buuvatljauja paplashinaashanai

bija te runas par saskanjoshanaam utml lietaam dziivokljos - bet shoreiz par maajeleem: )

kad iisti vajag buuvatljauju? vai taada nepiecieshama veicot piebuuves/maajas paplashinaashanu?

vai tad, ja buuves apjomi ir nelieli (priekshnams) ir nepiecieshama izbuuves saskanjoshana (it kaa dzirdeeta bauma, ka tad, ja platiiba liidz xx m2, tad ieprieksheeja saskanjoshana nav nepiecieshama)?

it kaa ir skaidrs, ka jebkuraa gadiijumaa veiktaas izmainjas jaaatspoguljo inventarizaacijas lietaa - vai veel kaados citos dokumentos arii (zg, piemeeram)?

vai tad, ja paredzeets dalju jaunbuuveejamaas platiibas veelaak (kad bagaatie onkulji atradiisies: > ) izmantot jumta paplashinaashanai, kas mainaas (piemeeram, taa ieguust nesosho konstrukciju statusu/smth)?

vai shiis prasiibas atshkjiras pashvaldiibaam vai ir vienotas?

--

Rich, saklausiijies shausmu staastus par buuvnieciibas bardaku: )

Re: buuvatljauja paplashinaashanai

Palasot gudrus ieteikumus secinaju, ka ja maaju netaisas pardot tad nafig nevaig neko saskanjot lieka klapata un tapat tevi pataisis par noziedznieku kas grib kauko izdariit nelegaali un noplesis n-tos nodokjus un saskanjoshanas maksas.

Ja tas nav pilsetas centra tad neviens to nekad neuzzinaas.

Otras labaakais varianc esot vispirms visu uztaisiit kaa gribi un pectam iet saskanjot. Jo nekur vel nav dzirdeec ka kaac buutu kaadu privaatmaaju nojaucis tapeec ka nevareja saskanjot.

Treshais likumiski pareizais bet musu apstakljos visnepareizaakais un neizdeviigaakais visu saakt ar saskanjoshanu atljauju sanjemshanu projektu saskanjoshanu utt.

Es piemeram nevaru nopirkt jaunu dzivokli bez ieksheja remonta jaunaa majaa jo dzivokli nevar nodot ja tajaa nav toletes ar izlietni taa kaa dzivokli nevar nodot tad to nevar ierakstit zemes graamataa taa kaa to nevar ierakstiit zemes graamataa es to nevaru nopirkt jo nevaru dabuut krediitu pa ko saakt dziivoklja remontu lai uztaisiitu toleti ar podu un izlietni.

(lasit pedejo rindkopu no sakuma)

Un taa buus ar visiem kuri peek dziivokljus bez iekshejas apdares.

nu jaa, bet ja shaada kaartiiba ir arii atljaujam (ko arii gribeetos izprast), tad var taa dariit mieriigi, citaadaak zinkaa, AJANUKAS: )

> Es piemeram nevaru nopirkt jaunu dzivokli bez ieksheja remonta jaunaa majaa

> jo dzivokli nevar nodot ja tajaa nav toletes ar izlietni taa kaa dzivokli

tualetes gan jau: ) bet hmm. par shitaadu dumbumu gan es 1mo reizi dzirdu ir tach cilveeki pirkushi bez jebkaadas iekshapdares un taa - laikam jau likumu neieveeroshana tiek ieaudzinaata asiniis. . .

RE: buuvatljauja paplashinaashanai

> Palasot gudrus ieteikumus secinaju, ka ja maaju netaisas

> pardot tad nafig

> nevaig neko saskanjot lieka klapata un tapat tevi pataisis

> par noziedznieku

> kas grib kauko izdariit nelegaali un noplesis n-tos nodokjus un

> saskanjoshanas maksas.

Tie tieshaam ir bijushi "gudri" ieteikumi vai arii tu gudri klausiijies: P

1kaart, kaut kad - ja ne riit, tad peec 5 vai 15 gadiem, tu to maaju paardosi un prasiibas peec projektiem, saskanjoshanaam un inventarizaacijaam paliks tikai sarezhgjiitaakas. Tb. , ja tu tagad noslinkosi, tad dabuusi sho jautaajumu kaartot tad, kad tev degs paardoshanas jautaajums, par visu maksaasi dubultaa (par aatrumu) utt. Ja runa veel ir par standarta dziivokli, kuram durvis paarceltas citur vai 1 siena izgaazta un pirceejs par to nestreso, tad viss ok. Bet, ja runa ir par maaju, kura invent. lietaa ir 60kvm, bet dziivee 100: )), katrs normaals pirceejs paintereseesies, kur ir dokumentaacija.

> Ja tas nav pilsetas centra tad neviens to nekad neuzzinaas.

Nu jaa, shitam var diezgan piekrist.

> Otras labaakais varianc esot vispirms visu uztaisiit kaa

> gribi un pectam iet

> saskanjot. Jo nekur vel nav dzirdeec ka kaac buutu kaadu privaatmaaju

> nojaucis tapeec ka nevareja saskanjot.

Pashlaik gandriiz vieniigais, bet skaljaakais gadiijums ir Briiviibas 120, kas aizgaaja liidz pat Satversmes tiesai. Taa gan nebija privaatmaaja, bet iires maaja paredzeeta. Un Riigas gandriiz centraa. Bet es nebriiniishos, ja taadi gadiijumi paraadiisies aizvien vairaak un kaukaa baigi negribeetos traapiities uz paraugpraavu. . . : )

> Treshais likumiski pareizais bet musu apstakljos visnepareizaakais un

> neizdeviigaakais visu saakt ar saskanjoshanu atljauju

> sanjemshanu projektu

> saskanjoshanu utt.

Ja runa ir par piebuuvi/paarbuuvi, tad, atkariibaa no pashvaldiibas, tas nekas sarezhgjiits nav. Uztaisa mazu projektinju vai papildinaajumu esoshajam, saskanjo un viss notiek. Laiku tas, protams, prasa, bet peec tam papiiri tiiri un, ja kaadam kaiminjam vai citam nelabveelim neiepatiicies, tev nevar tik viegli parakt apakshaa.

Richam vaidzeetu apstiities vieteejos buuvnoteikumus (buuvvaldee) un MK noteikumus Vispaareejie buuvnoteikumi.

> Es piemeram nevaru nopirkt jaunu dzivokli bez ieksheja

> remonta jaunaa majaa

> jo dzivokli nevar nodot ja tajaa nav toletes ar izlietni taa

> kaa dzivokli

> nevar nodot tad to nevar ierakstit zemes graamataa

Es zinu vismaz 1 konkreetu cilveeku, kam pieder zemesgraamataa ierakstiita eeka, kas nav nodota ekspluataacijaa - ierakstiita zemesgraamataa kaa jaunbuuve. Shis cilveeks esmu es: )) un es zinu veel daudzus cilveekus, kuriem ir liidziigi.

JanisPuu

RE: buuvatljauja paplashinaashanai

Sveiki!

Padomus dot jau nav nekड saape, jo tie neuzliek nekaadu atbildiibu: -)

Atbildiiba paliek uz to, kas saklausiijies visaadus padomus un _attieciigi_izveerteejis_tos_ pienjem leemumus un (ne)izveic konkreetos pasaakumus.

gauduljoshana par buuvatljaujas dabuushanas sarezhgjiitiibu nezkapeec ir tik plashi izplatiita.

imho nekaa nepaarvarama tamajaa nav un arii laika pateerinjsh nav nemaz tik liels, vieniigais, ka pasaakums nenotiek uzreiz - tas ir, ka ik pa laikam rezultaata sasniegshanai vajag veltiit kaadas 15min. , 1/2h, kaadreiz 2h, veel kaadreiz varbuut 1/2 dienu, lai kaut ko uzzinaatu, sarunaatu, vienotos, iesniegtu, sanjemtu atbildi etc. Protams par briivu arii nekaa nav, bet ja Tu gatavojies ieguldiit XXX Ls paarbuuvee, tad atrast x% Ls papiiru noformeeshanai nevajadzeetu buut nepaarvaram shkjeerslim.

Un ne vienmeer visas prasiibas ir bez pamata, jo reizeem gadaas, ka straadaajot pie kaadu prasiibu izpidliishanas Tev pasham top skaidraaks ko Tu iisti gribi un reizeem varbuut Tu pat atsakies no saakotneeji iecereetaa vai pamaini kauko

veiksmi

Jans

Janis Puce wrote:

. . . .

> Ja runa ir par piebuuvi/paarbuuvi, tad, atkariibaa no pashvaldiibas, tas

> nekas sarezhgjiits nav. Uztaisa mazu projektinju vai papildinaajumu

> esoshajam, saskanjo un viss notiek. Laiku tas, protams, prasa, bet peec tam

> papiiri tiiri un, ja kaadam kaiminjam vai citam nelabveelim neiepatiicies,

> tev nevar tik viegli parakt apakshaa.

> Richam vaidzeetu apstiities vieteejos buuvnoteikumus (buuvvaldee) un MK

> noteikumus Vispaareejie buuvnoteikumi.

piezvaniiju pashvaldiibai. esot saakumaa jaaiesniedz pieteikums, kuru seedee apstiprina/atshuj. ja apstiprina, peec tam jaaiesniedz projekts, kuru arii apstiprina. 1majaa solii, shkjiet, max summa varot buut 40ls.

tagad nevaru saprast, vai otrajaa arii bija kaadas izmaksas vai nebija: )

ja nebija, tad veel laikam jaasaseenjo tie vispaareeji buuvnoteikumi un jaanoskaidro a) kaadas ir prasiibas iesniegumam/projektam;

b) vai peec tam ir iespeejamas/obligaatas veel kaadas izmaksas (inventarizaacijas lieta / plaani utt)

abi pirmie solji notiekot sameeraa aatri un taa.

nu, ja neatklaasies megaprasiibas vai izdevumi, tad laikam jaameegjina visu baigpareizi un baiglikumiigi; )

palieciet pie radioaparaatiem un taa . . . .

--

Rich

Jaunākais forumā