pashtaisiits kondicionieris

sveiki,

radaas man te viena ideja, kaa karstajaas vasasras dienaas padariit dziivi maajaa veesaaku:

dots:

1) privaatmaja ar lokaalo uudens apgaadi (no urbuma, uudens temperatuura - 4-7 graadi vasaraa, principaa jau visu gadu);

2) suuknis ar hidroforu (taa laikam to sauca), kas uzsuuknee uudeni tvertnee liidz noteiktam spiedienam un, sasniedzis to, izsleedzas;

3) gaazes katls, kas silda karsto uudeni;

4) ventilators.

ideja sekojosha - taa kaa vasaraa maajaa ir karsts, uudeni, kas naak no urbuma, vareetu izmantot gaisa dzeseeshanai, pirms suuknja to laizjot caur radiatoru, un uz radiatora laizjot virsuu gaisa pluusmu ar ventilatora paliidziibu, taadeejaadi panaakot uudens temperatuuras paausgtinaashanos & gaisa t samazinaashanos. tas stimuleetu arii gaazes pateerinja samazinaashanos karstaa uudens sildiishanai, jo uudens vairs nebuutu tik auksts. . .

tad nu jautaajums - cik tas ir reaali & kur mekleet atbilsoshu radiatoru, kuram buutu atbilstosha "aukstumatdeve" un vienlaikus tas buutu peec izmeeriem mazs, lai to vareetu ielikt kaadaa sleegtaa kastee un no shiis kastes auksto gaisu novirziit pa cauruleem uz nepiecieshamajaam telpaam? saakumaa bija ideja par kaadu vecu auto radiatoru (atbilst visiem kriteerijiem), tachu tas nav iespeejams, jo uudens ir dzeramais un mashiinas radiatoraa vareetu buut gana daudz nepaartikas vielu: (

kaadas idejas - vai varbuut atmest tam visam ar roku & iegaadaat air-condition par lielu naudu & lielaam elektriibas izmaksaam. . .

andris p. s. aizmirsu - ventilaatoru paredzeets sleegt paraleeli suuknja motoram - kaa suuknis iesleedzas u piegaadaa svaigu (veesu) uudeni, taa iet arii ventilators. . .

Re: pashtaisiits kondicionieris

IMHO labaak ietecinaat to auksto uudeni apkures sisteemaa ar radiatoriem, ja taada ir. Tas dos vairaak austuma kaa viens, pat labs aukstumradiators.

Ja tomeer lieto austumradiatoru, tad labaak katraa telpaa savu.

Doma vienkaarsha - jo vairaak auksta uudens masas iekshtelpaas, jo veesaaks. Ja to masu izdodas vienmeeriigi izretinaat pa visu maaju, tad ir pavisam labi.

Karlis

ne-e, taa tomeer nevarees, jo, kaa zinaams, kaut ko dzeseejot, visur rodas kondensaats, un, ja pie katra radiatora buus pelkjiite, tas nepavisam nebuus jautri, kameer dzeseejot tikai vienu radiatoru, kondensaatu var gana mieriigi savaakt. . . da kaut vai speciaalaa traukaa. . .

andris

RE: pashtaisiits kondicionieris

Ne gluzhi - kondensaats radiisies tikai kameer nestraadaas ventilators. . .

Zļmulis! : -)

Recall: pashtaisiits kondicionieris

Agnese Jaunpetrovica would like to recall the message, "pashtaisiits kondicionieris".

Recall: pashtaisiits kondicionieris

Agnese Jaunpetrovica would like to recall the message, "pashtaisiits kondicionieris".

Re: Recall: pashtaisiits kondicionieris

Meh, izlietu uudeni nesasmelsi: )

Taa neko seu "experti". . .

KPL

1) Tas radiators bus pa mazu lai ar taa paliidziibu no uudens izvilktu nepiecieshamo aukstuma daudzumu.

2) tas suknis tev iesleedzas cik reizes dienaa? Ja tas ir 1 vai 2x tad no ta nebuus nekaada efekta.

3) ir taadi kondicioneetaaji kuri tiek sleegti pie uudensvada ar ko tad arii tie tiek dzeseeti varbuut ka paskaties uz taadu ja gribi slildiit uudeni.

4) lai no tavas sistemas buutu kaac efekc tai buutu jaastraadaa visu dienu un radiatoriem vaidzeetu buut vismaz divu automashiinu radiatoru lielumaa un tad ar to normaali vareetu atdzeseet liidz 20m2

Mans ieteikums nopirkt normaalu kondicionieri un nechakareet kopaa udensapgaadi.

Sveiki!

Mosh var izmantot kaut ko no shamaa, sanaaktu gana leeti un gana jaudiigi : -)

www.tvnet.lv/news/popsci/disco...

Patiesiibaa ideja neslikta, vieniigie izdevumi tik cik regulaari pieliet uudeni

A par ruupniic kondicionieriem un krutajaam gaisa vadu sisteemaam, kaut kur aarzemju saitos redzeets topics - Peleejums ventilaacijas gaisa vados un kaa ar to ciiniities. Tjipo, slimniicaa krutaa sterilitaate, visi cimdeljos njemaas, a turpat pusmetru nost, tik vien kaa aiz ventilaacijas restinjaam, taada chuma ka tik turies. . . .

Pats havoju ideju savaa maajaa izbuuveet kaut ko liidziigu kaa klaatpieliktajos ziimeejumos (sorre par attach. ), vieniigs aizture ar to ka koncepcija taa kaa buutu skaidra, bet nevar atrast kaadu kas kaut ko tamliidziigu piedaavaatu. Pagaidaam izdevaas noskaidrot, ka REHAU produktu katalogaa ir spec. shaadiem gadiijumiem caurules, bet Latvijaa neviens veel taadas neesot pasuutiijis.

Jans

ATTACHMENTS:

image/jpeg [ dzivoklis.lv/f/i/oth/dabiga_vent.jpg ] image/jpeg [ dzivoklis.lv/f/i/oth/dabiga_vent2.jpg ]

Kruta.

Man savukaart draugs staastiija par apkures sisteemu, kas energjiju ieguust no zemes. Ja pietruukst, tad piebaro ar elektriibu, kautkaa taa.

Taadaa ziemaa, kaa bija shogad, bezmaz pa briivu apkure bijusi.

Sisteemas cena gan tika nosaukta iespaidiiga, haljava tas pasaakums nav, toties videi draudzigi gan. 8000 LVL laikam bij cena uz 400 kv. m. maaju, kautkaa taa.

Mosh kaads zin liidziigu storiju, un zin, kur infu inetaa pasmelties?

sp

islandee vinji visi dziivo no termaalo avotu siltuma: ) bet sheit. . . hmm. . . .

v.

Vaig mekleet zem nosaukuma "siltumsuuknis"

Un njefig tur siltums na haljavu jo par elektriibu kas visu to siltumu tur dzenaa un dala taapat ir jaamaksaa.

Protams nevaig ne gaazi ne skjidro kurinaamo liidz ar to par to nav jaamaksaa, bet tas nenoziimee ka siltums ir na haljavu.

Na haljavu tikai sauliite spiid un veejsh puush un vot ja to bez elektriibas paliidzibas maaceesi uzkraat un izplatiit pa maaju visu cauru diennakti tad buus na haljavu tev siltums: )

Maris

www.divine.lv

Janis

> Pats havoju ideju savaa maajaa izbuuveet kaut ko liidziigu kaa

> klaatpieliktajos ziimeejumos (sorre par attach. ), vieniigs aizture ar to

> ka koncepcija taa kaa buutu skaidra, bet nevar atrast kaadu kas kaut ko

> tamliidziigu piedaavaatu. Pagaidaam izdevaas noskaidrot, ka REHAU

> produktu katalogaa ir spec. shaadiem gadiijumiem caurules, bet Latvijaa

> neviens veel taadas neesot pasuutiijis.

Interesanta ideja. . . .

Cik dzili zemee ir tada temperatura?

Cik garu celu/ar kadu atrumu tam gaisam jacelo pa zemes trubam (kadam jabut diametram), lai tas uzsiltu/atdzistu lidz vajadzigajam limenim?

Kadas jaudas ventilatoru tur vajaga?

Vai tas trubas ar laiku nepieseres utml?

Sisteema laba tikai ko tu dariisi tad kad kaac kakjis tai trubaa iechuraas?

Raksi akal aaraa to trubu lai iztiiriitu. Vai tas b`us l`et`ak ka kondicionieris?

a tas grafiks un tie briinishkjie ciipari ir reaali? it iipashi ja tai trubai jaabuut ar gludaam sieninjaam

Nu bet protams,

KAKIS kaa reizi pa to trubu man staigaas iekshaa/aaraa un visticamaak man buus ne viens vien KAKIS un vinji visi savs daams (KAKIS) ar vediis tur iekshaa/aaraa un kad vinjiem saviesiisies beerni (es domaat ka

KAKIS), tad kad aaraa buus lietus un mans KAKIS tas nepatikt, tad vinjiem pa to cauruli buus vietinja kur pastaigaaties, kaa reiz prieksh

KAKIS: -)

Lielaaku kaiteejumu imho vareetu nodariit mazas divkaajainas buutniites, kas rotaljaajoties var sadariit praatam neaptveramo, bet to paredzot un ieplaanojot gaisa njemshanas vietu ne blakus smilshu kastei un uzliekot pa virsu jumtinju ar rezhgji priekshaa var noveerst lielaako dalju no riskiem.

Tamaa REHAU katalogaa bija mineets gan filtrs pie gaisa ienjemshanas, gan kondensaata novadiishanas sifons, paliek veel visaadas restiites, lai pels, zhurks ar nelien pa tiem cauruljiem.

Veel viena buutisks lieta, jaabuut gludsienu caurulei (nevar buut gofreeta), lai var pa reizei kaadu "shampulu" izstumt cauri, REHAU taas esot pat antibakteriaalas (fig vinj zin kaa tas panaakts), lai bakteerijs nevairojas tai ienaakoshajaa gaisaa.

Jans

Re[2]: pashtaisiits kondicionieris

Sveiks

var papeetiit veel shiis kompaanijas piedaavaajumus

www.kva.lv

Dreef

Sveiki!

Es jau vinjus netirgo, aiz tam arii nezinu, aiz tam arii mekleeju kaadu kas man kaut ko vareetu paskaidrot/izreekjinaat preciizaak, bet kad es iepiljii lielaa vent. firmaa, kas it kaa izstraadaa arii projektus ventilaacijai ar jautaajumiem, vinji paskataas uz mani, pasaka, Tu jau krutu/daargu kondic. pie mums nenopirksi tapee atshujies.

Attach. pieliku vienu bildiiti no ineta, tur tie skaitlji sanaak liidziigi, es saveejo ziimeejot biju kljuudiijies nedaudz, tur +13 vietaa jaabuut +18, bet princips tas pats

Kaut kur aprakstos redzeeju ka videeji gjimenes maajai vaigot 100 - 300 m3/h.

Caurulju diametrs 160 mm (200 mm)

Caurulju kopgarums no 20 liidz 80 m, var likt vairaakas paraleeli

Iegulda 1, 5 liidz 2 m dziljumaa

Gaisa aatrums pashpluusmas sisteemaas ~1m/sek.

Darbojas uz iepluudes, izpluudes liimenju un temperatuuru starpiibas, aukstajaa laikaa darbojas labaak

Veel pamaniiju, ka "Pasiivajaas Maajaas" vinji shito pamaniijushies apvienot ar rekuperatoru un vietaam veel saules kolektoru piebaazushi klaat lai ziemaa piesilda starpiibu ienaakoshajam gaisam (nu tur bildes no uzbuuveetajiem projektiem).

Jans

ATTACHMENTS:

image/jpeg [ dzivoklis.lv/f/i/oth/Funktion_des_Erdwarme... ]

Man liekas cilveeks gribeeja kauko pa leeto a shitas man liekas sanaak jau labu kondicionieru cenaa.

Protams ja ir griinpiis piekriteejs tad shitaada sisteema neradiis sirdsapzinjas paarmetumus par kaiteejumu dabai.

Bet tad jau labaak valjus glaabt un pandas maaciit paaroties un tad jau nevaidzees arii maajaas aukstumu jo maajaas jau nekad nebuusi.

Sveiki!

S jau nelik nevienam neko taad dariit, es tik gribeej padaliities iespaidos, ka var buut arii taad taa liet, un es cer ka ar sho padaliishanos es nevienam nekaa ljaun nav nodariijs

A par pasaulja glaabshanu nepiekriitu, imho ventilaacijas (da vai lai kaadas) ieriikoshana savaa miteklii ir vairaak veersta nevis uz kaut kaadas taalas un neapjaushamas ekologjijas glaabshanu, bet uz sava miteklja mikroklimata veidoshanu un uzlaboshanu un tas vistieshaakajaa veidaa ietekmee tieshi manu un manu beernu veseliibu.

Un ventilaacija ir nepiecieshama, pat pirtii nepiecieshama.

A valjus paglaabt un pandas pajaadinaat arii nebuutu nekas pretii : -)

Vari kaut ko piedaavaat?

Jans

Jans,

Nee viss ir chikeniekaa, domaaju, ka ljaunums nav paaraak liels, nu vismaz man shkjita interesanti un veertiigi. .

Nosargaa mezhu izniicinaashanu, apeed bebru.

A.

Jaunākais forumā