Neujau teu jaaskaidrojas. Teu tikai jaazvana municipaaljiem, kuri btw muusu rajonaa ierodas itin veikli.
Visdriizaak ka noreportees kaadam arii par nelikumiigo paarbuuvi, kaada tur droshvien notiek ;)
--
KPL, reizeem ljaunpraatiigais briivdienu urbeejs
www.likumi.lv/doc.php?id49 + loms (katram gadiijumam)
M.
www.likumi.lv/doc.php?id50
www.likumi.lv/doc.php?id56
Iisaak sakot pietiekami daudz papiiru kuros ietiit lomiku 
M.
Ja nekļūdos, trokšņot drīkst no 6 rītā līdz 23 
Vismaz šai laikā nekad policija nebrauca. A vot 2 naktī gan atbrauca!
Tas gan vairāk saistas ar lieliem kodieniem pie kāda dzīvoklī pirms 10 gadiem ;)
D
vismaz kurz. priekshpilseetaa remonteeshanaas atljauta darbdienaas 10-18, un viss. Un arii tad - teoreetiski pat viens urbums sienaa ir jaasaskanjo namupaarvaldee.
tie nau tie pashi noteikumi, kas attiecas uz citiem trokshnjoshanas veidiem.
6 riitaa gan ir laiks, kad vajadzeetu atljaut ciirulju mediibas; D ...
--
Rich
Tajos laikos varbuut mainaas pieljaujamais trokshnju liimenis bet ja naktii tas ir viens ods, tad pa dienu nebija atljauts palaist reakstiivo dzineeju. Driizaak vareeja ljaut diviem odiem pasiikt duetaa.
Emmm .. Par shito var bishi smalkaak, kaa tas izpauzhas? Tas ir kaukurapraxtiic vai peec pieredzes zinaams, ka vinji saskanjo ar remonteetaajiem shos laikus?
Konkreetais cilveeks ar vaardiem vien paaris dienas apakalj un vakar iisti nesaprata, bet nu cerams, ka tomeer naaks pie praata.
PpZz, zvaniijis uz pashvaldiibas policiju (pirms tam arii uz domi) un vieniigais, kas regulee kauko saistiibaa ar remontiem ir 1999. gada 14. decembra noteikumi nr54, kur mineec, ka darbi jaasaskanjo ar apsaimniekotaaju, ja ne - sods liidz 50ls (ja vien nav kaadi groziijumi speekaa).
Man domt, ka pilnigakais murgs. Katrs mes esam veikusi majas remontu un neviens neko nekad nav saskanojis ar namu parvaldi. Mana maja viens gan ir saskanojis parbuvi dzvokli, bet tas bija saistits ar to, ka sienu jauca ara. Bet ne jau saskanoja darbu veikanas laiku. Saprotu, ka cilvki remontu taisa tad kad ir brivi. Kad bija masz sicis, tad bijam nezeligi dusmigi uz kaiminiem, kad vini kaut ko skali darija aiz sienas.
Mari atslabsti, tapat neko nepanaksi, ja nu vienigi pasvaldibas policija atbrauc un izmera decibelus remonta veikanas bridi.
iebaaz seu to html mailformaatu kaukur, a?
aprakstiits imho bij kaukaada dalja apsaimniekoshanas liigumaa, paareejais imho bij namupaarvaldee, kaukaados papiiros kas uz sienas karaajaas. Tie savukaart bij kaukaadi domes noteikumi. Siikaak neintereseejos.
reaali ar to saskaaros kaukad, kad vajadzeeja uudeni iztecinaat no staavvada - tantuks pie reizes ljoti veeleejaas arii saskanjot varenskaljosdarbus, kas saistiiti ar skaitiitaaju montaazhu, un izteicaas ka jaasaskanjo arii urbums vienam diibelim. Piekam, taa saskanjoshana iraid tikai pasha urbeeja interesees - lai buutu ko municipaaljiem paraadiit.
Man ir noveicies ar kaiminjiem, kur liidz shim visu pacieta kluseejot;
bet nujau laikam meers ir pilns. Es personiigi senjau sauktu municipaaljus, ibo periodiska urbshanaas, jeb remonts daudzu gadu garumaa iraid liels kretiinisms
--
KPL
> Man domвt, ka pilnigakasis murgs. Katrs mes esam veikusi majas remontu ...
skat ieprieksheejaa kraha maila pirmo rindinju ;>
--
Rich
Municipaalji nemeera decibeljus, municipaalji paprasa uzraadiit buuvatljauju (vai kaut kaadu vienkaarshaaku buuvvaldes izdotu papiiru, neatceros kaa sauc).
Buuvvalde attieciigo atljauju neizdod, ja nav sanjeemusi apsaimniekotaaja saskanjotu un remonteetaaja parakstiitu pieteikumu, kuraa ir noraadiiti laiki, kad tiks veikti darbi ar paaugstinaatu troksnju liimeni, t. s. troksjnu lapu.
Janis, ar buuvatljauju.
Bet es vislaik nesaprotu - a prichom te apsaimniekotaajs/nampaarvalde/ sauckaagribi? Pilniigi taa kaa kretinee iet pie pakalpojuma sniedzeeja un kautkaadu atljauju izluugties.
R
Es ar taapat domaaju. Bet tas tomeer ir labaak, nekaa saskanjot ar ikvienu dziivoklja iipashnieku :-)
Janis
Tas ko.. sanak ja es taisos dzivoklī 'atsākt' kosmetisko remontu nākošā istabā man jaiet pie kautka lai dabūtu būvatļauju??
bet ja es nezinu cik man tas kosmetiskai remonts ilgs..
vot šodien _domāju_ griestu balināt. bet _rīt_ grīdlīstes urbināt pie sienas..
bet reāli šodien un rīt balsinu griestu.. pēc tam izdomāju vēl tapetes krāsot.
un veel visu kaut ko..
un tikai pēc mēneša man uznāks iekāriens grīdlīstes likt.. ka būt šajā situācija.. pastāstiet grudrā tauta (ar būvatļaujām)
--
Oskars
Nu ideja tam visam, cik var saprast, 1) noslaukt naudinju (ne1 to atlaujas izzinju par briivu nedos) un 2) peec iespeejas izskaust nekvalificeeto pashdarbiibu.
Priecaajieties ka nav prasiiba lai jebkaadus darbus veiktu sertificeeti buuvnieki, ar apdroshinaatu atbildiibu utt, kaa tas daudzkur pasaulee ir. Amerikaanji chiikst ka ap 80% no buuvnieciibas izdevumiem aiziet juristiem un apdroshinaataajiem.
Es arii nekad nezinu kad buus iespeeja/veelme turpinaat darbu, taapeec neko nesaskanjoju - bet tas absoluuti nedod tiesiibas trauceet kaiminjiem, kuri peec darba veelas atpuusties. Man arii ljoti negribas savaa dziivoklii laist kaukaadu man nepaziistamu "meistaru" - tamdeelj visu daru pac, un censhos skaljo darbu veikshanai panjemt briivdienu, vai briivas dazhas studas, vai sliktaakaa gadiijumaa, pacensties visu saurbt paaris stundaas peeec darba. Ar to vienkaarshi jaasamierinaas.
vajag vienkaarshi pieiet tai lietai sapraatiigi, jo visdriizaak ka ar tiem kaiminjiem tur veel ilgi buus jaasadziivo.
Remonteejos jau daaaaudz gadus, dziivoklii viss ticis leenaa garaa lauzts liidz nesoshajaam konstrukcijaam, tamdeelj skaljo darbu bijis daudz.
Man piemeramjaunā daudzīvokļu māja apsaimniekošanas līgumā ar mājas īpašnieku bija rakstits atļautā paaugstināto trokšņu darba laiks 9-18
Jo majas ipashnieks/apsaimniekotajs grib lai mājas iedzivotaji vakaros varetu mieriigi atpusties.
Un tas labi darbojās pirmoreiz pasudzejos apsaimniekotajam bet nakamajaa reizee 5 min pēc 18 kaiminju dzivokļu remontetajiem pakratiju ar pirkstu un jamie laipni atvainojas un tokshnainos darbus turpinaaja nakamajaa dienaa.
Cik saprotu visparigie noteikumi nosaka kluso laiku no 23 līdz 6 un ja nekas cic nav atrunac tad 23:01 vari saukt municipaljus ja kaiminja perforators vel strādā a līdz 23 neko citu kaa klusinoshaas austinjas visai tavai gjimenei ieteikt nevareeshu.
Jautaajums - saskanjot _ko_? To, ka remontu vispaar driikst veikt? Es saprotu - ja notiek paarbuuve, ir jaasaskanjo ar instituucijaam, kas taa kaa nepieljaus maajas izniicinaashanu. OK, vareetu veel aiziet tieshi uz vienu instanci, un parakstiities, ka iipashnieks apzinaas, ka neko nesoshu aiztikt nedriikst, un ka tiks ieveeroti visi noteikumi. Bet prichom te apsaimniekotaajs?! Respektiivi - kas man jaasaskanjo ar instituuciju, kas apkopj maajas koplietoshanas telpas, komunikaacijas un apkaartni?"
Reaali - uz projekta paraadaas ziimogs " Piekriitu" un apsaimniekotaaja paraksts. Piekriit _kam_? Un kam var nepiekrist?
Manupraat - padumjlaika atrauga.
R, veel cerams tikai gadu jaaciesh dziivoshana daudzstaavenee & kaiminji virs galvas ...
> Manupraat - padumjlaika atrauga.
Nu par to laikam nevienam nau shaubu
Kurzemes nami regulaari reekjinu otraa pusee taaaaadas zheelabas sadrukaa, cik vinjiem gruuts liktens, kaa valsts vinjiem nabagiem uzgruudusi sho nerentablo nodarbi, ar padomjlaika nolaistajaam maajaam, un nepateiciigajiem iemiitniekiem. ai, ai ai.
Tai pashaa laikaa, jebkaadus darbus, kas saistiiti ar kopiipashuma sakopshanu - manaa gadiijumaa, daljas staavvada nomainju, un liela gabala cauruljvadu nomainju pagrabaa - uztver kaa haltuuru, un liek apmaksaat tam, kas shos darbus ierosinaajis... pofig, ka katru meenesi tiek maksaata apsaimniekoshanas maksa.
> R, veel cerams tikai gadu jaaciesh dziivoshana daudzstaavenee &
> kaiminji virs galvas ...
--
KPL, reaalists, tamdeelj paarliecinaats ka tajaa uukjii nodziivos visu muuzhu 
A tu painteresējies cik tavai mājai liels izveidojies apsaimniekošanas naudas uzkrājums.
Bieži vien tas uzkrajums iedzīvotājiem speciāli tiek noklusēts jo var uz procentiem gana labi nopelnīt.
Un tie kas to zin un var majā savāk 51% par to iztērēšanu tad ari savas majas saved kartībā, be to 51% parasti ir nereāli savākt jo pensionariem viss ir aizdomīgi un ir liels pofigistu kontingenc arī.
Zin, tad es labaak samaksaaju pats, nekaa tajaa padomjlaiku kantorii meegjinu kauko panaakt. Laiks un nervi arii maksaa naudu, un ilgstosha kontakteeshanaas ar birokraatiem buutiski ietekmee garastaavokli.
Nebij jau probleema samaksaat, nekaada milziigaa nauda (uz kopeejaa fona) taa nebij. Probleema ir shiis instituucijas - namupaarvaldes - totaalajaa bezjeedziibaa.
Un nemaz i praataa nenaak vazaaties pa dziivokljiem, un tam pensionaaru un proletaarieshu baram kautko staastiit...
--
KPL
Tas tevi neattaisno, ja arii saskanjo ar kaiminjiem :> Vaardsakot 1kaart jaavadaas peec mineetajiem noteikumiem - ja trobelz, jaasaskanjo. Tos citus vajag (sertificeetos arhitektus un buuvinzhenierus), ja veic paarbuuvi (virtuves skapiits vai nesoshaa siena, piemeeram
Ar kaiminjiem vajadzeeja, ja tas skar kaukaadas kopeejaas lietas, tipa apkuri savaa dziivoklii nomainiit no centraalaas uz gaazi.
.....
4.1. Remontdarbus un būvdarbus, kas saistīti ar paaugstinātu troksni (urbšana, kalšana, sišana u. tml. darbi) atļauts uzsākt, ja tie ir saskaņoti ar mājas īpašnieku vai apsaimniekotāju, rakstiski vienojoties par veicamā darba:
4.1.1. konkrēto dienu (datumu);
4.1.2. laiku, no cikiem līdz cikiem šajā dienā tiks strādāts.
.....
Par saistošajos noteikumos minēto prasību pārkāpumiem uzliek naudas sodu līdz
Ls 50, ..... (Ar grozījumiem, kas izdarīti ar RD 10.03.2005. saistošajiem noteikumiem nr.93) .....
PpZz, vismaz tagad zinaas, kaa ir iisteniibaa - savaadaak tikai vislaiku kaukaadi darba laiki, darba dienas, briivdienas, decibelli, utt. iisteniibaa tikai tas 4.1. to regulee - attieciigi - paarvaldnieks taalaak. btw - kaa ir ar decibeliem? pa ausu galam kauko dzirdeeju pirtii uz laavinjas, ka decibeli ir atcelti - ja traucee, sauc munjukus un viss.
kur shitie konkreetie noteikumi lasaami?
--
KPL, grib zinaat ko tieshi un kaa paarkaapj
Tavs priekslikums ir iet pie Aksenoka saskanot remontu. Visur ir namu parvaldes, kas juridiski skaitas apsaimniekotajs.
Paradiet man vienu, kas tos ievero!!!
Gribu redzet, ka Maris pirms plaukta piestiprinasanas pie sienas ies pie apsaimniekotaja rakstiski saskanos laiku
)
Ok! Visam ir savas robežas. Un nedomāju, ka kāds cels kadas pretenzijas, ja normali to veiks. Bet ja kāds gudrinieks tiesam sak urbsanu pec 9-10 vakara protams, ka ietu un pateiktu visu ko domaju.