ir nesasalstoshie skjidrumi, kurus iepumpee apkures sisteemaa uudens vietaa...
Maris
Tam pasam DEVI www.devi.lv ir tie pasregulejosie kabeli par kuriem man nav isti skaidribas ka tie strada.
Saucas pasregulejosie un ir speciali domati gan udens trubam gan notekcaurulem.
Tas kas zila krasa ir paredzet vainu ievietosana pasa truba vai ari ar spidigo foliju pielipinams pie trubas no arpuses.
Cena tam zilajam ir ~7Ls metra bet gatavs vads ar rozeti gala 2m maksa virs
30Ls.
Ja tev izdodas noskaidrot ka tas "pasregulejosais" strada painforme mani ar.
naujau nekas sarezgiits - divdziislu kabelis, kam ieksheejaas "izolaacijas" slaanis starp abiem vadiem mazliet vada elektriibu, un jamaa vadiitspeeja ir atkariiga no temperatuuras. Kameer silts - pretestiiba lielaaka, kad atdziest - mazaaka.
Tas viss iepakots vairaakaas labas izolaacijas kaartaas, i viss.
Citiem veel stieplju pinums apkaart laikam.
--
KPL
Tātad vienā galā pie tā pašregulējoša vada var likt klāt štepseli un spraust iekšā rozetē, bet kas jādara ar tā pašregulējoša vada otru galu? Tur liekas kaukāda pretestība vai vienkārši tiek izolēti vins no otra atsevišķi un viss?
Ir nopērkami tie speciālie komplekti ko liek tam pašregulējošam vadam galos bet nav īsti skaidrs kapēc par nedaudz vada un parastu stepseli jāmaksā tuvu pie 10Ls, jeb tai komplektā ir velkautkas? Diemžēl veikalā tas viss ir paslēpts maisiņā un nav redzams kas tur īsti ir iekšā.
Imho otrs gals ir vienk noizoleets.
Nu konkreetaak jaaprasa paardeveejam droshvien.
Bet izmaksas - nu taadi tie tirgotaaji rijiig ir, viss kas saistiits ar siltajaam griidaam utml, ir neshpetni daargs 
Jaanjem veeraa ka tam kabelja galam ir jaabuut _ljoooti_ labi izoleetam, ja jau vinju var baazt uudens roree iekshaa.
Jaa, bet man ir uzstaadiits 1m\2 siltuma akumulators. Buus traki daargi sho pildiit;(. labaak sildiishu.
Maris
Daargi tomeer...
Cik zinu, tad shaada siltumkabelja vienam metram jauda ir ap 30W. Tatad lai sasniegtu projekteetos 300W buus nepiecieshams ieguldiijums 70Ls apmeeraa.
Maris
Nedaudz skjiibi uzrakstiijas, akumulatora kapacitaate ~viens kubikmetrs.
Maris
pie zemas temperatuuras mainaas pretestiiba un tur shis saak silt.... bet tas gan vairaak ir domaats aukstaa uudens trubaam lai zemee vai kur citur neaizsalst. es ieliku to kas sleedzas pie rozetes vajadziibas gadiijumaa un sildas visaa taa garumaa... maxaaja ap 50 Ls 29m. ir pa 35 nopeerkams arii termostats kas regulee iesleegshanos.
Par to folliju tā ... prātīgi. Tam ir paredzētas karstumizturīgas alumīnija līmlentes.
Mef
> Jaanjem veeraa ka tam kabelja galam ir
> jaabuut _ljoooti_ labi izoleetam
Izolējās ar pašvulkanzējošo līmlentu
Bet šķiet ka IMHO tā noteikti nav jādara