A tev ta maja taksh ir galiigi svaiga. Un drosvien ka nokauka mureta.
Es kauka esu dzirdejis ka jaunam pajam sienas vel labu laiku zustot un izdalot mitrumu.
Varbut ka tie logi tev tapec apraso. Kad sienas izzus lidz vajadzigajai kondicijai varbut ka stavoklis uzlabojas.
A kas tev notiek ar logiem ja kaadu logu atstaj uz ziemas vedinasanu ilgaku laiku valja.
Nav tik traki ar kurinaashanu.
Kad ir silts, uz 10 - 15 min atrauj visus logus reizee valjaa vienreiz dienaa, lai gaiss apmainaas.
Jo aaraa lielaaki miinusi, jo efektiivaak zhaaveejas iekshpuse.
Janis
Pa vidu 30cm gaazbetons, no aarpuses 10cm vate, no iekspuses 5cm vate.
Gaazbetons gana rudenii pielija.
> Es kauka esu dzirdejis ka jaunam pajam sienas
> vel labu laiku zustot
Varbuut, bet ir aizdomas, ka tas notiks tikai ap naakamo rudeni, ja kaada truba nepaaries pushu....
> A kas tev notiek ar logiem ja kaadu logu atstaj
> uz ziemas vedinasanu ilgaku laiku valja.
Taa sliipi, augshu valjaa? Nekas nenotiek, tas logs varbuut neraso, turpretiim citi raso taalaak;).
Ziemas Ventilacija - ventilācija, loga rokturi atstājot 45° pozīcijā (pa loga perimetru izveidojas ~5 mm sprauga); ( www.galskek.lv )
sveiks, es tiko ieliku logus dziivoklii, tad man arii taada tufta veidojaas... tagad veidojaas tikai pavasaros un rudenjos atsevishkjas dienas riitus... taa kaa rudens veel nav beidzies, tad vienu otru riitu arii man taa ir... bet es tik sapratu ka man tas taa taapeec ka man nav taa saucamaa, ziemas ventilaacija... un tas nav tas pats kas rokturi uz 45graadiem atstaaj, bet gan taadi nelieli cauruminji raamii...
agriss
tie ir tikai dazhaadi ziemas ventilaacijas varianti.
Nevajag ticeet logu razhotaaju reklaamaam - vinjiem katram sava vieniigaa taisniiba
--
KPL
Interesanti, ar ko atskjiras skjirbas vecaa koka logaa ar jaukajiem cauruminjiem plastmasas loga raamii vai shauri paveertaa speciaalaa skjirbinja?
Maris, domaa, ka bez siltummainja nebuus arshana
www.metaldetector.lv
nezinu gan, vai privaatmaajaa siltumainja (veel to laikam sauca par rekuupiiteru vai kaut kaa taa) uzstaadiishana buus ekonomiski izdeviiga, veel jo vairaak taapeec, ka to taa iisti nevajag...
pasaakumu var meegjinaat izzjaaveet. tas, ka vate ir ne tikai aarpusee, bet arii iekshaa, situaaciju sarazjgjii (atkariigs gan - vai ir un kaadas pleeves ir liktas), bet - instrumentu nomaas ir pieejami speciaalie mitruma savaaceeji, ar elektriibu darbinaami, diezgan elektriibu prasoshi, kas gaisa mitrumu paarveersh uudenii. uzliksi uz kaadaam dienaam, gan jau labaak kljuus, kad betons pazjuus, ieliksi veelreiz. tad, kad gaazbetobs buus izzjuvis, nebuus arii mituma maajaa, jo tas, ko cilveeks izelpo vai rada telpaa, ljooti mieriigi ventileejas ar dabiigo ventilaaciju (vai pat caur logu ziemas ventilaaciju) aaraa.
ja negribi iireet to mitruma savaaceeju, tad vienkaarshi kurini uz pilnu jaudu plus ik peec kaada laika atrauj valjaa visus logus. bet nu shis process var buut arii ilgs.
andris, zjaaveejis vasaraa sienas, apmetumu utt, bez speciaalaam ieriiceem, diezgan ilgi bija, piemneeram, gjipasha apmetrums var zjuut dabiigaa veidaa arii meenesi.
Rekuperators. Pirms 2 gadiem man par 1.5 k LVL soliija to ielikt, ieskaitot piepluudes un aizpluudes caurules uz katru istabu un uzstaadiishanu.
Nevareeju atljauties un arii nelikaas ljoti vajadziigs.
Nezinu cik tagad, bet vismaz orientieris.
Tikai ja maaja jau pabeigta, tad vilkt uz katru istabu 2 gab 100mm caurules gaisam vareetu nebuut vienkaarshi.
IMHO nevajag saspringt, tikai vairaak veedinaat un attieciigi kurinaat, tik un taa buus leetaak un vieglaak.
Es tam gaaju cauri pagaajushajaa ziemaa, vareeja dzirdeet kaa krakskj griidas deelji zhuustot :-)
Janis
Ka zinams mitrumu labi uzsuc cukurs un laikam ari sals.
Kadreiz vel starp vecajiem logiem lai nesvistu ciet tika likta neliela kastite ar sali.
Varbut ka letak to mitrumu uzsukt sanak ar cukuru izber to pa visu palodzi vismaz 1cm bieza slani mos palidz.
Nu labi saber kada plakana trauka ar pec iespejas lielaku virsmu un noliec uz palodzes.
Ja mitrums bus daudz iegusi cukura kluci ko varesi parverst cukura graudos ko likt pie tejas ja ne pasam tad vismaz cieminiem.
Nedomaju ka to siltummaini tu pec sienu izzusanas vairs lietosi lidzarto ta bus lieki izsviesta nauda, jo kada starpiba ka tu to ieplustoso gaisu sasildi vai ar apkuri vai silltummaini energija tapat bus japatere abos gadijumos.
Es cukuru needu, naac ciemos;).
Un ar slapjo saali var seenes saaliit...
Par naudu tev taisniiba, bet ekonomija rodas siltummainim mainoties ar siltumu. Izpluustoshais siltais, "sliktais" gaiss sasilda "labo" iepluustosho, taadeejaadi izpluust auksts un iepluust silts, sildiishanai energiju neteereejot. Pateerinjsh tikai ventilatora darbinaashanai.
Maris
www.metaldetektor.lv