Par maajas projekteeshanu

Varbuut kaadam ir deriiga pieredze.

Man arhitekte uzprojekteeja maaju un atdeva iesietu albuumu. Par to jaamaksaa 7 Ls/m2, kopaa > 1000Ls.

To albuumu atdevu 2 celtn firmaam, un viena no taam saka, ka izmaksas nevar sareekjinaat, jo neesot:

- materiaalu specifikaacijas un dauzdumi;

- elektriibas rozeshu un sleedzju izvietojums;

- uudensvada un kanalizaacijas caurulju trajektorijas;

- varbuut veel kas truuka.

Otra firma nesaka neko, veel reekjina.

Jautaajums - vai 7 Ls/m2 ir normaala cena par projektu (tas nav tipveida) pie visa taa, kas tur nav iekshaa?

Janis

RE: Par maajas projekteeshanu

imho maaju projekti taa arii maksaa ap 1000 Ls. Diezi vai privaatmaajaam ir normaali to projekteeshanu uz m2 reekjinaat. . . tad jau var panjemt un

5 m augstus griestus paprasiit: )))

Re: Par maajas projekteeshanu

normaala cena ja nau inzheniertiiklu uc instalaacijas, man tieshi tik pat saakumaa noprasiija 7ls m2, bet taakaa bij probleemas ar visaadiem saskanjoshanjojumiem kas ilgi vilkaas, vietas deelj, tad beigaas sanaaca

8 ls m2, bet maajinja mazinja taakaa nekas traks nebij saliidzinot ar citu kantori kas taisa pilnu projektu un gribeeja noplest ~3000 ls

reinis

projektu un taame

Nu,

taami jau uztaisiit pec arhitektuuras projekta var tikai par karkasu un apdari. Veel vajag pilnai maajas taamei (tas ir, cik kopaa naudas vajadzees):

Apkures projektu

Uudensvads un kanalizaacija

Ventilaacijas projektu

Speeka elektriiba (aareejie tiikli) - projektu

Elektriiba (ieksheejie tiikli) - projektu

Apdares karte (fliizes, kraasas, tapetes, griidas segums)

Durvis (karte)

Logi (karte)

seeta (projektaa ieksha avai atseviski)

apzalumosana (atseviski, projektu peec daarza platiibas reekjina)

kopaa maajai uz 130m2 man sanaaca ap 2KLs ar saskanosanu. Peec visu so projektu esamiibas var taisiit taami.

UL

RE: projektu un taame

Ta jau arii ir vajadziigaa atbilde, tanx.

Aciimredzot, ja prasiishu shos visus klaat, man prasiis naudu klaat: -(

Maajas platiiba ap 140 m2

Par apkures krutumu biju domaajis lemt tad, kad buus zinaams par visu paareejo cik maksaas, moshk ar vilnas zekjeem jaaiztiek buus.

Janis

Re: Par maajas projekteeshanu

es tik gribeeju piebilst, ka vienu briidi bija taa, ka viens otrs apdroshinaataajs neapdroshinaaja maaju, ja nebija sertificeeta elektroapgaades sadalja un atsevishkji apdroshinaataaji prasiija pat obligaatu zibensaizsardziibu, kaut gan ljoti maza varbuutiiba daudzos gadiijumos, ka vispaar zibens tur ir iespeejams. . .

agris p. s. dazjreiz naacies atteikties no projekta taisiishanas peec uzbuveeshanas

Re[2]: Par maajas projekteeshanu

nu ja kaut kas nav projektaa peec kaa nevar sareekjinaat tad projektu ar konkreetaam pretenzijaam ir jaanes atpaklaj jo uzbuuveet peec taada arii jau nevar. . . .

Jaunākais forumā