Mazas krasninas!

Ir plans uz rudens pusi jaukt nos veco monstru, un ievietot mazaku un efektivaku krasninu!

Stavu lielas izveles prieksha, un isti nesaprotu ko pirkt.

Varbut tauta varetu padalities ar savu pieredzi shaja jautajuma.

Esmu daudz skatijies par Jotula, Waterford, un Thorma (Cehu) krasninam. Thorma itka ir letakas, un pat neko neatpaliek no Jotulas jaudas zina, bet ir daudz patikamakas cenu zinaa!

Vai tam krasnim reali ari ir 10 stundu degshanas ilgums, un ko vinas labak dedzinat. malku vai briketes?

Re: Mazas krasninas!

mans subjektiivais spriedums - lai taa kraasns kaut ko dotu, tai nepaartraukti jaakuraas. ja patlaban esosho uzkurini & taa kaadu laiku arii peec nodzishanas dod siltumu (tas akumuleejas kjiegjeljos), tad tas citas peec nodzishanas ir aukstas. . . nu nezinu, vai shii mainja buutu racionaala. . . protams, no esteetiskaa viedojklja noteikti, bet praktiski. . .

andris

ari tam ir sava taisniba - bet vecais monstrs vienkarhsi savu laiku ir nokalpojis, un jajauc nost vinsh sha vai ta! Kautvai murejot ko lidzigu atpakal.

Praktiski ir taa - pie -20 un videejas siltumizolaacijas celies 2 naktii augshaa un piemet malku: )

Taas 10h ar "parastu" malku nevar dabuut, varbuut ar 5 gadus zhaaveetu var.

Karlis

Jotul lietaataajs

>Praktiski ir taa - pie -20 un videejas siltumizolaacijas celies 2

>naktii augshaa un piemet malku: )

Nu tagad lielajos aukstumos es jau ta celos 6 no rita, iekurinu kransi, kad atkal ap 8iem piecelos, aiztaisu shiberi - un vakara akd ap 19iem atnaku, krasn jau atdzisusi!

Cikos tad ta malka tiek iemesta, ja 2 nakti jau atkal jacelas? !

>

>Taas 10h ar "parastu" malku nevar dabuut, varbuut ar 5 gadus zhaaveetu var.

Varbut tad ar briketem? !

man ar ir doma ko liidziigu izveikt vasaraa. lai risinaatu sho probleemu, ir doma taisiit sisteemu kraasninja + muuriitis, taapeec varuut kaadam ir informaacija, kaa shiem izstraadaajumiem ir ar duumkanaalu garumu (specifikaacijaas rakstiito un reaalo: ) ), duumgaazu temperatuuru (skurstenja taupiishanas noluukaa) utt?

me ar ir liidziigs doms shajaa sakaraa, njemam gatavo kjuguna kamiina kurtuvi un apkaart liekam nevs viisaadus apdares fufeljus bez nakaadaam siltuma akumuleeshanas speejaam, bet kaartiigu kjiegjelju muuriiti, cik nu vieta atljaus i viss staasts, kameer kuraas sildaas i telpa i muuris

reinis

> Cikos tad ta malka tiek iemesta, ja 2 nakti jau atkal jacelas? !

8 vakaraa.

Pozitiivi, ka to kraasninju var mazaak kaa pa 1h izkurinaat un dabuut siltu istabu, pie reizes uzsildot ko eedamu. Tas taa, ja no riita negribas tik agri celties: )

Karlis

Tieshi ari shi vieta man patika shajas krasnians, ka vinas atri uzsilst un atri dod siltumu. Jo eksperiemntala cela esmu noskaidrojis ka man krasns savas sildishanas spejas uzsak pec 2 stundam, no brizha kad vina iekurinata, un jau pec 7-8 stundam vina ir tikai silta - t. i. telpu vairs nesilda!

>me ar ir liidziigs doms shajaa sakaraa, njemam gatavo kjuguna

>kamiina kurtuvi un apkaart liekam nevs viisaadus apdares fufeljus

>bez nakaadaam siltuma akumuleeshanas speejaam, bet kaartiigu

>kjiegjelju muuriiti, cik nu vieta atljaus i viss staasts, kameer

>kuraas sildaas i telpa i muuris

>

Kur dabut normalu meisteru, kas to visu varetu izdarit.

Vel jau ari ir jautajums - vai to visu iztures majas konstrukcija - t. i. vai nenonaks pagraba ar visu kaminu un televizoru!

uzmuureet jau var jekursh muureetprateejs, jo nau jau jaamuuree kraasns kaataada ar visaam cukaam un tamliidziigi un duumvads jau ar paliek tas pats staddarta blekha truba, vienkaarshi parastaas ar akmensvati siltinaataas gjipshkartona apdares vietaa lietot kjiegjeljus vai da jebko masiivu, driizaak jaaapzin cik liela atstarpe nepiecieshama starp kurtuves sieninjaam un pirmo kjiegjelju rindu lai nodroshinaatu nepiecieshamo gaisa pluusmu un vai pirmaa slaanii jaaliek ugunsdroshie, jeb var arii ar parastajiem kjiegjeljiem, bet nu cik ilgi taads pasaakums vareetu tureet siltumu arii peec kamiina izkurshanaas gan man nau ne jausmas: )

nu ja tev kraasns tureejaas tad tikpat smagu arii jauno pasaakumu var buuveet a ja grib smagaaku tad gan jaagriezhas pie kaada biedra konstruktora

nuu, tur jaaskataas - man kaut kaa shobriid gribaas muuriiti taisiit kaa duumkanaalu - bet nu nav iisti skaidrs, cik gars tas duumkanaals shiem aparaatiem driikst buut, kaada ir duumgaazu temperatuura utt. un shajaa situaacijaa jau ar vienkaarshu muureeshanu nepietiks: ) tur naak klaat kanaalu garumi, platumi, laukumi iekshpusei/aarpusei, sieninju biezumi utt. nu, arvaardsakot, baismaa kjeepa. bet taa kaa muuriic paredzeets starp divaam istabaam, tad taa uzsildiishanai tas vareetu buut labaakais variants.

nu tad vienkaarshi, jaameklee meistars: )

Re[2]: Mazas krasninas!

bet vai nav taa ka jotul tipa kraasniim duumgaazu temperatuura ir ljoti zema, jo siltumatdeve vinjaam ir akalinj visai augsta.

man skjiet ka muriits nif&%^ neuzkarsiis.

mhm, tas ir viens faktoriem, kas bish satrauc: ) jo redz, ir jau jauki, ja var sakurinaat stundas laikaa kaadus paardesmit graadus, bet, ja tas pasaakums pa nakti arii nokriitaas 10 graadus. . . nu, tagad tam naudas nav, taapeec gan jau sho teemu veel pacilaashu vasaraa, bet nu papeetiit/parunaat jau var arii taapat: )

nu kaadu laiku apakalj viens rtu maaciibspeeks runaaja jotul tipa kraasns vs klasiskaa muureetaa kraasns. (shis veel gribeeja visu "izlikt uz papiira") nu efektivitaates zinjaa iznaaca par labu laikam mureetajai. tikai vieniigi, ka taa aiznjem daudz vietas, ir smaga, un neviens vairs nemaaks riktiig uzmuureet: ) es apkurinu 50m2 ar vienu muureeto un nesuudzos, kurinu vienreiz dienaa. silts visu diennakti, laikam haljava.

Esmu sastapies ari ar tadam krasni kuras kurina reizi 2 dienas - un silda ka elle!

Bet maneja diemzhel ilgak par 6-7 stundam efektivo siltumu neglaba - tadel vina ir vai nu japarmure, vai jajauc nost!

Vietas zina labak tomer izveleties kaut ko mazu un kompaktu.

Ja jau jotulveidiga krasns kuras aptuveni 6 stundas (ka iepreiksh kads mineja) vina ari tas 6 stundas dod siltumu - un 3 stundu laika normali izoletas telpas nevar atdzist lidz "salshanas" temperaturai!

beztam - kamer dzivoju pie vecakiem, musu 119 serijas maja ziema bija +13 +14 gradi! Ar visu dizheno centralapkuri. . .

Re: Re[2]: Mazas krasninas!

> beztam - kamer dzivoju pie vecakiem, musu 119 serijas maja

> ziema bija +13 +14 gradi! Ar visu dizheno centralapkuri. . .

adrese? - var arii privaati - nu neticu, ka kaut kas taads var buut, ja nu vieniigi aarpus Riigas, dziivoklii bez logiem vai maaja, ko apsaimniekot kooperatiivs - taupiitaajs. protams, ja nevienam neesi suudzeejies, tad tas taa var arii buut, bet tam taa nav jaabuut!

andris tipa no centraalapkures organizaacijas

Deglava un Nicgales krusts.

Kad ielikam pakeshu logus un nomainijam radiatorus - shoziem ir kadi 15-16 gradi!

Pirmais stavs, gala dzivoklis!

neko vairak vinu jau nevar sakurinat.

A uzlieciet Jotulveidigo krasninju un uz taas uzkraameejiet kaudzi ar kraasns kjiegjeljiem un bus jums silc muuriitis lidz riitam!

Galvenaa starpiiba jau starp mura kraasni un chuguna krasninju ir siltumenergjijas uzkraashanas iespeejaa.

Vajag atrast materiaaalu ar lielu siltumietilpiibu un leenu siltumadevi un tad taadu liekam visrs jebkuras uguns kautvai gaazes pliic un buus jums siltums visu nakti arii bez uguns!

Ak jaa veelviena iespeeja ja ir gaaze ir gaazes kamiins - labi reguleejas un siltums arii ir liels - par ekonomiskumu gan nezinu.

No skolas fizikas atceros, ka vislielaakaa siltumietilpiiba bija uudenim. Ljoti leets materiaals: )

Karlis

protams, tas "Deglava un Niicgales krusts" daudz ko izsaka. . . . ja domaa, ka tas ir pietiekami, lai aizsuutiitu meistru, kursh to visu var sareguleet vai kaut kaa citaadi noveerst, tad maldies. . .

peec shiim koordinaateem es arii datu baazees nevaru apskatiities, vai ir bijushas suudziibas un vajadziibas gadiiijumaa iz$%^zt meistaru, kursh nepilda savus darba pienaakumus. . . ja patieshaam ir shaadas probleemas, zvani 8 000 090 - viss tiks atrisinaats! protams, ja vien tas nav kaut kaads kooperatiivs vai privatizeetaa maaja, ko mans kantoris neapkalpo. . . .

andris

Man arii bija liidziiga probleema vecajaa dziivoklii. Augstaakos staavos ir silti, bet jo zemaak, jo aukstaaks (laikam jau konstruktiivo iipatniibu deelj). Tad nu taupiigais kooperatiivs ieregulee kaut kaadu videejo aritmeetisko, kaa rezultaataa pirmais staavs salst. Diez vai tam ir risinaajums - ja uzregulees siltaaku, tad augshstaavi breeks, ka vinjiem ir karsti un lieki jaamaksaa.

Vineta

RE: Mazas krasninas!

Taa nav konstrukcijas iipatniiba, taa ir fizika - siltais gaiss celjas uz augshu: )

JanisPuu

taas ir aizaugushas caurules, nevis konstrukcijas iipatniibas, vai arii kaiminji paaraak lielus radiatorus salikushi. parasti shaados gadiijumos uzstaada jaudiigaaku suukni, lai tas aatraak siltumu dzenaa cauri sisteemai, taadeejaadi visiem ir labi. savukaart kooperatiivs aciimredzot tam naudinju neveeleejaas teereet un tad nu sheit ir rezultaats. . . . savukaart fizikaali tas ir taa - siltums tiek suukneets no augshas uz leju, jo leenaak suukneeshanas aatrums, jo mazaaks siltuma daudzums tiek liidz lejai (uudens ir paspeejis atdzist augsheejo kaiminju radiatoros). vienkaarshaakais risinaajums ir paaugstinaat temperatuuru - bet tad buus Vinetas piemineetais variants. savukaart, nomainot suukni pret jaudiigaaku un atstaajot taadu pashu temperatuuru, siltums nepaspeej tik daudz atdzist augsheejos staavos un arii pirmaa staava iemiitnieki ir apmierinaati.

andris izkodis sho tehnologjiju, darba vajadziibas spiests. . .

Jaunākais forumā