Re: laminaats
A tu paarbaudiiji vai zem ta linoleja patiesham ir betoons nevis skjiiba greiza skaiduplaaksne uz laagaam?
Esmu dzirdeejis un redzeejis ka klaaj PUTU pleevi, nejaukt ar Burbuljpleevi.
vai taa pleeve nav tikai skanas izolaacijai un nelielu neliidzenumu nosegshanai, ja nopietnaakas probleemas tad to jaarisina kaut kaa citaadaak,
a/
Laikam ja pa priekshu jaaizvaac tas linolejs, lai redzeetu vai griida ir pietiekami liidzena.
Ja tas betons nav liidzens tad droshi vien kaads izliidzinaataajs dereetu.
Peec izliidzinaashanas liek kautkaadu apakshaa klaajamo un tam virsuu laminaatu.
agrisp darija kautkaa taa
Griidai ir jaabuut stipri vien liidzenai - pieljaujamais neliidzenums laikam bija 3 mm uz metru. Atceros, kaa pats klaaju laminaatu uz betona griidas - tur bija bedres liidz pat 3cm, liidzinaaju saakumaa ar rupjo sastaavu (faktiski taa ir vienkaarsha cementa-smilshu java), peec tam ar pashliidzinosho smalko, veel puceeju ar smilshpapiiru un tad liku izolaaciju. Parasti liek putu polietileenu, es liku ruberoiidu ar korkja gabalinjiem - bija lasiitas atsauksmes, ka tas putu polietileens ar laiku saplok un griida saak chiiksteet.
Z.
Taa gan 2-3 cm neliidzenumus ar taadu neizliidzinaasi, tur nu liidz 1cm tas darbojaas; )
Nu iespeejams ka vins saplok, bet nejau par tik daudz lai veidotos tukshumi un saaktu chiiksteet IMHO.
protama lieta, ir jau visaadi maisiijumi, kas liidzina, vai arii jaaliek laadas plaaksnes tipa skaidu plaatne un tad laminaats. gan silti, gan liidzens, gan kluss!
a/
Sveicinati!
Man ari ir viens jautajums - dzivokli ir grida - vecs preskartons, apakshaa veca deelju griida (maaja - hrushchovka). Taisos likt laminatu, zem taa tuplex
3mm. Caurmera nelidzenumi ir normas robezhas, vairak par tiem pashiem 3 mm uz
1 metru nav.
Dazhviet tomer tas preskartons ir/bija paaraak tizls, bish noraavu nost.
Jautajums ir - ka aizpildit tas vietas, kur norauts preskartons (~3 mm jaadabuu klaat).
Paldies jau ieprieksh par ieteikumiem!
Normunds
9115484
RE: laminaats
Ja zem linoleja ir betons, un pats linolejs nav neliidzens, tad var droshi likt virsuu (pats taa ieliku un esmu apmierinaats), par to ko likt zem laminaata var skatiities, bet tipa sinteetiskais nav iisti labs, es ieliku gofreeto kartonu, jo tam izturiiba uz kv/m ir lielaaka, nekaa sinteetikai.
Jaa, uz miiksta linoleja var likt mieriigi, uz vorsaliina vispaar ideaali.
Veel no manas laminaata likshanas pieredzes. Instrukcijaa staav rakstiits, ka vispirms jaasaliimee triis rindas, lietojot brusinju un aamuru, un tikai peec tam jaasavelk ar savilceejiem. Taa arii nezinu, ko es nepareizi dariiju, bet man vajadzeeja ar savilceeju vilkt katru deeli un riikoties meerkakja aatrumaa, jo peec kaut kaadaam sekundeem deelis vairs neparko nebija pievelkams klaat pie paareejiem: ( Vai nu liimi treipu par daudz vai laminaata materiaals kaut kaads neriktiigs, ka suuca liimi iekshaa un brieda (Nelsa laminaats par 3. 90 Ls/m^2), fig vinju zin. Ar katru deeli, protams, vienliidz veiksmiigi neizdevaas un sanaaca taas shuves ne visai vienaadas.
Z.
Sveiks,
taapeec labaak bik piemaksaat un njemt tos uz klipsha kas ir. Sakraamee kaa lego un priecaajies ne jaaliimee ne kas. . . . . : )
Kjipa ietaupiiji bet griida pasam ne paaraak patiik. . . . .
-------------
Rukicc
Un paarvest arii var savu laminaatu, ja dziive spiezh paarvaakties citur.
BTW par to kartona izturiibu teikto vareetu apshaubiit, jo tomeer peec speeciigaaka spiediena uz konkreetu kartona gabalu ar cietu priekshmetu, starpslaanji saplok, man domaat ka arii ikdienaa staigaajot tas arii vereetu nenotikt, bet tur kur staav meebeles, gandriiz droshi varu apgalvot tas ir neizbeegami. Bet nu katrs dara kaa labaak izveerteejot konkreetos apstaaklus un iespeejas.
Sveiks,
Njaa kaads jau te mazliet izn par kartona iipasiibaam. . . . .
Bet ir tada nianse ka uz kartonu spiediens sanaak sameeraa lielaa laukumaa, jo laminaats jau vinju izliidizna. . . .
Saapiigaak man liekas kas notiks ja piemeeram griidu mazgaajot izgaaziisi uudens spaini vai kaa savaadaak izgaaziisi lielaaku uudens tiplumu telpaa un tas tisk zem parketa. . . . . . tavs kartons saplaks, samirks un tad saaskies briinumi. . . . .
Kjeepa arii ieklaajot jo kaa atspiediisies uz kartona kuram nav laminaats virsuu taa bedre paliks. . . . . neskiet man taa doma laba. . . . .
-----------
Rukicc
> Taa gan 2-3 cm neliidzenumus ar taadu neizliidzinaasi, tur nu liidz 1cm
> tas darbojaas; )
: )
Taa putupleeve pati ir 2 vai 3mm biezumaa, peec izveeles. Vinja nav neliidzenumu likvideeshanai domaata.
--
KPL
> Kjeepa arii ieklaajot jo kaa atspiediisies uz kartona kuram nav
> laminaats virsuu taa bedre paliks. . . . . neskiet man taa doma laba. . . . .
true, true!
> Nav kaada liimpleeve ko vareetu pielietot sajaa gadiijumaa. . . . . . : D
Nu zini veel nepateikshu, bet pieljuju ka ir kaut kas taads pieejams, to vereetu pateikt kaut kad februaarii: D
Un taa putu pleeve ir pieejam dazhaada, tieshi taapat kaa kartons. Bet starpiiba ir taada ka putupleeve pati par sevi ir elastiigaak pielietojama, nevienas jau nav teicis ka jaaklaaj 1 kaartu un to pashu biezaaku iespeejams, bet var plaanaaku oaklaat 2-3 slaanjus.
Parketa Centrs tirgo taadu zalju materiaalu - ISOPLAAT laikam saucaas, te var paskatiities kaadi materiaali vinjiem ir:
www.parketacentrs.lv/?id=13&la...
Vinja ir 7cm biaza, skanjas un siltumizoleejosha + izliidzina neliizdenumus.
Maksaa ~ 1. 5Ls/m2, redzeju vinju veel K-RAUTA un leetaak laikam bija tajaa celtnieciibas veikalaa, kas pretiim DOLEI, blakus benziintankam.
Spaini uudens uz laminaata nav veelams izgaazt jebkuraa gadiijumaa. Pat ja nav kartona apakshaa, pats laminaats mirks un briediis.
Vineta
Shodien dzirdeeju vienu viedu padomu par griidu liidzinaashanu (Pa LR-2
Juris Birshs staastiija).
Jautaajums bija par betona griidas izliidzinaashanu, kur liimenju starpiiba uz 4 metriem ~ 5cm. Komentaars attieciigi - ka biezajaa galaa taa virskaarta pati par sevi buus gana stabila un visticamaak tai nekas nekaitees, toties plaanajaa galaa, kur biezums zem 2 cm, jaunais betona klaajums buus paaraak plaans un iisti netureesies kopaa ne pats par sevi, ne pie vecaas griidas, attieciigi palielinaas risks uz plaisaashanu un drupshanu. Kaa risinaajumu ieteica plaanajaa galaa veco betonu apstraadaat ar saistiibu palielinoshu vielu (sauca kaut kaadas konkreetas Miras un jaukshanas receptes, esot plashi pieejamas buuvmateriaalu veikalos). Taadeejaadi virseejais klaajums buus cieshi sasaistiits ar apaksheejo un tas palielinaas griidas stabilitaati un noturiibu.
Esmu dzirdeejis arii par tipa Vandex, shis pieejams gan tikai OK
Buuvmateriaalos.
Jans
Chiiksteeshana lieaa meeraa var rasties arii no putekljiem, puteklju rashanos var samazinaat betona pamatnes grunteeshana, jo nesegts betons kaa taads ir ljoti putekliigs materiaals
Jans
Varbuut taadaa gadiijumaa ir veerts ielikt kaad labaaku materiaalu, kas taa nebaidaas no mitruma un ir izturiigaaks
Jans
Nu ja 2cm tiek saukts plaanu, tad nez. Jo dazhi izliidzinoshie sastaavi ir paredzeeti lieshanai slaanii 5mm, un turas labi. Teoreetiski ieprieksh vienkaarshi jaagruntee. Gruntis tiek tirgotas turpat kur pashi pashliidzinoshie sastaavi, no tiem pashiem razhotaajiem.
Par drupshanu - nekas iipashi jau tur nevar drupt, tam materiaalam ir tikai jaaizpilda tilpumu, un pilniigi pofig vai vinsh tur vienaa gabalaa vai saplaisaajis driskaas. Var kautvai apzinaati tur mazus gabalinjus salikt: )
Slikti, ja saak cilaaties - bet gruuti iedomaaties, kas tur apakshaa zem griidas vinjam vareetu likt cilaaties (iznjemot daudz daudz uudens).
Piespiests tak tur ir.
> Esmu dzirdeejis arii par tipa Vandex, shis pieejams gan tikai OK
> Buuvmateriaalos.
taa bij noraade uz konkreetu kantori, vai domaati vienk labi buuvmateriaalu veikali? : )
KPL
Taa bija vienkaarsha noraade bez zemteksta uz materiaalu Vandex, kas i leetaaks par piem. Mira, bet pieejams tikai OK buvm.
Jans ; -)
/nekaadiigi neesmu ne ar to kantori, ne produktu saistiits, man to taa nekaada ne taustaama, ne netaustaama labuma netiek: -)))