Gaze vs cita apkure!

Man piedaava privaatmaajai pievilkt gaazi pa 2000 Ls. Liidz sim man ir malkas apkure. Vai veerts investeet taadu pikji gaazes vadaa + nepiecieshams katls, vai nee. Doma, nakotnee apkurinat maaju ar elektriibu vai cieto kurinaamo. Ko Juus domajat par to?

Paldies,

Kaspars

Re: Gaze vs cita apkure!

sveiks,

tas, vai likt gaazi, ir atkariigs no Tava dziivesveida un finansiaalajaam iespeejaam: ) patiesiibaa ir taa, ka mineetajiem 2000 latiem veel jaapieskaita nama ieskheejie gaazes vadi (200-500 ls), gaazes katls un taa uzstaadiishana. . . nu, veel kaadi 700 - 1200 ls (atkariibaa no katla automaatikas un ekonomiskuma veelmeem un uzstaadiitaaju rijiiguma). . . . nu, un kad tas viss buus investeets, tik un taa nebuus zinaams, cik gaaze maksaas peec 10-15 gadiem, kameer taas pashas malkas cena ir prognozeejama vai vismaz nepieaugs atkariibaa no

Krievijas veelmeem.

taatad - ja ir kaads, kas dienaa var veltiit 15-45 min. malkas centraalapkures katla kurinaashanai (vecvecaaki, beerni etc. ) un kuriem to var uzlikt par pienaakumu, tad labaak palikt pie malkas, bet, ja ir aktiivs dziivesveids un maajaas esi veelu vakaraa, nav nekaada prieka atgriezties aukstaa maajaa, kurinaat kaut ko, gaidiit, kameer sasilst etc. tad jau labaak gaaze - rudenii iesleedz katlu un aizmirsti par to : ) - siltts ir vienmeer. cieto kurinaamo viennoziimiigi neieteiktu - nesanaak diezko leeti & shmuce no ogleem ir drausmiiga, tad jau labaak kaut kaadas koka briketes vai meegjinaat uzstaadiit kaut kaadu granulu katlu, kas pats automaatiski regulee visus procesus. . .

veel viena alternatiiva ir skhjidrais kurinaamais - diizeljdegviela jeb kraashnju kurinaamais vai sashkjidrinaataa gaaze (pagalmaa uzstaada sashkjidrinaataas gaazes tvertni, reizi gadaa atbrauc mashiina un to uzpilda). tomeer arii shie prieki ir sameeraa daargi - ljaudis saka, ka videehjai maajai ap 600 ls gadaa, tik neatceros - taas bija izmaksas vai starpiiba starp shiim un malkas kurinaashanas izmaksaam. . . .

eetruma zinjaa, protams, visizdeviigaakaa ir gaaze (vai arii elektriiba- tik tas tiehsaam ir ljooooti daargi). ar elektriibu neieteiktu kurinaat, jo agri vai veelu tas piegrieziisies - viens no maniem kaimnjiem, kuram par naudas truukumu taa kaa nevajadzeetu iipaashi suudzeeties, kurina ar elektriibu, un tad no vinja esmu dzirdeejis aptuveni shaadas fraazes - "tev gan labi, gaaze, 30 ls meenesii, vot man gan ir apnicis maksaat

300-400 ls meenesii par elektriibu". Tiesa, vinjam nav nekaadas citas alternetiivas kaa tikai elektriibas apkure, taapeec var izskatiit malkas kurinaashanas variantu kopaa ar elektriibu - tipa, . kad nekurina ar malku, automaatiksi iesleedzas elektriskie sildiitaaji. . .

vienvaardsakot, domaa pats - es gazi uzliku pirms trim gadiem, izmaksaaja tas zem 2000 latiem, jo gaazes vads bija jau pie maajas sienas, bet nu nesmu apmierinaats ar sho leemumu, jo malkas katls bija jaamaina (intensiivi kurinot, vairaak par 17 graadiem uzkurinaat nevareeja), turklaat tas bija aatraakais risinaajums, kaa ieguut dziivoshanai normaalus apstaakljus uz to briidi - logos nomainiiju un aarsienas nosiltinaaju naakamajaa vasaraa. . . .

andris, privaati gaazes apkures lietotaajs

varbuut kads zin cik eiropaa gaaze maksaa?

gan jau ka tikpat maksaas arii mums kautkad cik pasham sanaacis pa Daaniju blandiities, shamie visi uz elektriibu kurina, taadu gaazi laikam pat nekur neredzeeju

Pie pashreizejas elektribas cenas

1kw sildiitaaja nepaartraukta kurinaashan izmaksaa 32, 4Ls meenesii ar vienu kilovatu var apsildiit maksimaali liidz 20m2 labi nosiltinaatas telpas.

Ja dziivoklim vai maajai ir 100m2 tad meenesii vaidzees vismaz 150Ls teereet tikai elektriskai apkurei vien.

pienjemot ka ar gaazi apkurinot izmaksas ir 30Ls meenesii sanaak ka 3000Ls ieguldiijums gaazes apkuree atmaksaajas 25 apkures meeneshu laikaa

Ja gadaa ir 6 apkures meeneshi tad peec 4 gadiem naudinja jau saaks ekonoomeeties.

Ja nemaldos tad peec daardziibas apkures veidi seko shaadi (sakot ar leetaako)

Malka

Gaaze

Skjidrais kurinaamais

Saskjidrinaataa gaaze

Elektriiba

Peec eertuma (saakot ar eertaako)

Elektriiba gaaze

Sashkjidrinaataa gaaze

Skjidrais kurinaamais

Malka

Roku riiveeshana gar saaniem jo beigusies malka.

> ar vienu kilovatu var apsildiit maksimaali liidz 20m2. . .

vai nav jarekina m3 ne m2?

shitais cipars ir izziists no pirksta varbuut man ir superkrutais sildiitaajs ar hitraumno taupiishanas un siltumatdeves iekaartu, un vinjs ar kilovatu man visu dziivokli apsilda

RE: Gaze vs cita apkure!

Nu jaa- un dziivo hermeetiski izoleetaa telpaa kurai nav siltumapmainja ar aareejo vidi. Paliec reaals. Pat ja uzskata, ka sildiitaaja lietderiigaa jauda ir 100%, tur taapat ne tuvu nesanaaks kaut kas no taa ko tu saki.

Shaads cipars (man domaat) ir aptuvens empiirisks noveerojums.

Kovacs

RE: Gaze vs cita apkure!

Par shito teemu runaajot un paterinju. LG noskaidrojaam, ka apkures sezonaa 70kvm dzivokli apkurinot ar dabasgaazi izteree ap 15-170m3. Ja ir izlidzinatais maksaajums, tad apt 11Ls menesii.

Alternativa ir, mainiit Junkers katlam balonus katru otro dienu un tad vel skendeties, ka dzivokli var tikai ekonomiskaja rezimaa ~18C tureet. (Pa dienu, kamer neviena nav, uz 16it. )

> varbuut man ir superkrutais sildiitaajs ar hitraumno taupiishanas un

> siltumatdeves iekaartu, un vinjs ar kilovatu man visu dziivokli apsilda

A varbuut tev aiz sienas ir kaiminji, kas tevi sasilda: D Bij man viens pazinja krievs, kas iireeja 1istabas dziivokli, tipa bija kraasns, bet malku shis nepirka, 2h vakaraa ierubiija to puushamo briinumu pirms miega un viss: )

Kaiminji augshaa, apakshaa un abos saanos.

PpZz

Jaunākais forumā