Izkapts kaats

Sveiki!

Luudzu atsaucieties, ja kaads ir maniijis koka izkapts kaatu kadaa veikalaa!

Ir apstaigaatas vairaakas tirgotavas, nekur nav (iznjemot metaala par xx latiem).

klegg

hmm. tur jau relatiivi vienkaarshs tas pasaakums. taisns bomis un rokturis.

rokturis vareetu buut gruutaakais, bet nu es te aizvakar maucu vienu - it kaa turaas, tik nu taa kaa taisot netika meerceets, tad bish jau iespreegaaja izliekumaa

taisns kaats&rokturis - tas ir padomju kolhoznieku kaats, normaals kaats ir gana sarezgiits pasaakums, un nopeerkams droshvien tikai tirgos/gadatirgos no amatniekiem.

--

KPL

aanu, kruto kaatu tieshaam vajadzeetu mekleet kaut kur pie lauku amatniekiem - tad var arii pasuutiit augumam atbilstoshu un taa

=?iso-8859-2?Q?

Un nemaz tik ne parmerigi daargu.....

Ja ir interese, ir raunaa viens amatnieks, kursh specializejas uz izkapshu razhoshanu...

V.

-2 gab. izkaptis man vinjsh uztaisiija, ir ok-

mja, pirms dazhiem gadiem veel maaceeju taadu uztaisiit, tikai vajadzeeja labu lietaskoku, vismaz beerzu vai kauko labaaku... tagad nez, ja buutu paraugs, mosh kaukaa uzceptu, ja buutu kur/kad

--

KPL

imho, nekaada rakjeshzinaatne taa nav. Pashai izkaptij jaabuut iesietai pareizaa lenkjii, lai gals nelien zemee, un arii nav par daudz uz augshu. Rokturim jaabuut pareizaa augstumaa un pareizaa lenjkjii attieciibaa pret asmeni, bet tiem sasienamajiem kolhoznieku rokturiem to var eerti piereguleet . Nu, protams, kaatam vajadziigs kaartiigi izzhaaveets lietaskoks.

Kaspars

ja plaushana notiek tikai pasha prieka peec un platiiba zem 500-600m2, tad var iztikt ar da-jebkuru kaatu pat bez roktura. pats taadu izmantoju.

ja plauj komerciaali - tad jaaluuko iistais kaats

tirgos droshi ka var nopirkt gan Riigaa gan arii rajonos.

a/

man gan shkjiet, ka bez roktura var sachakareet asmeni driizaak. vai rokas/kaajas

uz 500m2 notureet tikai plaukstaas to kaatu... nunez.

Man vienreiz Latgales pusee iedeva rokaa taadu izkapti bez rokturiem, bet kad paaris minutes papljaavu, tad sapratu ka arii ar taadu var pljaut, protams ne vairaak kaa kazai vai trushiem.

agriss

nu taa ir kaa saki.

ja asa izkapts un ja pareizi iregulee lenkji - mieriiga plaushana. es bez roktura ar liiku zarainu kaatu savus 300-400m2 pievecu reizi divaas nedeeljaas.

nav jau tas, kaa ar elektrisko plaujmashiinu protams, kad tikai staigaa pakalj

plaut mazliet ir jaamaak, lai kaajaa neielaiz vai kaadaa celmaa...

a/

peec otrajiem 500m parasti iemaacaas

-- rowers, savulaik ir pljaavis arii ar iskapti un uztriit arii maak pac.

apsveicam roweru! ar plaushanas maaku.

beerniibaa krustmaates gotinjai zaali plaavu lielos m2.

ja jau par lauku teemu, tad svariiig baigi ir to izkapti "izklapeet". taa triishana peec tam jau kaa nazim nekas iipashs, ka tikai nagus nenoiisina vieniigais

ja te gribeetaaji nopeerk to mekleeto kaatu - tad painformeejiet arii citus, varbuut, ka man daarzaa arii varees izmest aaraa to zaraino liiko alksni, kas kaata vietaa...

a/

Jaunākais forumā