var meegjinaat ar speciaalo fotoaparaatu (princips liidziigs kaa fochukam, reaali atteelaa siltaakaas vietas ir sarkanas, aukstaakaas - zilas), kas ir paredzeets siltuma nopluuzju mekleeshanai eeku fasaadees, laikam to par termoviizoru sauca. zinu, ka manaa kantorii taads ir, bet vai vareeshu dabuut - nezinu... bet vai siltaas griidas pirms betona uzlieshanas nenobildeeji? man to santehnikjis ieteica kaa obligaatu pasaakumu, lai naakotnee shaadu probleemu nebuutu....
veel jau var meegjinaat mekleet ar speciaalajiem termometriem (infrasarkanajiem), kas meera t konkreetaa punktaa (kur uzspiig gaismas stars), tas ir kudish izplatiitaaks pasaakums, bet vai izdosies preciizi noteikt caurules vietu - nezinu...
par termoviizijas aparaatu - es pat nezinu, kam veel Latvijaa taads ir, infrasarkanie termometri ir lielajam vairumam siltumtehnikju.
andris, svaigi pielaidis siltaas griidas darbiibaa
Vispaar atradu Bosch Wallscanner d-tect 100, kas detektee arii plastmasas trubas liidz pat 10cm dziljumam. Tas arii buutu tas, kas vajadziigs, tik probza bik kaa privaatpersonai, tb nomas kantoris protams grib kjiilas naudinju ap 500ls. Bet nu laikam buus kautkaa taa summinja uz dienu jaaatrod.
par to termoviizijas aparaatu bik ir shaubas ka var preciizi noteikt, jo skjiet ka griida buus diezgan vienmeeriigi silta. truba ir kaadu
5cm dziljumaa betonaa, un silda betonu ne tikai uz augshu, bet arii uz saaniem..
a par bildeeshanu protams pilniiga taisniiba. un protams arii bildeeju, iipashu uzmaniibu pieveershot vietai, kur jau biju paredzeejis ka vajadzees urbt caurumu. bet shobriid jaaurbjas ir tur, kur tas nebij plaanots, un tur truba iet ar liikumu, un nau piemests klaat meeroglineaals..
itkaa jau aptuveni varu noteikt, bet gribas lielaaku paarlieciibu.
thx par padomu anyway!
ASh
ljoti centiiga sienaa salikto kabelju bildeeshana (pat ar orientieriem) nekaadiigi man netrauceeja tomeer ieurbt kabelii
--
KPL
> grib kjiilas naudinju ap 500ls.
uhh. cik ta tas suuds maksaa ?
ok, webaa saseenjojaas, ka £550.14 ikesh uk.
bish ir, jaa...
Bet patiesi taads verkjis vai cilveeks ar verkji nav dabonams par naudu lai nofocheetu maaju pieriigaa, jo kaut kaa savaadi aatri taa maaja izdziest?
ir viena firma (vismaz bija) Chiekurkalnaa, kas to dariija
termovizori ar video kameru utt.. atradiis jebjuru nopluudes spraugu un paraadiis temperatuuru kaa aptiekaa.