Par_m૬eriem

Jautajums tiem, kuri pirkuši vai pardevuši dzivokli.

Situacija tada, ka velos pardot savu dzivoki un vieta nopirk citu. Šitadas lietas istenošanai esmu izdomajusi noligt makleri vai kadu firmu, kas ar šitadam lietam nodarbojas. Esmu izskatijusi visadas majas lapas un oficialos makleru sarakstu, bet nevaru izdomat ka atrast to "isto", kas normali savu darbinu izdaris un nepaprasis neadekvati lielu samaksu par to.

Tapec varbut kads var iedot info par kadu sakarigu makleri vai firmu, ar kuru ir bijusi darišana un, kurš/a reali ari ir palidzejis!

Re: Par m૬eriem

Tikko veicu ¹àdu procesu, precïzàk - process tuvojas noslºgumam: )

Nekàdu màkleri tà speciàli nepieaicinàju. Sàku ar to, ka atradu dzïvokli pirk¹anai, meklºjot pa sludinàjumiem un braukàjot skatïties. Dabïgi, ka priek¹à bija màkleris, kur¹ to dzïvokli tirgoja. Nu, un es màklerim piedàvàju pàrdot arï manu dzïvokli, ko viñ¹ arï sekmïgi veica.

Vispàr nº - sàku ar to, ka bankà noskaidroju savu kredïtspºju: ) un dabþju piekri¹anu ¹àda procesa veik¹anai. Bankà arï vienojàmies par iespe'jamo procesa gaitu, kurà brïdï kàdu naudu maksà u. t. t.

Kà man stàstïja, normàli skaitàs, ja màklera uzcenojums nepàrsniedz 5%, kautkà tà. Ja màkleris uzliek 10% pa virsu un pàrdod dzïvokli 1 nedº¶à, kaut kas nav kàrtïbà. Ja màkleris uzliek 5% un nevar pàrdot dzïvokli pusgadu, tad arï kautkas nav kàrtïbà: ) vai nu ar màkleri, vai pàrdevºja pieprasïto cenu. Man kà reizi bija keiss - gàju skatïties dzïvokli, 42K prasïja. Apskatïjos, padomàju, saku ka dodu 39K. Nekà. Nu, pºc 4, 5 mºne¹i dzïvokli tika pàrdots, pa 39K kà reizi. . .

sp

Re: Maakleris

Hz, tad jau Tev jaasleedz liigums ar to maakleri. Anyway, uzmaniities vajag ljoti.

Man taada neizdariiga maaklera deelj dziivoklja pirceejs palika paraadaa padaudz naudas. Ok, es tam maaklerim nesamaksaaju soliitos parssimts latus, bet pazaudeeju krietni vairaak.

Vineta

Maakleris

Par ieprieksheejo messidzhu runaajot.

Ir kautkur apraksts, kaadi tad ir vispaarpienjemti maaklera pienaakumi, un par ko maakleris atbild? Teiksim - ja dariijums nenobeidzas liidz galam 100%, vai var kaadu atbildiibu no maaklera pieprasiit?

sp

Re: Par m૬eriem

Vai varetu pastastit, kadu dzivokli tu pardod? Cik platiba, istabu skaits, vieta utt.

Es mekleju 2 - 3 ist. dzivokli. Man patiesiba ir normals makleris, bet vina komisija ir 5% (laikam jau standartvariants). Cilveks normali "fishku rubi": )

Paldies par atbildi,

Agrita

Maklera pienakums, tiesi tapat ka bankierim, frizierim un setniekam, ir maksimali apmierinat savu klientu. Labs makleris maces klientam izskaidrot, kapec dzivokli ir jatirgo tiesi par cenu X un ka norites pats tirdzniecibas process. Tapat maklerim ir jarupejas, lai rokasnaudas, pirkuma u. c. ligumi butu sastaditi klienta intereses un jaizskaidro ar darijumu saistitie riski.

Tadu makleru ir maz. Un vini nav leti!

Parsvara ir makleri varda sliktakaja nozime, kas pasi nesajedz ko tirgo, neatzvana klientiem, kaut gan ir to solijusi, reizem vienkarsi klaji melo.

Maaklera licenze un darbavieta daudzmaz soliidaa firmaa ir neliela (bet nekada gadijuma ne 100%) garantija tam, ka makleris vismaz centisies kaut ko darit klienta laba, jo vinam ir ko zaudet, ja sasmucesies.

Re: _Par_m? kleriem

A uz kaada pamata maakleri savu atalgojumu vispaar var noteikt procentos no paardodamaa dziivoklja cenas?

Kaada starpiiba vai paardod dziivokli pa 50K vai pa 500K darba ta tik pat daudz.

Procentus no paardodamaa dziivoklja cenas makleris vareetu prasiit tikai taadaa gadiijumaa ja vinsh nes pilnu atbildiibu par dariijuma norisi un nodroshina 100% naudas sanjemshanas garantiju.

Jo ta jau frizieri ar vareetu par matu grieshanu njemt nevis noteiktu maksu bet atkariibaa no taa cikdaudz matu nogriezti vai arii no taa cik liela klientam alga.

"Griezham matus pa 5% no juusu meeneshalgas" - briniskjigi ne!

Nu man situaacija taada, ka savas saistiibas nav nokaartojis dziivoklja paardeveejs. Pie kam taas nav saistiibas pret mani, bet gan pret maajas apsaimniekotaaju.

Bet iet valjaa otrs dariijums, papiiriska liiguma nekaada ar maakleri nav, tikai mutiska vienoshanaas, kas, kaa zinaams, muusu valstii ir stipri stiepjams jeedziens: ) Liidz ar to it kaa pastaav ekskluziiva iespeeja neizmaksaat maaklerim atliidziibu, kameer nebuus nokaartoti abi dariijumi liidz galam. Vai ne taa?

sp

Re: Par m? kleriem

Kameer shii pakalpojuma cenu noteikshanu nereglamentee likumdoshana, tikmeer pamats shaadas cenas noteikshanai ir briiva griba, vispaarpienjemta prakse, . . . , briivais tirgus un skarbais kapitaalisms, vienvaardsakot: ) Ne jau visi njem 5%, citi njem konstantas summas.

Jaa, un frizieris _VAR_ njemt par savu pakalpojumu, atkariibaa no matu vai kaa cita garuma. Bet taa nedara, laikam jau ieprieksh uzskaitiito iemeslu deelj.

sp, nav pie friziera bijis kaadus 5 gadus: )

Re: Par m? kleriem

Gruti pateikt, bet tada kartiba iraid.

Jaunākais forumā