseejo liimlentu jaabriidina, vajag atrast pareizo, daudzas veikalos nopeerkamaas ir pilniigs craps, spogulja gadiijumaa var sanaakt asinjains pasaakums

Katraa zinjaa ne no leetaa gala, labaak panjemt kaukaadu pusliidz dzirdeetu brandu. Uz sitiena neaceros kaa saucaas tas ko atradu par labu esam.

--

KPL

2)ar to liidzenumu jaauzmanaas, ja buus kaut neliels izcilniitis tad spogulis sadaliisies... taapeec iesaku likt stuuriishos kaut kadus amortizeejosha materiaala sloksniites pirms skruuveet-likt klaat

3)Man liekas ka man pasham arii ir taads nestandarta izmeers, jo paarsvaraa veikalos ir tas ljoti iisais vai garais izmeers, bet lielajos buuvmateriaalu veikalos ir arii tas videejais izmeers atrodasm... tie gan parasti ir mazaakaa izveelee, bet ir... Es pacs kad pirmaas reizes pirku tad pirms tam nomeeriiju taa filtra garumu, lai buutu paarliecinaats par to ko mekleeju.

1. jaunu teemu labaak saakt ar jaunu mailu;

2. labaak vienaa mailaa nerakstiit 3 dazhaadas teemas ;)

par spoguljiem - noteikti var dabuut stiprinaajumus dazhaadaas konfiguraacijaas un kraasaas. tur vareetu buut pluss, ka to spoguli vieglaak nonjemt nekaa pieliimeetu, kaa arii man pieliimeetiem negribaas uzticeeties psihologjiski ;)

> Kur lai meklee uudens filtram nomainaamo ieksu

ti, no taa lielaa, standarta? veel ir mazie, bet tie ir kaut kur puse vai mazaaki par parastajiem.

filtra ietvaram vajadzeetu buut virsuu vai nu razhotaajam, vai vismaz kaut kaadiem tehniskajiem parametriem/izmeeriem, peec kuriem var meegjinaat pazvaniities pa veikaliem vai parakaaties globaalajaa miskastee.

ka tik nesanaaks aatraak un leetaak beigaas nomainiit... reekjinies, ka tas filtrs buus jaamaina ne vienreiz vien, un gan jau shitie jociigie maksaas vairaak nekaa prastie.

uz augshu pacelt var ar 3slaanju trubaam mieriigi, arii paarvietot visdiivainaakajos virzienos var sameeraa vienkaarshi.

es shitaa vienam prastam pieliku priekshaa veel dubultu prasto. vismaz ir ceriiba, ka daargais filtrs aizsitiisies leenaak, ja priekshaa buus veel strikjis

Rich

Toch, kamdelj neizmantot stiprinashanas kronshteinus?

Bet ja grib spoguli iestraadaat sienaa, tad - fliizhuliime.

(jaskataas vai izmantotaa liime neskiidina spogulja aizmugures materialu. Citad priekshaa paradisies plekjis. Tas attiecas ari uz visiem abpusejiem skochiem utt.)

V.

Nu ja vareetu mieriigi pacelt, tad taa arii izdariitu un nerakstiitu te. Ja grib pacelt, tad vajadziigas kaaads 2 ~10 cm trubinjas ar viitneem abos galos, papildus lenjkiishi un ilga zakareeshanaas gruuti pieejamaa vietaa, kas man sobriid neliekas eertaakais variants.

1)pavaari etikja skjiidumu

2)ir celtnieciibas liime taadaas tuubinjaas kaa visaadi hermeetikji.

3)maini uz mazaaku...

Spogulim vel var pielīmēt speciālus kronšteinus aiz kuriem tad to spoguli arī piekar.

Man mājās tā karājas 170x90cm spogulis

Tos kronšteinus un speciālo līmi un paskaidrojumu kā pielīmēt var dabūt speciālajos spoguļu veikalos kas taisa spoguļus uz pasūtijuma.

Divi tādi ir uz brīvībenes pirms cēsu ielas pieturas. Vienā no tiem savējo arī pasūtiju.

Visinteresantākais ka tā līmē pilnībā nesacietē bet joprojām pēc 2 gadiem ir tāda ka ar nagu var iespiest.

Jaunākais forumā