Re: makleri un citi zveri. . .
makleri sucks bigtime
jo vini ir pilnigakie atmorozki - absoluti neieintereseti darijuma noslegshana - tipa - ja ne tu, tad kads cits noteikti nopirks, ja tu zini, ka dzivoklim ir citi pirceji, tad vins tur nemaz neiesaistisies utt. Par ko vini sanem 3%? Par to, ka parada dzivokli, par to, ka viniem ir ekskluzivas tiesibas uz informaciju? Ja pirceji un pardeveji nebutu tadi lohi, par kadiem sevi iedomajas, ja nebaiditos pasi aiziet uz zemes gramatu un iesniegt registracijas dokumentus, ja pasi prastu piezvanit notaram un sarunat liguma slegsanas laiku, tad tada liekeezhu suga ka makleri Latvija sen butu izzudushi.
=>
es esmu atradis izeju no situacijas - vajag ar makleri aiziet uz potencialo dzivokli, piefikset adresi, dzivokla numuru, varbut iesmeret ipasniekam vizitkarti, vai noskaidrot 118 pec tam ta dzivokla telefonu. Un pec tam pasutit makleri na**j.
Taa es ietaupiju ap 1000 Ls pagajsgad
mans buus mans
Latvija nekustama ipasuma makleri si varda profesionalaja izpratne ir gandriz vai nesastopami. T. i. vini var Tev kaut ko pastastit par konkretu ipasumu, ja Tu konkreti pajauta. Latvija nedarbojas sistema, kad Tu maklerim dod uzdevumu (apraksta veida to, kas Tevi interese) un tad vari but dross, ka vins interesesies un Tev piedavas tiesam atbilstosus variantus. Cik pats zvanisi, tik ari bus.
Runajot par iresanu, tad man bija laba sadarbiba ar Sia Balsts. Dargi, bet toties nav pagrides kantoris.
Sapigakais moments tur protams ir komisijas, kas nopietnakos kantoros iresanas gadijuma lidz menesa ires maksas apjomam & pirksanas gadijuma 3-5% no pirkuma summas.
Tas taa, iisumaa: )
A.
Tev ir taisniiba tikai tik taalu, kameer runa ir par kaada nekad neremonteeta padomjlaiku saakuma dzelzsbetona dziivokliisha iegaadi: )
Var jau meegjinaat tieshi to uzskatiit par "nekustamaa iipashuma tirgu" . . . Pavisam cita aina paveras, kad tiek tirgoti nekustamie iipashumu ar "normaalu" veertiibu. Nu maajas taa ap 100 kilolatiem un taa. Tur tad maakleri arii zin, arii paraaada un pieraada, un prot.
Tikpat labi tu vareetu ieiet kaadaa Maximaa, un pieprasiit no paardeveeja informaaciju par tieshi shii konkreetaa snickers batoninja labajaam un sliktajaam iipashiibaas, visu sastaavdalju izcelsmi, to apliecinoshus sertifikaatus lai "pienjemtu leemumu sho paartikas ruupnieciibas produktu" pirkt: )
sp
RE: makleri un citi zveri. . .
Ko tad Tu uzskati par nekustama ipasuma tirgu Latvija? Janem ir reala situacija, un lai ari sobrid piedavajuma ir ap
30 jauncelto maju projektu, tomer ta ir neliela dala salidzinot ar kopejo 'padomjlaiku' dzivoklu/maju skaitu. Japienem
Ir reala situacija, nevis kaut kaada iedomata ideala sapna situacija.
Kas attiecas uz jaunajiem projektiem, tad tos parasti tirgo agentura, kura to realize, piemeram Latio Beberus, un piemeram
Hanza Nekustamie Ipasumi pasi tirgo majas Avotkalna. Savukart no svesiem projektiem labakaja gadijuma tirgo otrreizeja pardosana
Nokluvusu ipasumu.
Savukart salidzinajums ar sokolades batoniniem Maxima principa ir neadekvats pirmkart jau pakalpojuma veida del (Maxima ir tirgotajs,
Nevis konsultants) un otrkart cenas atskiribas un pirksanas lemuma sarezgitibas atskiribas del (Tu tacu nepavadi vienadu laiku lemuma pienemsanai par sokolades pirksanu vai nekustamo ipasumu).
Priekaa,
A.
Kam "vajag"? : ) Neko man nevajag. Izskataas, ka arii maakleriem vajag pavisam ko citu, ne tevis iedomato "reaalo tirgu": ) Katrs kaa grib, taa straadaa. Ja maakleris var atrast pacientu, nekustinot ne pirkstu un nepeetot paardodamo iipashumu, tad neko vinjam tur nav jaapienjem un neko nav jaadaara un nekas par tirgu nav jaauzskata. Taa, luuk, ir realitaate.
Nekad tu nesagaidiisi, ka labs speciaalists, kuram i rokas i meele no pareizaas vietas aug, tirgos kaut vai tos pashu paneljmaaju dziivokliishus. Gan vinjam atradiisies kas cits, ko tirgot: )
Neskatoties uz to, ka taads, luuk, mums te vieteejais tirgus esot, un kaadam buutu to jaapienjem kaads nu vinsh ir.
Nu, un kas buutu otrkaart un treshkaart neadekvaatajam saliidzinaajumam ar batoninju? : ) Var arii veel kaadu saliidzinaajumu - kaa domaa, kam bizness "pareizaaks" - humpalu salona iipashniekam, vai kazhokaadu izstraadaajumu salona iipashniekam?
sp, kursh nekaadaa zinjaa nav apmierinaats ar maakleru darbiibu protams: )