Nekustama ipashuma tirgotajfirmu % ?

Paskatijoa Balsts liguma paraugu kur rakstiic ka vinji par ipashuma pardoshanu grib sanjemt 10% no pardoshanas cenas.

Vai patiesham visaam nekustamo iipashumu paardeveej firmaam ir shitaac procenc ?

Man ir jautaajums ko taa firma izdara pa tiem 10% (5000Euro, ja dzivoklja cena 50'000Euro)

Cik zinu tad te liste ir ari dazhi kas ar to nodarbojas varbut vinji paskaidros ko vinji dara par shiem 10% ?

Kaukaa sludinaajumu salikshana internetaa un reklaamas aviizees nu toch nav

5000Euro verta.

Kaukaa neticaas ka to dziivokli pusgadu kaac firmas darbinieks 8stundas dienaa intensiivi meegjinaas paardot.

5000 ir normaala pusgada alga.

Maris p. s. Nav briinums ka visi kam nav ko dariit ir "maakleri" pelnja liela atbildiiba nekaada. Tai pashaa Balsts liigumaa firmai nav absoluuti nekaadas atbildiibas gadiijumaa ja firmas delj kaukas aiziet greizi. Toties ja pardevejs atrod pac pirceju vinjam tapat jaamaksaa 10% (sviesc kaukaac). Vai vispar ir kaac kas reaali tadu liigumu paraksta?

1 2 >

10% tieshaam ir stipri par daudz. Normaali buutu 5%.

Z.

Varbūt iemet pats sludinаjumu tepat listē...

1) 5000 EUR nebuut nav "normaala" alga 1 cilveekam uz pusgadu, tas tikai taads sociaalistisks "iztikt var", "vajag vienkaarshaakam buut" u. t. t.;

2) bez algas, ir arii "pieskaitaamaas izmaksas", saakot no apmeeram tikpat, cik alga;

3) 10% starpniekam IMHO ir daudz, kautkur lasiiju, ka. ee 2-3% njem, pie mums esmu saskaaries ka njem 5%, un nedaudz mazaak, bet nu Balsts gadiijumaa taa ir firma, tiri piri, sk. 2. punktu par pieskaitaamajaam izmaksaam

4) a nafig tie starpnieki?

R

(marist@livas.lv)

Nu jau gan. 7kLs gadaa cilveekam ir normaala alga LV. Es vismaz nepaziistu nevienu _normaalu_, kas sanjem pat tik daudz. Normaalu - es domaaju taadus, kas nenodarbojas ar kauko ne iisti atbilstoshi pastaavoshajam

Kriminaallikumam.

Varbuut vari pakonsulteet, kur un kas jaadara, lai nepaarkaapjot KL vareetu pelniit tik daudz, ka 7kLs gadaa skaitaas "iztikt var"?

M

atnac, iepazisimies ;)) tas gan nav viena darba vieta, bet neko kriminalu nedaru. un parak partikusi ar nejutos, iekrat nesanak ne simtu.

par temu - kas trauce pardot pasam? pirceji ar mekle bez starpnieka. bus sakarigs piedavajums, tepat liste paris dienu laika nopardosi.

maara

Nu jau gan. 7kLs gadaa cilveekam ir normaala alga LV. Es vismaz nepaziistu nevienu _normaalu_, kas sanjem pat tik daudz. Normaalu - es domaaju taadus, kas nenodarbojas ar kauko ne iisti atbilstoshi pastaavoshajam

Kriminaallikumam.

Varbuut vari pakonsulteet, kur un kas jaadara, lai nepaarkaapjot KL vareetu pelniit tik daudz, ka 7kLs gadaa skaitaas "iztikt var"?

M

Varu pakomenteet.

Alga neietver tikai to summu, kuru paarskaita darbiniekam 1-2 reizes meenesii, bet arii nodoklju maksaajumus. Liidz ar to 7000 gadaa atbilst summai 470 Ls meenesii "uz papiira", jeb kautkaadi, ja nemaldos, 330 +/- uz rokas. Un es sliecos domaat, ka paziistu ljoti maz taadus, kas par shaadaam naudaam straadaa.

Atkal jau - ja ar 7000 Ls saprotam summu uz rokas, kas sanaak 583.33

Ls meenesii - nu nekas dizhs tas arii nav. Un shaadas naudas nu nekaadi nesaistaas ar kautko kriminaalu

Attieciibaa par darbavietaam - nu pameegjini, piemeeram, par kaadu juristu kautkur pastraadaat, un taa ... es nez, ar ko Tu nodarbojies for Your living.

Ja par "normaala alga LV" - tad tas viss ir relatiivi. Ar normaalo algu LV cilveeks, aizbraucot piemeeram uz UK, suukaa ledu. Jaatiecas ir uz to, lai normaala alga LV buut >= kaa jebkur citur. A savaadaak - sociaalisms ...

R

cik diez cilveeki procentuaali no visiem Latvijas iedziivotaajiem sanjem vairaak par 500Ls uz rokas...??

peec manaam domaam maz

agriss

ko nozime termins _maz_?

maara

Nu bij statistika, ka kautkaadi 5% laikam. Taa gan bij tjipa "oficiaalaa", un, ja nemaldos, tur bij apgalvots, ka virs 300 Ls sanjem 5%, kautkaa taa.

Nee nu es neapgalvoju, ka taa sanjem daudzi. Bet es ceru, ka taa pelniis daudzi, un peec iespeejas tuvaakaa naakotnee. izskaidrojums shaadai ceriibai ir viens - manis pasha savtiigaas intereses

R

Ok labi pienjemam ka makleri sanjem uz rokas 1000Ls/menesii tatad firmai reali buutu tie 3500 meenesii ieskaitot visus tavus pieskaitaamos un ofisa izdevumus prieksnieka algu un graamatvedes preemiju.

Un arii shajaa gadiijuma sanak ka tam maaklerim tikai mana laba buutu jaastraadaa veselu meenesi 8stundas dienaa.

A juus esat redzeejushi kaadu maakleri kas katram klientam veltitu vairaak par paaris stundaam pirmai sarunai papiru noformeshanai veel paaris stundas reklaamas salikshanai internetaa plus presee kas maksaa ne vairaak par pardesmit latiem. Un tad vel maksimaali stundu uz katru pirceeju izraadot objektu.

Reaali sanaak ka videeji 10 stundas tiek veltiitas darbam par kuru tiek prasiits atalgojums par vismaz 160 darba stundaam.

Ja te ir kaac maakleris kas var apgalvot preteejo labpraat uzklausiishu ko veel vinsh klienta labaa dara un par ko vinsh klienta priekshaa atbild?

Vai makleru kantoris atbild materiaali pret klientu ja pirceejs uzmet pardeveeju vai otraadi? Jeb tikai pasaka sorii pac vainiigs.

stunda objekta izradisanai... Tu kadreiz esi pie ka tada piedalijies??

un parvietojies ka - ar teleportesanas palidzibu?

otrs - atalgojuma aprekinasanai janem vera vismaz vel kvalifikacija, preteja gadijuma sanak, ka augstas klases advokata un rengju verejas darba stundas tiek vertetas vienadi.

maara, kopuma nevienu neaizstav un neparstav, betnu...

Nu bet ko Tu tur taisies apmaksaat - maaklera darba stundas, vai konkreetu pakalpojumu, dziivoklja paardoshana, 1 gab.? Tu kad veikalaa peerc desu, arii prasi, cik % panjem veikals kaa starpnieks, kaads pamatojums shaadam % u. t. t.?

A zini, kaapeec aiz peljkjes maakleri straadaa daudz vairaak, zina daudz vairaak par konkreetu objektu, u. t. t.? Padomaa par to ...

Un vispaar - kaapeec lai straadaatu, ja var nestraadaat un 10% iehavot? ))

R

(marist@livas.lv)

Pirms paaris gadiem, kad pirkaam zemi, naacaas vairaakkkaart tikties ar shito sugu. Izraadiishanaas aprobezhojaas ar 15 minuuteem uz objektu.

Nezinu, kaa citos, bet muusu izveeleetajam iipashumam, maakleris pie cenas bija 2kLs (~50%) piemetis, ko noskaidrojaam, kad sakontakteejaam iipashnieku pa taisno un pa taisno arii nopirkaam.

Kas attiecas uz papiiriem, tad viss process nebija sarezhgjitaaks kaa no VID paarmaksaatos nodokljus ar deklaraaciju par mediciinas un studiju izdevumiem dabuut atpakalj. Visur laipni jauki cilvji, visu pasaka, kur pie kaa jaaiet naakoshaa, kaads papiirs vajadziigs, utt. Darvas karote visaa shitai ir _jebkaads_ kontakts ar VZD kantori, kas Pushkina ielaa - riktiigs mast dai pie tam neatkariigi no kontakteejamaas amatpersonas.

Kas attiecas uz firmu un nodokljiem - man ir vajadziigs kautkaads pakalpojums, par kuru ir jaamaksaa kaukaada summa. Kaa un kas tiek daliits - tas nav mana dariishana. Ja pieprasiitaa summa paarsniedz sapraatiigus apjomus, t. i. mans atalgojums par tikpat ilgu darbu maizes darbaa _intensiivi straadaajot_ ir x reizes mazaaks kaa pieprasiitaa samaksa, neatkariigi no taa, kaa plaanots sadaliit maksaajamo summu, un mans fiziskais un intelektuaalais potenciaals ljauj man darbu paveikt pasham, es uzskatu, ka esmu sev samekleejis papilddarbu. Vai pat galveno darbu, ja tas ir to veerts.

Maaris

Tieshi taa. Princips tachu vienkaarshs, nepatiik - nemaksaa. Pat nekaadus izveerstus pamatojumus tam nevajag ir pietiekami daudz cilveeku, kas maksaa, un taa ir vinju dariishana, kaa grib, taa izklaideejas

Par VZD tu velti taa, tas taads vienpusiigs apgalvojums. Man, piemeeram, ar VZD nav bijushas nekaadas probleemas. Vienmeer viss laipni un laiciigi.

R

nubet normali. es ar savu reizi nopelnu kadu desmitnieku pati mashinu riktigi izsrubejot. tak savu reizi dodu to citiem darit. dzivokli i pati pardevu (tepat, sai liste), i maju pati nopirku. katrs dara ka grib un var.

problema ir tur, ka neprofesionali maisa gaisu. tas pats ir ar gramatveziem, par sekretari ar katra kaza, kas pazist telefonu, taisas.

nu ta ir.

maara

Tieshi taa...

Neniiksti pelnot kaut kaadas kapeikas. Tas tachu taads nieks, atrast interesantus iipashumus, ieintereseetus pirceejus, savest vinus kopaa un panaakt dariijuma nosleegsanu.

Riitdien gaidam maakleru rinadaas Maari!

k.

Par sekretaareem traapiigi teikts..... ...........

> problema ir tur, ka neprofesionali maisa gaisu. tas pats ir ar

> gramatveziem, par sekretari ar katra kaza, kas pazist telefonu, taisas.

Nu maisa jau it kaa, bet nu kur vajag, tur jamos atpaziist. Nu kas tas par profesionaali, kas grib pa mazu algu straadaat

(marist@livas.lv)

Saliidzinaajums nav korekts.

Jau saakot ar to, ka desa ir aizvietojams produkts - tas ir ar taadaam pashaam iipashiibaam un pielietojuma iespaajaam apveltiitu produktu var iegaadaaties daudzaas vietaas, atshkjiriibaa no nek iip objekta, kur katrs ir savaa zinjaa individuaals.

Veel viena lieta, ka desa ir prece, ko tirgojot, veikals veic piegaades un sadales funkciju, t. sk uzglabaashanu, par ko visu arii sanjem savus %. Desas piegaadee no razhotaaja liidz pirceejam tiek veiktas kautkaadas darbiibas, kas arii ir pakalpojums un par to tiek prasiita vairaak vai mazaak taisniiga atliidziiba.

Maakleris, turpretim, nedara neko no taa. Pievienotaa veertiiba ir nulle!

Ir 2 lietas, par ko maakleris driiksteetu prasiit atliidziibu. Un ne jau % no paardoshanas veertiibas.

1: informatiivaa funkcija. Tomeer njemot veeraa esosho situaaciju ar maajoklju deficiitu, shaadas maakleru darbiibas buutu uzskataamas vismaz kaa pirceeju bezpaliidziibas staavoklja izmantoshana, ja ne kaitnieciiba un ...

te sekotu ieteikums, ko vairums noveerteetu vismaz kaa komunistisku ;)

2: dokumentaacijas kaartoshana. Tas ir par sapraatiigu samaksu paliidzeet slinjkjiem, gruutgalvjiem un taadiem, kas straadaa valsts uznjeemumu padomees, apskriet notaaru, ZG, VZD, pashvaldiibu un veel visaadas vietinjas ar izstaaveeshanu rindaas. Un sapraatiiga atliidziiba ir taada, ka cilveeks, kas dara kauko citu kaa ver renjgjes uz auklas, t. i. straadaajot pusliidz normaali (ap videejo valstii) atalgotu darbu, var atljauties algot kaadu, kas vinja vietaa rindas izstaav, jo shajaa laikaa, straadaajot savaa pamatdarbaa, speej nopelniit vairaak. Manupraat nav normaali, ka par rindaa staveeshanu kaads sanjem vairaak kaa kaads cits par teiksim mediciiniska rakstura manipulaaciju veikshanu, beernu maaciishanu skolaa vai kaut darboshanos lielveikala kasee.

Maaris

(marist@livas.lv)

Taatad, mani vzd apmekleejumi iekritushi nepareizaas meeness faazees.

Ka soliito 3-4 ned vietaa topeni tasiija pusgadu, ar x-reizeeju atgaadinaashanu liidz pat tam, ka gaaju jau prasiit iemaksaato avansu atpakalj.

Un stipri liidziiga situaacija, tikai mazaak laika prasosha, ar preciizo robezhpunktu nospraushanu (btw, tos pashus shie nepareizi iebakstiija par nepilniem 50 kvadraatiem muus piechakareejot, bet nu neko, es tur vairs iet neveelos).

M

(marist@livas.lv)

Kaarli - nespiid!

Tas man buutu taapat kaa tagad peekshnji saak straadaat MS paarstavnieciibaa vai LV valdiibai.

M

Cieniitais, nu ko Tu lej?! Vismaz apdomaajis kaut nedaudz buutu.

Tas, ka viens maksaa 3 Ls/kg, a otrs 30000 Ls/gab, principaa, nenoziimee neko iipashu. Buutiiba ir vienkaarsha - abi kantori nodarbojas ar starpnieciibas pakalpojumiem, lai arii kaados skaistos vaardos to nenosauktu. Desas vai zeme - taas ir nianses. Katraa biznesaa savas manipulaacijas, lai preci nogaadaatu liidz pirceejam, kas atkal ir nianses.

Tev par staaveeshanu rindaa pievienotaa veertiiba liekas 0. Man taa liekas 1. Kaadam citam 2, veel kaadam 3. Neapcel, luudzams, tos, kuriem viedoklis par lietaam atshkjiras no Taveejaa, vispareizaakaa.

Taa ir tiiri vinju dariishana

R p. s. vai tik tas nebija arii cilveecinsh ar segvaardu MarisT, kas pirms dazhiem gadinjiem skalji breeca "kas gan taa par gjimeni bez beerniem, shtrunts vien ir" ))

Gan viens, gan otrs veids ir pilniibaa legaals, iespeejams un arii labi apmaksaats. Un kamdeelj tad nespiid? Tas buutu pazeminaajums amataa? ))

R

(marist@livas.lv)

> vai tik tas nebija arii cilveecinsh ar segvaardu MarisT...

Tieshi tas pats. Un man joprojaam ir mans viedoklis shinii sakaraa ;)

M

(marist@livas.lv)

Dazhiem ir taada lieta kaa _ieksheejaa paarlieciiba_

M

1 2 >

Jaunākais forumā