par gaazes apkuri & karsto uudeni

"Junkers" aprakstos izlasiiju ka gaazes apkures katli speej uzsildiit karsto uudeni par 50 graadiem [karstaaku nekaa ienaakos'ais aukstais uudens] ar jaudu ne vairaak kaa 8 litri minuutee.

Gribeetos dzirdeet no tiem kas lieto Junkeri: vai taada pluusma ir pietiekama vai arii paarsvaraa cilveeki liek tvertni kur karstajam uudenim?

Jaanis

RE: par gaazes apkuri & karsto uudeni

Droshi vien liela noziime katla jaudai un kaada karstuma uudeni veelies sanjiemt, bet nu tie katli karsee uudeni caurpluudee, un man (Junkers,

Euromax ZWC MFK 28) vismaz taa darbiiba apmierina - gan dushai gan vannai ir ok, pat lejot ljoti karstu.

Turklaat 8l minuutee ir gandriiz 10l spainis, kursh pie normaala kraana gandriiz to minuuti arii pildaas. A bez tam tas jau ir tiiri tikai karstais uudens,

Normaali jau lieto sajauktu - kopaa ar auksto, kas noziimee, ka reaali katls to max jaudu neizmantos. .

A.

Re: par gaazes apkuri & karsto uudeni

Par Junkers nepateikshu, bet Wiesmannam viss ir ok - speej "pavilkt" visus 3 kraanus vienlaiciigi. Savulaik no paardeveejiem esmu dzirdeejusi, ka Junkers gan varot tikai vienu pateereetaaju reizee piesildiit. Ja nu Tu domaa par tvertni, tad jau labaak peerc "krutaaku" katlu.

Vineta

Re[2]: par gaazes apkuri & karsto uudeni

Sveiks Andris,

Runa bija par +50 graadiem no esoshaa, kaada ir uudens temperatuura aukstam uudenim ne jau 0 vai 10 graadi, mohs kaads zin. Un cik graadi ir jaabuut karstam uudenim peec standartiem? Man jau skiet ka tas ir vairaak kaa pietiekami, ja vien nedomaa veidot publisko dushu ar 10 kabiineem. . . . . : )

Nezinu, kaa peec standartiem, bet ar roku laikam var iztureet ap 55, taatad iipashi kartaaku nevajadzeetu. Un aukstais jau ar nemeedz buut zem 0; )

Vineta

Varbut kads pie reizes var pastastit, ka lai nomaina esoso centralo apkuri pret gazes apkuri + udens sildisanu. Zinu apmeram kadi dokumenti, kas ir jasagatavo.

Bet galvenais ir tas, vai visiem gribetajiem sobrid tiek dota sii atlauja. Jo sakuma ir jaraksta pamatots iesniegums, lai Rigas dome sadu atlauju dotu. A ko, ja man nav nekads baigi pamatots iemesls - tik vien ka velme pec komforta un ekonomiskais faktors - ilgtermina ietaupijums?

Palidziet ar domam!

ja tu dzivo daudzdzivoklu maja, tad praktiski nespid.

Reali ir tikai divi varianti:

1) Mainit apkures veidu visai majai vai

2) Ja tev ir neadekvata apkure, ko paliecina kadas tur komisijas atzinums un tas nodara/var nodarit kaitejumu tavai veselibai utml, ko ari aplicina kadas citas autoritativas komisijas sledziens, un apkures sistemas ipatnibu del siltuma padevi uzlabot nev iespejams -- tad tu vari attiekties. . . Vienvardsakot, nekad. : )

k.

Jaunākais forumā