Sveiks, es atceros ka es vienreiz ar sliktu perforator urbi chakareeju labus urbiishus... izraaadijaas probleema bija urbjmashiinaa...
mans subjekiivais viedoklis agriss
Parasti probleema ir leetaa borenee. Shitaa jaajos ar urbshanu dzelzsbetonaa. Tad aizgaaju un iziireeju kaartiigu perforatoru. Kaa sviestaa iegaaja.
kaadreiz naacaas urbt caurumus pacietaas akmens fliizees, arii pobediita urbji aatri izbeidzaas. Tad tika njemti kautkaadi "stikla urbji" (nu nemaz peec urbjiem neizskataas
), vilka apm 2-3 ilgaak kaa pobediits
Maris
Urbmashiina ir kaukaads bosh, taa ka nez vai tas buus tas sliktais...: o/
A kur var tos riikus iziireet?
Nu fliizhu urbji keramikai un stiklam der lieliski, bet nekam citam gan iipashi nee.
bosch ta bosch - bet droshvien parastaa.
Lai normaali urbtu betonaa, vajag sds+ urbmashiinu.
Kad vaidzeeja daudz taa urbt, kaukaadaa akcijaa iepirkaas paprasts zilais sds+ bosch, un taa ir diena pret nakti. Parastaa urbene arii bij zilais bosch.
Neertaa poziicijaa - griestu paarsegumaa - urbjot, sds+ savu darbu izdara paaris sekundees, un nespruust pie akmenjiem utml, tikai armatuuraa neiet. Savukaart parastaa bormashiina meedza iespruust pie katra akmentinja, un jaaurbj bij ilgi-ilgi.
iireet var daudzkur, briiviibsielas kurshi, stats, veel visvisaadi kantoriishi. tikai privaatpersonai paluugs droshiibas naudu 100% nstrumenta veertiibas apmeeraa.
Piemeeram,
www.italtools.com/lv/katalogs/...
Paldies!
130,- eiro dažu caurumu dēļ es kaut kā netaisos tērēt...: oD
Būvveikalos ir speciāli dimanta urbīši, maksā ap 9 Ls/gab. Izskatās tādi kā tērauda caurulīte, kam galā pa perimetru dimanti salīmēti. Der visādu akmens flīžu un stiklu urbšanai. Tikai nezinu, kā būs ar dziļumu, mans ir apmēram 5 cm, varbūt ir nopērkami arī garāki daikti 
kupidonaa var nopirkt daikta pagarinaataaju...
)))))))
Dzelzsbetonā urbt vajag ar perforatoru un pie reizes nedrīkst urbis pārkarst un nedrīkst būt lieli apgriezieni. Ar urbi urbt labā betonā ir bezjēdzīgi.
Vienmēr visur esmu ticis galā ar parastiem bosh pobedīta urbjiem. Kādreiz darīju tā, vispirms ar tievu ~6mm uzbi un pēc tam ar 12 mm un nekādas problēmas.
D
> Lai normaali urbtu betonaa, vajag sds+ urbmashiinu.
a taa populaarnezinaatniski - kas tas s*ds ir?
...
rupi njemot - speciaals urbja kaata standarts, tieshi mazjaudiigiem perforatoriem. Labi redzams shite:
www.abbeypowertools.co.uk/webu...
kaukaads apraksts drusku ir te: en.wikipedia.org/wiki/D...
ir veel otrs, lielaaks, domaats jaudiigaakiem verkjiem.
--
KPL
thx, shajaa linkaa bija galvenais, ko es gribeeju atrast :
The hammer of the drill acts to accelerate only the drill bit itself, and not the large mass of the chuck, which makes hammer drilling with an
SDS shank drill bit much more productive than with other types of shank.
> ir veel otrs, lielaaks, domaats jaudiigaakiem verkjiem.
vai te bija domaats kaut kas no shiem, vai nee? :
SDS is available in three sizes, SDS, SDSplus or SDS-plus or SDS+, and
SDS-max.
Viena milziiga fiicha saliidzinot ar parastu cilindrisko urbi - ka shitaads kaats speej provaideet "tikai kalshanu" - bez rotaacijas.
Ja ir doma pirkt urbmashiinu, tad boscham ir viens modelis, kam komplektaa ir gan sds+, gan "parastaa" galva, kas uzmonteejamas peec vajadziibas. maksaaja kaukur ap 150ls.
Taa "parastaa" galva kas tirgojas atseviskji un iesprauzhama sds+ galvaa, totaali un visaptveroshi sux.
Pirmoreiz dzirdu par 3 izmeeriem - parasti redzeeti sds+ un sds-max.
pirmais ap 10mm resns, otrais kaadi 20.
Pashi urbji gan meedz buut visvisaadi. Vissakariigaak k-rautaas mekleet sds+ urbiishus taados oranzhos iepakojumos, shameejie ir ljoti ok peec kvalitaates, bet maksaa kudish mazaak par paareejiem. Reizes 2 mazaak.
Pie labas izdomas var izdomaat arii citus tuuljus, piemeeram uz gara resna urbja uzmaucot koka pagali, un ar garu gumiju vinju pievelkot pie urbmashiinas korpusa; ierubiijot "hammer only" - ieguustam varen jauku vibratoru nelieliem betoneeshanas darbiem 
uhh, piekusu
--
KPL