idejas akas rakšanai

Stāv priekšā process - rakt aku ar grodu ielaišanu.

Probza bija tāda, ka nopuva spice un tagad jārok līdz vietai, kur varēs ūdenim piekļūt klāt.

Moška ir kādas idejas, kā to realizēt ne tikai ar lāpstām, bet ne ar smago tehniku? Spridzināšanu neieteikt

j

1 2 >

ar laapstaam to dara, ja pasam ir pa gruutu tad atrod viirinjus kas izraks tavaa vietaa ap 5 Ls metraa un aiziet, jo dziljaak rok j daargaak palika....

A kur probleema jaunu spici dziit?

------------

Rukicc

Vai tas tiaki 5Ls metrв? Khmm, varbыt laukos jвmзмina vоriтi sarunвt, lai rok veseli.

A cik tad tev prasiija?

Dziljaak rokot cena jau protams kaapj...

-----------

Arnis Rukis

kaa tas ir - "nopuva", garantijas nav ?

iedzen pa daargu naudu ... un peectam jamaa njem un tev "nopuust" taa kaa uudens ieguushanas probleema driiz kljuus aktuaala - tad interesee ar sho te procesu saistiitaas probleemas.

1) cik maxaa?

2) Labumi/sliktumi saliidzinot ar aku?

3) Varbuut tomeer rakt aku ?

nu ... cik dziivots laikos - tad rok ar laapstaam, minimaalais cilveeku skaits - 2 ... viens kraame spainii zemi, otrs sho spaini velk augshaa.

jaunu grodu ar var 2vataa uzvelt virs akas vietas.

Nuu, ta spice bija dzīta/rakta vēl sensenos laikos )

mums jau to aku vajag vairāk, lai tur ieliktu spici, sūkni, kurš kačā uz māju ūdeni.

=?iso-8859-4?Q?

taa, stop! suukni aka. esmu redzejusi, tak man tas vienmer skiet jokaini divu iemeslu del - mitrums + sals ziema. vai tas tiesam nekaite?

pieriebies tas sukna troksnis maja, bet baidos likt arpuse.

maara

liksi aaraa, buus veel skaljaak, un dzirdeesi ne tikai Tu, bet arii kaiminji, labaak uztaisi tam suuknim kasti, un nevis no putuplasta, bet no finiera + odereejums no kaut kaadas vates. nu ok, varbuut vari putuplastu atstaat, bet ieliec vates kaartu iekshpusee. un buus jau daudz labaak....

andris

Var, var likt sūkni tur. Mums lauku mājā tā visu laiku bija, kačāja ūdeni uz bēņiņos esošu mucu, lai paštecē tek pa krāniem.

=?iso-8859-4?Q?

tad man savukart skiet, ka tas tai miga nokarsis beigts.

maara, ar manijam ;))

man laukos ir nedaudz savaadaaks - vecmodiigaaks risinaajums: akaa ir ar roku pumpeejamais suuknis, kursh tiek piedziits ar virs akas esoshu elektromotoru. cik zinu, probleemas ir bijushas tikai ar kraanu, kursh turpat virs akas ir. tas meedz ziemaa salt ciet. pati aka nosleegta un nopakota ziemaa ar salmiem. kraanu, ejot peec uudens, atkausee ar siltu/karstu uudeni. (vibrosuukni gan, shkjiet uz ziemu njem aaraa, bet nezinu vai tas sala vai pielietojuma truukuma deelj).

vispaar jau zemes temperatuura pietiekamaa dziljumaa vienmeer ir plusos un uudens arii zem nulles nebuus, ja jau liidz akai atteceejis. taa kaa vieniigaa probleema vareetu buut, ja aka par seklu vai slikti noizoleeta augshaa.

bet no mitruma suuknii neizbeegt, ja gribi, lai shis suuknee ;)))

=?iso-8859-4?Q?

kadas sai metodei ir prieksrocibas? kamdel ne vienkarsi suknis pusmetru no krana?

maara, no Visu Gribu Zinat

Mazāks attālums no sūkņa līdz ūdens izejmateriālam

domaaju, ka tomeer nenokarsiis, bet var ielikt digitaalo termomentru un paveerot t izmainjas... ideja sekojosha - uudens no akas visu laiku naak auksts, nu labi, nav 4 graadi kaa no spices, bet nu vairaak droshi vien par 10 arii nav. tad nu suuknis nedaudz uzkarst tad, kad iesleegts, bet peec tam tachu tas staav mieraa un leenaa garaa dzeseejas, t pazeminaas uz uudens bachoka reekjina, kas ir atdzisis liidz tiem 10 graadime (nop ok, 10 nav, jo gumija pa vidu, bet tomeer IR veess). vismaz es taa domaaju, varbuut kaadam ir veel viedoklji? zinu tikai to, ka shaadi tos suuknjus pako, tiesa, jaaatstaaj iekshaa telpa, nav praatiigi elektromotoru varee ieviistiit.

andris ar nenopakotu suukni, jo esmu jau pieradis un man vairs netraucee un nav nemaz tik skalji...

Suuknis "aaraa" - senchiem suuknis staav ne gluzhi aaraa, bet speciaali izveidotaa suuknja bedree, kur ir arii urbuma gals. Bedres "vaaks" tiek ziemaa nopakots, un gruntsuudens jau pats uztur temperatuuru druscinj virs 0. Pats suuknis piesilda veel. Gadus 20 tur staaveeja komunalnjiks, tagad kaukaads modernais briinums, jaasaka ka tas komunalnjiks peec mana tuninga straadaaja labaak par pashreizeejo moderno

> kadas sai metodei ir prieksrocibas? kamdel ne vienkarsi suknis pusmetru no krana?

> maara, no Visu Gribu Zinat

Nekaadas, pilniigi. Arii ir shitaa sisteema, mucai otrajaa staavaa ir paaraak mazs uudens stabs, kraanaa spiediens shvaks, par dushu vispaar nevar buut runa.

Ja nu vieniigi par priekshrociibaam var saukt iespeeju nepiepuuleet smadzenes, un netaisiit kaa pienaakas, atstaajot taadu tjap-ljap kaa izbuuveets pirms daudzdaudz gadiem. Lielaakam spiedienam tomeer ir jaapieveersh vairaak uzmaniibas trubu staavoklim, bliiveejumiem, utt.

--

KPL

A kas notiek taja suuknja kastee ar kondensaatu? tur tajaa labi nopakotajaa kastee ensaaksies kaads labs puuusanas process?

-----------

Rukicc

Maara - uudenssuuknim ir laba uudens dzeseeshanas sisteema! Visu laiku tiek padots veess uudens! ;)

Bet runaajot par uudens baaku beeninjos - man shkjiet, savulaik te bij diskusija par atmosfeeriskajaam baakaam (vai arii nebija??) Man shkjiet mulkjiigi - katrreiz, lai nomazgaatu rokas, darbinaat to nabaga suukni, bet ar baaku beeninjos spiediens tieshaam ir par mazu.

Tapeec labaak buutu atmosfeeriska baaka - ar gaisa spilvenu virs uudens, tur staba augstumam ir maza noziime. Lielaakaa probleema ir ar to, ka gaiss leenaam tomeer shkjiist uudenii un regulaari baaku ir jaaiztuksho pilniibaa (cik biezhi?). Ir dzirdeets par baakaam ar kaut kaadu puusli iekshaa, kas sho procesu noveersh. Cik taadas maksaa?

Un veel - tur droshvien ar parasto suukni nepietiek? Vajag kaut ko stipraaku?

Laukos gribu ieteikt shaadu sisteemu, lai tur ciemojoties vareetu dushaa ieiet... Da i veljasmashiina ar tik zemu uudens spiedienu vareetu nestraadaat.

--

Kaarlis

a cik tam spiedienam vispaar i jaabuuut? uudenstorni es promska pac sev neuzcels, bet kautkur metrus 6-7 virs zemes (virs otraa staava) kaadu 200-300L mucheli... varbuut arii uztaisiis...

a taa sanaak vismaz puzotra atmosfeera.

p. s. ar taam atmosfeeriskajaam - a piepuust gaisu kautvai ar rokas pumpiit? teiksim reizi nedeeljaa piepuut liidz 10 atm un tad, kad nolietojas... vai arii datchiku uzlikt un mazu pupmiiti, kas piepuush papildu gaisu klaat...

-- rowers, intereseejas.

oki, pievienoshsos diskusijai lauku maaja, gjeologjija taada, ka uudens nav. ntaas akas, kas bijushas, atgaadinaaja bedri, kuraa bez pazemes uudenjiem kraajas virseejie gruntsuudenji un lietusuudenji, sausaas vasaraas bija konkreets izsiikums- saimnieciskaas vajadziibas tjipa lopi+ plasha saime nodroshinaat nevareeja.

un tad tika izveikts dziljurbums, un dziljumaa iegremdeets suuknis. suuknja galaa ir aciimredzot sauktaa atmosfeeriskaa baaka- paarsimts litri liels bundulis ar gumijas maisu. tam visam ir automaatisks vaarsts- kad uudens spiediens kriitas zemaak par ciktur atmosfeeraam, tiek iedarbinaats suuknis.

3staavu maaja, katrs staavs ap 140 kvadraatm, tiek nodroshinaata bez probleemaam. protams, pa vidam visaadi filtri, atdzelzhotaaji utml.

pribambasi.

plusi:

pilniigs automaats, atkriit variants "tur maate no akas uudeni nesa"

miinusi:

ja nav elektriibas, uudens ir nedaudz (cik tajaa baakaa ir) izmaksas zisteemas ieriikoshanai- konkreeti santiimi

archa

Nu un cik santоmu tad tas izmaksвja??

es taa uz sitienu neatminos, bet djosha nebija. kkur ir apkopotas visas izmaksas, bet viss ir saarhiveets tas bija 90to gadu vidus, kad nebija tik liela materiaalu, piegaadaataaju utml. izveele. nu ap 4 kls pavilka... es domaaju, ka shodien to var dariit ntaas reizes leetaak.

archa

nu pazvani uz kaadu urbeeju kantori un pajautaa cik izmaksaa taa urbsana vien, bija te diskusij kaadu laikau atpakalj par kaut kaadiem 35 Ls metraa par urbsanu bez jebkaaada tehniskaa apriikojuma, noskaidro cik dzilji tas uudens tur ir un tad piemet cik KLs sanaaks

leetaak muusdienaas nekas nepaliek...

----------

Rukicc

tur nav tikai urbshana, tur ir ariidzan apriikojums- trubas, spiediendatchiki, pumpji, suuknji, filtri, atdzelzhotaaji.

kaadreiz to visu piedaavaaja paaris kantori, bet taa miitiskaa atmosfeerbaaka tika vesta no aarzemeem. tagad pilna riiga ar taadien veikaliem, un konkurences iespaidaa cennjiks ir krities.

taa nav plika dir$ana- kad ieriikoju apkures sisteemu, saliidzinaaju konkreetu suuknju cenas "tad" un "tagad". starpiiba bija.

archa

OK bet par urbsanu paznija teica ka liidz ar iestaasanos eiropaa esot cenjikam bijis + 10 Ls metraa

-------------

Rukicc

Nu manaa gadiijumaa pashlaik tiek apsmadzenjots kombineets varianc, kad otrajaa staavaa paliek vecaa 200L muca, bet spiedienu vinjaa uztur klasisks moderns suuknis ar visu spiediena bunduli. Manaa gadiijumaa gan galvenaa fiicha taada, ka lielajaa mucaa uudens tiek kaadu laiku nostaadinaats - no akas naak taads meerens kjemeru tipa seeruudens, kursh bez nostaadinaashanas diezko dzerams nav.

> Ir dzirdeets par baakaam ar kaut kaadu puusli

> iekshaa, kas sho procesu noveersh. Cik taadas maksaa?

a nafig? Gaiss uudenii itkaa nevienam diezko netraucee, ja nu vieniigi trubu koroziju pastiprinaat vareetu

--

KPL

Spiedienu razho suuknis? Taatad vinjam ir savs spiediena uztureeshanas bachoks ar savu gaisu? Tad jau tas bachoks nav paaraak liels un suuknim regulaari jaasleegaajas iekshaa/aaraa...

Un cik taads suuknis videeji maksaa?

> a nafig? Gaiss uudenii itkaa nevienam diezko netraucee, ja nu vieniigi

> trubu koroziju pastiprinaat vareetu

Uudens nav saspiezhams, liidz ar to uz taa reekjina nevar razhot spiedienu, spiedienu rada saspiezhot gaisu. Ja tas saspiezhaas un aiztek ar uudeni, viss gaisa spilvens ir pazudis un spiediens ir tikai tik cik rada uudens staba augstums (var buut stipri par maz, ja nav savs uudenstornis).

1 2 >

Jaunākais forumā