zalesplavejs

vecais monstrs vakar uzradija cauru baku un man pieriebas. pernvasar jau vairak remonteja, ka plaut vareja, nuta viss - lai vacas pie nakama ceribu pilna un megapacietiga saimnieka. es pirksu jaunu un seit sakas nakama problema - ko pirkt??

aizbraucu uz Majas noliktavu. izvele struntiga, dazi benzinnieki, bik vairak elektriskie. ta nemsanas ar vadiem nav maniem nerviem, es gribu benzinnieku. savukart virietim pieriebusies tie remonti un vinam tagad gribas elektrisko. plaujama platiba ir 900 kvadrm. gribu ar kasti. ne vella nesaprotu no tiem razotajiem - stiga, kas tas ir? vel kautkadi...

plastmasas korpusi... manam (nujau ex) bleka dranduletam klat nestav, tadas bernu spellietinas liekas.

beigu gala - kur pirkt? lab, ja nav zinams visvisletakais veikals, varbut ir zinami traki dargie, kuros tiesam nevaidzetu...

maara

1 2 3 >

kaste sak, labaaks ir smalcinaataajs ;) prieksh 900kvm gan benziinnieks ir neliela izvirtiiba, bet nu tas katra pasha izveele.

tikai njem veeraa, ka elektriskais buus daudz leetaaks gan iegaadaajoties, gan uztureeshanaa, vielgaaks un arii piecietiis vairaak sliktu apieshanos.

> stiga, kas tas ir? vel kautkadi...

stigu man tieshi nesen nolamaaja, esot baigais tjapljap. hvz, visi vinji, tigotaaji, maitas

kaut kaadi "skaljie" vaardi - husquarna, jonsered, viking (benziinniekiem).

elektriskajiem - ir liels apmierinaajums (tm) ar vecu dambja razhojumu.

varbuut kaads var nokomenteet, vai taadi veel ir dabuujami, kaa ar kvalitaati un cenaam? laikam vajadzees iegraabt veel vienu, lai nav tas vieniigais vislaik jaavazaa rinjkjii

dazhaada daarz/mezhtehnika peedeejaa laikaa tiek peetiita briiviibsiela silaa, bet tev laikam tas sanaak pataalu.

dambim agraak bija pashu veikals ganiibu dambii.

hmm, spriezhot peec 83.241.10.166/index. php? id pljaaveeji veel ir, tik kraasa cita --

Rich

man parak negribas paraugusas zales cupinas grabt paris stundas, tamdel smiknasanu ignoreju.

maara

Pagajushajaa gadaaa sievas senchiem pirku benziinieku un tad arii uz vietas veikalos konsulteejos ar kaadaaam vainaam ved remonteet, tad nu lielaakaa kljuuda esot neatbilstosha paarvietoshana (sasverot nepareizaa virzienaa) un plajaushana neatbilstoshaa lenjkjii. To rezultaataa ellja satekot cilndraa un tur nezin kaapeec kaut kas aiziet ciet utt. Otrkaart ljoti svariigi esot izveeleeties pljaushanas augstuvu atbilstoshi zaales bieziibai un neliidzenumiem, jo ja plaujmashiina ar mokaam speej griezties tad gadaas kad nokauj motoru (tas gan esot ljoti reti). Veikalaa paardeveeejs un vienlaiciigi remontmeistars taa smiiknjaaja par taam zaales kasteem, bet kaapeec taa arii man neizdevaas no vinja uzzinaat.

agriss pats plaanoju arii pirkt benziinnieku, jo elektriskajam nepatiik njemshanaas ar vadu kaa arii lielaaka varbuutiibai notikt kaadam negadiijumam uzbraucot uz vada

labs riits,

bijushajaa "Straumes" maaja (naakamaa ieeeja aiz Elis Paardaugavas virzienaa, otrajaa staavaa) ir kantoriitis, kas tirgojas ar shiim lietaam, Ole Mac vai kaut kaa taa bija tas brends. pirms diviem (???) gadiem tur iegaadaaju elektrisko pljaaveeju (kaadi Ls 70 laikam bija), pirms tam izpeetiiju visu Riigas piedaavaajumu, gan ar atlaideem, gan bez, un shis bija labaakais variants. iespeejams, buutu njeemis bendzinnieku, bet toreiz nebija pietiekami liidzeklju, ko ieguldiit shajaa pasaakumaa, un patiesiibaa esmu apmierinaats ar izveeli, kad klausos, kaa ruuc kaiminju pljaaveeji un jaunieshi staigaa ar degvielas kanninjaam, skruuvee sveces un veel kaut apkopj. 900 kv/m tieshaam nav daudz, varbuut pameegjini tomeer samierinaaties ar tiem vadiem, chakars jau it kaa ir, bet pierod. ja nu galiigi nespeej taa uzreiz piekrist par elektrisko, atbrauc ciemos, aizdoshu savu elektrisko "izmeegjinaajuma pljaavienam". pluss elektriskajam ir tas, ka apkopee ir ieguldiits 0 Ls (vieniigaa apkope - nonjemt asmeni un aiziet pie kaimninja ar shmirgjeli uzasinaat - bet arii to vairs neizveicu).

un kaste ir NOTEIKTI vajadziiga - shii iemesla deelj vairs vispaar neizmantoju trimmeri, turklaat ar zaales pljaaveeju var savaakt arii visas peernaas lapas u. c. drazu, ko nepaspeeju rudenii pirms sniega savaakt.

ja peerc shajaa kantorii, noteikti kaadu pieciiti vareesi nokauleet.

andris

A kur var par labaam cenaam trimmeri(benzinieku) nopirkt?

Man zeme parak neliidzena, lai ar stumjamo pljautu. Ari vads manuprat loti trauces un nolauzis gruuti un suuri koptaas pukjiites, kaa arii aiz ogu kruumiem un augglju kokiem kjersies.

Esmu kaut kur netaa lasiijis, ka taados gadiijumos vislabaak esot pirkt trimmeri.

N.

Nepeerciet elektrisko zaales plaaveejus.

Nevaru iedomaaties nevienu punktu ( iznjemot cenu ), kas buut par labu elektriskajam pljaaveejam. Elektriskais pljaaveejs ir biistams. Vinjus kategoriski aizliegts lietot slapjaa laika. Jaauzmanaas, ka neuzbrauc uz vada u. t. t. Sviests!

Pats personiigi lietoju benziina pljaaveeju jau 5 gadus un nekaadu probleemu. Razotaajs MTB( veikals Stoller pie Mola).

Un veel, nekad neesmu lietojis zaales savaaceeju, ja pietiekoshi reguleeri pljauj zaali, tad nekas taads nav vajadziigs.

Dainis

P. S. Tikko iedomaajos, ka elektriskais pljaaveejs sanaak pat daargaak, nekaa benziina, ja iereekjina normaalu elektrisko vadu

katram savs... paaris reizju esmu iebraucis arii elektriibas vadaa...

kas notika - nekas, ja neskaita korkju izsishanu. un arii par slapju laiku ir bullshits - arii ar motornieku neviens slapju zaali nepljaus, jo tad ir probleemas ar izmeshanu aaraa - taa sakjep putraa un motors vairs nespeej neko izdariit, savukaart tik slapju, lai veel var normaali pljaut, var pljaut arii ar elektrisko - cilveeki, izgatavojot shaadus verkjus, ir paredzeejushi, ka ne vienmeer noraadiijums nepljaut slapjaa laikaa tiks ieveerots.

un par zaales savaaceeju - katram savas prasiibas pret maurinju, ok, var nelikt savaaceeju, bet tad ir jaaplauj ik paardienas, ja ne biezjaak, kas Latvijas mainiigajos laika apstaakljos vispaar nav iespeejams (ir bijis, ka 2 ned peec kaartas nevaru zaali noplaut, jo visu laiku liist....

un cik, Tavupraat, maksaa normaals elektriskais vads zaales pljaaveejam - orientaacijai - niknaakajiem variantiem vareetu buut 2 kW, parastajiem jaaiztur 1,3 kW. domaaju, ka 10 ls ir max summa, reaali - 3 liidz 5 ls.

tad nu pieplusojam, teiksim 90 ls veel 5 - vai sanaak 150 ls???

andris

> Nepeerciet elektrisko zaales plaaveejus.

tirgojam benziinniekus, ja?

pljauju ar elektrisko jau gadus 8 vismaz, varbuut vairaak (to pashu vieniigo). nezinu, kas aizliegts, bet ir lietots pa rasainu zaali, un nekas-nekas-nekas =) uz vada uzbraukt laikam ir jaamaak. protams, varbuut nav tik eerti reizees, kad vads jaapaarvelk un taa, bet tomeer var izpljaut arii vietas, kur ar benziinnieku taa gabariitu, svara un zemes sliipuma deelj nevareetu.

ljoti pacietiigs - garaa zaalee sapinoties nevar motoru nosvilinaat viegls un kompakts, ja vajag paarvadaat.

> Un veel, nekad neesmu lietojis zaales savaaceeju, ja pietiekoshi

> reguleeri pljauj zaali, tad nekas taads nav vajadziigs.

da arii neregulaari, ja nevajag eiromaurinju, ir ok ja ir smalcinaataajs, ta jau vispaar eleganti - paliek bishkjiitis meeslojuma, ja zaale nav iipashi lekna, nopljautaa nosedz saknes, neljauujot karstas vasaraas izkalst.

vieniigais punkts, kur pilniibaa piekriitu

es neagjiteeju pret benziinniekiem, tikai gribu atgaadinaat, ka katraa situaacijaa buus labaakais risinaajums, un ne vienmeer tas buus benziinnieks. man arii dereetu benziinnieks, bet elektriskais tomeer ir aktuaalaaks un shobriid noderiigaaks.

> P. S. Tikko iedomaajos, ka elektriskais pljaaveejs sanaak pat daargaak,

> nekaa benziina, ja iereekjina normaalu elektrisko vadu

erm. uz kaadiem benziinniekiem vai elektriskajiem vai vadiem tad tu skatiijies? elektriskais sanaak daudz leetaak, bet nu ar vadiem ir visaadi. it kaa suudiigs vads (sameeraa tievs) tika iepirkts vecajaas padauzaas - 50m laikam 3.50 ?

ok, peec kaadiem 3 meeneshiem vienaa galaa paarluuza vads un saaka zust kontakts, aizstiepu atpakalj, puishi pielika krutu rozeti ar vaacinju un taa

ja gribaas labaaku, protams, var, bet nu arii ar visu kabeli tas sanaaks leetaak. ekspluataacijaa arii elektriskais buus leetaaks. negadiisies taa, ka pirms garajaam briivdienaam peekshnji beigsies benziins/ellja --

Rich

tas jauki, ja tev korkji ir nevis draaatinjas to vietaa. Taa kaa dienaa man informee par apmeeram 10-20% vietu no apsekotajaam, kur korkju vietaa ir laapiiti droshinaataaji, tad es domaaju par sho teemu nedaudz savaadaak. Otrkaart, diemzjeel cilveeki reti tiek informeeti par nelaimes gadiijumiem ar shaadaam iekartaam, bet taadi ir.

Pacs es ar elektrisko pljauju jau no 8 gadu vecuma (tagad 28), bet kopsh pagaajushajaa vasaraa papljaavu ar benziina pljaaveeju man vairs elektrisko negribas stumdiit. Varbuut ka man vienkaarshi neerti vadi un stulbi pagarinaataaji gadijushies...

agriss

Savulaik tika Dambii iepirkts elektriskais - laikam viens no krutaakajiem kaads tobriid bija, arii vads - par 25 Ls (sanaaca lats metraa!)

Tad nu vispirms gribas dazhus miiljus vaardus veltiit vada razhotaajiem - jau otrajaa lietoshanas sezonaa saaka luuzt dziislas, driiz jau vads bija vienos laapiijumos kaa veca zekje( Tomeer vajadzeeja njemt veeraa, ka pljaujmashiina nav galda lampa un vads tiek staipiits un veerpts. Nospljaavos un nopirku kaut kaadu leeto par diviem ar kaut ko latiem, (tas gan ir bez zemesvada).

Par pashu pljaaveeju - pamaniijos nokaut gultnjus, arii slapju zaali pljaujot (remonteeja tai f^$$^& Dambii gandriiz meenesi). Pljaaveejam korpuss ir no plastmasas, tam regulaari pa gabalinjam luust nost. Kameer veel tas verkjis buus dziivs, tikmeer jamo ekspluateeshu, bet peec tam gan buus stingri jaadomaa, ko pirkt. Pljaujamaa platiiba man apmeeram 500 m^2, taa ka benziinnieku diez vai ir veerts njemt.

Z.

mja, tas slapjais laiks ta ir ka ir...

vadi man jau ir un elektribas kontakti ar darza daznedazadakajas vietas - elektrificets darzs

m.

kaut kaa tev ir nepaveicies... man arii krutais vads - dziivo tik pat ilgi kaa pljaaveejs, tiek izmantots veel arii visiem citiem elektroverkjiem - pagaidaam nav bijusi neviena probleema, atshkjiriibaa no 3latiiga

> Pljaaveejam korpuss ir no

> plastmasas, tam regulaari pa gabalinjam luust nost.

taa. tagad gan es esmu shokaa gan pavisam vecajiem - kantainajiem, gan nedaudz janaakajiem apaljiigajiem bija blekja (paplaana gan) korpuss. ja vinji ir paargaajushi uz plastmasu, tad gan ir auzas :/

cik sen pirkts tas pljaaveejs ?

--

Rich

Pirms kaadiem gadiem pieciem vai seshiem, saucaas " Diana", bet laikam ne

Dambja, bet kaut kaads frichu razhojums (vai koprazhojums?) Maksaaja ap simts latiem, bet aciimredzami nebija taadas naudas veerts.

Z.

Lietoju jau gadus 5 elektrisko - par kaadiem 60 Ls vai tml tika iepirkts. Pljauju jebkura garuma zaali, jebkuros apstaakljos. Ne vadam, ne pasham pljaaveejam nekas nav noticis ne reizi.

Tas veikalinjsh bijushajaa Straumee tieshaam ir sakariigs.

Vineta

ko te debeteet ?

ja cilveekiem patiik pabraukt tipa ar "bagiju" tad lai ruucina tos motorzaagjus. briiva izveele.!

veel jau var ieteikt riktiigu "bobcat" traktorinju ar visiem prichindaaliem pa kaadiem 6K EUR. tur var ne tikai plaut, bet veel uz ciema veikalu peec shabja aizbubinaat.

katram savs plaaveejs

a/

Pie kam ar daЕѕiem var sДЃkt bubinДЃt bez piecДЃm desmitos... ;))

www.letsmow.com

G

tieљam! un veel varees izveidot "pieluudzeeju " klubu, regiona chempionaatus riikot un Eiropu panemt uz izbriinu )

vesels biznesa novirziens !

kurs te gaudaas, ka nav kur roku pielikt?

a/

Nedomaaju, ka dzirdeeshu tik daudz pozitiivu atsauksmju par elektriskajiem pljaaveejiem. Kaads var pateikt, kaadi ir zaalespljaaveeju optimaalie razhotaaji un modelji?

Normunds

kaa jau rakstiiju, visleetaakais dambis

te bija negatiiva atsauksme par kaut kaadu daargaaku - bet jebkuraa gadiijumaa jaaskataas, vai tur gadiijumaa nav peekshnji visiem vinjiem plastmasas korpusi, jo man ir blekjinieks.

rezume RE: zalesplavejs

skiet, ka potencialais iegadajamais jau ir nolukots, galigais lemums tiks pienemts pec testa plaviena ar Andra elekrisko plaujekli K 40 P (sobrid 89ls). t. i., nemt elektrisko vai tomer benzinnieku.

tatad pienemamie varianti ir

www.mezamundarzam.lv/lat/katal... aplukojamais G 44

PE (elektriskais, 124ls) vai G 44 P (benzinnieks, 164ls). Andra ipasuma esosajam ir plastmasas korpuss, nu... man tads nav bijis, bet blekis tomer paliek blekis. augstakminetajiem ir bleka korpusi, piedevam pilnigvienadi, skirba tik motora. otrs - K 40 P (t. i., 89ls) kaste ir drizak telts, sintetiska auduma tikls, parvilkts ramim. abiem parejiem kaste ka kaste, plastmasas toveris.

palasijos liste (paldies par viedokliem), paklausijos pardeveja, nemu vera ar vecas lamatas remontiem nomocita viriesa viedokli, lidz vins pats izmeta - jajau esi plavusi ar abiem, tad kamdel lauj kadam parliecinat sevi, ka kaitinosais vads ir ok..? un svara skirba tik 4kg.

un kas gan ir 4kg, dazas piena pacinas, pupu mizas! velreiz paldies listei.

maara

P. S. strpcitu - ar velasmashinu, kura zavetajs, esmu mega apmierinata, nu lotilotiloti

Taa, peec vakardienas pljaushanas nozveereejos - nekad vairs pljaujamo ar plastmasas korpusu(( Pljaujot luudzu Dievu, lai nepanjem pie sevis pljaujamo, pirms esmu plekji nokopis. Nopljaut vajadzeeja noteikti, lai pienenes nedabuu izziedeet un izseeties. Pljaujamajam ar to arii shiiszemes mociibas ir beigushaas, korpuss burtiski bruuk kopaa.

Tagad man arii pljaujamaa jautaajums ir aktuaals. Kaa tur ir ar tiem leetajiem dambjiem - ir vinjiem blekja korpusi? Ja ir, tad laikam tas buus iistais variants. Buutu tuvaakajaa laikaa jaaizdodas paskatiities.

Z.

ho-ho. es nenoslinkoju un sazvaniiju dambja veikalu ljoti jauki apstaastiija, ka esot veel pieejami bambji-mini, esot joprojaam blekja korpuss un taa.

priecee tas, ka cena pat ir nedaudz zemaaka nekaa pirms tiem daudzajiem gadiem (laikam konkurence un apjomi lielaaki ) - 47.90ls

taa kaa kabelis jau ir, buus shaads kaut kad jaaiegraabj =)

--

Rich

klau, bet kur taa probleema ar plastmasa korpusu? tas pliist vai kaa? vai nazis ker saanus kad shis lokaas?

kaapeec taada probleema?

a/

Tieshi taa - lokaas un nazis kjer saanus un lauzh jaunus gabalus aaraa.

Par tiem dambjiem - cik vinjiem ir pljaushanas platums? Tas gan ir buutisks parametrs.

Z.

nu taa es arii sapratu. man kaut kaads Kiinieshu (necils) aparaats, bet saani veel nav izsisti peec 2 sezonaam. buus laba plastmasa traapiijusies.

1 2 3 >

Jaunākais forumā